Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Andy159sw : to se dá udělat na autě, ale musí se to rozebrat jako u Adama, vždycky se ten šteft zlomí v hlavě, ještě jsem to neviděl jinak, bohužel, jinak vždycky jsme ho vyndaly.
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438
Ja už fakt neviem ... či ísť do tajomnej alfy s rôznou minulosťou alebo teraz sa objavila jedna 525d od BMW s jasnými papiermi.
Už som to vzdal, čakám na predaj môjho a uvidíme

Momentálny vozový park:
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke:
AR 159 SW - 1,9JTDM 110kW / 2,4JTDM 147kW
BMW 745i 2003
Opel Corsa 1,2 1999
Volvo V40 1,8 2002
Vo vyhliadke:
AR 159 SW - 1,9JTDM 110kW / 2,4JTDM 147kW
No já třeba šel do prokazatelně stočeného auta, které nemělo doloženou kompletní historii, ale technicky se zdálo vpořádku. Kontaktoval jsem předchozího majitele v Itálii a ten mi všechno co se týče předchozí údržby a najetých kilometrů poslal, takže pak už jsem věděl na čem jsem a auto vzal, protože prostě opravdu nic lepšího k mání nebylo a raději vezmu udržované auto sice stočené, ale správně mělo mít 250 tkm na hodinách, které má právě nové všechny vstřikovače a zgenerálkovaný podvozek + mělo vždycky vcelku kvalitní servis, než auto, které o sobě říká 120tkm a prokazatelně má víc a neexistuje k němu jakákoliv historie a ani se nedá dohledat. Pokud zjistíš kdo byl první majitel (a to bývá na tom papíru z Fiatu při ověření VIN), můžeš zkusit googlit kontakt a napsat mu, třeba odpoví a ty se dozvíš víc 

To je vcelku dobrej přístup, ale pak musí být adekvátně nízká cena, jinak to nedává smysl, kupovat prokazatelně stočené auto. Můj postup byl naopak zcela opačný: koupit kus s co možná nejnižším počtem km a trochu připlatit. Stejně mě neminulo překvapení se swirl klapkama a EGR + preventivně DPF a výměna servokapaliny, ale od té doby pohoda klid. Žádné překvápka se vstřikovačema, žhavičema, elektronikou, stahováním oken, podvozkem, světlama, a pod. Prostě pokud bych opět kupoval 159, tak jedině kus o kterém vím hodně - takže někdo tady z fóra, nebo hodně zachovalý kus za trochu víc peněz.
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
- cendler
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Envel : Amen 

Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
Ja nemam Blue&Me a mam tlacitkalukee píše:Auta, kde zákazník nechtěl Blue&Me mají volanty bez tlačítek.

Co se koupe vozu tyce, obecne kupovat v te nejlenejsi hranici a jeste AR je vetsinou blbost, obzvlaste pokud clovek chce usetrit, tak vetsinou opak je pravdou a zbudou mu akorat slzy pro plac... Ja vybiral pul roku a ve vysledku jsem dal o 1/4 vic nez jsem planoval a rozhodne toho nelituju... Takze pro budouci kupce, nebojte se 159ky, urcite bych ji za nejaky nemecky usedly koncernovy sranec nikdy nevymenil, ale spis nez vzit prvni co uvidite, par si jich projedte, prolezte a radsi trochu prisetrete (nic mene tohle plati, i kdyz se rozhodnete pro ten koncernovej sranec

AR 159 SW 2,4 20V 147kw
Jdi do toho BMW, protoze to co tu pisi ostatni je 100% pravda a pokud se nechces v budoucnu stat clovekem, ktery bude znacku alfa romeo nenavidet a zatracovat, tak si radsi kup neco jinyho, a alfy jen obdivuj, aspon na ne nezanevres.Tyto auta si zaslouzi majitele, kteri jsou ochotni pro tento vuz neco obetovat, a na to proste vetsina ridicu neni pripravena, protoze vetsina chce jen koupit a bez nakladu jezdit(to jde samozrejme i u 159 ale musis si holt trochu priplatit a dobre vybrat).Bud kup neco co ma smysl(tj. kazde auto ma v urcitou dobu svoji cenu odvijejici se od stavu a stari, a setrit se prakticky nikdy nevyplaci), a nebo riskuj, koup "navonenyho stocenyho smejda" za mnohem menci cenu, ale pak dopredu pocitej s dalsimi naklady.Pezot píše:Ja už fakt neviem ... či ísť do tajomnej alfy s rôznou minulosťou alebo teraz sa objavila jedna 525d od BMW s jasnými papiermi.![]()
Osobne ja 4mesice vybiral a pak si jeste 50tis priplatil, a auto je v bezvadnym stavu, jenze ja uz alfu mel a pro me nic jinyho nez 159 nepripadalo v uvahu + vedel sem do ceho jdu a co muzu od alfy ocekavat (a sem momentalne mile prekvapen jak se vyplatilo si priplatit), proste bud pockej dosetri a kup neco co ma smysl, nebo se 159 vyhni velkym obloukem...
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16V 100KW r.v. 08
ex: Alfa Romeo 156 2.0 TS r.v. 98
ex: Ford Probe 2.2 Turbo GT r.v. 89
ex: škoda 125L r.v. 88
ex: Alfa Romeo 156 2.0 TS r.v. 98
ex: Ford Probe 2.2 Turbo GT r.v. 89
ex: škoda 125L r.v. 88
Dobrej kus koupíš i levně, svoji, která teda je trochu obouchaná z venčí (ale to je normální) a má teda ale už vyšší nájezd jsem koupil pod 200 tyček a to je to už rok. Jen to chce hledat, zkoušet a nevzdávat se. Jinak tady v ČR ve většině bazarů je beztak skoro nemožné sehnat nestočený kus, takže bych na tom zas tak netrval, pokud bude dokazatelná historie způsobem mnou popisovaným.
Fano: u výbav bez Blue&Me ale ten tlačítkový volant krapet ztrácí smysl, hlavně tlačítko pro práci s telefonním hovorem
Ten volant nemáš na 99% původní ale dodělaný aspoň pro ovládání hlasitosti rádia. Nedovedu si představit, že by Alfa prodávala auto, kde některé ovladače nefungují nebo nemají žádný smysl.

