Jakou Alfu na víkendy?
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou Alfu na víkendy?
Tak za 100 tisíc bych se díval asi po tom GTV nebo Spideru, protože zachoválé GTA se prodávají za ceny daleko vyšší a zachovalej kousek ani za 3 roky nebude za 100 000 (myslím ted 147 GTA nebo GT)
Jedno pěkné GTV je na sautu a Spidera má na prodej Pavli. Jestli máš o auto opravdu zájem napíšu mu, ale chce to vědět, kdy to auto chceš taky kupovat, jestli letos na jaře nebo příští rok...
Jedno pěkné GTV je na sautu a Spidera má na prodej Pavli. Jestli máš o auto opravdu zájem napíšu mu, ale chce to vědět, kdy to auto chceš taky kupovat, jestli letos na jaře nebo příští rok...
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Ladin 164V6: 100% spolehlivost nečekám, už jen kvůli tomu chci Alfu na víkendy, předpokládám, že toho tak bude odcházet míň...
Ale nesmí to být černá díra na peníze. Mám švagra s Audi S2 a to je hrůza, co už do toho vrazil, aby to jezdilo, pochybuju, že to někdy prodá, aby dostal alespoň třetinu zpět. Odstrašující případ
.
Jinak koupě auta tuto sezónu aktuální neni...
Každopádně všem dík za komenty
V budoucnu nebudu nijak plevelit tohle fórum, až budu něco mít, určitě se objevím. Sekci pokec to snad nevadí
.
Ale nesmí to být černá díra na peníze. Mám švagra s Audi S2 a to je hrůza, co už do toho vrazil, aby to jezdilo, pochybuju, že to někdy prodá, aby dostal alespoň třetinu zpět. Odstrašující případ

Jinak koupě auta tuto sezónu aktuální neni...
Každopádně všem dík za komenty

V budoucnu nebudu nijak plevelit tohle fórum, až budu něco mít, určitě se objevím. Sekci pokec to snad nevadí

že jezdí spousta lidí denně s AR156 je pravda, ale to asi nejsou verze V6 v pěkném stavu, že? Je to furt o tom, co od auta chceš. Jestli výkon, zábavu a nízkou pořizovací cenu, pak je 156 V6 hodně zajímavá volba. Jestli s tím autem chceš na někoho dělat dojem, tak na to 156 opravdu není....Petr147 píše:Kubas píše:Za něco takového bych se nestyděl:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=1
s timhle plno lidi jezdi kazdy den do prace
Takže pokud chci víkendovku na to, abych si hezky zajezdil, tak do té 156 klidně jdu. No a pokud ji chci o víkendu postavit někam na náměstí a namlouvat si, že lidi čumí, tak koupím GTV 1.8TS, dám dozadu širší kola než dopředu atd. atd.....
Jinak když jsem já kupoval svého Spidera tak jsem se díval i na ty nové s V6 a zajímavé auta jsem vždy viděl až od 5.000 EUR nahoru a i tak měly vždy hodně km nalítáno.... Takže variantě "koupím GTV/Spider V6 za 100 tyček a budu jen jezdit a jezdit" moc nevěřím....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Jasný, ale co s tím autem chceš dělat? Jde Ti o dlouhý výlety s rodinou, o kochání po okolí nebo o palbu v blízkejch serpentinách s dobrým výhledem? Tohle by si měl vědět a pak jde řešit jakou v daný cenový relaci. Lítat od Spidera po 166 nemá moc smysl...Vajt píše:Harous: Už jsem se do toho zamotal, je to na začátku... Mělo by tam být Busso, koženej interiér a šance koupit dobrej kus, řekněme s cenou okolo 100 000 Kč.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Harous: Máš pravdu. Ale narozdíl od ostatních automobilek, kde se mi líběj jen konkrétní modely (většinou určený na tu palbu po okreskách jak říkáš) mám rád Alfu jako značku, takže nijak zvlášť nebazíruju na modelu, zkrátka hledám ten správný poměr alfovitosti/ceny/servisu...
Upřednostnil bych raději sportovnější svezení, takže 164/166 bych bral jen pokud by jste mi tu vyloženě potvrdili, že jsou oproti zbytku výrazně odolnější...
Doufám, že jsi mě pochopil...
Upřednostnil bych raději sportovnější svezení, takže 164/166 bych bral jen pokud by jste mi tu vyloženě potvrdili, že jsou oproti zbytku výrazně odolnější...
Doufám, že jsi mě pochopil...
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
osobně,když bych kupoval alfu na víkendy, tak kupuji brutalitu, něco malého a svižného co se bude drát dopředu, něco takového co nebude mít na okreskách moc konkurenci, takže 164/166 bych vypustil určitě, jsou to krásný auta ale jsou to " lodě ". Takže by mi tu zůstala stejně řada GTA, spider i GT, ale osobně preferuji 147 GTA je to malá mrška, do které by nikdo neřekl, že tak jede. Je pravda, že třeba GT je hezčí coupátko, ale díky o něco větší váze a 240 PS už ztrácí, ale není problém ji nadopovat vitamínama 

Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
- Hampice
- SemTuFurt
Doporučuji shlédnout videa a výsledkovou listinu z předloňského Kamene... Ládin tam s QV pobil snad krom GTA vše a já s 12V Superkou jsem taky nebyl daleko od bedny (nebo tuším třetí místo?)George.KHE píše:osobně,když bych kupoval alfu na víkendy, tak kupuji brutalitu, ..., takže 164/166 bych vypustil určitě, jsou to krásný auta ale jsou to " lodě ".
Rozhodně 164ky, zvlášť 3.0 nebo nedej bože QV/Q4 nepodceňujte. Je to zajímavá volba už z toho důvodu, že jich je hrozně málo. Dále jejich zpracování nemá na tu dobu konkurenci a spolehlivost je na Alfu řekl bych silně nadprůměrná.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Hampice: To co, říkáš jsem už slyšel mockrát, o tom, že velký Alfy jsou nejlíp postavený...
Mimochodem za kolik by se podle tebe dala teď sehnat pěkná třílitrová 164?
Mimochodem za kolik by se podle tebe dala teď sehnat pěkná třílitrová 164?
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
S Hampim je kupujem za dvacku.... 

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
- Hampice
- SemTuFurt
Já nedávno koupil předfaceliftový QV za 15.000,- Ale to bylo spíš štěstí, původně za něj chtěl skoro 60.000,-
Tim, že je to dost exotický se cena nedá jednoduše říct, dost se odvíjí od stavu a výbavy (u 3.0 většinou dost bohatá). Musíš hledat..
To Ladin: Já za 15 bo za 20 to bylo i s tou černou
Tim, že je to dost exotický se cena nedá jednoduše říct, dost se odvíjí od stavu a výbavy (u 3.0 většinou dost bohatá). Musíš hledat..
To Ladin: Já za 15 bo za 20 to bylo i s tou černou

Alfa Romeo 164 QV (1992)
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
U tehle starych modelu nejde az tak o porizovacku, jako o to co je do nich jeste potreba nasypat...
Ja a Hampi jsme meli myslim hodne velkou kliku, trefili jsme pekny zaklady vicemene jen na doladeni, a jsme schopni si leccos na nich dohledat a udelat sami, pokud by to mel clovek davat do servisu je to financni sebevrazda, navic tomu moc lidi nerozumi. Jen je uz potreba to chapat jako youngtimer, se vsim vsudy...
Hampi: Souhlas, na Kameni se ukazalo, ze staci par uprav a je to porad slusna konkurence
Ja a Hampi jsme meli myslim hodne velkou kliku, trefili jsme pekny zaklady vicemene jen na doladeni, a jsme schopni si leccos na nich dohledat a udelat sami, pokud by to mel clovek davat do servisu je to financni sebevrazda, navic tomu moc lidi nerozumi. Jen je uz potreba to chapat jako youngtimer, se vsim vsudy...
Hampi: Souhlas, na Kameni se ukazalo, ze staci par uprav a je to porad slusna konkurence

