Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Takže zarvat směrem nahoru? 

Demontovat stredovy tunel je dost peklo, som to nedavno riesil koli zlomenemu zapalovacu. Ak to xces vybrat musis dat dole tie 4 blendy co su uplne dole, tie v predu prekryva sedado. Tam sa da dostat aj bez demontovania sedadla, ja som ho napumpoval co najvyssie. Potom jak je riadiaca paka nadvihnut ten chrom opatrne okolo riadiacej paky.Tam to drzia este sroby. A potom som musel povolit aj rucnu brzdu bo zavadzala. Potom som to dostal von.Odpojit kabel od zapalovacu a jeto.
Vela stastia ak sa dotoho das.

AR 159Sw, Q~tronic
Ex AR 159 1.9 jtdm 16v, 110kw Sedan
Ex VW Polo 1.4, 55kw
Ex AR 159 1.9 jtdm 16v, 110kw Sedan
Ex VW Polo 1.4, 55kw
Hmm, tak do toho nejdu. Ale zkusím vyrvat ten popelník a protáhnout ten kablík nějak tama pomocí drátu s očkem.
muzes mi prosim rict, co to je za kabel? Ja si koupil origo Blaupunktovej kabel, na jedne strane 3,5 jack a na druhe hranatej konektor, jak je cd changer... prepnu na aux a nic
Strasne rad bych tenhle problem vyresil jen kabelem, nechci kupovat celou krabicku (xcar link a nebo cinske napodobeniny...)

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Je to obyčejný 3,5" jack, byl schovaný pod plastem středové konzoly kousek od pedálu plynu. Přišel jsem na to náhodou, když jsem luxoval. Dle provedení to je home-made výrobek, ale funkci plní. Zřejmě to vede přímo do rádia, ale do které zásuvky nevím protože nemám doma ty vidlice na vytažení rádia.
tam se dostanes i pomoci tenkyho sroubovaku, nebo pletacich jehlic... ale to nevadi, tahle odpoved (home made) mi bohuzel staci, diky
Asi si fakt jen kvuli tomu poblbanymu jacku budu muset koupit celou krabicku 

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Máš tohle (místo cinche jacka 3,5mm)???
http://www.ebay.com/itm/CT29AR01-ALFA-R ... 925wt_1022
Pokud přes to pustíš zvuk a na rádiu zvolíš AUX, musí to začít hrát. Je to přímý vstup do zesilovače v rádiu. Jestli to takto nehraje, možná je problém v rádiu
Edit: a důležitá poznámka z popisu:
Pokud přes to pustíš zvuk a na rádiu zvolíš AUX, musí to začít hrát. Je to přímý vstup do zesilovače v rádiu. Jestli to takto nehraje, možná je problém v rádiu

Edit: a důležitá poznámka z popisu:
U mě se AUX aktivuje tlačítkem CD - přepínáním se přepínají režimy CD a AUX.This adaptor will only work with head units with an AUX function (approx 2007 onwards).
Ono ten kabel by měl bezproblémů fungovat u toho rádia Grundig SB05, ale ti co mají Connect jako třeba já mají smůlu. Tam je jediné řešení ta krabička co emuluje měnič CD a pouští tam signál přes jack 3,5mm. Až se mi podaří vyndat tu proklatou navigaci ven, už jsem zkoušel všechno možné a ona potvora furt nejde ani po odjištění obou západek vytáhnout dopředu, tak se kouknu jak je to tam řešeno a třeba se mi podaří najít nějáké elegantnější řešení zapojení. Další možnost co mě napadá je prostě napojit si kabel s jackem na zvukové analogové signály z měniče a do něj pak už stačí jen dát CD, spustit ho a místo CD z měniče bude hrát to co si tam pustím z iPodu. Všechno je to ale zatím jen teorie. Až se k tomu dostanu, tak pak uvidím co s tím, ale docela mě to štve, že u tak drahého systému jako je Connect není Aux-in
.

To jsem nevěděl, že je více výrobců totožných originálních rádií. Právě jsem mrknul na kartu s kódem rádia a mám Blaupunkt, přesné označení je "Alfa 939 CD SB05". Tzn. typové číslo shodné s tím, co píšeš.
No spíš jsem se zmýlil já, ono těch výrobců nebude víc, to SB05 vyráběl nejspíš jen Modrý bod, který v dnešní době vyrábí většinu multimediálních systémů do aut. Connect NAV, ten je ale od Magneti Marelli. Možná se nakonec odhodlám i k tomu, že ten proklatej Connect vyhodím úplně. Je to pomalý, neskutečně tupý, nic to neumí, příjem není nic moc, odezvu to má asi jako starej hroch a ke všemu to má ještě display s pixely o velikosti lega. Na druhou stranu bych pak musel měnit celej ten hliníkovej panel (ikdyž už ho mám stejně dost poškrábanej), protože klasická 2DIN navigace je menší a mí tam okolo tlustej rámeček se mi nelíbí.
A to mě připomíná, dá se koupit a případně nějak jednoduše vyměnit ten středovej hliníkovej panel?
AR 159 SW 1.9 JTDm
On ve skutečnosti hliníkový není 

Tak ono je víc druhů, buď plast na první pohled a pak ještě min. dva které tak aspoň vypadají
před rokem jsem projíždel 159 která měla takovej hrubě vroubkovanej a to bylo pěkný. 

