no ta hodnota 159 v dane tride pred 11lety luxus tedariprex píše:Nemusíš... blogs.youwheel.com/2014/04/25/car-body-torsional-rigidity-a-comprehensive-list

no ta hodnota 159 v dane tride pred 11lety luxus tedariprex píše:Nemusíš... blogs.youwheel.com/2014/04/25/car-body-torsional-rigidity-a-comprehensive-list
Tvl, dneska je den. Od rána jsem úplně mimo a teď se vysvětlilo pročKubas píše:Harous: jak píše Cendler výše, myslím o třídu výš s pevností.... samozřejmě....
...Ja bych chtel, aby se nekdo u me stavil v Brne v hale, a nazorne mi vysvetlil, proc teda ta hola kastla GTV, co tady mam, je uplne, ale uplne jina nez ta hola kastla od Fiat Marea, nebo ta komplet hola a na 8 kusu rozrezana kastla 145ky....a to mluvim samozrejme jen ciste o plechach, co jsou dole, podlaha, prahy, nosniky dopredu, motorova stena. Krome toho, ze jsou montazni body predniho ramu + zadni napravy ve stejnych bodech a na samotne podlaze je cca 30% plechu, ktery se tvari stejne, je vse ostatni uplne jinak.Hampice píše:Mi přijde, že jste tady ve 145 nikdo nejel. Je subjektivně mnohem pevnější než 147/156. Dělá to právě to vyztužení prahů, které po FL společně s FL 155 dostala. U 156+ už není a je to strašně znát. A že je platforma Fiatu Tipo naprosto stejná ve 156/147/GT/155/lybře/maree/coupe a spousty dalších je naprostá pravda.
Tuhost kareserie je uplně něco jiného než narazová odolnost při testech NCAPTemp píše:Jsem laik, ale napadá mě ještě jedna věc. Ta tuhost karoserie je jedna věc. Ale nebude i v poměru k tuhosti důležitá i váha? Řekněme, že 1300 kg těžká 147 to někde opře a bude ji držet 13700nm/grado. A když to samé někde opře Mustang s 1800 kilama (od boku, nevím kolik měl) s 16 000nm, tak nárazové přetížení ještě zvýrazní rozdíl váhy a karoserie se s tím prostě musí poprat a vydržet to.
?
no je to presne tak, jeste specificky k Alfe dodam: Tam, kde Alfa Spider/ GTV ma 4 ( !!!! ) vrstvy plechu, ma 155 ka pred faceliftem 93 pouze jednu....konkretne jde o prechod predni podlaha/prah/ a-sloupek smerem tunel pres motorovou stenu/podbeh. Oproti tomu napriklad 147ka vypada na 1.pohled zase spise jak ta 155 ( je tam opet mene plechu ). Nicmene par jich tam je extra a vsechny jsou jinak tvarovane a hlavne se pouziva velmi tvrda ocel. Navic to bude dukladne spocitane ruznymy programy, coz u puvodniho Tipa asi jeste k dispozici nemeli.Franik píše:bezpečnost pro náraz je dělaná tak aby se co nejvíce plechů po A sloupek pomačkalo a ztlumilo kinetickou energii, boční je zas jelikož je tam prostoru minimálně, pevný co nejvíce. Prostě klec od sloupků musí zustat co nejmíň netknutá a zbytek se musí řízeně zmuchlat. je toho docíleno například prolisama nebo ruznou sílou plechu svařenou k sobě například na podlaze nebo nosnících. Profilováním a svařením ruznych vrstev se docílý tý pevnosti v krutu. jelikož se snižují váhy ať kvůli emisím nebo sportovnosti se to nedá zkloubit anebo s problémama a materialama. Například když se dělají závoďáky přidávají se svary na stojinách a profilech aby právě tahle pevnost byla co největší a o bezpečnost se stará klec vestavěná dovnitř.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti