Sejny - Alfa Romeo 75 (1989)
- misokgb
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Dik za moment, kdyz po cca 1000km budu kontrolova hlavu moemnty, tak tamto dotahnu podle hodnot... Mam je jednokontaktove, trikontakt = fuj ;)RV147 píše:Misokgb : Co máš za svíce NGK BCP6ES, nebo NGK BCP6ET (tøíelektrodový ?) Domeèky pro vaèky, utahovací moment 20-25 Nm.
75 3.0V6
75 2.0TS 8v DOHC | lower head -0.7mm | custom exhaust mod | lighter flywheels -1.7kg | RenSport sport clutch | EBC brakes | NGK japan | KiNGDRAGON open air cold intake |
...coming soon 24v6 250ps@300Nm...
75 2.0TS 8v DOHC | lower head -0.7mm | custom exhaust mod | lighter flywheels -1.7kg | RenSport sport clutch | EBC brakes | NGK japan | KiNGDRAGON open air cold intake |
- misokgb
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
LOOOOOOOOOOOOOL neska sem je byl vracet... Prvne sem kupoval v marci minuleho roku... Dal mi je NGK proste predpisove... Odnimatelna cepicka... Ted menim a ejhle pyco, nejde to odkroutit, pocas montaze sem mel spinave ruky, takze dve svicky k.o. navic nemam blok ale dnes sem byl ptat, tech 6 zabalenejch mi veme, dve novy dokoupim, s odnimatelnou cePICKOU ;)Sejny píše:Já mìl BCP6ES už koupené a zrada... nemìly odšroubovávací èepièku.... a fajfky jsou samozøejmì urèené na svíèky se závitem, takže zrada.Zajímavé je, že NGK na svých stránkách u nich má uvedeny šroubovací èepice.

75 3.0V6
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ježiš to je zase komplikace. Takže asi jdu do Brisků, ty mají šroubovací čepičky všechny. No tříkontakt fuj bych zase netvrdil. Jenom potřebujou vyšší napětí na zapálení takže s kladívkovým zapalováním prostě nechodí. Origo Golden Lodge byly taky 4-kontakt.
Šrouby hlavy mají předepsáno 82-83 Nm za studena.
Šrouby hlavy mají předepsáno 82-83 Nm za studena.
Alfa Romeo 147-3dv. 1.9JTD16V-powered by Sarkan
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
- misokgb
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
82Nm??? To ja dotahoval 180Nm podle navodu na tesneni od hlavy Ajusa! Ale samo s pootocenim 90stupnu odsrooubovat a pak 180Nm. Nebo sem spatne prepocital libry na Nm ?RV147 píše:Ježiš to je zase komplikace. Takže asi jdu do Briskù, ty mají šroubovací èepièky všechny. No tøíkontakt fuj bych zase netvrdil. Jenom potøebujou vyšší napìtí na zapálení takže s kladívkovým zapalováním prostì nechodí. Origo Golden Lodge byly taky 4-kontakt.
Šrouby hlavy mají pøedepsáno 82-83 Nm za studena.

75 3.0V6
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No já ještě spekuluju o Brisku DR12TXS (podobná konstrukce jako origo Lodge), nebo DR12YS (stříbrná střední elektroda). Podle všech parametrů tam obě musí jít, jenom se nikomu nechtělo je doplňovat do katalogu. Ty stříbrnky se používají na plyn, ale znám lidi co si je nemůžou vynachválit v závodních motorech, kde ve vysokejch otáčkách už kladívkový zapalování není schopný na klasický svíčce vyvinout potřebný napětí a dochází k selhání.
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
- rosso155
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
já taky používám NGK BCP6ES a normálně jdou odšroubovat, tak tomu nerozumím 

2007 AR 159 2,2 JTS Ti - nero metallico
2002 AR 156 2.5 V6 24V SW - grigio metallico (ex)
1996 AR 155 1.8 TS Sport - rosso (ex)
1987 AR 75 2.5 V6 - rosso (ex)
2023 DAF XG 480 + 2023 návěs Krone
ALFOU SE NEJEZDÍ, ALFOU SE ŽIJE
2002 AR 156 2.5 V6 24V SW - grigio metallico (ex)
1996 AR 155 1.8 TS Sport - rosso (ex)
1987 AR 75 2.5 V6 - rosso (ex)
2023 DAF XG 480 + 2023 návěs Krone
ALFOU SE NEJEZDÍ, ALFOU SE ŽIJE
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No ono to řízení není tolik přeposilovaný jako spíš nepřesný a s velkým převodem takže se hodně nakroutíš. Tohle byla i věc co mi hodně vadila na BMW. Když už to auto umí jezdit dveřma napřed to málo strmý řízení tu zábavnost zabíjí. Mít to řízení jako 147-ma, je to dokonalý. Výrobci to asi dělaj proto, aby nějakej janek prudce netrhl volantem někde na sněhu. To by v případě strmýho řízení mělo asi katastrofální důsledky.
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
- misokgb
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja neviem no, plny rejd su tri otocky volantom, pri polohe volantu "rovno" mam plny doprava jedna + pol otacky volantom, z plneho praveho do plneho laveho zatacanie = 3 otacky volantu, podla mna je to "ostrejsie" ako na inych autach (rodinna Honda Accord tam krutim jak keby som kapitan NEMO od nevidim do nevidimRV147 píše:No ono to øízení není tolik pøeposilovaný jako spíš nepøesný a s velkým pøevodem takže se hodnì nakroutíš. Tohle byla i vìc co mi hodnì vadila na BMW. Když už to auto umí jezdit dveøma napøed to málo strmý øízení tu zábavnost zabíjí. Mít to øízení jako 147-ma, je to dokonalý. Výrobci to asi dìlaj proto, aby nìjakej janek prudce netrhl volantem nìkde na snìhu. To by v pøípadì strmýho øízení mìlo asi katastrofální dùsledky.

