Me povidejcuhan píše:HonzaK:Už to nehul

Me povidejcuhan píše:HonzaK:Už to nehul
To je zajímavý. To ta vačka jako do 5400 otáček nejede?HonzaK píše:...Kdy sepne druha vacka v 5400 ot. a je to zatah az do 8000ot. Do 5400 "klidecek" a pak :o)...
Martin Ti píše:Jo na ten variabilní zdvih sem zapoměl, asi proto, že to nemá každá masová automobilka je to bomba!!!!
Už se asi trošku odkloňujeme od tématu, ale třeba vanklův motor v mazdě RX je taky bomba 1,3 a natrhne i 2,5 v klidu!!!!
mám dojem že i do fiatu coupé 1.8 se dávala nějaká dost podobná technologie jako je u Hondy V-tec... a přiznám se že mě ten honďáckej motor zrovna nenadchnul abych si jí hned běžela koupit..HonzaK píše:Martin Ti píše:Jo na ten variabilní zdvih sem zapoměl, asi proto, že to nemá každá masová automobilka je to bomba!!!!
Už se asi trošku odkloňujeme od tématu, ale třeba vanklův motor v mazdě RX je taky bomba 1,3 a natrhne i 2,5 v klidu!!!!
A to si vzal kde? Toyota a Nissan ma to same. Jen to ma jinej nazev tusim ze VVET. SR20VE je 2,0l 190k v atmosfere a delal se i 205k verze.
Mazda RX no je tu problem velka spotreba a malej kroutak. Hlavni neduh Vankla je mazani a hlavne je dost nachylnej a dost se zadira. Mozna natrhne ale jen nejvykonejsi verze rekl bych. Me to moc neuchvatilo.
Uchvatila me Alfa Romeo GTA opravdu nadhernej stroj, kort se samsvorem to musi bejt nadhera.Nu a 2,5V6 tajky neni k zahozeni.
tak vidíš... já věděla že tam něco variabilního bylo=)Harous píše:V tom Fiatu bylo variabilní časování ventilů VVT používaný u 16V TwinSparků. Starší 8V TwinSparky maj jinou (ne tolik poruchovou) techniku variabilního časování ventilů už od roku 1987.
U Guliety se podělo víc věcí.. i když jí fandím v prodejích,tak jsem toho názoru že je to Alfa "bez kulý"Martin Ti píše:Třeba u Guliety se podle mého někam podělo to cuore sportivo. Sem si myslel, že Fiat je tuctovka pro každého a alfa má plnit v koncernu sportovní auto
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host