Manuální převodovka 147 (lanovody, kulisa, synchrony atp.)
Re: Manuální převodovka 147 (lanovody, kulisa, synchrony atp
1.6 TS, rok 2003
AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
- wejwy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Jestli má TS na převodovce měrku netušim.Evik píše:1.6 TS, rok 2003
Ale jestli máš problém s převodovkou, začal bych výměnou oleje.
Jestli nějakej vyteče, je to dobrý znamení a určitě dát novej a dát tam to co tam patří.
Fiat Croma 2009 2,4JTDm 147kw
Fiat Ducato 2,3JTD valník
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
wejwy píše:Jestli má TS na převodovce měrku netušim.Evik píše:1.6 TS, rok 2003
Ale jestli máš problém s převodovkou, začal bych výměnou oleje.
Jestli nějakej vyteče, je to dobrý znamení a určitě dát novej a dát tam to co tam patří.
a nevíš jaký typ oleje tam patří?nebo jaký je aspon nejpoužívanější?
AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
tak v podstate je aj jedno co tam das (75W90) ale inak tutela ZC 75W80 2l
edit: ale inak je odporucany Agip Rotra LSX 75W-90 a co som pozeral tak BP Energear SHX-M 75W-90 je mu velmi podobny dokonca ma vyssi bod tuhnutia
edit: ale inak je odporucany Agip Rotra LSX 75W-90 a co som pozeral tak BP Energear SHX-M 75W-90 je mu velmi podobny dokonca ma vyssi bod tuhnutia
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
diky za info...určitě vyměním...jenom teda musím najít někoho hodného kdo mi to udělá... 

AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
- Princ William
- Štamgast
já kupoval tadyEvik píše:a nevíš jaký typ oleje tam patří?nebo jaký je aspon nejpoužívanější?
Musíš objednat 2L.
AR 147 QV, 1.6 TS 88 kW, 2009, 5d, Bianco Pastello HWB
- wejwy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
On se určitě nějakej najdeEvik píše:diky za info...určitě vyměním...jenom teda musím najít někoho hodného kdo mi to udělá...

Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
všem vám díky :-) koncem týdne půjde vyměnit :-)
AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
Takže olej sice byl vhod, že se vyměnil, ale nepomohlo to úplně...bylo mi řečeno, že se tam objevily špony při jeho vypouštění...takže tam něco dře...
Nemáte někdo, nebo nevíte o někom, kdo by měl na prodej převodovku?
případně odkud a za kolik...
Děkuji...
Nemáte někdo, nebo nevíte o někom, kdo by měl na prodej převodovku?
případně odkud a za kolik...
Děkuji...
AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
- Princ William
- Štamgast
zkus tady případně nějaký vrakoviště v okolí. Já převodovku na 1.6 88 kW mam, ale má ulítaný držáky. Musel by se vnitřek prohodit. Předpokládam, že upřednostňuješ výmenu kus za kus, tak ta moje pro tebe nemá význam.
Díky za info...ale tam jsem se už dívala a dokonce tam i volala...mají přímo pro mě za 3.000,- ale je to u Pardubic...a to mám cca 250km...a jde u nich jenom osobní převzetí (případně rovnou tam vyměnit)...není žádná možnost jak ji poslat...takže by se mi lehce prodražila ta cesta...
Jinak jak jsi psal že máš na 88kw...tak já mám 77kw...to nevadí?
AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
- wejwy
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
250km je dost, 3000 je dobrá cena, a když by ti jí rovnou i vyměnil, vyzkoušíš si jí a budeš mít jistotu, že je OK. Aby se ti to třeba nakonec neprodražilo ještě víc, až narazíš na nějakýho "zajíce v pytli". Byť třeba blízko :-)Evik píše:Díky za info...ale tam jsem se už dívala a dokonce tam i volala...mají přímo pro mě za 3.000,- ale je to u Pardubic...a to mám cca 250km...a jde u nich jenom osobní převzetí (případně rovnou tam vyměnit)...není žádná možnost jak ji poslat...takže by se mi lehce prodražila ta cesta...
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
Alfa Romeo 75 V6, TD, TS
- Princ William
- Štamgast
To nevim... to by chtělo někodo, kdo měl rozebraný obě převodovky, aby to potvrdil nebo vyvrátil.Evik píše:Jinak jak jsi psal že máš na 88kw...tak já mám 77kw...to nevadí?
Pokud to máš 250 km do Pardubic, tak já to mam taky 250 km do Pardubic, tedy celkem 500 km...docela dálka pro tebe...budeš muset shánět někde okolo.
Jooo koukám od rána někde po okolí Ostravska...nebo aspon Moravskoslezský kraj v nějaké dobré vzdálenosti...a zatím nic...anebo jo ale jiný typ...tak snad něco najdu...anebo aspon někoho kdo je z větší dálky ale má nějakou přepravní službu...
AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
Záleží na tom, kolik toho má převodovka za sebou a kolikrát tomu kdo přepočítal zuby při řazení, já měl výměnu oleje v převodovce asi ve 170tkm (když to bylo studený, tak tam blbě padaly rychlosti a z trojky na dvojku to byl porod) a Kůrkyn mi řikal, že nějaký železný piliny tamy byly, že se s tim musí počítat.Evik píše:...bylo mi řečeno, že se tam objevily špony při jeho vypouštění...takže tam něco dře...
Jen škoda, že Ti to nevyřešilo to vypadávání rychlosti.
Alfa Romeo 147 - 1,9 JTD 85kW - r.v. 2001
Tak celkově je znát, že se řadí líp...i ta trojka nedrhne tak moc jak drhla předtím...ale furt má problémy
Takže to budu muset chtě nechtě vyměnit...než se rozpadne úplně...

AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
já bych to vypadavani viděl na silentblok na prevodovce...
jsem už právě slyšela asi 3 varianty co by to mohlo být...a náhradní díl by byl samozřejmě levnější než celá převodovka...ale tu jde o to, že bych potřebovala někoho kdo by se na to podíval a opravdu se v tom vyzná...a řekl by mi "je to to"...Petr147 píše:já bych to vypadavani viděl na silentblok na prevodovce...
protože takhle mi už ve dvou servisech řekli, že jenom to že se na to podívají (rozeberou převodovku) vyjde na 2-3tis. ... a tolik se mi nechce právě dávat jenom za to že se podívají...když bych ve výsledku třeba musela stejně koupit celou...

AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
co jsem slyšel od dvou alfa "guru", tak jeden říkal, ze není dobré hrabat do převodovky, protože pak může začít hučet a druhý to říkal o převodovkách u JTD... tak si vyber
nevím z kama jsi, ale to snad nemůže být problém zvednout auto a omrknout siletblok na prevodovce, jestli není na kaši

Mno jsem z Orlové (cca 25km od Ostravy)...tak já nejsem mechanik, takže to nepoznám...a na někom kdo by byl ochotný se na to podívat a nechtít za to nehorázné peníze jsem ještě nenarazila...ale hledám
ale tak přemýšlím co jsi říkal...jestli ji rozebrat nebo ne?

ale tak přemýšlím co jsi říkal...jestli ji rozebrat nebo ne?
AR 159, 1.9JTDm
AR 147, 1.6TS
AR 147, 1.6TS
já bych do převodovky nehrabal a koupil jinou... ale jestli ti v ní nerachtá, a vyskakuje jenom pod plynem, tam hadam silentblok... od Ostravy je Dallen, jestli si ho s někým nepletu a pár lidem tu s něčím pomáhal, tak snad by mohl on... nebo na squadre by ti doporučili servis, přeci jenom je jich tam víc z teto části ČR
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Ja uz rozdelal par prevodovek a zadna nehucela
Jasne, ty loziska jsou nejak nasponovany, ale pokud se to zpet utahne na moment, tak by se nemelo nic stat. Taky ted na jare budu delat loziska diferaku na alfe, uz trochu chrasti
Ano ten silentblok by to mohl byt, ale zkuste zahybat motorem dopredu a dozadu, jestli se nejak hodne nehybe, aby se to nemelo zbytecne

Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Taky se přidám. Prosím o radu zkušenější. Mám AR 147, 88 KW, nalítáno 122 000 km. Začala mě zlobit převodovka. 1,2 bez problému, 3 tam "rvu" vší silou, 4 ok, z 5 na 4 problém. Obšas se stane, že místo 3 tam skočí 1 a v např. v 60 km/h je to docela rachot.
Převodovka nehučí, ani nemám žádné jiné problémy. Jsou špatné jen synchrony, nebo bude třeba vyměnit celou převodovku? Díky.
Převodovka nehučí, ani nemám žádné jiné problémy. Jsou špatné jen synchrony, nebo bude třeba vyměnit celou převodovku? Díky.
nejdriv dej novej olej, jestli tam jeste je...
Zdravím pánové, mám alfu 147 jtd 2001. mám problém s řadičkou, urvala se mi hlavice jak se potáhlo nahoru, takže teď mi to vypadává a je to naprd
.. chci se ale zeptat, že když chci koupit řadičku, tak všude se prodává jen ta "koule"... ale já to potřebuju i s tou umělou "tyčkou"?(nevím jak to nazvat) to jak vám zabraňuje zařadit zpátečku bez zvednutí,.. tak se chci zeptat kde to mám sehnat, jelikož když koupím jen kouli tak to na tu starou nejspíš nedám, páč je to vylomený takže ani závit tam není, jinak ta "tyčka" se dá normálně vytáhnout takže vyměněno za par vteřin, tak kdyby jste věděli, napište, děkuji a přeji hezký zbytek dne
..

1: Audi a3 1.8t 110kw
2: Škoda octavia I rv.2004 , 1.6 75kw
Aktuálně :AR 147 rv.2001, 1.9jtd 8v 85kw
2: Škoda octavia I rv.2004 , 1.6 75kw
Aktuálně :AR 147 rv.2001, 1.9jtd 8v 85kw