Pokec o Alfě 166 (krátké dotazy, dojmy apod.)
- Nowis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pokec o Alfě 166 (krátké dotazy, dojmy apod.)
Nemáte někdo odkaz na vlákno kde se řešílo zprovoznění a oprava org nezavislého topení??? Já ho tam mám a nejspíše bude nefunkční...rád bych aby fungovalo protože nemám vyhřejvanou kůži tak at to aspoň hned topí.....Díky za rady nebo odkazy zde jsem toho moc nenašel....
Momentální mazlík Alfa romeo 147 1,9jtd 85kw serie 147 CUP
Ex Alfa romeo 145 2,0ts QV
Ex Alfa romeo 75 2,0 TS 3x
Ex Alfa romeo 156 SW 2,5 V6 + LPG
Ex Alfa romeo 156 1,9jtd
Ex Alfa romeo 166 2,4jtd 2x
Ex Alfa romeo GTV 2,0V6T 3x
Ex Alfa romeo 156 1,9jtd
Nowis: Jsi koupil další 166 ?
ALFA ROMEO 75 2,0 T.Spark (1989)
ALFA ROMEO 166 2,5 V6 (2001)
ex:Alfa Romeo 155 1,8 T.Spark 8V (1994)
Alfa Romeo 75 2,0 T. Spark S (1988)
Alfa Romeo Giulietta 1600 (1985)
ALFA ROMEO 166 2,5 V6 (2001)
ex:Alfa Romeo 155 1,8 T.Spark 8V (1994)
Alfa Romeo 75 2,0 T. Spark S (1988)
Alfa Romeo Giulietta 1600 (1985)
- Nowis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jo jenom pros sebe a přítelku na ježdění....
Ex Alfa romeo 156 1,9jtd
Ex Alfa romeo 156 1,9jtd
Tak mě z ničeho nic přestaly fungovat budíky,na autě jinak všechno funguje,neukazuje palivoměr,otáčkoměr,rychloměr,denní km,celkové km,a kontrolky,co na budíkách akorát funguje je,osvětlení budíků,ukazatel blinkru a kontrolka dálkových a tlumených světel,poistky jsou v pořádku
Tak co vy na to,kde je zakopaný pes

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Skusal si testovat rucicky cez diagnostiku? Drzim palce nech je to len blbost, na 129 kW s automatom sa z vraku ani nedajú zohnať...
A teraz mám ja otázku, stalo sa niekomu na 2.4 JTDm 129 kW, že vám začali tiecť hadice z motoru do chladiču oleja? Už ma to auto začína s....ť
A teraz mám ja otázku, stalo sa niekomu na 2.4 JTDm 129 kW, že vám začali tiecť hadice z motoru do chladiču oleja? Už ma to auto začína s....ť

Alfa Romeo 166, 2,4 JTD 20V sportronic
No já je mám dost mastné jako že asi tam nějaký minimální únik bude ale měl jsem to i na 100kw a proto to nějak neřeším. Zatím jsem za 11 tis km doléval 2dcl oleje.
Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
NIKDO NIC?cuhan píše:Tak mě z ničeho nic přestaly fungovat budíky,na autě jinak všechno funguje,neukazuje palivoměr,otáčkoměr,rychloměr,denní km,celkové km,a kontrolky,co na budíkách akorát funguje je,osvětlení budíků,ukazatel blinkru a kontrolka dálkových a tlumených světel,poistky jsou v pořádkuTak co vy na to,kde je zakopaný pes
Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- Marcel Nera
- Nováček
zdravím hoši, nenašel jsem nic o střešních oknech u 166tek a tak se ptám,chodí vám to všem v pohodě? já když mu dám povel tak se hne,ale to je vše. je znát že motůrek táhne,ale neutáhne. dá se to léčit?