AR 159 SW 1.9 JTDm
>lukee: A z jakyho materialu je?
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Záleží podle verze a výbavy, po faceliftu byly Distinctive s broušeným hliníkem všechny, Progression měly plast. Ten panel jde samozřejmě demontovat a koupit jiný, v tom případě se mění i výložky na volantu, aby to k sobě ladilo.
Alfa Brera 1750 TBi
- Adamsquare
- SemTuFurt
Já nejsem dodnes přesvědčenej, z čeho ten panel a volant je ... nicméně v létě je to na sluníčku rozpálený jak plech v troubě, takže plast to asi nebude... 

//
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999
Hliníkové výložky na volant cca 5 000 Kč, středový panel odhaduju 15 000 Kč. Zavolej si do Alfy, přesně fakt nevím, tamtéž v servisu by to měli zvládnout vyměnit.
Zas taková legrace to není, u volantu se musí demontovat airbag. Středový panel drží na šesti šroubech. K horním dvěma se dostaněš přes výdechy klimatizace, ze kterých se nejprve vypáčí vrchní plastové mřížky. Dva jsou za rádiem. A spodní dva jsou pod klimatizací, k nim se uvolní přístup po vycvaknutí krytu řadičky.
viz. obrázky: http://www.clarion.com/cip/bracketmanual/BKX1001_03.pdf
Zas taková legrace to není, u volantu se musí demontovat airbag. Středový panel drží na šesti šroubech. K horním dvěma se dostaněš přes výdechy klimatizace, ze kterých se nejprve vypáčí vrchní plastové mřížky. Dva jsou za rádiem. A spodní dva jsou pod klimatizací, k nim se uvolní přístup po vycvaknutí krytu řadičky.
viz. obrázky: http://www.clarion.com/cip/bracketmanual/BKX1001_03.pdf
Alfa Brera 1750 TBi
Jojomam tu koncovku z CD menice a jen 3,5 jack... zapojim to misto menice, prepnu na aux a furt to pise NO CD...kdyz jsem si koupil pouzitou "krabicku", taky mi to psalo NO CD, ale kamos chtel vyloucit chybu krabicky a objednal novou a ta fungovala bez problemu, na prvni pokus... Tak jsem si objednal ten origo kabel s jackem a nic... Mam NAVI Connect + (Magneti Mereli) a changer funguje, takze vystup aux je v pohode, ale ten kabel mam a nefunguje...Jediny co potrebuju, je pripojit prehravac/teleofon, nepotrebuju tam cpat flashky, sdcka... nekdo nejakej napad? Nebo nejlepe nekdo s napadem z Brna, co by se na to koukl?lukee píše:Máš tohle (místo cinche jacka 3,5mm)???
Edit: a důležitá poznámka z popisu:U mě se AUX aktivuje tlačítkem CD - přepínáním se přepínají režimy CD a AUX.This adaptor will only work with head units with an AUX function (approx 2007 onwards).

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Už jsem to předtím psal, ten Connect nemá Aux vstup jako takový, umí pouze vstup pro měnič, takže jediná cesta jak k tomu bez elektrické úpravy něco připojit je mít tu krabičku, která emuluje měnič a podsouvá tam signál z toho připojenýho přehrávače. Mě napadá ještě ta možnost, že pokud máš měnič, tak jen upravíš konektor kterej jde od něj do Connectu tak, že odpojíš levý i pravý kanál a zem a místo toho si tam připojíš svůj kabel s jackem. Pak by to mělo fungovat, pokud do měniče vložíš jedno nějáký nepoužívaný CD (např Hanku Zagorovou...), pustíš ho a ono nebude hrát, jen Connect si bude myslet že jo, no a potom tam pustíš signál do toho jacka a mělo by to hrát. Jediná nevýhoda tohohle řešení je pak zbytečně komplikované ovládání.
Jinak ten vroubkovanej panel bude plechovej. Mě na něm docela štve, že už ho mám poškrábanej po předchozím majiteli, kterej tam měl pravděpodobně HF. Uvažoval jsem jestli to nepůjde nějákým způsobem zamaskovat nebo rozleštit, ale nakonec asi bude nejjednodušší sehnat si ten plech novej, ale ty origo ceny...
.
Jinak ten vroubkovanej panel bude plechovej. Mě na něm docela štve, že už ho mám poškrábanej po předchozím majiteli, kterej tam měl pravděpodobně HF. Uvažoval jsem jestli to nepůjde nějákým způsobem zamaskovat nebo rozleštit, ale nakonec asi bude nejjednodušší sehnat si ten plech novej, ale ty origo ceny...

