Příspěvek
od riprex » 5.12.2012, stř 18:48
Samo, že ti nic nevrátěj, protože to napíšou jako výměnu dílů a ty jim jí podepíšeš. Kdyby to napsali jako opravu popisovaného problému a k tomu cenový odhad, bylo by to něco jiného, jenže většina to tak nedělá, potřebujou vydělat, tak se mění a mění o stošest. Když chci mít klid, tak si to zdiagnostikuju a vyměním sám a nebo, když to neumím, dám to někam, kde nebudou dělat tohle.
martin23: pokud to upozornění furt bliká a nejdou žhaviče, pak to blbě chytat bude. Buďto je někde u nějákého žhaviče zkrat a nebo je problém někde v drátech, jednotkou to nejspíš nebude. Svěřil bych to někomu normálnímu, nejlíp autoelektrikáři, protože tohle bude vyloženě el. problém, pokud chceš řešit sám, projdi si tady v sekci 159 vlákno o žhavení. Psal jsem tam i postup, jak na to, znovu to psát nebudu...
kejzi1: Já mám gola sadu z OBI za 1500 a k tomu jsem si vzal takovou kulatou sadu torxů 10, 15, 20, 25, 30 a 40 + mám menší sadu torxů do vel. 10, kterou používám na mobily. S tímhle jsem si zatím vystačil, sice jsem zatím nelezl nikam hlouběji do motoru, ale interiér jsem už docela rozebíral, stačilo mě to i na spodní kryt, nárazník, světla... zkrátka rozebral jsem tím celej předek.
Co se týče oleje, já mám v papírech napsáno, že tam mám dávat Selenii 5W-40 WR Diesel (pod kapotou i v servisce a manuálu), tak ji tam dávám. Auto jí dostává skoro 300tkm (z toho 250 s DPF) a jen si chrochtá, takže nevidím důvod dávat tam něco jiného. Nemusí to být nutně Selenie, ale vzhledem k tomu, že stojí běžně stejně jako cokoliv jiného, co splňuje potřebné specifikace (nejen SAE, ale i ACEA atp.), tak není důvod jí tam nedat.