italofil
Mas vydrete bocne vedenie dekel ti nezasune dolu a narazi na zadnu listu . tam sa zastavi a pokud ho nezatlacis na zadku strechy tak tam aj zostane ja som sa snazil v lete to rozpohybovat ale bolo to nespolhlive jelikoz je to cele z plastu a hodne clenity odlitek neda sa to ani reprodukovat kazdopadne musi tapacir strechy dolu potom to ide cele demontovat potom iba sehnat druhu jasa na to vyprd sak to ma klimu tak som to utesnil aby tam neteklo zas az tak ma to nebere ze to nejezdi mozna casem
- Marcel Nera
- Nováček
díky. ještě maličký dotaz,to okno umí jen zajíždět do zadu do střechy,nebo se umí i vyklonit vzhůru? moje okno nedělá nic,jen cukne a dost. taky mě to až tak nevadí že nechodí,ale když už tam je a je kvůli němu málo místa pod střechou tak by chodit mohlo :-)
italofil
Ja mam naftove webasto, to mas na mysli? Topeni bylo OK ale relatko bylo spatne, kazdopadne jsem si dal demontaz/montaz a je to masakr dostat ven ;-)Nowis píše:Nemáte někdo odkaz na vlákno kde se řešílo zprovoznění a oprava org nezavislého topení??? Já ho tam mám a nejspíše bude nefunkční...rád bych aby fungovalo protože nemám vyhřejvanou kůži tak at to aspoň hned topí.....Díky za rady nebo odkazy zde jsem toho moc nenašel....
Omega B 3.0 MV6 combi AT, co s ni?
Mondeo 1.8i combi - jede a jede a jede... jen trosku hnije ;-)
Alfa Romeo 166 2.4JTD, pracant
Alfa Romeo 166 2.0 TB - PRODANO
Megane cabrio 2.0 IDE - pokladnicka mazlik ;-)
Tak hledal jsem ale nenašel.Vlákno o přídavném topení je fuč.Ono je to dost dávno tak kdoví ke se zašantročilo.Ale své dotazy a postřehy můžeš dát sem.
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=7004
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=7004
- Nowis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
JardaB píše:Ja mam naftove webasto, to mas na mysli? Topeni bylo OK ale relatko bylo spatne, kazdopadne jsem si dal demontaz/montaz a je to masakr dostat ven ;-)Nowis píše:Nemáte někdo odkaz na vlákno kde se řešílo zprovoznění a oprava org nezavislého topení??? Já ho tam mám a nejspíše bude nefunkční...rád bych aby fungovalo protože nemám vyhřejvanou kůži tak at to aspoň hned topí.....Díky za rady nebo odkazy zde jsem toho moc nenašel....
Jj to myslím. Právě dneska se dodělávalo auto a chtěli to vyndat když to bylo na zvedáku ale prej to nejde a nemaj nato čas

Ex Alfa romeo 156 1,9jtd
Ex Alfa romeo 156 1,9jtd
Tak je to porod dostat ven, tahal jsem to spodem a musi se to trosku dost ocesat a vytahat postupne zespoda... Horem se mi zdalo, ze to nepujde ale bez drzaku a hadic by se to mozna protahlo.
Vytahni ten konektor se dvouma dratama a zmer jestli je tam 12V kdyz zapnes zapalovani - relatko a pojistka je nahore pod oknem.
Na tom druhym konektoru by mely byt zapojeny 3 draty - da se k tomu webastu stahnout manual, pin 3 je spusteni kdyz se na nej privede 12V a 6 je k cerpadlu. 2 je jen diagnostika.
Ja mel problem s tim, ze v saci hadici je nejaka vystelka z molitanu a ten se rozpadl, nasalo ho to a zas... vsechno - vydrapal jsem to ven, protahnul vysavacem a jde to OK.
Vytahni ten konektor se dvouma dratama a zmer jestli je tam 12V kdyz zapnes zapalovani - relatko a pojistka je nahore pod oknem.
Na tom druhym konektoru by mely byt zapojeny 3 draty - da se k tomu webastu stahnout manual, pin 3 je spusteni kdyz se na nej privede 12V a 6 je k cerpadlu. 2 je jen diagnostika.
Ja mel problem s tim, ze v saci hadici je nejaka vystelka z molitanu a ten se rozpadl, nasalo ho to a zas... vsechno - vydrapal jsem to ven, protahnul vysavacem a jde to OK.
Vybíjení baterky, podezření na alarm/centrál.
Jako nováček na fóru bych chtěl předem všechny pozdravit.
