Kupujeme AR 147...
Re: Kupujeme AR 147...
Je to prostě paradox, aby se dostali na výkon starého dědečka,tak si musí pomáhat turbem 

Alfa romeo 156 2,4 JTDm 129 Kw 2004
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
Mazda MX-5 NBfl 1.8 16V, 6kvalt + torsen - milášek na víkendy
Favorit GLXI solitaire 1.3 LPG 50 Kw 1994 ex
Felicia LXi 1,3 50 Kw 1998
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak Punto je jen 8V. Fakt nevim, nějak se nedokážu smířit s tím, že bych měl 2x slabší auto, než motorku (Btw. jsem rád, že tu jsou mezi vámi i motorkáři)
Je to psychologická válka. Kromě toho teď máme v podstatě podobnej motor, 1,4 benzín 55kW 8V (Peugeot 306) a cheme se ho zbavit právě proto, že jet s tim někam dál je trochu utrpení a o svižným předjíždění si člověk může nechat zdát vlhký sny.

to TS je na dálky taky hodně špatná volba, nemá šestku a hrozně na dálnici točí...
- yan.ko
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Povidej, to me zajima ...Lucas píše:... stejnej problém jako uvšech turbomotorů provozovaných z velký části ve městě
Alfa Romeo Perfection

já teda suše z praxe, z 1.4T jsem 4 roky jezdil 1,5km do práce a to samé odpoledne zpátky. A samozřejmě spoustu služebních cest, ale těch krátkých skákaček tam bylo hodně.... Bez jediného problému za ty 4 roky....
V podobném režimu funguje i GT JTDm, které to má pravda do práce asi 5km.... Momentálně má najeto 120tkm a zatím se měnil 1x egr.....
Čili pokud se s tím ty krátké jízdy budou jezdit s mozkem v hlavě, tak nevidím zásadního problému....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
yan.ko:
Ale jo, tak 147 1,9 JTDm má ještě šanci
Do práce to mám 3km městem, ale docela dobrou částí s ne mnoha semafory 

Ale jo, tak 147 1,9 JTDm má ještě šanci

166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
166 2.5 V6 rv.98(ženin presúvač)
ex:Spider 1.8 TS, 156 1.6 TS
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Danni: Dal jsem si práci to přečíst a zanechalo to ve mě dost smíšený dojmy (kromě toho, že bych do takovýho auta nešel kvůli vzhledu a stáří), tak dotyčný ve zkratce píše, že největší devizou auta je motor, přičemž ve 130km/h musí zesilovat rádio přesto, že to je 6ti kvalt. Že se mu sere elektronika a v podtstatě do toho narval 35k Sk a pořád to není OK.
Uvidíme, co se časem objeví v bazarech, budu to teď kontrolovat pravidelně...

no ja len ze je aj silnejsia atmo verzia nez 1.2 8v aj ked v rodine mame presne ten motor v novom punte classic r.09 a v meste je to uplne idealny motor podla mna aj ked nie je na preteky a pokial jazdis sam tak to uplne staci... no staci ze sadne do auta 100kg kamarat a uz to je
...
edit: neviem preco ale zla voba nemusi byt 1.6VVTi

edit: neviem preco ale zla voba nemusi byt 1.6VVTi

Naposledy upravil(a) Danni dne 3.11.2012, sob 23:58, celkem upraveno 1 x.
166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jj, to samý i u tý naší 306. Já když jezdím tu svoji 3km trasu po městě tam a zpátky, tak se dostanu se skutečně ekonomickou jízdou i pod 6l, což je sice fajn, ale vyjedu za město/jedu naloženej/jedu s někym a už je to málo. Takže z principu bych si takový dalo by se říct stejný auto nekoupil, protože by to nebyl "kariérní postup" 

tak to chce minimalne 1.6atmo ked oturbenie nechces... aj ked neviem preco 

166 2.5 V6 rv.00 Q2, lpg
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k té bílé QV, tady je inzerát na sbazaru. Jsou tam lepší fotky a píše, že výfuk je Supersprint.
Tak Krempl Motors prý tahá pěkná auta, určitě bych se na ni jel podívat
a jestli je to Supersprint, tak jenom líp 