Naposledy upravil(a) Ladin 164V6 dne 24.2.2011, čtv 17:39, celkem upraveno 1 x.
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
Ladin: jasně no...
To je velký lákadlo, za takovýhle peníze, už jsem takhle uvažovalo o GTV, koupit třeba jen TwinSpark za 50 tis. a dát ho trochu do kupy, jenže jsem došel k závěru, že u GTV je to nesmysl, že jen abych prošel na STK se nedoplatim...
164 bude za tyhle peníze asi to samé
.
To je velký lákadlo, za takovýhle peníze, už jsem takhle uvažovalo o GTV, koupit třeba jen TwinSpark za 50 tis. a dát ho trochu do kupy, jenže jsem došel k závěru, že u GTV je to nesmysl, že jen abych prošel na STK se nedoplatim...
164 bude za tyhle peníze asi to samé

- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Kdyz GTV na vikendy tak jen s V6 

Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
Tu V6 chci tak jako tak, podle mě Busso dělá Alfu Alfou a taky motor ze série zadři si svůj TS raději ne e
.
Třeba se o prázdninách zblázním a koupím třílitrovou 164 za pár tisíc, budete mít pak ode mě alespoň díly,až se mi to rozsype
.

Třeba se o prázdninách zblázním a koupím třílitrovou 164 za pár tisíc, budete mít pak ode mě alespoň díly,až se mi to rozsype

- Hampice
- SemTuFurt
Pokud seženeš 164ku za 50 a nebude to zloděj, nebo debil co tomu nerozumí, tak bude vyvoněná!
Alfa Romeo 164 QV (1992)
- hondzik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
nebo vzít 100t a počkat si na 75 V6 america. Tam to busso máš, charisma z týhle Alfy cáká po litrech, o jízdních vlastnostech by se dal napsat román
Když se natrefí na zachovalej kus ( spíš DE, u nás až na Markovo co byla na prodej asi těžko) kde bude dobrá kastle..... Za tyhle peníze se dá objevit kráska a myslím že co se týče dílů... Máme všichni nasysleno a umíme se podělit 

Alfa Romeo 75 TS
Alfa Romeo 155 V6 Engstler
Alfa Romeo 156 V6 Rosso Proteo
Alfa Romeo 155 V6 Engstler
Alfa Romeo 156 V6 Rosso Proteo
Možná budu vypadat jako blázen, když řikám, že bych byl ochotnej jít do 164 a myslím si, že je to relativně jednoduhý auto oproti 75...
...75 mi přijde volba pro toho, kdo má garážovej skill, to já bohužel nejsem...
...75 mi přijde volba pro toho, kdo má garážovej skill, to já bohužel nejsem...
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Hampice: nechtěl jsem se někoho dotknout, 164 a 166 jsou opravdu krásná auta, je mi jasný, že s tím 3litrem ledasco dovedou, ale myslel jsem to tak, že malinká 147 GTA je prostě taková hbitější, dá se s ní líp manévrovat v normálním provozu, aspoň já si to myslím a přijde mi, že i moje GT je takový "chudák" protože za sebou vozí delší prdel, která mu v zatáčkách určitě neprospěje.
nebudu ted brát kámen, protože hodně záleží na chopnostech řidiče a jak je s autem sžit, ale když vezmu poměr výkon/váha (nevím kolik váží 164/166) tak tam má prostě 147 navrch, tudíž při nějakém předjíždění něčeho rychlejšího nemusím mít tolik strach, jestli to stihnu a jestli prdelou nezhrnu, toho co jsem předjíždel. Ano tak se sice v provozu jezdit nesmí a nemělo by, ale stát se může. mě přijde 147 GTA taková mrška hbitá. Každé to auto bylo dělané pro něco jiného a podle toho se i rozhoduje budoucí kupec. Takže pokud bych chtěl lítat po okruhu a vůbec nějak prasit tak osobně nekoupím 166, ale něco menšího a hravějšího.
nebudu ted brát kámen, protože hodně záleží na chopnostech řidiče a jak je s autem sžit, ale když vezmu poměr výkon/váha (nevím kolik váží 164/166) tak tam má prostě 147 navrch, tudíž při nějakém předjíždění něčeho rychlejšího nemusím mít tolik strach, jestli to stihnu a jestli prdelou nezhrnu, toho co jsem předjíždel. Ano tak se sice v provozu jezdit nesmí a nemělo by, ale stát se může. mě přijde 147 GTA taková mrška hbitá. Každé to auto bylo dělané pro něco jiného a podle toho se i rozhoduje budoucí kupec. Takže pokud bych chtěl lítat po okruhu a vůbec nějak prasit tak osobně nekoupím 166, ale něco menšího a hravějšího.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
- Hampice
- SemTuFurt
Však to jo, jen 164ku neodepisujte. Poměr cena/zábava/spolehlivost/exluzivita je rozhodně lepší než u GTA:)
Co se týče 166, tak to fakt moc víkenďák neni. Toje regulérní sportovní limuzina, s poměrně dost poruchovými a neskutečně předraženými díly. Navíc je to spíš reprezentativní auto než na zábavu...
Co se týče 166, tak to fakt moc víkenďák neni. Toje regulérní sportovní limuzina, s poměrně dost poruchovými a neskutečně předraženými díly. Navíc je to spíš reprezentativní auto než na zábavu...
Alfa Romeo 164 QV (1992)
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
s tím musím souhlasit, ale mě osobně by jí bylo líto, tahat ji někde po klikatých serpentýnách. já už ji beru trochu jako budoucího veterána.Hampice píše:Však to jo, jen 164ku neodepisujte. Poměr cena/zábava/spolehlivost/exluzivita je rozhodně lepší než u GTA:)
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Jasny, neni pochyb, ze Gta jsou dal, hlavne predni napravou, to je hodne znat, i bezpecnosti, ale napr tech 17PS navic je vzhledem k rozdilu pres 10let celkem zanedbatelny pokrok... To je duvod proc se u AR nezenu dal a jsem se 164 jako vikendovkou spokojeny.
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
George: To by tě brzo přešlo - KAŽDÁ Alfa (a ty staré obzvlášť) má jistý charakter, který tě prostě nutí jezdit s tím autem rychle....
Jinak ano, 164 je dnes určitě nejlevnější způsob (spolu s nepříliš četnýma 155 V6) jak se dostat ke klasické V6. AR75 s V6 je úplně jiná cenová a hlavně narozdíl od 164 je to vyhledávané "sportovní náčiní", takže ty V6 75 budou mnohem zhuntovanější než staré 164....
Jinak po dlouhé době zase zajímavé téma tady na fóru
Ladin: holt boj s emisníma normama je těžký....