Nedávno jsem pořídil Alfu 166 3.0 rv.99. Jelikož jsem poslední tři roky jezdil v kabrioletu, do kterýho teklo a v zimě jsem měl na podlaze a pedálech vrstvu ledu, tak se teď v luxisní Alfě cítím jak v sedmým nebi:) Mám ale problém s baterkou. Do rána se vybije. Zkoušel jsem dvě starší, ty vydržely fakt jen přes noc. Koupil jsem novou - 74A, ta vydržela asi tři dny. Vybijí se tak moc, že už pak nefunguje ani centrál. Dneska jsem to proměřoval a alternátor dobíjí. Auto nic nežere, pokud je odemknuté. Ve chvílí, kdy centrálem zamknu, auto začne odebírat (nevím přesně kolik, měl jsem starej ruskej měřák:), když pak odemknu odebírá pořád, ale jakmile otevřu a zavřu dveře, odběr přestane. A zase dokola - zamknu bere, odemknu bere, otevřu a zavřu dveře nebere. Je to docela záhada. Zkoušel jsem odpojit alarm (klíčkem doprava v kufru), ale nic se nezměnilo. Nejsem si jistej, jestli jsem opravdu odpojil celej obvod alarmu nebo jen sirénu..? Netušíte, co by to mohlo být a co dělat? Našel jsem tenhle topic http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=8307 , ale to asi nebude můj případ.
Moc díky.
Nedávno jsem pořídil Alfu 166 3.0 rv.99. Jelikož jsem poslední tři roky jezdil v kabrioletu, do kterýho teklo a v zimě jsem měl na podlaze a pedálech vrstvu ledu, tak se teď v luxisní Alfě cítím jak v sedmým nebi:) Mám ale problém s baterkou. Do rána se vybije. Zkoušel jsem dvě starší, ty vydržely fakt jen přes noc. Koupil jsem novou - 74A, ta vydržela asi tři dny. Vybijí se tak moc, že už pak nefunguje ani centrál. Dneska jsem to proměřoval a alternátor dobíjí. Auto nic nežere, pokud je odemknuté. Ve chvílí, kdy centrálem zamknu, auto začne odebírat (nevím přesně kolik, měl jsem starej ruskej měřák:), když pak odemknu odebírá pořád, ale jakmile otevřu a zavřu dveře, odběr přestane. A zase dokola - zamknu bere, odemknu bere, otevřu a zavřu dveře nebere. Je to docela záhada. Zkoušel jsem odpojit alarm (klíčkem doprava v kufru), ale nic se nezměnilo. Nejsem si jistej, jestli jsem opravdu odpojil celej obvod alarmu nebo jen sirénu..? Netušíte, co by to mohlo být a co dělat? Našel jsem tenhle topic http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=8307 , ale to asi nebude můj případ.
Moc díky.
ex Alfa Romeo 166 2.4jtd 00'
ex Alfa Romeo 166 3.0 99'
ex Fiat Barchetta
ex Fiat Barchetta
No ja by som urcite ako prve pozrel tie relatka ci daktore neostane vysiet pri zamknuti.
Alfa Romeo 147 2,0 TS
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Fiat Marea Weekend 1,6
Alfa Romeo 33 1,7 IE
Fiat Ritmo 1,7 D
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Fiat Marea Weekend 1,6
Alfa Romeo 33 1,7 IE
Fiat Ritmo 1,7 D
To relátko by se ale uvolnilo po odemčení centrálem, ne? Jak jsem psal, žere to i po odemčení, musím otevřít a zavřít dveře, aby to žrát přestalo.
ex Fiat Barchetta
ex Fiat Barchetta
liborl zkus pro příště projít vlákno 166 a přiřadit daný problém do sekce nejblíže tvému at se tu zbytečně neprobírají všechny věci dohromady.
Jinak co si pamatuju tak nejčastější problém vybíjení u 166 je alarm. Pokud ho máš dá se vypnout v kufru na pravé straně.Je tam pro to speciální otvor v tapecíru někde vedle dvířek s pojistkama. A pokud alar nemáš tak jak píše kolega asi visí nějaké relé.
