Fiat
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fiat
to je prostě vývoj, když může slevomat nabízet některé z modelů Hyundai, tak proč by FIAT nemohl prodávat přes Amazon, je uplně v pořádku, že jde s dobou 

AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
- Hampice
- SemTuFurt
Byl jsem si včera z čirého zoufalství vyzkoušet nové Tipo. Měly na půjčení zatím jen sedan s tou 1.4 atmosférou (starej dobrej Fire) 95k. Vzhledem k potenciálnímu rozpočtu mě tenhle motor stejně docela zajímal. No, první co mě při osobním kontaktu s tím autem překvapilo je jeho velikost. Všude* to srovnávají s Rapidem, ale mě to přijde i větší než Octavie, uvnitř teda určitě. Opravdu je to pořádnej kus auta. Uvnitř místa habaděj všude okolo a naprosto v pohodě si sednu za sebe. Když jsem pak sedl zpět do Lybry, která není úplně malá, připadal jsem si hodně stísněně. Posaz a vůbec celý interiér je stavěn "na vysoko", ale není to nějak nepříjemné. Sedačky super, příjemně tuhé a tak akorát tvarované. Vzadu spíš lavicoidní, ale to jsem pořádně nezkoumal. Bylo to v nějaký střední výbavě, TFT mezi budíkama (opravdu povedené), rádio s 3,5" televizí. Velkej "tablet" (rádio se 7" obrazovkou) nepřipadá v úvahu, ale tohle malé je tam nějak nepatřičné. Vzhledem k tomu, že stejně se všechny provozní údaje (včetně rádia) zobrazují na tom TFTéčku mezi budíkama, který je opravdu parádně udělaný (barvy, rozlišení, ovládání z volantu), skoro mi přijde jako nejlepší varianta to obyč rádio bez "televize" (otázka ale je, jestli pak jde telefon atd...). Co se týče toho motoru, tak jsem žádný zázraky nečekal, ale nakonec to taková tragédie není. Má to standartně 6q a velice příjemně zpřevodovanej, takže když se tomu trochu šlápne, žádná brzda provozu to není. Nebyl jsem s tím na dálnici, takže tuhle disciplínu nemůžu hodnonit, nečekám ale výrazný problém. Snad jen to, že ve vyšších otáčkách je celkem slyšet a na volnoběh se přenáší do kastle drobné vibrace. Co bude největším kladem tohodle silniku bude životnost a spotřeba. Podle všeho nebude vůbec problém s tím jezdit svižně hluboko pod 7. Řízení fiatí elektrická klasika s CITY módem, v normálu tak akorát tuhé, zpětná vazba horší... Podvozek, příjemné překvapení. Žehlí úplně všechno, ale zároveň je docela jistej a téměř bez náklonů. Kufr u sedana - velikost a geometrie ok, průšvih je ten otvor, ten je fakt malej...
Celkový dojem je super. Je na tom samozřejmě vidět, že se jedná o lowcost produkt, ale pořád je to o parník dál něž nějaká Dacie nebo Hjondé. Zpracování naprosto ok, materiály na svou třídu taky. Navíc je tam spousta takových cingrlátek (tft displej, rozvěcení světel při odemknutí, samootevírání kufru...), který dávaj pocit něčeho víc. Podle mě aktuálně za tyhle peníze nic lepšího koupit nejde. Hatchback a kombi bude to samý, jen lepší kufr a možnost T-Jetu. S tím ale i dost rapidně poroste cena. Slušně vybavenej a vypadající sedan s atmosférou se dá aktuálně pořídit kolem 300.
Celkový dojem je super. Je na tom samozřejmě vidět, že se jedná o lowcost produkt, ale pořád je to o parník dál něž nějaká Dacie nebo Hjondé. Zpracování naprosto ok, materiály na svou třídu taky. Navíc je tam spousta takových cingrlátek (tft displej, rozvěcení světel při odemknutí, samootevírání kufru...), který dávaj pocit něčeho víc. Podle mě aktuálně za tyhle peníze nic lepšího koupit nejde. Hatchback a kombi bude to samý, jen lepší kufr a možnost T-Jetu. S tím ale i dost rapidně poroste cena. Slušně vybavenej a vypadající sedan s atmosférou se dá aktuálně pořídit kolem 300.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
jo, obecně je ten pokrok pořád velký, ať si kdo chce co chce říká.... na to jak je to auto levný je jízdně opravdu parádní.... bezpečnost i jízda jsou o třídu výš než třeba u Stila, které před 10 lety stálo o 50% víc :-)
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
tipo jsme tady v čr testoval jako jeden z prvních (byl jsem první zájemce v Imofě..) už v březnu
, sedan, opening edition, 1.4 95k.. auto mělo najeto asi 100km, já přihodil asi 40km
.. byl jsem ho zkusit proto, protože sem hledal potenciálního nástupce za stilo (kdyby náhodou neudělalo STK), který nakonec v létě neprošlo STK (resp. aby prošlo, musel bych do něj dát poměrně dost peněz a úsilí na odstranění různejch šotků v el. a na motoru.)
s autem jsem byl značně spokojen (jízdní vlastnosti projev motoru, velikost interiéru, vše tam kde sem to čekal, překvapivě dobrý plasty v interiéru..), ale slečně jsem narovinu řekl, že uvidím jak na tom bude hatchback a že si počkám na 1.4 turbo, protože přecijen 100k není žádnej zázrak (po zkušenostech se 147 77kW)..
bohužel v létě přišel HB s cenovkama kolem půl míče, což byla částka kterou jsem nebyl ochoten akceptovat, hlavně vybavený pro mě nepotřebnejma věcma..... (kdyby to bylo kolem 350-370t tak OK..)..
proto jsem taky skončil u ojetý Giulietty...
teď ceny vypadaj OK, ale stále tam jsou doplňky- laciný pozlátka (jak píše kolega nahoře- o něco víc), co nepoužiju který mi neseděj (a nikdy sedět nebudou, i když nám je většina výrobců tlačí, zas na druhou stranu bych třeba uvítal kůži -vždy jsem měl auto v kůži.....) a pokud by v tom autě nebyly, tak by to bylo min. o 30t jinde ..

