Alfa po padu ze zvedaku
Re: Alfa po padu ze zvedaku
Nevím v kterém státě žiješ,já v ČR 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
no a? ... právě proto že v ČR... na žádnou gentelman agreement se nejde spoléhat
Naposledy upravil(a) Alah dne 21.11.2010, ned 20:51, celkem upraveno 1 x.
Brera 2,4 JTDm zvaná Matylda
144kW 420Nm
Si vis pacem, para bellum
144kW 420Nm
A ještě něco,podle tvojeho postupu by minimálně 5 roku neviděl auto ani peníze,musíš se vžít do reality a uvědomit si kde žiješ
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Nevím jak Tuta, ale já bych chtěl s autem do nezávislýho servisu na změření zkroucení kastle, trval bych na výměně ráfků, pneumatik, ramen a tlumičů. Pak na kontrole uchycení motoru a všem co by mohlo povolit při takovým pádu. Plus samozřejmě plechařina. Opravu by rozhodně nesměl dělat servis jakkoliv spřaženej s tím kde se to stalo. Škodu by hradil v plný výši viník bez ohledu na kamarádství...
Bohužel tohle je riziko toho když auto servisuje nějakej kamarád. Na jednu stranu super, že člověk ví co a jak na autě dělá a může být u toho, ale když něco posere a vznikne nemalá škoda tak to nemůže dopadnout dobře.
Bohužel tohle je riziko toho když auto servisuje nějakej kamarád. Na jednu stranu super, že člověk ví co a jak na autě dělá a může být u toho, ale když něco posere a vznikne nemalá škoda tak to nemůže dopadnout dobře.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
ano..aha, takže pan majitel nemá prachy na vyplacení škody...ale má prachy na nákup ND a specializované práce??....hmmmmm.......cuhan píše:A ještě něco,podle tvojeho postupu by minimálně 5 roku neviděl auto ani peníze,musíš se vžít do reality a uvědomit si kde žiješ
takže teď má jistotu, že mu to auto opraví....