Jinak co si pamatuju tak nejčastější problém vybíjení u 166 je alarm. Pokud ho máš dá se vypnout v kufru na pravé straně.Je tam pro to speciální otvor v tapecíru někde vedle dvířek s pojistkama. A pokud alar nemáš tak jak píše kolega asi visí nějaké relé.
Zip: Snažil jsem se přidat téma do kategorie 166ek, ale bohužel je to zablokovaný. Ale možná myslíš něco jiného, jsem tady nový.
Alarm jsem vypnul tím malým klíčkem, ale žere to pořád stejně, ovšem v manuálu se píše, že u některých modelů se tímhle klíčkem vypne jen siréna a alarm zůstává zapnutý, tak nevím..
Alarm jsem vypnul tím malým klíčkem, ale žere to pořád stejně, ovšem v manuálu se píše, že u některých modelů se tímhle klíčkem vypne jen siréna a alarm zůstává zapnutý, tak nevím..
ex Fiat Barchetta
ex Fiat Barchetta
Jako v poho.Myslel jsem najít už rozjeté vlákno kde se něco podobného řeší třeba tady
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=8307
a tam to řešit a pokud se to podaří a nebo i nepodaří svépomoci opravit napsat čím to bylo a jak se závada odstranila.Páč pak to může pomoct dalšímu alfistovi.
Jinak s alarmem zkušenosti nemám snad poradí jiní.To už je trošku vyšší elektrikářská ale osobně bych to asi řešil vylučovacím způsobem a prostě zkoušel odpojovat nepotřebné věci zda se problém zopakuje. Další možnost jestli jde mutimetrem změřit okamžitý odběr z baterky pak by to bylo jednoduché....
http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=8307
a tam to řešit a pokud se to podaří a nebo i nepodaří svépomoci opravit napsat čím to bylo a jak se závada odstranila.Páč pak to může pomoct dalšímu alfistovi.
Jinak s alarmem zkušenosti nemám snad poradí jiní.To už je trošku vyšší elektrikářská ale osobně bych to asi řešil vylučovacím způsobem a prostě zkoušel odpojovat nepotřebné věci zda se problém zopakuje. Další možnost jestli jde mutimetrem změřit okamžitý odběr z baterky pak by to bylo jednoduché....
Zdravím Alfisti, mam taký problém s mojou AR 166 2,4 JTD rv 2002. Jedná sa o originálne rádio. Krásne som si dal automaticky vyhľadať radio stanice, nastavil som si bassy a iné veci v nastaveniach, vsetko klapalo ako ma. Avšak niekedy keď som znova naštartoval, všetko toto vymazalo, dal som nanovo vyhľadať radia , preblikli mi tie stare čo som mal predtým nastavené a na novo ich ponachádzalo. Niekedy to urobilo niekedy nie. A teraz v poslednej dobe mi už vôbec žiadné rádia automaticky nenájde, ale keď si ich manuálne nastavím tak mi hraju dobre a čisto a berie mi aj TRAFFIC keď mám pustené rádio ... stretol sa už niekto s takýmto niečim ? 

Podle mě máš problem v anteně a to manualni ukladaní nějak nefunguje ani u mě ,ale automaticke bez problemu .
Alfa Romeo 166 3.0 24v Sportronic + LPG
Alfa Romeo 156 2,5
Alfa Romeo 156 2,5
Ahoj,
Dostal jsem nabídku k výměně. AR 166 2.4 Jtd 100Kw a 260000km. Je po kompletním servise až na rozvody. Chci se jenom zeptat..kolik tam motor zvládne ještě..spíš mi jde teda o turbo. Alfa byla v dobrých rukou. Ale i tak se radši ptám.
Dostal jsem nabídku k výměně. AR 166 2.4 Jtd 100Kw a 260000km. Je po kompletním servise až na rozvody. Chci se jenom zeptat..kolik tam motor zvládne ještě..spíš mi jde teda o turbo. Alfa byla v dobrých rukou. Ale i tak se radši ptám.
Ja ma na tacho 320 a turbo jsem zrovna dnes menil - u techle motoru je to asi spotrebak podle referenci ;-) Jinak funguje dobre