s autem jsem byl značně spokojen (jízdní vlastnosti projev motoru, velikost interiéru, vše tam kde sem to čekal, překvapivě dobrý plasty v interiéru..), ale slečně jsem narovinu řekl, že uvidím jak na tom bude hatchback a že si počkám na 1.4 turbo, protože přecijen 100k není žádnej zázrak (po zkušenostech se 147 77kW)..
bohužel v létě přišel HB s cenovkama kolem půl míče, což byla částka kterou jsem nebyl ochoten akceptovat, hlavně vybavený pro mě nepotřebnejma věcma..... (kdyby to bylo kolem 350-370t tak OK..)..
proto jsem taky skončil u ojetý Giulietty...
teď ceny vypadaj OK, ale stále tam jsou doplňky- laciný pozlátka (jak píše kolega nahoře- o něco víc), co nepoužiju který mi neseděj (a nikdy sedět nebudou, i když nám je většina výrobců tlačí, zas na druhou stranu bych třeba uvítal kůži -vždy jsem měl auto v kůži.....) a pokud by v tom autě nebyly, tak by to bylo min. o 30t jinde ..
AR 159 SW TBI TI
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v
ex: bravo HGT, 147 1.6, Stilo 2.0 16v
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v
Taky nad ním časem silně uvažuju.....Někdo tu 1,4 atmo nemusí, ale já to vidím jinak, přesně jak psal Hampi......klasická jednoduchá konstrukce....nepřímé vstřikování ( žádné zakarbonováví po pár tisícich ) + možnost to za pár kaček překopat na lpg, když by díky nejakým událostem šel benzin nad 40 kaček
. Prostě v tom autě vidím potenciál jak provozně ušetřit balík peněz, který pak můžu použít na pěknou alfici
Prostě moc možností není.....koupě ojeté moderní nafty, nebo přímovstřikového oturbeného benzinu.... za mě ne.....