Sdílím tvůj názor.Podle mě článěk o ničem . Protiřečí si pořád , neznalý(první auto ) .. prostě nevím no.. jo a s tou fabkou , to mě uzemnil. 1.2 HTP motory jsou snad ta nejhorší noční můra , kterou kdy Škoda , do kastly nacpala. Auto super , malé , spolehlivé...ale až na ten motor. 1.2 patří na sekačku a né do auta... při necelých 100 tisících nám šel doma na fabce do kytek.Kupovaná fungl nová!!! byl zdeformovaný a vykřivený nejspíš vlivem teploty . Tu Fábii má máti. A ona není žádný agresivní řidič . Párkrát se svezete 130 po dálnici apod a ten motor jde srát .Teď tam máme druhý a za ty necelé dva roky co tam je , půjde zachvíli do háje taky.Lucas píše:Danni: Dal jsem si práci to přečíst a zanechalo to ve mě dost smíšený dojmy (kromě toho, že bych do takovýho auta nešel kvůli vzhledu a stáří), tak dotyčný ve zkratce píše, že největší devizou auta je motor, přičemž ve 130km/h musí zesilovat rádio přesto, že to je 6ti kvalt. Že se mu sere elektronika a v podtstatě do toho narval 35k Sk a pořád to není OK.![]()
Zatímco , když už jsme to nakousli

Fiat malý motory zkrátka umí. A usuzovat, že je Fiatí 1.2 na nic, protože 1.2 HTP je taky na nic dost dobře s odpuštěním nejde. Ten motor zvládá to co má (městský a příměstský provoz) zcela bezproblémově a překvapivě svižně. Za cca 5 let provozu co máme Ypsilonku 1.2 8V v rodíně se kromě stěračů, žárovek, destiček, filtrů a oleje na autě měnil jen spínač brzdovýho světla a vyšisovaný znaky. Tolik servisní náročnost.
Pokud ale tazatel trvá na 147 tak je diskuze o 1.2 stejně bezpředmětná.
Pokud ale tazatel trvá na 147 tak je diskuze o 1.2 stejně bezpředmětná.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak dotaz jsem založil kvůli 147 a tý bych se s dovolením držel. Samozřejmě je nejlepší mít aut víc, ideálně jedno do města a jedno na dálky (a na okruh a pak roadster na slunečný víkendy atd.). Ale já hledám ideální poměr mezi spolehlivostí, provozníma nákladama a zábavou. Věřím, že právě 147 s motorem 1,9 JTDm 103 nebo 110kW by mohla moje očekávání splnit. Kromě toho je to nádherný, vážně nádherný auto. Potřebuju jen slyšet od vás, zkušených alfistů, že ten motor nepůjde po dvou letech do kytek, pokud s ním budu jezdit byť "hlavou", ale ne vždycky zrovna štreky.
Na druhou stranu, podívejte se kolem sebe, kolik lidí si pořídí Koktu s TDi motorem a taky jezdí převážně ve městě (a snad ne všichni dělaj repas turba po pár desítkách tkm)
Na druhou stranu, podívejte se kolem sebe, kolik lidí si pořídí Koktu s TDi motorem a taky jezdí převážně ve městě (a snad ne všichni dělaj repas turba po pár desítkách tkm)

tady si musíš uvědomit, že starý TDI jsou "nesmrtelný" motory, ale je jenom málo choulostivějších benzínů, než je TS
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
O TS už v týhle chvíli nepřemýšlím, to jsem se jen nechal unést tou krásnou bílou QV.
Manželka jezdí se 147 JTD 103 kW do práce cca 25 km. Takže žádná velká štreka, přesto nemám pocit, že by motor výrazně trpěl. Samozřejmě je třeba občas zahřátý motor vytočit, ale to už se naučila
. K tomu občas nějaký výlet po dálnici, aby se vyhnali pavouci a nevidím důvod, proč by se s motorem mělo dít něco zásadně špatného. Pokud Ti zatuhne naklápění lopatek na turbu, tak je k němu lepší přístup (zepředu) než třeba v Octě nebo G IV.
Co dál k tomu napsat. Pokud se budeš k jakémukoli motoru chovat jako čuně, může být ze Spitfiru a bude se kazit a bude to kasička. Problémem zůstává, že nevíš, jak se k motoru choval předchozí majitel. Ale to už zase nesouvisí s Alfou.
Howgh

Co dál k tomu napsat. Pokud se budeš k jakémukoli motoru chovat jako čuně, může být ze Spitfiru a bude se kazit a bude to kasička. Problémem zůstává, že nevíš, jak se k motoru choval předchozí majitel. Ale to už zase nesouvisí s Alfou.
Howgh

159
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
To je pravda, rozhodně souhlasím. Problém je, že já to do práce mám kilometrů 6 (ne výše zmíněný 3, přepočítal jsem si to na mapách.cz
). Každopádně bych ocenil, kdyby se před případnou koupí našel arbitr, kterej by jel Alfu omrknout se mnou... Ale to je zatím hudba budoucnosti.

