Alfa 2.5 V6-Cukání atd.
Re: Alfa 2.5 V6-Cukání atd.
a koukal jsi na svicky a vstriky ? a co klapka ?
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- Hampice
- SemTuFurt
Když jí odpojíš, jednotka si nastaví nějaké náhradní hodnoty podle jiných snímačů. pokud je vše ostatní ok, pojede auto relativně normálně. Třebas bude horší volnoběh, jinačí reakce na plyn, asi nepůjde SRC a bude svítit kontrolka vstřiku na palubce a samozřejmně se zapíše chyba do paměti.
Pokud je váha špatná a připojená, tak pokud jsou chybné hodnoty v rozsahu korekcí, tak se chyba nevypíše, ale auto pojede blbě. pokud začne hlásit úplný kraviny, tak se přepne do náhradních hodnot a vypíše chybu. Beztak je to stejné jako s lambdou.
Pokud je váha špatná a připojená, tak pokud jsou chybné hodnoty v rozsahu korekcí, tak se chyba nevypíše, ale auto pojede blbě. pokud začne hlásit úplný kraviny, tak se přepne do náhradních hodnot a vypíše chybu. Beztak je to stejné jako s lambdou.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
plynař tu špatnou váhu nepozná, takže jak píše Hampi - odpojit a vyzkoušet
@rici: Nez se to dostalo ke me tak predchozi servisak-nova vaha, nova lambda, novy vstikovac.
Ja vyndal kabely, svice zlomena, kabely meli az 2x odpor. Civky polamane kontakty. Takze se to dalo do cajku a projev stejny.
Po odpojeni vahy se to chovalo docela normalne, ale pri vyzkouseni (treti) funknci vahy opet problem.
Me napada nejaky problem s RJ, ale to je pitomost.
Navic na beno i plyn se to projvu stejne blbe...
Ja vyndal kabely, svice zlomena, kabely meli az 2x odpor. Civky polamane kontakty. Takze se to dalo do cajku a projev stejny.
Po odpojeni vahy se to chovalo docela normalne, ale pri vyzkouseni (treti) funknci vahy opet problem.
Me napada nejaky problem s RJ, ale to je pitomost.
Navic na beno i plyn se to projvu stejne blbe...
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
no to jsi me nepotesil...lambda je nova..svice vicemene taky...vahu zkusim odpojit a uvidim...
odpojil jsem vahu a rano jsem jel do prace...studeny start byla dost tragedie a sviti vstrik..ale to je normalni...jinak mi to ani jednou necuklo a rekl bych ze to jede i lepe...jeste to proverim cestou domu a jestli to cukani ani jednou nepocitim tak holt asi budu shanet novou vahu 

Tak to je to samy co u 146, ale tam ani nova vaha nepomohla 

Limo* s bussem (166 3.0)
jako ze to s odpojenou necukalo a s novou zase cuka ? 

no kua...nova vaha stoji 3500,- to se mi moc nechce kupovat jen tak pro srandu 
presne takle se mi to chovalo kdyz jsem mel v haji vahu u 2.4 JTD ...taky to takle nechtelo tahnout, jak kdyz zatahnu rucku....

presne takle se mi to chovalo kdyz jsem mel v haji vahu u 2.4 JTD ...taky to takle nechtelo tahnout, jak kdyz zatahnu rucku....
tak mam dve zpravy...dobrou a spatnou...
dobra:
vaha je zrejme v poradku...cuka to stejne, mozne jeste vic, s odpojenou vahou...po pripojeni zase OK...cuka ale jinak funguje dobre
spatna:
stale netusim cim to je..
dobra:
vaha je zrejme v poradku...cuka to stejne, mozne jeste vic, s odpojenou vahou...po pripojeni zase OK...cuka ale jinak funguje dobre
spatna:
stale netusim cim to je..
to dallen:
prijde mi , jestli to neni problem s dodavkou paliva....to jsi taky zkousel ?
prijde mi , jestli to neni problem s dodavkou paliva....to jsi taky zkousel ?
To se vyloucilo vzhledem ktomu, ze se to chova +/- stejne na lpg i Natural
Limo* s bussem (166 3.0)
nemá ŘJ nějakou zpětnou vazbu od vstřiků? ona ŘJ LPG bere signál z vedení do benzínového vstřikovače, tak jestli se to nějak neovlivňuje...
Richie ono toho už ale moc není co si neměnil ne? Ber to tak, že moc možností už nezbývá... 

