Ekonomické informace (Alfa, koncern Fiat, a tak vůbec....)
Re: Ekonomické informace (Alfa, koncern Fiat, a tak vůbec...
Ceníky jsou na světě.
ND 166, 156, Kappa A DALŠÍ http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=1067&telefon=604637194&jmeno=Franti%C5%A1ek
Stratos.Point@email.cz
EX:
GTV 2.0TS
166 3.0i,99,166KW, busso, divoká vášeň
166 2.4 JTD,99,100KW
145 1.9TD,330.000km+,držák jako prase
Stratos.Point@email.cz
EX:
GTV 2.0TS
166 3.0i,99,166KW, busso, divoká vášeň
166 2.4 JTD,99,100KW
145 1.9TD,330.000km+,držák jako prase
prvé aké také konkrétne info o 4C
http://www.autoedizione.com/alfa-romeo- ... h-296-bhp/
základ by mal mať pri objeme motora 1750cm, 296 koní...
http://www.autoedizione.com/alfa-romeo- ... h-296-bhp/
základ by mal mať pri objeme motora 1750cm, 296 koní...
Alfa Romeo Giulietta QV /facelift/ 2013-
Alfa Romeo Giulietta QV, nero etna 2010-2013
Alfa Romeo 147/Sport/120cv, čierna metalýza, facelift 2006-2010
.... no dolují z toho ty výkony pěkně... Jestli to ten motor vydrží, proč ne....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
No pokud to zachovaj tak to bude slušný peklo.
4C 350hp na tunu
M3 E92 cca 250hp na tunu, M5 F10 cca 290hp na tunu
Krouťáky jsou sice trošku jinde, ale stou hmotností a rozložením to bude v zatáčkách sakra rychlé (už se nedivím, že jedno stihli zrušit)
4C 350hp na tunu
M3 E92 cca 250hp na tunu, M5 F10 cca 290hp na tunu
Krouťáky jsou sice trošku jinde, ale stou hmotností a rozložením to bude v zatáčkách sakra rychlé (už se nedivím, že jedno stihli zrušit)

Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
AR Brera 3,2V6 Q4 191kW-"Krásna"
AR GT 1,9 JTDm Q2 110kW-“Blackline”
ex-AR156 SW 2,4JTDm 20V 129kW-"Veľká"
ex-AR147 1,6TS 77kW-"Malá"
AR GT 1,9 JTDm Q2 110kW-“Blackline”
ex-AR156 SW 2,4JTDm 20V 129kW-"Veľká"
ex-AR147 1,6TS 77kW-"Malá"
Koně dolují pěkně, dietu uměj taky krásnou. Jen mám pocit, že se to s každou takovou informací (pokud jsou pravdivý) vzdaluje původně plánovanýmu sporťáku za přijatelnou cenu. Aby to nakonec automobilka nedotovala aby to šlo vůbec prodat. Fakt jsem zvědavej jak se bude lišit cena od původní plánované.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
Nemyslím si, že tohle bude model který alfu zachrání po finanční stránce. Těch prodaných kusů moc nebude. Ale měl by to být trošku návrat k historii a ukazát, že alfa pořád umí dělat auta které nabídnout to co jiné auta ne tak trošku bez ohledu na cenu (156, 166 byly taky drahé jako kráva a jak se prodávali).
Tohle je asi jen malý kamínek do mozaiky, pokud alfa bude poté postupně rozšiřovat modelovou řadu tak by se jí to mohlo povést.
Tohle je asi jen malý kamínek do mozaiky, pokud alfa bude poté postupně rozšiřovat modelovou řadu tak by se jí to mohlo povést.
Limo* s bussem (166 3.0)
jo jo, bude to čistě image záležitost....
Levný "sporťák" bude Alfa MX-5 a časem možná něco dalšího....
Jaké byly před třemi roky sliby, to bych fakt neřešil.... Je to přece Alfa....
Levný "sporťák" bude Alfa MX-5 a časem možná něco dalšího....
Jaké byly před třemi roky sliby, to bych fakt neřešil.... Je to přece Alfa....

