Petr147 píše:gixxer píše:
Teď trochu váhám, jestli má cenu vůbec něco psát, ale třeba se povede...
Fiat tě nezajímá? tak to máš asi špatné auto, se podívej co máš za výrobce v techničáku...![]()
156 - 147 - GT tam se nedělo žádné použití stejných dílů mezi modely, že?
a motory... JTD(m) jsou evoluce starších motorů z koncernu Fiat, to samé TS, vždyť i tvoje V6 je jen evoluce starších verzí... stejně to dělá i VW, PSA... všichni...
a jak se to patlá, povídej? na kvalitu výroby jsou tu experti přeci v Italii
a jestli hodnotíš auto podle toho, jestli má pod kapotou drát nebo repráky vzadu... Škoda je cenové pozici jako Fiat, ten je na tom snad jinak? Zrovna na ty ultra social verze je Fiat expert, tam jsi nemusel mít ani tu díru na reprák (o rádiu nemluvě)...
jo a Roomster nebyl OI, ale předek Fabie a zadní náprava OI...
Zbytečně slovíčkaříš ;-) ne, nesdílím lásku k fiatu ale ani nenávist ... to že koncern fiat má na svědomí alfu je sic pravda ale je to relativně jedno. Bugatti, Lambo atd. taky vlastní koncern ale je to "někde jinde" .... navíc jak jsem psal tak třeba z koncernu jedinou Audi mám rád, ber to tedy tak že z koncernu fiat mám rád pouze alfu, teď už to snad chápeš :-) Např. ne jako stará 155 která byla vlastně tipo.
156 má sic shodné některé díly z dalšími dvěma alfama ale neshoduje se s žádným jiným fiatem, rozuměj s jiným autem od koncernu fiat, náklady na výrobu byly velmi, velmi vysoké právě u 156 což jistojistě víš.
Nemám V6, tu jsem měl .... nyní mám 2.4 20v a bez ohledu na evoluci nebo ne, to samozřejmě chápu že se něco vyvíjí to rapidně odlehčuješ. Motorizace je to nejmenší co by mě trápilo ale například 2.0tdi defakto bez evoluce kolik let se dává všude napříč značkama .... ale dobře, ber to tedy jako to nejmenší zlo.
Byť se o fiata jako značku nezajímám tak teď nevím tedy z hlavy o modelu z roku 2016 v plné výbavě bez zadních repráků, jestli se pletu tak mne oprav.
Ano, Roomster byl fabie + o1 stejně jako rapid .... to na tom nic nemění ale příkládám váhu na svůj písek že jsem nenapsal i fábku :-)