Ahoj, tak jsem se byl dnes mrknout na to QV, které jsem tu sdílel - moc nadšený jsem z toho auta nebyl. Na úvod řeknu, že nejsem mechanik - na auto jsem se jel podívat s tím, že pokud mě zaujme, tak tam pošlu profíka, který to pořádně proleze. Je to dotažené z Německa, serviska k autu není, ale tvrdil mi, že se dá historie vytáhnout od Imofy - nemáte tam někdo známého, který by se mi na to mrknul? V ČR je to rok - prodávající je tu první majitel. Na inzerátu má napsáno, že je dávané nové turbo - ve skutečnosti je to pouze repas za 7k, zbytek stála montáž, výměna oleje a věci s tím spojené. Na autě není snad jediná část karoserie, na které by nebyla nějaká odřenina, prasklina, nebo se neloupal lak. V podstatě je to na celolak, aby to auto vypadalo k světu. Přední nárazník a kapota nelícuje, majitel sám říkal, že to bylo bořené, některé části karoserie byly lakovány. Prý auto při koupi procházel s měřákem tloušťky tlaku (já jsem ho neměl, takže nemůžu hodnotit). Jinak přední nárazník je naprasklý na "Véčku" pod mřížkou (snad mě pochopíte, jak to myslím

) - také prý od koupě. Vypadá to, že někdo vzal obrubák a jak to zapružilo, tak to prasklo. Přední světla poškrábaná - takže na rozleštění, Koukal jsem na kody skel - na autě je asi měněné čelní, zadní a pravé zadní sklo. Levé zadní světlo bylo zamlžené. Rádio prý naladí minimum stanic - tipuji to na svazek kabelů, co jsou u zadních dveří - je to vlastnost Giuliett, měl by tam být vedený i kabel od rádia, pokud se nepletu. Co se týče interiéru - ten je v celkem pěkném stavu - řadící páka má akorát jeden škrábanec, volant na tom byl hůře - hodně rýh (asi od prstýnku). Jinak sedačky a další věci ok. DNA ze začátku projížďky nechtělo pustit do dynamic režimu - po pár kilometrech to šlo (nevím jestli to má nějakou souvislost, třeba se zahřátím motoru). Jinak za jízdy nic nebouchalo, auto netáhlo do strany. Motor zněl v pořádku. Spodek auta vypadal dobře, korozi jsem neviděl. Jinak k autu má zimní pneu 80%. Nicméně můj názor - motor, podvozek, interiér jsou asi ok. Otázka u turba, jak dlouho vydrží? Bylo to bourané, chce to celolak. Nejasná historie - (jaký olej?, jak často měněn?, řešila se přívodní trubice oleje se sítkem do turba?) - uvidím, zda něco zjistím od té Imofy. Zakončím to otázkou k zamyšlení - Pokud by se do toho auta poslalo takových 70 - 100k, tak by z toho mohl být hezký kousek, ale není rozumnější koupit rovnou jiné za 350, které nebude bourané, bude mít třeba i menší nájezd, lepší historii?