já z toho cítím levárnu na 100 honů...prostě o ty prachy pan majitel se žížalou někoho pumpne...buď pojišťovnu nebo chudáka, který to auto koupí....
144kW 420Nm
144kW 420Nm
Všechno bych vyfotil a donutil ho podepsat kupní smlouvu se splatností 1 měsíc v hodnotě auta s opcí, že pokud bude do měsíce uvedeno do původního stavu a bezchybný stav prověřen a schválen autorizovaným servisem, tak má právo mi vozidlo bez náhrady vrátit.cuhan píše:tuta146 :Bod 2, vysvětli mi co bys dělal na jeho místě,to bys mu skopal prdel,nebo bys mu řekl dej mi 300 a dobrý,každý tada dělá chytráka ale chtěl bych vědět jak by jste to řešíli když beru v úvahu že neměl nic pojištěný
Je to velmi jednoduché a pojistka mě nezajímá (policajti jsou v tomhleš případě k ničemu, jedná se o občansko-právní spor).
A ujišťuju tě, že pokud máš v ruce platnou smlouvu, tak hrozba exekuce na barák není nic příjemného.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
tuta146...ano, i to je varianta....a policajty pokud odmítne podepsat smlouvu....ale v našem právním prostředí, typicky nahrávajícím podvodníkům, by určitě u soudu úspěšně zpochybnil, že ji nepodepsal pod nátlakem nebo za nápadně nevýhodných podmínek....
144kW 420Nm
144kW 420Nm
Nene policajti ani náhodou, věř mi, že vím co říkám. Mnohem lepší jsou dva sousedi jako svědci. Bylo by to na delší debatu...
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Foli
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Tak já bych to určitě řešil tak, jak se píše výše. Okamžitě bych to nafotil a zdokumentoval. S právníkem bych sepsal smlouvu o tom, že auto si dám opravit jinam aby bylo naprosto v pořádku a ten servis, kterému to řáchlo ze zvedáku, uhradí škodu. Pokud ne, půjde to soudně a hotovo. Servis by na mě zkusil jejich myšlenku s pojistným podvodem, který na 90 procent nevyjde a poslal bych je k šípku. Nenechám se kvůli jejich blbosti, že nemají zvedák v pořádku a že buď nemá revizi, nebo propadlou, nebo žádnou tahat po soudech atd kvůli spoluúčasti na pojistném podvodu a ve finále mi zůstane auto na sračky, budu trestně stíhanej atd... To, že servis šetří na revizi a na dobrém zvedáku není má věc. A to, že nemá pojistku, která stojí cca 10 000 Kč velice kvalitní ročně, je taky žalostné. Mě se líbí, jak si obejčení lidé kteří nedělají ve finančnictví myslí, že to je hračka pojistit průser zpětně a aby z toho byly peníze. to nemluvím o tom, že pojištovna má dvouměsíční lhůtu od sepsání pojistky, kdy když se něco stane v této lhůtě, tak to všechno zkoumají více než jindy a okamžitě zjišťují, jestli škoda nevznikla před sepsáním pojistky a jestli se nejedná o pojistný podvod. A v 95 procentech na to pojišťovna přijde. Mám mraky klientů, kde se o něco podobného pokoušeli. A nejen že dostali obrovskou pokutu, ale i podmíku a některé případy i tři roky natvrdo. Přišli o licence, o dobrou pověst atd....
Takže jak chceš, kejvni jim na to, udělejte to s tou pojišťovnou tak, jak píšeš že je plán a riskuj podmínku za spoluúčast na pojistném podvodu nebo nějakej ten měsíc natvrdo a v lepším případě jen auto na sračky a peníze na opravu a odškodnění nikde. Jestli ti to za to stojí, krýt někomu záda za jeho problém, že šetřil pár stovek měsíčně na pojistce, tak prosím. Jo a abych nezapoměl, pojišťovna má právo, při podezření z pojistného podvodu, ohlásit policii, aby bylo zahájeno šetření pro podezření z podvodu. Potom se shánějí i záznamy hovorů a stačí jeden telefonát, kde se majitel servisu nebo ty, zmínil o té nehodě ještě před uzavřením pojistky a jste nahraný. Jakože servis už asi funguje a poptává se po dílech na tvou Alfu, ještě před podpisem pojistky
Takže jak chceš, kejvni jim na to, udělejte to s tou pojišťovnou tak, jak píšeš že je plán a riskuj podmínku za spoluúčast na pojistném podvodu nebo nějakej ten měsíc natvrdo a v lepším případě jen auto na sračky a peníze na opravu a odškodnění nikde. Jestli ti to za to stojí, krýt někomu záda za jeho problém, že šetřil pár stovek měsíčně na pojistce, tak prosím. Jo a abych nezapoměl, pojišťovna má právo, při podezření z pojistného podvodu, ohlásit policii, aby bylo zahájeno šetření pro podezření z podvodu. Potom se shánějí i záznamy hovorů a stačí jeden telefonát, kde se majitel servisu nebo ty, zmínil o té nehodě ještě před uzavřením pojistky a jste nahraný. Jakože servis už asi funguje a poptává se po dílech na tvou Alfu, ještě před podpisem pojistky
Život není peříčko ... ale pořádný péro, který s náma neustále vyjebává. AR 159, 2,4 JTDM rok 2007
Foli chtěl bych být takový idealista a věřil tomu že se to do roka vyřeší a bude jezdit 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Tuta jak mě chceš donutit podepsat kupní smlouvu 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Foli...máš recht....myslím, že bychom si měli s Tutou146 asi dlouho o čem povídat....:-)
jinak...na mně to vyvolává dojem...že je celá historka smyšlená....auto spadlo na jednu stranu...z 1,8m opřelo se kastlí o sloup zvedáku a pak druhou stranou spadlo na zem...asi nejdřív na motor...a vše je OK...jen trošku pohlé dveře, prohnutý A!!! sloupek...ani tlumiče u motoru neprošly uchycením...a co mně překvapuje nejvíc...všechna skla vydržela...
podle mne jasný pokus o pojistný podvod dovezeného auta...je 14 dní havarijně pojištěné..ale pojištovák ho ještě neviděl...servis nepojištěný, fotky nám neukáže...dveře šikovně bouchnutý..:-)....
jinak...na mně to vyvolává dojem...že je celá historka smyšlená....auto spadlo na jednu stranu...z 1,8m opřelo se kastlí o sloup zvedáku a pak druhou stranou spadlo na zem...asi nejdřív na motor...a vše je OK...jen trošku pohlé dveře, prohnutý A!!! sloupek...ani tlumiče u motoru neprošly uchycením...a co mně překvapuje nejvíc...všechna skla vydržela...
podle mne jasný pokus o pojistný podvod dovezeného auta...je 14 dní havarijně pojištěné..ale pojištovák ho ještě neviděl...servis nepojištěný, fotky nám neukáže...dveře šikovně bouchnutý..:-)....
144kW 420Nm
144kW 420Nm
Už nereaguju,strácím tady čas 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
ano..toto je přesně ten důvod..proč volat policii...minimálně kvůli zadokumentování místa...to co jsi napsal je důkazem toho, že se nedá věřit gentelmanské dohodě a je třeba mít vše písemně...proč se bojíš podepsat papír?...že bys měl taky dílnu se zvedákem???cuhan píše:Tuta jak mě chceš donutit podepsat kupní smlouvu

