Předpokládáš správně... ale už to řešit nebudu. Sice je celej poškrtanej, má pár přepisovaných a dopisovaných údajů, nějáké chybí... ale nemám už na to nervy!!!
Jinak, zeptám se... jak moc vážné je, když je stržený závit na svíčku? Já předpokládám, že asi docela dost, protože by se musel vyvrtat závit větší a dát tam nějákou vložku. Na to by ale asi musela hlava dolů

. Taky jsem konečně rozebral sání a při tom zjistil, že to těleso škrtící klapky je chlazené. Člověk stále zjišťuje něco nového

Vzadu samozřejmě taky špatné svíčky, navíc ohnutý konce a blbě našroubovaný čepičky. Proboha proč...
Po sundání ventildeklu se naskytl pohled na vačky a zdvihátka. Jeden výfukový palec se mě zdal trošku horší, ale nijak moc. Kupodivu všechna zdvihátka jsou OK

Stejně je vyměním. Těsnění na zadní hlavě vypadalo ještě původní, taky byla celá oblitá od oleje a i svíčky v něm plavaly. Čím dál víc se přestávám divit tomu, že to nejelo a začínám se divit tomu, že to vůbec aspoň trošku jelo. Pak taky elektroinstalace. Někdo se v tom hrabal, místy je to dost hrůza právě tam v těch místech kabelů vedou k té klapce. Pak tam byl jeden tlustej drát, kterej byl uštíplej a nikam nevedl a nějákej bastl u brzdového válce. Tohle dát do kupy, to bude boj.
Svíčku se nakonec podařilo plně dotáhnout, ale měl jsem z toho teda pěkně nahnáno - pomohlo očistit pořádně závit a zlehka tomu shora pomoct, pak sedla a podařilo se jí dotáhnout patřičným momentem, takže doufám, že to bude držet a nebude se povolovat, jinak teda potěš pánbůh.
Teď to teda vidím tak, že se vymění zdvihátka, seřídí vůle, očistí motor a motorovej prostor a začne se tam dělat pořádek v elektroinstalaci. Asi by stálo za to i vyměnit tu protipožární stěnu, je už taková jetější.