Pozdrav na silnici
Ahoj dnes odpoledne jsem si prostal celou jizni spojku od odbočky na Brno až na Barandovský most. Za tu dobu jsem potkal 6 Alf mj. 159, 156, 156SW a 147 se starším rakouským párem a jedinej kdo mi odpověděl na pozdrav byl ten starší pár. Ostátní koukali kdo je to zdraví . Holt ne všichni alfisti jsou správně vychovaní. Ps. máte vidět ten zmatek a udiv když zapomenu že nejedu alfou ale valím navarou a automaticky zdravím alfistu. 

AR 156 SW 2,5 V 6 dřive
Nissan Navara 2.5 DI nyní pracovní
AR GT 3.2 V 6 nyní pro radost
přes ten středovej pás neni moc vidět a ještě k tomu na JS je lepší sledovat provoz před sebou než koukat do protisměru;) tak se nediv většinou spíš opravdu neviděliJS píše:Ahoj dnes odpoledne jsem si prostal celou jizni spojku od odbočky na Brno až na Barandovský most. Za tu dobu jsem potkal 6 Alf mj. 159, 156, 156SW a 147 se starším rakouským párem a jedinej kdo mi odpověděl na pozdrav byl ten starší pár. Ostátní koukali kdo je to zdraví . Holt ne všichni alfisti jsou správně vychovaní. Ps. máte vidět ten zmatek a udiv když zapomenu že nejedu alfou ale valím navarou a automaticky zdravím alfistu.

159 SW 2.4 JTDM 252hp
Sorry ale spojka je dvouprouda a misty i triprouda myslel jsem auta ktere se vedle sebe plahocili a jeli soubezne.Petr159 píše:přes ten středovej pás neni moc vidět a ještě k tomu na JS je lepší sledovat provoz před sebou než koukat do protisměru;) tak se nediv většinou spíš opravdu neviděliJS píše:Ahoj dnes odpoledne jsem si prostal celou jizni spojku od odbočky na Brno až na Barandovský most. Za tu dobu jsem potkal 6 Alf mj. 159, 156, 156SW a 147 se starším rakouským párem a jedinej kdo mi odpověděl na pozdrav byl ten starší pár. Ostátní koukali kdo je to zdraví . Holt ne všichni alfisti jsou správně vychovaní. Ps. máte vidět ten zmatek a udiv když zapomenu že nejedu alfou ale valím navarou a automaticky zdravím alfistu.
AR 156 SW 2,5 V 6 dřive
- rosso155
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
tak přestaň chodit pěšky a zase začni jezdit autem.Michéla píše:Mě už nikdo nezdraví

2007 AR 159 2,2 JTS Ti - nero metallico
2002 AR 156 2.5 V6 24V SW - grigio metallico (ex)
1996 AR 155 1.8 TS Sport - rosso (ex)
1987 AR 75 2.5 V6 - rosso (ex)
2023 DAF XG 480 + 2023 návěs Krone
ALFOU SE NEJEZDÍ, ALFOU SE ŽIJE
Blikám o 106. Je pravda, že pokud zrovna odpočívám, telefonuji, nebo ladím rádio si nevšimnu. Také od jídla se nenechávám rád vyrušovat.
Ale pokud vidím AR, snažím se. Je pravdou, že jsem měl problém, ještě když jsem měl AR33, nebo 146. Občas na mne kravaťáci ze 156 nebo 166 koukali jako trubky. Teď mám 156 a vynahrazuji si to a blikám na všechno s hadem a křížem.
Jinak systém blikání:
1 krátké - pozdrav
2 a více krátkých - bacha benga, radar, nehoda...
1 dlouhé zasvícení - rozsviť si vole, nebo zhasni dálkové
Ad nedávný problém, kdy benga buzerovali za blikání jako za maření úředního výkonu. dle zákona o pozemních komunikacích mohu použít výstražné světelné houkačky k upozornění na nebezpečí. A paka v zelených vestách vstupujících do jízdní dráhy za nebezpečí považuji. Navíc je chráním před rychlejedoucími řidiči, kteří by je mohli přeject.