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Typnul bych si, že cena se bude blížit ceně Porsche cayman.
1750 ATB => JSEM JEŠTĚ MLADÝ NA ŠESTIVÁLEC :D
ono se to o něm psalo, že má být cenou někde lehce pod ním
Ona 156 nijak extra drahá nebyla. Tehdy ty auta byly dražší prostě všechny.Dallen píše:156, 166 byly taky drahé jako kráva a jak se prodávali
Ze 4C se asi bohužel stane baby 8C. Jak cenou tak prodejema. Osobně by se mi líbilo víc 4C útočící na GT86/BRZ než snaha konkurovat Porsche Cayman. Přiznejme si totiž, že i když ta Alfa bude lepší tak se prodávat jako Porsche nebude.
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
neviem..niekde, niekto hovoril, či písal, že to bude športiak za prijatelnú cenu? a čo je prijatelná cena tu pre niektorých diskutujúcich..? aby to stálo ako Giulietta QV napríklad..? Bude sa to vyrábať na výrobnej linke Maserati cca 2500kusov ročne, bude to z karbónu, pohon na zadné, pravdepodobne ak niečo nepokazia, najlepší pomer výkon/hmotnosť v tejto kategórii tak nečakajme, že to bude stáť ako Punto...je to auto pre ozajstných fanúšikov značky, nie je to auto pre masy, ani auto z ktorého by automobilka žila...o kupcov strach nemám, tak ako sa zaprášilo za 8C či 8C kabriolet napriek cene atakujúcej 200 000euro si 4C kupcov najde, Alfa Romeo má stále zvuk, to sa nedá napriek súčastnej biede porvnávať s Nissanom...a tipujem, že čakacie doby budú rádovo vyše roka...
tady by byla přijatelná cena 350tis s 8c lakem v ceně 

Ano psal. Podívej se sem hned na první příspěvek. V médiích se to opakovalo častěji:ethicon píše:neviem..niekde, niekto hovoril, či písal, že to bude športiak za prijatelnú cenu?
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=101&t=8749
Zato nikde jsem nepsal já, že by to mělo stát jako Punto. Tak si prosím pro příště nechte kecy o ceně Punta pro někoho jinýho...
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
Nemám prospekt, ale moje alfa kupovaná DE objednaná 97 (tedy úplně první model) byla pojištěna na (havarijko) na 950tisíc v přepočtu, což by měla být +/- prodejní cena.Harous píše:Ona 156 nijak extra drahá nebyla. Tehdy ty auta byly dražší prostě všechny. .
Koupit 166 pod míč se asi ani nedalo. Alfa byla vždy drahá značka ( u nového)-
Limo* s bussem (166 3.0)
Jasný, ale bavíme se o době kdy stál Focus 1.6 víceméně v základu přes půl mega.
Alfa 156 2.0 TS byla v roce 98 za cca 780 tisíc. (zdroj)
V porovnání s tím stálo BMW 316i v roce 99 cca 838 tisíc (zdroj)
A ještě tehdy běžnější Mondeo 2.0 cca 655 tisíc (zdroj)
A Passat 1.8T cca 770 tisíc (zdroj)
Z tohodle pohledu mi 156 fakt nepřišla drahá (myšleno v porovnání s konkurencí).
Alfa 156 2.0 TS byla v roce 98 za cca 780 tisíc. (zdroj)
V porovnání s tím stálo BMW 316i v roce 99 cca 838 tisíc (zdroj)
A ještě tehdy běžnější Mondeo 2.0 cca 655 tisíc (zdroj)
A Passat 1.8T cca 770 tisíc (zdroj)
Z tohodle pohledu mi 156 fakt nepřišla drahá (myšleno v porovnání s konkurencí).
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
s tým Puntom som to predsa myslel obrazne...opakujem to auto bude niečo ako 8C, nič lacné to nebude (údajne 56-64000 euro podla verzie), to čo zverejnovali noviny predsa nie je oficálna informácia Alfy (tú nemáme ani dnes)...dobre vybavená Giulietta atakuje cenu 30000 euro (moja stála cca 28000), tak asi športové luxusné auto, ktoré sa bude vyrábať na linke maserati so zadným náhonom, karbónovou karosériou, a cca 250 koňmi nebude Alfa predávať za cenu o niečo málo vyššou ako je cena Giulietty, len preto aby uspokojila virtuálnych pseudofanúšikov, ktorí si nekúpia ani Mito...
a niečo k tým cenám...môžeme tu účelovo porovnávať ceny niektorých výbav, ale ako píše Dallen, Alfa bola vždy drahá, teraz tomu už tak nie je...ja som neni virtuálny, ale reálny kupec, keď som v roku 2006 kupoval moju 147ku 1.6/120cv, verzia "Sport" auto stálo 768000 korún a to bola akciová verzia priamo zo skladu so zlavou cca 100000 sk za tú cenu by som v roku 2006 mal určite lepšie vybaveného Golfa ako bola moja 147ka a cena bola +/- rovnaká ako BMW1 s motorom 1.6....porovnajte kolko stojí teraz Giulietta a BMW1
zaujímalo by ma akú cenu by mala 4C mať , aby uspokojila aj virtuálnych kupcov..