- BlackPotter
jj.. určitě to bude kovové (plech) ten panel, vypadá to tak na dotek i poklepání a dnes jsem jel do práce v Octavia 2 se sousedem (alfu mám u Cendlera na ozdravné kůře) a ta stejná lišta co dělí palubovku tam je taky jen je to poctivěj plast na omak plastovej jak petlahev a hnusně šedivej 
PS: Někde ten rozdíl v nákupce 0,6 mil. musí být schovanej ne :-)

PS: Někde ten rozdíl v nákupce 0,6 mil. musí být schovanej ne :-)
Alfa Romeo 159 2,4 JTDm / Q-Tronic / Blue&Me / Bose ))) / DPF Off ... jen ten kožený interiér schází :-( Není někomu nepohodlný? :-)
- wenca89
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
No, zarvat úplně nelukee píše:Takže zarvat směrem nahoru?

AR 159 SW 1,9JTDm
Těžko říct, z čeho ten panel je ale aspoň u mě to hliník určitě není. Existuje jednoduchý způsob jak to zjistit - stačí vzít jakýkoliv multimetr, přiložit sondy k panelu a mrknout jestli to ukáže nějaký odpor, popřípadě to "propískat" bzučákem. Myslím si, že u mě je to plast s napařeným nějakým pokovením, nebo jen obarvený plast. Kdo by to chtěl měnit, tak kromě středu volantu k tomu ještě ladí ty lišty lemující přístrojovku od dveří ke dveřím, ty bude asi třeba taky vyměnit, ať vypadá celý interiér stejně.
- HonzaT
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ten panel se opravdu dělal z různých materiálů a s různým dekorem. Řekl bych, že rozdíl nebude ani tak ve výbavách, jako v roku výroby. Já mám třeba rok 2006, výbavu Distinctive (krom navi, výhřevu sedadel, el. ovládání sedadel je tam snad všechno) a ty části v interiéru mám z plastu, kterej je jen něčím nastříklej - taková nemastná neslaná šedá a dost trpí na oděrky. Takže jsem se rozhodl dát celej interiér do folie - vzor broušený hliník - tak jak to mají všechny poslední Alfuše a s výsledkem jsem byl maximálně spokojen. (Posuďte sami: viewtopic.php?f=43&t=10042) Dle mého lepší varianta, než kupovat nesmyslně drahé díly v origo shopu. Když už, tak na ně natrefit na vrakáči. Ale jak už tu někdo psal - to chce pak všechno: ty dva panely ve středu, ten z volantu a lišty ze dveří a palubky.
Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 2.2JTDm 170kw (154kw), MY19, Rosso
EX Alfa Romeo 156 1.9 JTD 85kw, 2003, Blu Daytona
EX Alfa Romeo 159 TI 2.0JTDm 154kw (125kw), 2012, Rosso Competizione
EX Alfa Romeo 159 1.9JTDm 139kw (110kw), 2006, Grigio Titanio
EX Alfa Romeo 156 1.9 JTD 85kw, 2003, Blu Daytona
EX Alfa Romeo 159 TI 2.0JTDm 154kw (125kw), 2012, Rosso Competizione
EX Alfa Romeo 159 1.9JTDm 139kw (110kw), 2006, Grigio Titanio
no jo, ale mit telefon po dobu jizdy v kastliku v kufru... a navic nejsem si ani jistej, jestli bych to sam zpytlikoval.... Doufal jsem, ze existuje i nejake jednodussi reseni. Holt mi fakt asi nezbude nic jinyho, nez tu podelanou krabicku koupit, i kdyz z ni vyuziju jen 20% potencialu...riprex píše:Už jsem to předtím psal, ten Connect nemá Aux vstup jako takový, umí pouze vstup pro měnič, takže jediná cesta jak k tomu bez elektrické úpravy něco připojit je mít tu krabičku, která emuluje měnič a podsouvá tam signál z toho připojenýho přehrávače. Mě napadá ještě ta možnost, že pokud máš měnič, tak jen upravíš konektor kterej jde od něj do Connectu tak, že odpojíš levý i pravý kanál a zem a místo toho si tam připojíš svůj kabel s jackem. Pak by to mělo fungovat, pokud do měniče vložíš jedno nějáký nepoužívaný CD (např Hanku Zagorovou...), pustíš ho a ono nebude hrát, jen Connect si bude myslet že jo, no a potom tam pustíš signál do toho jacka a mělo by to hrát. Jediná nevýhoda tohohle řešení je pak zbytečně komplikované ovládání.
.

AR 159 SW 2,4 20V 147kw