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Neco noveho ?Dallen píše:To mozne je...

No nevimHarous píše:Richie ono toho už ale moc není co si neměnil ne? Ber to tak, že moc možností už nezbývá...

Nemohl by to cukani delat treba pricpanej saci kos v nadrzi ? kdyz to teda nema palivovej filtr...
daji se nejak laicky zkontrolovat vstriky ??
daji se nejak laicky zkontrolovat vstriky ??
Ten filtr tam je, ale je uvnitř čerpadla a je nerozebiratelny... Ale co jsem četl, tak to jeden řešil na Octavii a cukani dělalo čerpadlo, ale po přepnutí na plyn by to melo byt ok.... Tak to projed par km na LPG , te lambde nic neuděláš
ja myslim ze to delalo i na LPG uplne stejne..mozna jeste vic
mluvil jsem pred chvili s jirikem a taky mi rikal ze by se te lambdy nebal, pokud tomu nebudu slapat na krk a taky kdyz jezdim po meste a motor neni ani poradne pohratej, tak by selambde nemelo nic stat...takze dneska naberu trocha benaku a trocha LPG a vyzkousim to..pokud by to na LPG nedelalo, tak to prestanu resit
ale myslim ze to bude delat i na LPG..stejne jako to popisoval Dallen..

mluvil jsem pred chvili s jirikem a taky mi rikal ze by se te lambdy nebal, pokud tomu nebudu slapat na krk a taky kdyz jezdim po meste a motor neni ani poradne pohratej, tak by selambde nemelo nic stat...takze dneska naberu trocha benaku a trocha LPG a vyzkousim to..pokud by to na LPG nedelalo, tak to prestanu resit

Tak jsem vcera nabral LPG a po prepnuti se auto chova stejne jak na benzin..malickej ubytek vykonu tam asi je ale jinak OK...ale hlavne mi prislo ze to vubec necuka....ale jel jsem jen kratce....o vikendu mam nejake hrbitovni obchuzky, tak uvidime...
tak ne..cuka to i na LPG...takze problem neni v LPG a ani v benzinove dodavce paliva,ale problem bude nekde u vstrikovacu 

- Tornado156
- Pozorovatel
Alfa 2.5 V6-Cukání atd.
Podľa toho čo si napísal tak by som preoblem nehľadal v palive, teda ani v strekovačoch, lebo plyn ti ide cez ine a robí ti to iste. problem bude niekde v zapalovani. Buď nezapali v spravnom momente ale nehodi iskru vobec. skontrolovat este raz kable , sviečky, indučku, čidla atď. už som sa stretol aj s tym ze chybna indučka náhodne vynechávala. Toto plati pri mechanicky dobrom motore( tlaky, hlava, vačky a pod.)
Alfa Romeo Spider 2.0 VELOCE 1986
Alfa Romeo Stelvio 2.0T VELOCE 2020
Fiat Tipo SW 2017 "plna palba"
Fiat Grande Punto 2008 1.2
ex ALFA ROMEO 156 SW 2.4 M-JET 20V
SUZUKI GSX 750 Inazuma
MV Agusta Turismo Veloce RC 034/200
Alfa Romeo Stelvio 2.0T VELOCE 2020
Fiat Tipo SW 2017 "plna palba"
Fiat Grande Punto 2008 1.2
ex ALFA ROMEO 156 SW 2.4 M-JET 20V
SUZUKI GSX 750 Inazuma
MV Agusta Turismo Veloce RC 034/200
problem je, ze i kdyz to rozdelam , tak na tom sam asi nic neuvidim...a zadnej kloudnej servis tu v okoli neni
je tu akorat autorizak a pak Maleček v Černilově, ale na toho nemam zadne reference...