a niečo k tým cenám...môžeme tu účelovo porovnávať ceny niektorých výbav, ale ako píše Dallen, Alfa bola vždy drahá, teraz tomu už tak nie je...ja som neni virtuálny, ale reálny kupec, keď som v roku 2006 kupoval moju 147ku 1.6/120cv, verzia "Sport" auto stálo 768000 korún a to bola akciová verzia priamo zo skladu so zlavou cca 100000 sk za tú cenu by som v roku 2006 mal určite lepšie vybaveného Golfa ako bola moja 147ka a cena bola +/- rovnaká ako BMW1 s motorom 1.6....porovnajte kolko stojí teraz Giulietta a BMW1
zaujímalo by ma akú cenu by mala 4C mať , aby uspokojila aj virtuálnych kupcov..

Ty jediný si hrdina který není virtuální kupec... Hele já mám taky Bravo, jen s horším motorem. Dělá to už ze mě nevirtuálního kupce? 

KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
tak ona ta pravda je někde uprostřed.... přijde mi, že x lidí se sem už fakt chodí jen vyplakat....
Že u Giulietty chyběl ceník cca 3 týdny se tady mohutně řešilo, jaká je to katastrofa, průšvih atd a když ceník vyleze, není tady na fóru o tom ANI JEDEN příspěvek (jediný jsem napsal já...). Nikoho teda reálně nezajímá, jak se ty ceny změnily, co je za nové prvky ve výbavách atd. atd. Hlavně že jsme si poplakali, jak špatně to ta Alfa vede
Pak ta kritika vypadá dost samoúčelně....
Alfa to v Evropě vede mizerně a v ČR snad ještě hůř, ale pokud tady budem hledat jen to špatné a když se náhodou něco udělá tak to budem ignorovat, je to docela o ničem....
Že u Giulietty chyběl ceník cca 3 týdny se tady mohutně řešilo, jaká je to katastrofa, průšvih atd a když ceník vyleze, není tady na fóru o tom ANI JEDEN příspěvek (jediný jsem napsal já...). Nikoho teda reálně nezajímá, jak se ty ceny změnily, co je za nové prvky ve výbavách atd. atd. Hlavně že jsme si poplakali, jak špatně to ta Alfa vede

Pak ta kritika vypadá dost samoúčelně....
Alfa to v Evropě vede mizerně a v ČR snad ještě hůř, ale pokud tady budem hledat jen to špatné a když se náhodou něco udělá tak to budem ignorovat, je to docela o ničem....
Mě zřejmě řadíš do tý první skupiny co? 
Ohledně 4C jsou to stejně zatím jen spekulace, vždyť si ani nemůžeme být jistý, že se bude vyrábět...

Ohledně 4C jsou to stejně zatím jen spekulace, vždyť si ani nemůžeme být jistý, že se bude vyrábět...
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
já si nevedu statistiky, kolikrát tady kdo pláče a kolikrát napíše něco pozitivního....
Je mi to ve finále úplně jedno, ale prostě ten celkový pocit s diskusí tady (obzvláště u nových aut) mám takový, jak jsem výše napsal....