Ale pokud vidím AR, snažím se. Je pravdou, že jsem měl problém, ještě když jsem měl AR33, nebo 146. Občas na mne kravaťáci ze 156 nebo 166 koukali jako trubky. Teď mám 156 a vynahrazuji si to a blikám na všechno s hadem a křížem.
Jinak systém blikání:
1 krátké - pozdrav
2 a více krátkých - bacha benga, radar, nehoda...
1 dlouhé zasvícení - rozsviť si vole, nebo zhasni dálkové
Ad nedávný problém, kdy benga buzerovali za blikání jako za maření úředního výkonu. dle zákona o pozemních komunikacích mohu použít výstražné světelné houkačky k upozornění na nebezpečí. A paka v zelených vestách vstupujících do jízdní dráhy za nebezpečí považuji. Navíc je chráním před rychlejedoucími řidiči, kteří by je mohli přeject.
Ostatně je to tady. Nic o tom, že nesmím blikat se zde nepíše.
Konkrétně čl. 1. Policajti poskakující po silnici
s plácačkou jsou pro každého "hrozící nebezpečí"
§ 31
Výstražná znamení
(1) Je-li to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, dává řidič zvukové výstražné znamení. Mimo obec může řidič dávat zvukové výstražné znamení i tehdy, je-li to nutné k upozornění řidiče předjížděného vozidla.
(2) Místo zvukového vystražného znamení smí řidič dávat světelné vystražné znamení krátkým přerušovaným rozsvícením dálkového světla nebo přepínáním potkávacích a dálkových světel; k upozornění řidiče předjížděného vozidla je smí dávat i v obci.
(3) Je-li nutné upozornit ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích na hrozící nebezpečí, zejména v případech, kdy je nutné náhle snížit rychlost jízdy nebo zastavit vozidlo, dává řidič světelné vystražné znamení zapnutím výstražného světleného zařízení.
(4) Výstražné znamení se užívá jen po dobu nezbytně nutnou.
Konkrétně čl. 1. Policajti poskakující po silnici
s plácačkou jsou pro každého "hrozící nebezpečí"
§ 31
Výstražná znamení
(1) Je-li to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, dává řidič zvukové výstražné znamení. Mimo obec může řidič dávat zvukové výstražné znamení i tehdy, je-li to nutné k upozornění řidiče předjížděného vozidla.
(2) Místo zvukového vystražného znamení smí řidič dávat světelné vystražné znamení krátkým přerušovaným rozsvícením dálkového světla nebo přepínáním potkávacích a dálkových světel; k upozornění řidiče předjížděného vozidla je smí dávat i v obci.
(3) Je-li nutné upozornit ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích na hrozící nebezpečí, zejména v případech, kdy je nutné náhle snížit rychlost jízdy nebo zastavit vozidlo, dává řidič světelné vystražné znamení zapnutím výstražného světleného zařízení.
(4) Výstražné znamení se užívá jen po dobu nezbytně nutnou.
- rosso155
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
včera, když jsme jeli do Liberce, tak jsme potkali červenou 33 - pozdravil, asi dvě auta za ním stříbrná 156 - pozdravil, potom tmavá (černá nebo tmavě modrá) 156 - pozdravil a ještě černou 146 (asi, míjeli jsme se ve vyšší rychlosti) - a taky stihnul pozdravit, takže co se týká pozdravů tak po delší době jeden veleúspěšný den. 

2007 AR 159 2,2 JTS Ti - nero metallico
Poslední dobou na mě furt blikaj nějaké auta. Přičítal jsem to tomu, že mi nesvítí jedna potkávačka a už jsem na to byl celkem alergický. "Vždyť jo, já vím do prdele, že mi to nesvítí...." nadával jsem v autě. Asi za týden mi došlo, že na mě blikaj samé alfy a za další den sem si vzpoměl, že mám už vlastně taky alfu. Takže mávám a blikám taky
Tohle se mi s bravem nikdy za 2,5 rku, co jsem ho měl nestalo...

Hele nikdy nevíš.Dej tam tu žárovku a třeba ti daj pokoj.jazzman píše:Poslední dobou na mě furt blikaj nějaké auta. Přičítal jsem to tomu, že mi nesvítí jedna potkávačka a už jsem na to byl celkem alergický. "Vždyť jo, já vím do prdele, že mi to nesvítí...." nadával jsem v autě. Asi za týden mi došlo, že na mě blikaj samé alfy a za další den sem si vzpoměl, že mám už vlastně taky alfu. Takže mávám a blikám taky![]()

BMW 730d, Superb TDI