Alfa Romeo 147 (pokec)
Re: Alfa Romeo 147 (pokec)
U mě na agipu nerozlišeno 

AR 147 JTDm | 88kW @ 103kW | 2006 | Progression | BOSE | EGR + DPF OFF by Autoscan.cz
www.foliatecshop.cz | www.omp-shop.cz | www.sparco-shop.cz
www.foliatecshop.cz | www.omp-shop.cz | www.sparco-shop.cz
- wejwy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky je to stojan, kterej má jen naftu. Ty co maj malý pistole, tak maj u sebe i benzin. Taky bejvá krajní a je k němu rovný příjezd a odjezd :-)Jenik píše:U mě na agipu nerozlišeno
Fiat Croma 2009 2,4JTDm 147kw
Fiat Ducato 2,3JTD valník
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
Fiat Ducato 2,3JTD valník
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
- faust54
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Fakt na tom Agipu to neni rozliseno, jezdim na tu samou pumpu tankovat..., coz mi pripomina, ze takhle debilne to ma i Shell na Proseku...
AR 147JTD | 85kW | 2002 | Distinctive
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
-
moninka.dro
Ahoj, máme problém s alfou.
Poslední dobou se nám stává, že normálně nastartujeme, ujedeme třeba 100m zastavím, vyřadím a čekám, když se chci znovu rozjet po zařazení jedničky auto vůbec nechce jet, otáčky padají dolů a auto se dusí, (pokud je jen mírný kopeček není šance vyjet), když však vyřadíte, motor zní normálně. Tak šlapu na plyn a otáčky lezou nahoru hrozně pomaličku... vůbec nejdou za plynem. Když to vyzkouším víkrát za sebou, jdou otáčky nahoru rychleji a rychleji. Pak zařadím jedničku, opět jdou otáčky nahoru strašně pomalu ale až překroší 2500 jako kdyby se uvolnila ucpaná hadice, auto zavrní a jede normálně. Samozřejmě že motor už je za tu dobu trochu zahřátý.
Když je motor teplý, nedělá to, jen když jedu z práce ( auto stojí 9 hodin) a nebo ráno, když jedeme do práce.
Samozřejmě, že po dobu kdy se snažím vytočit otáčky co to jde, jde z výfuku šílený šedý kouř!!! Po rozjetí už né!
Nevíte co by to mohlo být?? Díky.
Poslední dobou se nám stává, že normálně nastartujeme, ujedeme třeba 100m zastavím, vyřadím a čekám, když se chci znovu rozjet po zařazení jedničky auto vůbec nechce jet, otáčky padají dolů a auto se dusí, (pokud je jen mírný kopeček není šance vyjet), když však vyřadíte, motor zní normálně. Tak šlapu na plyn a otáčky lezou nahoru hrozně pomaličku... vůbec nejdou za plynem. Když to vyzkouším víkrát za sebou, jdou otáčky nahoru rychleji a rychleji. Pak zařadím jedničku, opět jdou otáčky nahoru strašně pomalu ale až překroší 2500 jako kdyby se uvolnila ucpaná hadice, auto zavrní a jede normálně. Samozřejmě že motor už je za tu dobu trochu zahřátý.
Když je motor teplý, nedělá to, jen když jedu z práce ( auto stojí 9 hodin) a nebo ráno, když jedeme do práce.
Samozřejmě, že po dobu kdy se snažím vytočit otáčky co to jde, jde z výfuku šílený šedý kouř!!! Po rozjetí už né!
nejspíš to bylo tim, že to byl zrovna stojan pro náklaďáky, to mě pak taky napadlo, ale tak maj mít stojan jen s naftou na náklaďáky a ne společně s benzínem a všema palivama který nabízí, lopata jsem já že mi to nedošlo, ale stávaj se mi i horší věci 