75 3.0V6
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No 147-ma má z rejdu do rejdu 2,1 otáčky, takže možná jsem jenom zvyklej. Poslal bys mi prosím na PM heslo k adresáři Tvýho projektu VSIXT ? Teda jestli není tajnej. Jinak já dělám tu hlavu. Jenom otázka, spalováky mám hladký jako dětská prdýlka, ale lesk to nemá. Příruba na sání se leskne jak psí kule. Asi jiná slitina. Jak to vypadalo u Tebe ? Fotky hlavy jsi asi nenašel co ? Neva, za chvíli budou moje.
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
- misokgb
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
To jo, ja su jak slubotechna pomalu, mam ty fotky (snad jeste sou ve fotaku!) u kamarada, v ktereho dilne sem si menil tykef... Nasel sem ale dve fotky hlavy jak sem ji prinesl domu i s prirubou... No kazdopadne prolestit co to jde.RV147 píše:No 147-ma má z rejdu do rejdu 2,1 otáèky, takže možná jsem jenom zvyklej. Poslal bys mi prosím na PM heslo k adresáøi Tvýho projektu VSIXT ? Teda jestli není tajnej. Jinak já dìlám tu hlavu. Jenom otázka, spalováky mám hladký jako dìtská prdýlka, ale lesk to nemá. Pøíruba na sání se leskne jak psí kule. Asi jiná slitina. Jak to vypadalo u Tebe ? Fotky hlavy jsi asi nenašel co ? Neva, za chvíli budou moje.
To sani i kanaly, je povetsinou diskutabilni, nekdo rika, ze kdyz ma sani moc leskly povrch, tak smes plaiva se LEPI na steny sani, tudiz nespravne preplnuje motor smesi... Nikdo ale nevi s jistotou rict, kolik je presne lesteni uzitecne a kolik naopak skodi. Ja bych to prolestil abych vedel, ze tohle je hlinik, tohle je slitina, tudiz neni potreba mit zrcadlo misto sani, ale lesk by to bejt mohlo

PS: dneska sme vyndali moturek, ktery putuje brachovi do auta, pac ja jeho zabil

PS2: nutno mrknout znovu link na alba, sou tam nova kola :P :P :P
Fotky:

75 3.0V6
- misokgb
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Nn, ta moje EVO hlava jezdi jak drak (zatim, s momentem 180Nm na makovici!), v limited... Byl to nic moc kup, i ted motor, todle tamdle, zaprsi a je vevnitrc bazen a pod

75 3.0V6
Tak jedem dál... nádrž připravená na nahození do auta. dnes mi přišly přípravky na koncovky brzdových trubek, krátké trubičky ke třmenům mám hotové-tip: doporučuju koupit dvě trubky k přednímu kolu na fáčko za 35Kč/kus, naohýbat podle sebe a zkrátit. Trubku co vede zepředu už asi budu muset udělat z metráže. Brzdové a spojková hadice budou Goodridge pancéřované. Jakmile mi dojdou synchrony a nějaké drobnosti od Kůrkyna bude sborka převodovky... Je nachystaná zadní náprava, nahozené nové silentbloky. V průběhu týdne s kamošem šplíchneme spodek... už mám obroušeno a vzíté základovkou. Prostě mazec... snad už ta krysa brzo pojede
Jediné co mi chybí ke štěstí jsou výfukové svody... možná to nakonec dopadne tak že nechám udělat u firmy ZaPa tady kousek od Tišnova nové. Otec si ze mě utahuje...prý že se s tím moc mazlím a to znamená že to zas dopadne jak minule s 33....po 3 týdnech ježdění bude zbořená a zralá do šrotu. Mimochodem za 33 jsem utržil lehce přes 20tis... byla to totálka.

AR 155 1.8TS 8V
ex AR 75 2.0TS
LADA Niva 1.7 i.e. Praktik 1997
ex AR 75 2.0TS
Takže synchrony jsou top výběr ze čtyř převodovek celkem
jeden z mé původní, jeden z převodovky co jsem koupil za 600 od jednoho chlápka a dva mám z převodovek od misokgb. takže mi doma zůstala kupa harampádí
Nakonec jsem nepoužil na utěsnění silikon ale těsnící hmotu Curil-T od firmy Elring... podle toho co k ní výrobce píše a garantuje by to mělo být naprosto v pohodě... doporučuje to i Porsche. Teďka ještě musím trhnout od sebe převodovku kterou bude mít v autě misokgb a provést to samé co u svojí.
JInak jedna na díly byla z dízla a měla totálně odpravenou pětku.... tak sjetý ozub nebyl v žádné jiné co mám... špičky ozubu úplně chyběly.

AR 155 1.8TS 8V
ex AR 75 2.0TS
ex AR 75 2.0TS
- misokgb
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Kdybyste vedeli co sem s tou TD alfou delal, tak mi date tady na foru BAN, stala 3000Sk cely autoRV147 píše:Takže máš synchrony starý ale použitelný ? Dìláš pøevodovku pro misokgb ? Ojetá pìtka spíš svìdèí o tom, že rošádu už nìkdo dìlal pøed Tebou a nebo jezdil furt na pìtku.

Tak ja trochu tak pokrocil, sundal sem "salonku" silent na motoru, ktery poputuje do limitna...
Na svoji naprave sem sundal wattuv primovod, "vypalil" stary gumovy pouzdra stabilizatoru s opalovackou, pfuu ten smrad, ale je to cely venku, uz se "tesim" kdyz tam budu davat powerflexy

Sundal sem poloos pravou - kvuli vejfuku K.O. manzeta, pojede druha poloos... Rozdelal sem dost brzdy, valecky funguji a gumicky vypadaj taky v poradku, ale pro jistotu je napojim na predni brzdy a budu slapat pedalem, jestli se ty valecky vazne vraceji...
BTW jak koukam, rucka drzi jed jednu stranu plotynek ne?
Taky sem vypalil silentblok napravy - mezi trojuhelnikem de dion a mezi plechem, na kterem sou upevneny silentbloky prevodovky.
Takze pomaly sem se hnul, s brzdama, napravou, kardan mam jinde, tam staci vymeni len ulozeni s loziskem, to mam tady pred monitorem, hardyny maji pul roku...
Rozberal sem taky dve sady spojek, jedna spalena na smrt, i setrvak K.O. a druhy setrvak vymontuju zitra z obalu spojky, taky vymontuju z mrtveho motoru setrvak a tyto dva setrvaky zasenu mistrovi, ktery je stahuje kvuli vahe...
Olej do prevodovky narvu ten DuraBlend, snad to bude radit dobre, taky nejaka manzeta a gufero na razeni pojede nove od kurkyna, vsechny silenty, taky novy + uprava bocnich silentbloku motoru na zivotnost, provrtat a skrz dva plechy silentu prostrcit sroub:

Jo taky vejfuk... Pojedou zatim origo parohy svody, lamda pryc, predelani na "jednotrubku" zadny dvoje tubky z tlumicu a pod... Pak pojede pletenec - misto katu, a dynamizer mistro stredaku, pak nova tenkostenna trubka do zadu a tam koncovej tlumicek...
Budiky mozna uz upraveny (uz ted svitim na modre :P :P :P ), z ty alfy za 5ku, taky cely interier pac je jak novej... Jo taky menim posilovac brzd s hlavnim spojkovym valeckem, pac ten muj je hnuj a pomaly se vraci hlavni spojkovy a tudiz nici lamelu... Lamelu odesilam do renovaku, novou Sachs, at to oblozi tim jejim sajrajtem a kdyz umi, tvrdsi pruzinky na lamele na odpruzeni. Kdyz to dokonam uz urcite sezenu penize na chip (kteri se bude dat kopirovat :P ) a pojedu s tim na brzdu = pocitam max 30 dnu kdyz vsechno dobre pojede...
BTW kola BORBET A 7.5" 205/45 R16 z GTVcka pripraveny... A delam svoje speedliny 15x7J na orange barvu, plus 195/45 pneu. Predni brzdy kotouce sportovni od DD a novy desky, novy loziska, vsecko mam doma

Bude to basta kdyz to pojede a su zvedav jak to pojede. Jeste sehnat penize a KONIky zluty a weitec pruzky do zadu a predek hodim o par CM dolu pri vymene silentbloku ramen torzkama

Zitra skusim nafotit me prace pokracovani

Kluci f tedeycku at se tesi, cobydub bude cervenej drak na cestach

BTW: kapota s vyduchem na filtr (mimochodem sklapecim :P ) u lakyrado cerne ;) A maska "bez znaku" (ja vim ja vim alfa znak...) taky delam pomalu... Laminuju kytuju, uz to nabera

A aby vam lito nebylo, pri vymene spojky na moji alfe doslo "k chybe" a ja vyhodil cely silentblok pravy prevodovky, pac ta guma byla K.O. a ted se mi skrizila prevodovka a jde mi radit jen 5 a eRko. Nabehal sem na tom uz 200km a pohoda

75 3.0V6