144kW 420Nm
144kW 420Nm
Já o tom případu vím úplný ho...o tak jako ostatní co tady píšou,akorát mě udivuje že už na 100% víme že to je pojištovací podvod
Naposledy upravil(a) cuhan dne 21.11.2010, ned 22:01, celkem upraveno 1 x.
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
nevíme...si to jen myslíme...:-)
144kW 420Nm
144kW 420Nm
Férově, buď pochopíš, že zaplatíš jenom škodu (to je podle mě fér) nebo to nebudeš chtít pochopit a vyjde tě to 3x dráž. Máš IČO? BOZP, PO, FÚ, předběžné opatření u soudu, náklady řízení.... Nebudeš vědět kde ti hlava stojí.cuhan píše:Tuta jak mě chceš donutit podepsat kupní smlouvu
Ale to se opravdu bavíme o konfliktu, kdy to viník chce ojebat. Tady to evidentně chce ojebat i poškozený a je mu to fuk.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Foli
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Tak pozor, pročti si to zpětně. Dotyčný co toto vlákno vytvořil, to tu napsal sám a to přesně takhle: Fotky nebudou kvuli dohode se servisem - budou uzavirat pojistku a zrovna tohle by asi pojistovnu motivovalo ke jine sazbe pojistky + reklama po okoli by jim taky nepomohla...cuhan píše:Já o tom případu vím úplný ho...o tak jako ostatní co tady píšou,akorát mě udivuje že už na 100% víme že to je pojištovací podvod
Budou, to neznamená že mají, to znamená to, že to budou chtít řešit podvodem, aby to nešlo z jejich kapsy, chce to jen pořádně číst.
A raději čekat rok, než se to vyřeší soudně a jinak, než rok bručet ve vězení, ale třeba by to pro tebe Cuhane bylo lepší řešení než čekat
Život není peříčko ... ale pořádný péro, který s náma neustále vyjebává. AR 159, 2,4 JTDM rok 2007
- Alah
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
...a mně bohužel život naučil...že na všechno je třeba mít papír s ověřeným podpisem a 3mi svědky....
a u aut to platí desetinásob...snažil jsem se koupit malé auto, a v 5ti bazarech z 5ti se mně snažili podvést vč. 3Aček, a dokonce to na mně zkoušeli i v AF centru v Ově...všude si Vás nechají at si na závady přijdete sami...ach jo...
a u aut to platí desetinásob...snažil jsem se koupit malé auto, a v 5ti bazarech z 5ti se mně snažili podvést vč. 3Aček, a dokonce to na mně zkoušeli i v AF centru v Ově...všude si Vás nechají at si na závady přijdete sami...ach jo...
144kW 420Nm
144kW 420Nm
Podívej,jestli to je podvod nebo ne tak to je mě úplně jedno,ti dva si to vyřeší po svém a mě to určitě nepostihne 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Jo, máš super přístup.. možná trošku, mírně řečeno, sobeckej, ale jinak dobrý..
Jen nevím jak by ses tvářil na to, kdyby jsi pak takový auto v dobrý víře koupil..