Alfa 147 1.9 JTDm 110 KW 2005
- Lekarnicka
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoy
má tu někdo zkušenosti s instalací Panelu na Digitální klimatizaci? Já mam v autě http://alfa-romeo-147.autoplaneta.cz/ib ... fj2815.jpg a rád bych tam dal toto http://www.nd.sk/nahradny-diel/nahradne ... -id3123623
Bude to fungovat? Nebude potřeba někdě něco upravit ?
Ps: jedná se o AR 2005 1.6 TS
Děkuji
má tu někdo zkušenosti s instalací Panelu na Digitální klimatizaci? Já mam v autě http://alfa-romeo-147.autoplaneta.cz/ib ... fj2815.jpg a rád bych tam dal toto http://www.nd.sk/nahradny-diel/nahradne ... -id3123623
Bude to fungovat? Nebude potřeba někdě něco upravit ?
Ps: jedná se o AR 2005 1.6 TS
Děkuji
- Princ William
- Štamgast
Tak jako všechno se dá předělat....musíš ale vyměnit kabelovej svazek pod přístrojovkou za svazek pro digi AC. A to je hlavní komplikace, pak se musí vyměnit celá bedna topení. U digi AC je jedna klapka půlená a je tam navíc jeden servomotor. Pak jsou tam umístěný i 4 čidla teploty. A nakonec když to všechno předěláš tak se modli, aby to pobral Body Computer.
A nepíšu vůbec o tom že musí z auta ven přístrojovka a ten rám pod ní...v horším případě i sedačky.
A nepíšu vůbec o tom že musí z auta ven přístrojovka a ten rám pod ní...v horším případě i sedačky.
AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 2009, 5d, Bianco Pastello HWB
- Lekarnicka
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Bylo mě hned jasný, že to nebude tak jednoduchý ale, že až tak strašny to bude, to jsem nečekal. Děkuju za infoPrinc William píše:Tak jako všechno se dá předělat....musíš ale vyměnit kabelovej svazek pod přístrojovkou za svazek pro digi AC. A to je hlavní komplikace, pak se musí vyměnit celá bedna topení. U digi AC je jedna klapka půlená a je tam navíc jeden servomotor. Pak jsou tam umístěný i 4 čidla teploty. A nakonec když to všechno předěláš tak se modli, aby to pobral Body Computer.

Zdravím, omlouvám se ale podobný topic jsem nikde nenašel, tak píši sem.. Mám Alfu 147 jtd .rv2001, a mám problém s klaksonem, normálně fungoval přes léto.. a jak začla být zima, tak když bylo nad nulou tak fungoval, když pod tak nic.. občasd vydá tenký tón a to je vše.. Chci se zeptat, v čem může být problém, popř. kolik stojí nový klakson?.. Děkuji 

1: Audi a3 1.8t 110kw
2: Škoda octavia I rv.2004 , 1.6 75kw
Aktuálně :AR 147 rv.2001, 1.9jtd 8v 85kw
2: Škoda octavia I rv.2004 , 1.6 75kw
Aktuálně :AR 147 rv.2001, 1.9jtd 8v 85kw
Bohužel pokud nám neřekneš o jaký motor jde, tak Ti nikdo neporadí. Kdyby to byla nafta,řekl bych, že je EGR seklej v poloze otevřeno. Jinak úplný základ, zajet na diagnostiku.moninka.dro píše:Ahoj, máme problém s alfou.
Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
Mrknul jsi na kontakty u klaksonu, kdyby byly zaoxidované, tak při větší zimě by se zvětšil odpor a proto by nemusel jít. Jen mě to tak napadlo, že něco podobného mi dělali relátka přepínání lpg, za tepla v poho, pod nulou problém(taky zaoxidovanej kábl).Ly3ynka píše:Zdravím, omlouvám se ale podobný topic jsem nikde nenašel, tak píši sem.. Mám Alfu 147 jtd .rv2001, a mám problém s klaksonem, normálně fungoval přes léto.. a jak začla být zima, tak když bylo nad nulou tak fungoval, když pod tak nic.. občasd vydá tenký tón a to je vše.. Chci se zeptat, v čem může být problém, popř. kolik stojí nový klakson?.. Děkuji
pro kontrolu a očištění konektorů klaksonů není dokonce nutno sundávat nárazník. Jde to i z mot. prostoru 

159
-
moninka.dro
Bohužel pokud nám neřekneš o jaký motor jde, tak Ti nikdo neporadí. Kdyby to byla nafta,řekl bych, že je EGR seklej v poloze otevřeno. Jinak úplný základ, zajet na diagnostiku.[/quote]
Jedná se o naftu.
Jedná se o naftu.
- Princ William
- Štamgast
Jaký výkon 85, 88, 103, 110 kW atd? 