Prostě moc možností není.....koupě ojeté moderní nafty, nebo přímovstřikového oturbeného benzinu.... za mě ne.....
Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
no 1.4 95 koni mam v 500L a na normalni jezdeni to staci, je sice sranda predjizdet a tocit to do 6, do 4 to teda moc nejede... co me osobne prekvapilo, tak spotreba, eko jizdou jsem se i s elkem dostal pod 5 a normalne se da kolem 6ti fungovat, coz u krabice jako je elko je myslim ok! Nehlede na to, ze kara pred tremi lety stala 298tkc , ma to klimu, dotyk radio, blue and me, palubak, takze vybavove nam to dostacovalo
. Osobne cekam na sw nebo 500x, jeste uvidim, 500x mi prislo dost cajk, jak jsem ho mel pujcene na vikend...

AR 159 SW 2.4 jtdm... babička Máňa
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
- Hampice
- SemTuFurt
Přesně, ten sedan je marnej. Být to včera alepsoň HB za tyhle peníze, asi jsem to už vezl domu. STK na lybře končí v únoru, tou dobou by tam podle včerejší informace už měli mít i SW, tak uvidím. Jinak ohledně motoru se asi shodnem v tom, že na normální ježdění s takovýmhle autem (ono k nějakým hrátkám nikdy svádět nebude) to fakt stačí. A ta spotřeba vyváží ten projev. V podstatě to je bezudržbovej benzín se spotřebou nafťáku...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
záleží co od toho čekáš.... jestli chceš jezdit po městě a v klídku občas někam dál, není problém.... ale pokud bych to měl mít jako služebáka, že stíhám schůzky, musím občas předjíždět atd., tak bych to nechtěl..... další věc je komfort a bezpečnost pokud to bude řídit třeba tvoje žena - prostě si bude muset zvyknout že má podřazovat, předjíždění s takovým autem je vždycky trošku stres atd....
prostě za ty prachy OK, ale motoru se člověk musí přizpůsobit....
prostě za ty prachy OK, ale motoru se člověk musí přizpůsobit....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Vždycky jsem chtěl výkonnější motorizaci i moje 156 letí jako šutr.....jenže dnešní doba....člověk se furt za někým vleče, protože na co předjíždět, když po 100m metrech dojedu dalšího, nachvilku se sapomeneš a už to smrdí čistírnou, nevím asi už jsem zestárnul a jezdím podle pravidel a na to je pro mě ta 1,4 atmo úplně dostačující.....
Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
- rbiciste
- Pozorovatel
Asi je to jasné, ale hodně záleží kolik to mělo najeto. Moje zkušenosti s novými T-Jety a 1.2 Fire jsou, že motor jede správně až tak od najetých 12 nebo spíš 14 tisíc. Vibrace a hluk ve vyšších otáčkách je velmi závislý na volbě benzínu. S aditivy jsou motory sametové a obyčejný benzín mi manželka okamžitě hlásí.Hampice píše:Co se týče toho motoru, tak jsem žádný zázraky nečekal, ale nakonec to taková tragédie není. Má to standartně 6q a velice příjemně zpřevodovanej, takže když se tomu trochu šlápne, žádná brzda provozu to není. Nebyl jsem s tím na dálnici, takže tuhle disciplínu nemůžu hodnonit, nečekám ale výrazný problém. Snad jen to, že ve vyšších otáčkách je celkem slyšet a na volnoběh se přenáší do kastle drobné vibrace. Co bude největším kladem tohodle silniku bude životnost a spotřeba. Podle všeho nebude vůbec problém s tím jezdit svižně hluboko pod 7. Řízení fiatí elektrická klasika s CITY módem, v normálu tak akorát tuhé, zpětná vazba horší...

