topí jen jedna strana klimatizace

Resuscit

Re: topí jen jedna strana klimatizace

Příspěvek od Resuscit » 27.7.2025, ned 21:25

Jenom jako dořešení chci k tomu ještě napsat.Takže chlapi, opravdu to bylo zaneseným výměníkem topení.Takže zádnej aktuátor nebo ten plastovej mezikus.Řešil jsem to minulej podzim.Odpojil jsem si v motorovém prostoru hadice co vedou přímo do výměníku.Na hliníkové trubky co vedou do výměníku jsem napojil jiné dlouhé hadice.Ty jsem dal do kýblu a připojil na čerpadlo.V kýblu jsem měl horkej ocet na 90 stupňů.Potom i kyselinu citrónovou stejně ohřátou.Teklo z toho hromady sraček.Dělal jsem to tak asi 8 hodin a to po dobu několika dní.Poté jsem vše vypláchnul a zneutralizoval jedlou sodou.Stále se to zlepšovalo.Současný stav je, že pravá strana normálně topí.Sice vzduch je malinko chladnější než z levé, ale už to v zimě nefuní studené.Rozdíl je okolo 5 stupňů oproti pravé straně.Určitě by to ještě chtělo udělat a nebo nejlíp vyměnit výměník topení.Mám ho koupenej, ale protože to teď normálně topí, tak jsem se s tím už nebabral.myslím, že by kvůli němu musela palubka dolu.

Takže tak.Ne vždy to musí být těmi actuatory, motorky a něčím ulomeným.Začal jsem čistit pomocí čističů chladiče koupených v alze a s těmi jsem jezdil.NBěhem chvíle se bordel uvolnil, tak pravá strana přestala topit úplně a přestala topit i levá strana protože uvolněnými kusy se výměník ucpal úplně.Musel jsem to tedy profouknout hadicí a tlakovou vodou z opačné strany než do radiátoru motor vodu žene.Potom jsem použil výše popsané čištění kyselinami.Současný stav je, že v zimě topím klidně jen pravou stranou a auto to vytopí bez problémů.
Giulietta (116) 2,0 (Nostalgicky vzpomínám)
156 (932) 2,0TS
Giulietta (940) 1,75Tbi
GTV (916) 2.0 V6Tb

Odpovědět

Zpět na „Giulietta“