Richie - Alfa Romeo Alfetta GTV 2.0 (1982)
Papír by se asi pomalu odpaloval, takže to nepodceňuj, většinou je tam spešl guma ... ale můžeš vyzkoušet papír v kombinaci se silikonem, třeba to vydrží ...
Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
rad bych vymenil olej.....
byl mi doporucen mineralni olej 15w-40
nedavat zadnou polosyntetiku a nebo syntetiku..ze je to stary motor a ze je blbost to tam davat,ze by to mohlo byt jeste horsi...
mate nekdo osvedcenou znacku za normalni cenu ?
nasel jsem tento
http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=910
specifikace Sj to ma ..je to mineralni olej 15w/40 ..co na to rikate?
nedavat zadnou polosyntetiku a nebo syntetiku..ze je to stary motor a ze je blbost to tam davat,ze by to mohlo byt jeste horsi...
nasel jsem tento
http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=910
specifikace Sj to ma ..je to mineralni olej 15w/40 ..co na to rikate?
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Označení polo- plná- syntetika je v dnešní době už přežitek.Richie píše:rad bych vymenil olej.....
Jakou viskozní třídu a výkonovou specifikaci doporučuje výrobce motoru?
Na co jezdil předchozí majitel?
Cenu bych řešil až po těchto zjištěních.
BTW kolik ušetříš při nákupu sudové "značky" oproti kvalitnímu oleji? 200 Kč / litr? Tiscícovku na náplni? Jak často měníš? Jak často (a za kolik) chceš dělat generálku?
Osobně mi hlava nebere důvody JAKÉHOKOLI experimentování s olejem, nebo a dohadování co je lepší a co takyodborníci doporučují.
0.125 carburatore
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
Specifikace SJkejml píše: Jakou viskozní třídu a výkonovou specifikaci doporučuje výrobce motoru?
Na co jezdil předchozí majitel?
Cenu bych řešil až po těchto zjištěních.
BTW kolik ušetříš při nákupu sudové "značky" oproti kvalitnímu oleji? 200 Kč / litr? Tiscícovku na náplni? Jak často měníš? Jak často (a za kolik) chceš dělat generálku?
Osobně mi hlava nebere důvody JAKÉHOKOLI experimentování s olejem, nebo a dohadování co je lepší a co takyodborníci doporučují.
Predchozi majitel jezdil na benzin (netusim na co jezdil)
Je tam 6 litru a nema pry cenu kupovat nic drazsiho nez 120kc/litr.
Menit budu kazdy rok nebo po 10 tis km (coz urcite nenajedu,takze rocne)
Co se tyce uprav motoru,tak nejdriv se udelaj jen krouzky..pokud to nepomuze tak necham udelat komplet GO
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Já bych tam dal tenhle olej :
http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... -15W-40-1L
Jinak takovejhle rozdíl tlaků podle mýho dělaj netěsnící ventily, sundat hlavu, obrátit a do spalováku nalejt benzín. Nesmí prosakovat. 9.5 je furt dost. aby Ti potom nyvyběhla klika .
P.S. Dělal někdo vůli ventilů ?
http://www.znackoveoleje.cz/znackoveole ... -15W-40-1L
Jinak takovejhle rozdíl tlaků podle mýho dělaj netěsnící ventily, sundat hlavu, obrátit a do spalováku nalejt benzín. Nesmí prosakovat. 9.5 je furt dost. aby Ti potom nyvyběhla klika .
P.S. Dělal někdo vůli ventilů ?
Alfa Romeo 147-3dv. 1.9JTD16V-powered by Sarkan
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Klasifikace API
Norma dělí motorové oleje podle typu motoru na zážehové (benzínové), označené písmenem "S" (= Service), a vznětové (naftové), označené písmenem "C" (= Commercial). Výkonnostní stupeň je vyjádřen pro daný typ motoru dalším písmenem (od "A" výše). V zásadě platí, že čím je toto písmeno dále v abecedě, tím kvalitnější je olej. Je-li jako první uvedena specifikace "S", je olej určen prioritně pro benzinové motory, pokud "C", pak je určen pro naftové motory.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Richie: špatně jsem se vyjádřil.