Je mi to ve finále úplně jedno, ale prostě ten celkový pocit s diskusí tady (obzvláště u nových aut) mám takový, jak jsem výše napsal....
http://www.autoforum.cz/zajimavosti/fia ... innocenti/
Stím VW to vystihl pěkně, ale osobně mě zaráží jedna věc.
Když přišel apple s iPhonem do roku prodávali podobné srandy všichni výrobci (samozřejmně chyběl nějaký funkční sw), když přišel s Airem bylo to samé. Obecně ve většině odvětví to tak je.
Renault prodává ty jejich pojízdné škatulky už více jak pět let, každý rok mají větší a větší zisk. To pět let trvalo Fiatu než si tohle uvědomil?
Osobně bych sice takové auto nikdy nechtěl, ale jako zdroj financí mi to přijde dobré. Navíc fiat malé docela levné auta umí.
Stím VW to vystihl pěkně, ale osobně mě zaráží jedna věc.
Když přišel apple s iPhonem do roku prodávali podobné srandy všichni výrobci (samozřejmně chyběl nějaký funkční sw), když přišel s Airem bylo to samé. Obecně ve většině odvětví to tak je.
Renault prodává ty jejich pojízdné škatulky už více jak pět let, každý rok mají větší a větší zisk. To pět let trvalo Fiatu než si tohle uvědomil?
Osobně bych sice takové auto nikdy nechtěl, ale jako zdroj financí mi to přijde dobré. Navíc fiat malé docela levné auta umí.
Limo* s bussem (166 3.0)
já když na ten článek kliknu a přečtu si tam ve druhé větě: "nakonec i sám Marchionne přiznal, že plán prodávat 50 000 vozů F500 ročně byl čirým bláznovstvím" a přitom dle tohoto http://www.italiaspeed.com/2013/cars/ch ... /0501.html je vidět, že v roce 2012 se F500 v USA prodalo 44 tisíc kusů tak nějak nemám chuť číst dál....
Pokud někdo nezná prodejní čísla a fabuluje, tak veškeré jeho analýzy stojí dokonale na vodě....
Jsem už v tomhle ohledu vůči českým médiím předpojatý, naposledy třeba na auto.cz při zprávě o hospodaření Chrysleru napsali, že za dva roky pod Fiatem zdesetinásobil obrat (popletli si to se ziskem) atd.
Pak to celé funguje tak, že při každé nové zprávě o Fiatu ti novináři popírají svoje vlastní nepodložené spekulace z minulosti a je z toho dokonalý guláš, kdy drtivá většina lidí po určitě době znechuceně konstatuje, že Fiat neví co dělá....
Jinak ale asi jo, nějaká low-cost značka by se Fiatu v Evropě možná hodit mohla.... určitě má smysl tím směrem uvažovat....
Pokud někdo nezná prodejní čísla a fabuluje, tak veškeré jeho analýzy stojí dokonale na vodě....
Jsem už v tomhle ohledu vůči českým médiím předpojatý, naposledy třeba na auto.cz při zprávě o hospodaření Chrysleru napsali, že za dva roky pod Fiatem zdesetinásobil obrat (popletli si to se ziskem) atd.
Pak to celé funguje tak, že při každé nové zprávě o Fiatu ti novináři popírají svoje vlastní nepodložené spekulace z minulosti a je z toho dokonalý guláš, kdy drtivá většina lidí po určitě době znechuceně konstatuje, že Fiat neví co dělá....

Jinak ale asi jo, nějaká low-cost značka by se Fiatu v Evropě možná hodit mohla.... určitě má smysl tím směrem uvažovat....
Ještě k tý ceně 4C. Tu původní odhadovanou cenu si nevymysleli novináři, ale byla to informace od automobilky.
http://www.autoweb.cz/alfa-romeo-4c-12- ... roce-2013/
Já bych zkrátka to auto radši potkával běžně na silnicích než se na něj díval jen na fotkách jako na 8C. Pokud se jim to ale povede udržet v tý předpokládaný ceně i s těma materiálama a parametrama který zveřejňujou tak by to mohla být megapecka, a to i ekonomicky. Takový auto by v podstatě nemělo konkurenci.
http://www.autoweb.cz/alfa-romeo-4c-12- ... roce-2013/
Já neříkám, že bude nějak extra drahá vůči tomu co bude nabízet. Ani nechci aby stála jako Punto. Jen mi zkrátka nejde dohromady ta původně odhadovaná cena s použitím materiálů ze kterých to má být. Ona je pak otázka co by bylo lepší. Jestli 4C s výkonem 300 koní a hmotností 850 kg za 2 mega a víc nebo 4C s výkonem 250 koní a hmotností 1100 kg za 1,2 mega. Auto bude samozřejmě lepší to první, ale bude lepší pro automobilku i z ekonomickýho hlediska?Šéfinženýr Fiatu Mauro Pierallini se podělil s médii o nejnovější informace o projektu Alfy Romeo 4C. První prototypy uvidíme v polovině příštího roku a produkční auto dorazí o rok později. Podle Pieraliniho bude stát 45 tisíc eur, což je při současném kurzu téměř sto padesát tisíc korun přes původně odhadovaný milion korun.

KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
- Hampice
- SemTuFurt
Ale zase víš jak... Vzpomeňme na 75ku,,,, Taky relativně ve své době neměla konkurenci, technicky a koncepčně to bylo (je) špičkové, ale stálo to automoblku příliž mnoho...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)