Zdarec měnil někdo z vás vstřiky? Jestli jo na kolik to vyšlo. A máte někdo zkušenosti s čištěním ultrazvukem?
147 1.9 JTD
Proč se ptáš, máš s něma problém? Mám najeto přes 200 tis. ,ale zatím se mi zdá, že není důvod se do toho vrtat. Sorry, že jsem Ti neodpověděl, ale jen mě to zajímá.
Ahoj, mám dotaz: Mám alfu 147 benzin 1.6 88kw jakmlile je venku zima mám problém s rozížděním auta za studena motor vubec netáhne,auto má problém jet na 1 i na 2jku (motor se musí hodně vytáčet) jakmile zařadim trojku a dostanu se na 3k otáček vše se zdá ok, jakmile ale zastamín na křižovatce auto se znovu nechce jako by se dusilo jakmile překročim hracici těch 3 tisice otáček tak je to ok vše se opakuje cca 20-30 minut jízdy pak problém zmisí uplně postupně jak se auto zahřívá je to lepší a lepší. (Proběhla výměna svíček a kontrola váhy vzduchu)
Já budu mět 170 tisíc. Auto začalo víc kouřit a někdy při rozjíždějí nebo při couvání se začne cele auto třást. Všechny filtry vyměněny. Tak se začínám zajímat kdyby to byly ty vstriky:-\
147 1.9 JTD
Zdravím Alfáci potřeboval bych poradit, určitě se to někde řešilo, ale nevim kde to hledat, potřeboval bych vědět co mam nalít do AR 147 1.6 twinspark 88Kw r.v. 09/2001 za nemrznoucí směs aby mi to nesežralo motor
předem děkuju za rady ....

thif píše:Já budu mět 170 tisíc. Auto začalo víc kouřit a někdy při rozjíždějí nebo při couvání se začne cele auto třást. Všechny filtry vyměněny. Tak se začínám zajímat kdyby to byly ty vstriky:-\
Hmm, mi si taky lehce pokouřne. Nebude u Tebe spíše problém ve dvouhmotě. Vstřiky by šly velice zhruba zjistit na diagnostice podle korekčních hodnot.
Hmm, mi si taky lehce pokouřne. Nebude u Tebe spíše problém ve dvouhmotě. Vstřiky by šly velice zhruba zjistit na diagnostice podle korekčních hodnot.[/quote]
No uvidíme hodím ju do servisu ať na to mrknou. Ale tak snad to ta dvou hmota nebude roztřese se to jen někdy když třeba couvám do kopečka a sem tam při rozjezdu.
Jinak sem sem četl ze ta dvou hmota dostává zabrat při brzdění motorem. Je to pravda nebo nějaký kec?
No uvidíme hodím ju do servisu ať na to mrknou. Ale tak snad to ta dvou hmota nebude roztřese se to jen někdy když třeba couvám do kopečka a sem tam při rozjezdu.

Jinak sem sem četl ze ta dvou hmota dostává zabrat při brzdění motorem. Je to pravda nebo nějaký kec?
147 1.9 JTD
-
moninka.dro
Princ William píše:Jaký výkon 85, 88, 103, 110 kW atd?
103 kW.....to kolik to má kW na to může mít vliv???
A četla jsem tady že EGR ventil někteří zablindovali, proč?? Není lepší ho vyměnit??
Díky
- Princ William
- Štamgast
No pokud by jsi ho měla dělat minimálně jednou ročně (výměnu), taky by jsi hledala levnější řešení.moninka.dro píše: A četla jsem tady že EGR ventil někteří zablindovali, proč?? Není lepší ho vyměnit??
-
moninka.dro
Princ William píše:No pokud by jsi ho měla dělat minimálně jednou ročně (výměnu), taky by jsi hledala levnější řešení.moninka.dro píše: A četla jsem tady že EGR ventil někteří zablindovali, proč?? Není lepší ho vyměnit??
A proč zablindovat??? Tak proč ho tam budu mít, když ho vlasně nebudu používat?
Jako nemůže se tomu motoru zablindováním nic stát?
- Princ William
- Štamgast
Otázka asi na ty co to maj zaslepený....
Já zatím s EGR problém nemám.
Já zatím s EGR problém nemám.