žhavící svíčky
Re: žhavící svíčky
ta jednotka je dobra to pise aj ked je zly zhavic pritahnite plusaky a pojistky okolo baterky!!!!!!!!!!!!!!!!!! bezny problem aj u octavie;-)
Alfa 159 2.4 jtdm full vybava na objednavku DPF OFF KAT OFF EGR OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V cca 290ps 550nm tlak 1900davka 100mm3 Sarkan chip on ;-)
Tak zatra to skusim vsetko podotahovat a potom som zvedavy 

Alfa romeo 2.4 jtd 154 kw
a potom si damemaco812 píše:Tak zatra to skusim vsetko podotahovat a potom som zvedavy

Alfa 159 2.4 jtdm full vybava na objednavku DPF OFF KAT OFF EGR OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V cca 290ps 550nm tlak 1900davka 100mm3 Sarkan chip on ;-)
aj ocko na tom minusovom kabli nw baterke povol a orebrus ;-)
jurki888: tak uz som to podotahoval vsetko com som videl
tak zatial to neblika ale este uvidim ake to bude cely tyzden ci to nahodou neblikne
a potom mozme dat 

Alfa romeo 2.4 jtd 154 kw
zajtra idem do Noveho Mesta za bratom na geometriu a doplnenie klimy tak dame ale nealko 

moja skusenost: po nastratovani mi kontrolka zhavenia blikala asi este 10 sekund, auto startuje na prvy krat, zhavi, nie je problem. FES mi ukazoval zavadu Riadiaca jednotka zhavenia - slaby signal. Moj problem sa vyriesil tak ze som vo FES, polozka Siemens Instrument Panel vymazal self adaptation reset, kontrolka uz neblika, chyba sa nenacitava, mozno to niekomu pomoze
- peter202
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no ja mam ten isty problem tiez mi stale blika kontrolka zhaveni po nastartovani uz som aj zhavice vymenil aj na diagnostike bol vo fiate mi povedali ze rj je ok ze diagnostika im neukazuje na nej ziadnu chybu tak neviem kde moze byt problem tiez mi to leze na nervy ked mi to blika... 

www.lacnenotebooky.eu- notebooky tablety, televizory tlaciarne a ine za velkoskladove ceny!!!
zapni kluc nestartuj nechaj kym ti to prestane blikat potom nastartuj ;-)
Tohle je fakt divný, já to řešil dlouho, stálo to i dost peněz a dělalo to pořád, pak to v ZIMĚ přestalo uplně samo od sebe a dva měsíce byl klid a teď zase při každym prvnim startu blikam, jak se to ohřeje na 90° tak pak už to celej den neblikne ani když to mezi tim vychladne ale ráno zase blikam. 

AR 159 SW 1.9 JTDm
ja keď som kupoval alfu tak žhavenie blikalo a majiteľ mi povedal že to preto lebo to ohrieva naftu...
vedel som že trepe lebo na fiate mi tiež blikalo žhavenie a tam pomohla výmena žhavičov.
prvé čo bolo tak som kúpil všetky nové (aj to som musel doobjednať ešte jeden lebo som predavačovi povedal že chcem všetky nové a on objednal len štyri kusy) potom ma prekvapilo umiestnenie žhavičov a samotná montáž ktorá mi trvala cca 15minút-na fiate som štyri menil celý deň...
takže na záver mi teda pomohla výmena žhavičov

vedel som že trepe lebo na fiate mi tiež blikalo žhavenie a tam pomohla výmena žhavičov.
prvé čo bolo tak som kúpil všetky nové (aj to som musel doobjednať ešte jeden lebo som predavačovi povedal že chcem všetky nové a on objednal len štyri kusy) potom ma prekvapilo umiestnenie žhavičov a samotná montáž ktorá mi trvala cca 15minút-na fiate som štyri menil celý deň...
takže na záver mi teda pomohla výmena žhavičov