Taktiez nemam Blue&Me mam navi a mam volant s tlacitkami.
Moje prvé auto, moja prvá Alfa
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
A nejsou teda dvě verze tlačíkového volantu? 

AR 159 SW 1.9 JTDm
Kwaso: a levé tlačítko má nějakou funkci?
No já mám na volantu na pravém přepínání skladeb a ladění a na druhém je hlasitost, ztišení, přijetí hovoru a aktivace hlasového ovládání. Smysl to má i bez B&M protože navigace má v sobě telefon (vloží se do ní SIM a umí volat).
Ve výbavách bych hlubší smysl nehledal, spousta věcí byla na míru dle přání zákazníka.
Ve výbavách bych hlubší smysl nehledal, spousta věcí byla na míru dle přání zákazníka.
nemate nekdo katalog nebo pdfko s vybavama do 159ky? zajimalo by me co mi chybi do uplne plne naloze
co vim,tak navigace a el.kresla 

AR 159 SW 2.4 jtdm... babička Máňa
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
Mě u mého auta napadají snad jen přední parkovací senzory a třízónová klimoška. B&M se totiž pokud vím s navigací Connect nedávalo.
btw. když jsem u té klimošky, je normální že dozadu jde jen studenej vzduch i když je to nastavené na topení?
btw. když jsem u té klimošky, je normální že dozadu jde jen studenej vzduch i když je to nastavené na topení?
Tak to asi moc normální nebude, že při topení vzadu chladíš, ne?
Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
No z toho co vim mam tri zon,parkovaci v prde,vzadu, blue&me, kuze, vyhrev sedadel,bose,a ci ja vim co to jeste ma
takze pokud navi byla jen u aut bez B&M,tak tu skrtam a chybi snad jen el.kresla :-O Ti packet nepocitam 

AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
bobas: střešní elektrický šíbr máš?
Jo vidíš, BOSE mi chybí
. Šíbr taky
A to jsem si říkal, že nemám socku
sunic: no pár lidí mi tvrdilo, že to normální je, že vzadu funguje jen klimatizace (prej to tak maj i starší VWozy). Mě to teda normální nepříjde, když jsem se na řešení ptal posledně tady, tak mě nikdo neodpověděl a teď zrovna jsem si na to zase vzpomněl. Kde by teda mohla být chyba? Předpokládám asi nějáká zaseklá nebo nefunkční klapka na tom vzduchovém potrubí? Vepředu funguje všechno jak má, vzadu to prostě netopí, jen zespod. Z té centrální konzole jde jen studenej vzduch a příležitostní cestující vzadu si stěžují

sunic: no pár lidí mi tvrdilo, že to normální je, že vzadu funguje jen klimatizace (prej to tak maj i starší VWozy). Mě to teda normální nepříjde, když jsem se na řešení ptal posledně tady, tak mě nikdo neodpověděl a teď zrovna jsem si na to zase vzpomněl. Kde by teda mohla být chyba? Předpokládám asi nějáká zaseklá nebo nefunkční klapka na tom vzduchovém potrubí? Vepředu funguje všechno jak má, vzadu to prostě netopí, jen zespod. Z té centrální konzole jde jen studenej vzduch a příležitostní cestující vzadu si stěžují

tak sibr neberu jako full
nemam
bych se do toho pak asi ani nevlezl...

AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
riprex: můžu to zítra vyzkoušet, co mi fouká dozadu.
bobas: jak jsem kupoval 159, tak jsem byl mrknout i na jednu 1.9 8V a ta měla vše co píšeš u svojí + měla i ten šíbr. Ale zas byla bez dokumentace, jen s jedním klíčem a prázdnou serviskou, tak byla z výběru okamžitě vyřazená.
bobas: jak jsem kupoval 159, tak jsem byl mrknout i na jednu 1.9 8V a ta měla vše co píšeš u svojí + měla i ten šíbr. Ale zas byla bez dokumentace, jen s jedním klíčem a prázdnou serviskou, tak byla z výběru okamžitě vyřazená.
jo jeste tam mam bixenony
jeste by se asi naslo,ale nenapada me co, hill holder melu vsechny ne?

AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
lukee: když to zkusíš budu rád, díky
Ono já narazil při výběru auta i na jednu 1.8 MPI a ta zase měla snad tu nejnižší možnou výbavu, divím se, že měla kola. Vzadu dokonce byly jen kličky na okna, žádná elektrika. Klimoška samozřejmně manuální, sedadla hadrový, nebyl tam zapalovač, místo rádia kastlík
.

Ono já narazil při výběru auta i na jednu 1.8 MPI a ta zase měla snad tu nejnižší možnou výbavu, divím se, že měla kola. Vzadu dokonce byly jen kličky na okna, žádná elektrika. Klimoška samozřejmně manuální, sedadla hadrový, nebyl tam zapalovač, místo rádia kastlík

presne ako pise riprex tak to mam aj ja..
Moje prvé auto, moja prvá Alfa
riprex: no co bych dal ve 159 za nějaký další kastlík
bobas: Hill-holder je funkce v rámci VDC a VDC měla tuším každá.

bobas: Hill-holder je funkce v rámci VDC a VDC měla tuším každá.