Jinak ano, 164 je dnes určitě nejlevnější způsob (spolu s nepříliš četnýma 155 V6) jak se dostat ke klasické V6. AR75 s V6 je úplně jiná cenová a hlavně narozdíl od 164 je to vyhledávané "sportovní náčiní", takže ty V6 75 budou mnohem zhuntovanější než staré 164....
Jinak po dlouhé době zase zajímavé téma tady na fóru

Ladin: holt boj s emisníma normama je těžký....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Pokud bych si ja mel volne vybrat, tak GTV6, cerna, podvozek, 17" kola, vyfuk a hotovo. Je to do 100t pri trose stesti sehnatelny (jasne ze ne vonavka, ale slusnej zaklad). Idealne do toho implantovat 3.0 24V, jako je to casto v zahranici, a musi to cloveka zarucene uspokojit 
Kubas: ja vim a chapu, ale jako uzivatele mne to moc nemusi zajimat

Kubas: ja vim a chapu, ale jako uzivatele mne to moc nemusi zajimat
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Kubas: tak to máš pravdu, staré alfy myslím mají víc do sebe než ty nové a nemusejí mít hned šestiválec pod kapotou. Ono pod autem na víkendy si každý představí něco jiného. Někdo krásnou projížďku za šepotu šestiválce nebo okouzlující zvuk starého čtyřválce, někdo zase silný motor (třeba i 3.2 Busso) ve vysokých otáčkách a jakmile se někde připlete něco z konkurence, nebojím se jít i do červeného pole a mizím někde v dáli, tak rychle jako jsem přiletěl. Tím prostě apeluji na to, že jediná 147 GTA je lehoučká má perfektní chuť zrychlovat v přímce a měla by být i rychlejší v průjezdu v zatáčkách. Třeba i moje GT, už není tak surové jak 147 GTA, vypadá teda, že by měla jet ještě líp, ale není to tak, to samé brera.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6