- faust54
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsme ted v tydnu kupoval s kamaradem 147 JTD 85kw a to jezdi jen kdyz chce, kdyz jede, tak se snazi, aby auto bylo poradne prohrate a predem rozmejsli, aby jel tak, aby to zahral...., toto je extrem, ale i tak to muze po praze fungovat...
Jinak s Alfou spokojenost, je to jeho prvni a rekl bych, ze si ji hned oblibil..., tedy stvou ho jen ty prvni investice, ale vedeli jsme o nich, protoze jsem mu zaridil pres pritelkyni v ofiko Alfa servisu prohlidku..., takze uz jen krvaci a pak bude spokojene jezdit...
Pokud chces jezdit s JTD po meste, tak to chce promyslet cestu tak, aby si to aspon prohral a samo po dojeti nechat trochu vychladnout turbo..., spolehlivosti urco i do mesta JTD, ale chce to myslet
Jinak s Alfou spokojenost, je to jeho prvni a rekl bych, ze si ji hned oblibil..., tedy stvou ho jen ty prvni investice, ale vedeli jsme o nich, protoze jsem mu zaridil pres pritelkyni v ofiko Alfa servisu prohlidku..., takze uz jen krvaci a pak bude spokojene jezdit...
Pokud chces jezdit s JTD po meste, tak to chce promyslet cestu tak, aby si to aspon prohral a samo po dojeti nechat trochu vychladnout turbo..., spolehlivosti urco i do mesta JTD, ale chce to myslet

AR 147JTD | 85kW | 2002 | Distinctive
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
6km... já to mám do práce 15 po Praze a jak se blíží 0°C, tak koupím lítačku na socku, balení vitamínů a auto zůstane v garáži... voda se mi zahřeje někde za půlkou cesty, olej ješte později... nafta potřebuje víc... ale když zkrátíš interval na olej, tak se nemusí nic stát... JTD jsou hodně povedený, hlavně jestli koupíš něco s DPF, tak ho musíš určitě odstranit
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak poslední 2 příspěvky maj něco do sebe, až bych řekl, že mě přesvědčily. Jinak co se specifikací týče, tak koukám po co nejnovějších, ideálně 2008-2009, na proběhu tolik nezáleží, ale čím míň, tím líp - pokud to nebude po ODO rollback zásahu.
můj názor je ten, že pokud nebudeš auto honit studené a eventuelně ještě zkrátíš interval výměny oleje na 10tkm (klasika je 20, ale i manuál doporučuje při jízdě ve městě 10), tak se tomu motoru absolutně nic nestane....
Tady z toho každý dělá, jak kdyby při couračkách po městě mělo jít JTD za dva roky do kytek, ale to je podlě mě totální hovadina....
On i ten blbej TS ve 147 snese hodně.... To co máme doma zažilo už opravdu zajímavé chvilky a i ve 170tkm to furt normálně jezdí....
Jako ano, v principu je motoru nejlépe v olejové lázni a na bezpečném místě někde v museu, ale ikdyž by sis náhodou dovolil s tím autem jezdit, nic se mu nestane.... neboj....
Tady z toho každý dělá, jak kdyby při couračkách po městě mělo jít JTD za dva roky do kytek, ale to je podlě mě totální hovadina....
On i ten blbej TS ve 147 snese hodně.... To co máme doma zažilo už opravdu zajímavé chvilky a i ve 170tkm to furt normálně jezdí....
Jako ano, v principu je motoru nejlépe v olejové lázni a na bezpečném místě někde v museu, ale ikdyž by sis náhodou dovolil s tím autem jezdit, nic se mu nestane.... neboj....

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Lucas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kubas: to je velká pravda.
Apropo, jak může mít 4 roky stará Alfa najeto 160tkm? Nemá se to náhodou furt srát a stát v servisu?
Apropo, jak může mít 4 roky stará Alfa najeto 160tkm? Nemá se to náhodou furt srát a stát v servisu?