To jenom tak,
Radovan
Volvo V70 D2 (2015)
Lancia Ypsilon 1.2 Elefantino Coconut (2014) - her
ex Alfa Romeo 147 JZD, 85 kW (2005)
ex FIAT 500L Living 1.4 T-Jet (2014)
ex Alfa Romeo Giulietta 1.4 T-Jet (2012)
a dalších asi 30 aut (Chevrolet,Saturn,SAAB,Ford,Peugeot,Renault
Lancia Ypsilon 1.2 Elefantino Coconut (2014) - her
ex Alfa Romeo 147 JZD, 85 kW (2005)
ex FIAT 500L Living 1.4 T-Jet (2014)
ex Alfa Romeo Giulietta 1.4 T-Jet (2012)
a dalších asi 30 aut (Chevrolet,Saturn,SAAB,Ford,Peugeot,Renault
Ladis: jasně, provoz je takový.... zvlášť když jezdíš ráno do práce tak jak ostatní tak není co řešit.... (ve finále by na to bylo nejlepší to autonomní auto). ale výkon se vždycky hodí.... prostě každý si to musí vybrat podle toho co potřebuje....
Mě osobně dost zaujala reálná nabídka na Tipo 1.6 s automatem za 350. Být to SW za podobnou cenu tak jako příměstský auto naprosto ideální.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat ... oFrom=list
https://www.sauto.cz/osobni/detail/fiat ... oFrom=list
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
- Hampice
- SemTuFurt
Jo, to je právě ono, sw bude (minimálně v začátcích) prostě 450+... Ty skladový sedany jslu dnes za tyhle peníze, protože prodejce už může hýbat s cenou (když je to dlouho na skladě).
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Mě teda spíš zaujal detail výřevu předních sedaček - jeden spínač je na bočním plastu sedáku a druhý je vidět pod panelem klimy na střeďáku...? 

AR Giulietta 1.4 16V Multiair Turbo 170 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby té první nebylo smutno:-) )
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby těm dvěma nebylo smutno:-) )
Fiat Stilo Abarth 2.4 20V 170 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby té první nebylo smutno:-) )
Fiat Barchetta 1.8 16V 130 CV (aby těm dvěma nebylo smutno:-) )
Fiat Stilo Abarth 2.4 20V 170 CV
Není taky on sedan vyráběný v Turecku? To by taky asi s cenou udělalo dost. Každopádně filtr na sauto s trochou výbavy a automatem do 400 tisíc ukazuje jen tohle Tipo...Hampice píše:Jo, to je právě ono, sw bude (minimálně v začátcích) prostě 450+... Ty skladový sedany jslu dnes za tyhle peníze, protože prodejce už může hýbat s cenou (když je to dlouho na skladě).
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
Celá modelová řada Tipo je vyráběna v Turecku. Za mě i kvalitativně Ok, navíc ten Fiatí závod v Burse obdržel cenu za kvalitu.
Výhřev sedaček je pouze pod ovládáním klimy, jak psal Hampice - na sedačce je ovládání bederky stejně jako to mám na iXku.
Doporučuju: https://www.youtube.com/watch?v=Ml7QpEmleBA
Výhřev sedaček je pouze pod ovládáním klimy, jak psal Hampice - na sedačce je ovládání bederky stejně jako to mám na iXku.
Doporučuju: https://www.youtube.com/watch?v=Ml7QpEmleBA
Dneska jsem sedana okukoval před hotelem, sice za tmy, ale velikostí mi to přijde podobný jako STI.
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
- Hampice
- SemTuFurt
Chce to trochu rozšířit obzor hledáníHarous píše:... Každopádně filtr na sauto s trochou výbavy a automatem do 400 tisíc ukazuje jen tohle Tipo...

http://www.smazikkladno.cz/akcni-nabidk ... vozy-fiat/
Alfa Romeo 164 QV (1992)
bejt toto http://www.smazikkladno.cz/akcni-nabidk ... ka-zdarma/ v létě
.. no nic

AR 159 SW TBI TI
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v
AR 156 V6 SW
AR Giulietta 1.4 MA
Fiat Coupe 2.0 16v
Fiat Tipo 2096ccm 16v
- Hampice
- SemTuFurt
Mě na tom sejří jen ta televize. Nebýt ji, mohlo to být klidně od 10-15 tis levnější a hned by to bylo veselejší. I tak ta cena dobrá, ale pro mě aktuálně přes limit.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Já se zatím jen snažím zorientovat. Ono moc aut který splňujou požadavky není:
automat
výhřev sedaček
automatická klima
parkovací senzory
bluetooth HF
dálkový centrál
automat