Dej tam to, co předepisuje výrobce, neexperimentuj, protože se to nevyplatí. Kup "normální značku". Stejně neušetříš.
Naopak, můžeš si ještě vydělat.
Podle toho, čím mazal předchozí majitel, se rozhodni pro průplach, nebo ne.
Dej tam to, co předepisuje výrobce, neexperimentuj, protože se to nevyplatí. Kup "normální značku". Stejně neušetříš.
Naopak, můžeš si ještě vydělat.
Podle toho, čím mazal předchozí majitel, se rozhodni pro průplach, nebo ne.
0.125 carburatore
Výhody pro Alfisti.cz
Výhody pro Alfisti.cz
- RV147
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No a až budeš vysávat olej kolem vaček, tak zkontrolujte vůli ventilů. Pokud bude někde výrazně menší, je možný , že se ventily malinko podpálily. Takže nastavit správnou vůli, najet nějakej ten kilometr (cca.500) a až si sedla trochu sednou zkusit tlaky znova. Pokud ani to nepomůže pak hlava dolů.
Co se týká toho oleje Agip kdysi Alfa doporučovala než se dostala pod křídla Fiatu. Potom najednou bylo pro Alfu nejlepší vše od skupiny FL (Fiat Lubricanti), tj. Selenia, Tutela.
Co se týká toho oleje Agip kdysi Alfa doporučovala než se dostala pod křídla Fiatu. Potom najednou bylo pro Alfu nejlepší vše od skupiny FL (Fiat Lubricanti), tj. Selenia, Tutela.
Alfa Romeo 147-3dv. 1.9JTD16V-powered by Sarkan
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6
mam krasnou prihodu s GTV 
jel jsem v nedeli ke kamosovi do vedlejsi vesnice...je tam takove dlouhe krasne prehledne stoupani a predemnou jel nejakej malej sr...č (nejakej daewoo nebo tak neco )tak si rikam: ti hukazu
podradim ,vyrazim, predjizdim , jedu zpet do sveho pruhu a motor jenom mrrrrrr podradim mrrrrrr znovu mrrrra stojim....daewoo me krasnym oblouckem predjizdi a ja tusim siroky usmev ridice 
zkousim startova t a nic...ani skyt...rikam si....kua snad se s tim neco nestalo ....otevru kapotu cumim na motor a ten se tvari jako ze nic....rikam si ...toci ale nestartuje.....zadne priblbe vstrikovani a hromady cidel tam nejsou...takze jedine benak a nebo jiskra...tak jdu po kabelech od svicek do rozdelovace...vse OK...ze by nesel benak do karbcu...kravina...to by se nestalo najednou u vsech 4 valcu....hm hm....obejdu auto z druhe strany a co nevidim...co mi to visi u civky za cervenej kabel
ooo ano...jak jsem odpoledne menil palec a vicko rozdelovace, tak jsem povytahl kabel z civky a ten pak po ceste vypadl 

jel jsem v nedeli ke kamosovi do vedlejsi vesnice...je tam takove dlouhe krasne prehledne stoupani a predemnou jel nejakej malej sr...č (nejakej daewoo nebo tak neco )tak si rikam: ti hukazu

zkousim startova t a nic...ani skyt...rikam si....kua snad se s tim neco nestalo ....otevru kapotu cumim na motor a ten se tvari jako ze nic....rikam si ...toci ale nestartuje.....zadne priblbe vstrikovani a hromady cidel tam nejsou...takze jedine benak a nebo jiskra...tak jdu po kabelech od svicek do rozdelovace...vse OK...ze by nesel benak do karbcu...kravina...to by se nestalo najednou u vsech 4 valcu....hm hm....obejdu auto z druhe strany a co nevidim...co mi to visi u civky za cervenej kabel

OK...diky moc....ja abych to nevysrouboval a nejak si nerozhodil rozvody nebo necoKůrkyn píše:To jsou buď technologické otvory pro obrábění uložení vačkového hřídele a nebo se skrz ně dá dostat k ozubeným kolům. A nebo obojí.
Vyšroubovat, odmastit závity, natřít lepidlem na závity a dotáhnout.