Jen nevím jak by ses tvářil na to, kdyby jsi pak takový auto v dobrý víře koupil..
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
Furt nechápu,proč by bourané auta se měla odepisovat,nikdo z vás neví jak to bude spravené nikdo z vás to auto nevidě jak vypadá a už dopředu víte že to bude špatně opravený,kde berete tu jistotu,polovina aut co jezdí je bestak po nějaké nehodě 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
No on je rozdíl pád ze dvoumetrové výšky a klasická bouračka.. a tuším, že jsi o několik postů výš psal, že už mlčíš, tak to prosímtě dodrž. A tady se neřeší oprava, i já jsem psal o několik postů výš, že pokud bude mít ze stolice potvrzený, že je to OK, tak něřeknu dál ani popel, ale to ty zdá se řešit nechceš. Jen čeříš vodu. Protože každej z nás tady pochopil, co žížíla se svým mechanikem zamýšlí a jen Ty to nějak nezvládáš pobrat. Tak to fakt neřeš, je to zbytečný. Dík a měj se 

Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
Nemáš zač 

Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
- Žížal
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Krasne jak ma sunic uplne jasno jaky podvod uz se 100% stal. To se snad da taky zalovat
Uz jsem to tu napsal jednou a zopakuju to - pokud se to auto proda po oprave bude cena i info o tehle nehode - prodejni cena je o cca 50k nizsi nez nakup a to mi prijde fer. Odpovida tomu za co se prodavaji bourane 159 na netu.
O slozitosti reseni samotne veci se tu bavit nebudu - nepojisteny servis s zvedakem po oprave je spatne, je v tom nekolik stran.
Zvlastni jak vsechny napada pojistny podvod, ikdyz to je to nejmin prakticke reseni. Soud je uplny nesmysl - rok cekat nez bude prvni stani a 4 roky na rozsudek, ktery nemusi byt idealni...
Co jsem potreboval vedet jsem se dozvedel jinde i tady pres SZ:
- premereni na laseru a kompletni geometrie obou naprav je samozrejmost
- rizeni u 159 trpi narazama - to ze jde do haje se pozna tim ze se hydraulicka kapalina dostane do manzety u ridice. Vytece to az za dlouho, ale poznat to jde rychle
- predni tlumice se musi nechat zkontrolovat hlavne na to jestli zustaly pistnice rovne, vymena neni nezbytna
- spodni rameno by melo byt OK
- ulozeni tlumicu je treba vymenit - neni stavene na podobne veci a odejde
- zadni tlumice ohnout nejdou - respektive ne driv nez prolezou kastli
- zadni ramena se spis pohnou v ulozeni nez znici
- je treba sledovat prevodovku, huceni znamena ze odejdou loziska diferencialu
- ulozeni motoru i prevodovky je treba zkontrolovat, ale bude pravdepodobne OK
- je treba zkontrolovat vyfuk + DPF - mohl se v ulozeni posunout, nebo nekde ve spoji zlomit
Tohle bylo presne to info co jsem hledal a co jsem chtel.

Uz jsem to tu napsal jednou a zopakuju to - pokud se to auto proda po oprave bude cena i info o tehle nehode - prodejni cena je o cca 50k nizsi nez nakup a to mi prijde fer. Odpovida tomu za co se prodavaji bourane 159 na netu.
O slozitosti reseni samotne veci se tu bavit nebudu - nepojisteny servis s zvedakem po oprave je spatne, je v tom nekolik stran.
Zvlastni jak vsechny napada pojistny podvod, ikdyz to je to nejmin prakticke reseni. Soud je uplny nesmysl - rok cekat nez bude prvni stani a 4 roky na rozsudek, ktery nemusi byt idealni...

Co jsem potreboval vedet jsem se dozvedel jinde i tady pres SZ:
- premereni na laseru a kompletni geometrie obou naprav je samozrejmost
- rizeni u 159 trpi narazama - to ze jde do haje se pozna tim ze se hydraulicka kapalina dostane do manzety u ridice. Vytece to az za dlouho, ale poznat to jde rychle
- predni tlumice se musi nechat zkontrolovat hlavne na to jestli zustaly pistnice rovne, vymena neni nezbytna
- spodni rameno by melo byt OK
- ulozeni tlumicu je treba vymenit - neni stavene na podobne veci a odejde
- zadni tlumice ohnout nejdou - respektive ne driv nez prolezou kastli
- zadni ramena se spis pohnou v ulozeni nez znici
- je treba sledovat prevodovku, huceni znamena ze odejdou loziska diferencialu
- ulozeni motoru i prevodovky je treba zkontrolovat, ale bude pravdepodobne OK
- je treba zkontrolovat vyfuk + DPF - mohl se v ulozeni posunout, nebo nekde ve spoji zlomit
Tohle bylo presne to info co jsem hledal a co jsem chtel.