Alfa Romeo 159 sportwagon 2,4 JTDm 154kw 2008 r.v.
DPF - OFF , EGR - OFF , CHiP - ON
By Mudr.Šarkan
By Mudr.Šarkan
zapni kluc nestartuj nechaj kym ti to prestane blikat potom nastartuj ;-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§
a hlavne si podotahujte vsetky kable +okolo baterky k tym poistkam a tak ;-)
este ma napadlo ze na punte novsom blikanie zhavenia sposobuje aj vadne cidlo na termostate....
a na WW a skodach zasa spinac brzdoveho pedalu.treba poskumat schemu co tam na kontrolku je este napojene...
a na WW a skodach zasa spinac brzdoveho pedalu.treba poskumat schemu co tam na kontrolku je este napojene...
Alfa Romeo 159 sportwagon 2,4 JTDm 154kw 2008 r.v.
By Mudr.Šarkan
By Mudr.Šarkan
u 159 znaci len zhavice po ich vymene to treba nechat doblikat bez startovania ono si to nejako overi a je to
A není to
mužu to udělat tak jak pišeš, můžu to smazat na diagnostice a stejně bliká dál... žhavičky jsem samozřejmě měnil jako první, pak jsem zkoušel jednotku žhavení atd atd jak už sem tady někde psal.... 

AR 159 SW 1.9 JTDm
a nechal si to doblikat???? podotahuj + kable okolo baterky aj pojistky co su tam a odpoj z rj zhavicov konektor co napaja zhavice a premeraj hho ci neni preruseny
Mne po vymene zhavicov nic viac neblikalo, hned to prestalo a vymazavat z diagnistiky som tiez nic nemusel .A teraz jak nastartujem ani neviem ze ta kontrolka existuje. Preco s tym niekto ma furt problem neviem. Treba ist nato logick tj. skusit vymenit zhavice potom kable potom rj a ak nic nepomoze potom cele auto 

AR 159Sw, Q~tronic
Ex AR 159 1.9 jtdm 16v, 110kw Sedan
Ex VW Polo 1.4, 55kw
Ex AR 159 1.9 jtdm 16v, 110kw Sedan
Ex VW Polo 1.4, 55kw
sorry ak to tu uz je ale neviete ake su original zhavice v 159 8V? myslim znacku dakujem
vie mi niekto poradit, po poblikavani kontrolky zhavenia som odskusal ci dava prud do zhavicov a zistil som ze v konektoroch na zhavice nemam vobec prud po pretoceni klucom!!!! takze dalej som kukol ci ide prud do rele zhavenia a tam prud ma 12v ale od rele do zhavicov uz prud nedava!! takze teraz co to moze byt? po cca 10 sekundach po otoceni klucom je pocut tuknutie v rele zhavenia tak asi rele spatne nebude? neviem teraz ci je este nekde poistka na to rele alebo cim to moze byt.za kazdu radu dakujem
odmeraj to za rele mozno ma opalene kontakty
stary to myslis ako tie pipy co stlacis na zhavic?tak tie som ocistil.ja som vytiahol kabel co ide z rele ku zhavicom a prilozil som zhavic priamo na rele kontakt a tiez na kostru a zhavic vobec nerozpali samozrejme ze po otoceni kluca.premeral som aj napatie v kontaktoch na rele co idu k zhavicom a tam je 12 v (neviem ci dost amperov)moze byt zrada v relatku aj ked relatko zopne po cca 15 sekundach a vypne prud. 

myslel som na tom relatku pozret kintakty vo vnutri
ano tie som uz popozeral a vsetko vyzera ok ziadne znamky po poprepalovanych kontaktoch no zahadne pre mna je to ze ked zmeriam prud z rele k zhavicom tak a 12 voltov ale akonahle tam pripojim zhavic tak prud stiahne na 2 az 3 volty a vobec nic nerozpali tak teraz fakt neviem kde mozee byt zrada ci je to ukostrenim ale to by mi neslo asi viacej veci alebo ci je zrada v relatku?? 

tak co chlapi? nikoho nic nenapada?bude vadne rele zhavenia? alebo este mam hladat chybu niekde inde?