http://news.auto.cz/dojmy/alfa-romeo-gi ... tiair.html
Giulietta JTDM 2.0:
"Papírových 125 kW a 350 Nm slibuje hodně, nebudu ale chodit kolem horké kaše – realita za předpoklady značně zaostává.
Jedná se o motor se vstřikováním MultiJet II, ale ani variabilní geometrie lopatek turbodmychadla mu nebrání v letargickém projevu až téměř do 2000 min-1. Ostré reakce na plynový pedál v režimu DNA – Dynamic jsou spíše zbožným přáním a motor po dosažení výkonového maxima v 4000 min-1 znatelně uvadá. Zbývá tedy využitelné pásmo mezi 2000 a 4000 otáčkami, ve kterém je naftová Giulietta relativně svižným společníkem na cesty.
Pokud si ale spojujete značku Alfa Romeo se slovem sport, na 2,0 JTDM rovnou zapomeňte."
159 1.8T
Ze zkoušených motorů na mě nejméně zapůsobil 200koňový 1,8 TBi. Nedostatky se vyskytují na straně jízdních vlastností (auto je příliš lehké na předek), okruh zároveň nemilosrdně odhaluje, že motor ve 159 nestačí na o moc víc než průměrné jízdní výkony.
159 JTDM 2.0
To dvoulitrový turbodiesel 2,0 JTDM o výkonu 125 kW působí živějším dojmem. Z reakcí auta je cítit, že se konstruktéři (moudře) rozhodli odladit podvozek i řízení tak, aby nejlépe fungovalo právě s relativně těžkým vznětovým agregátem"
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak Giulietta JTDm je líná. Ten samý motor v o nějakých 150-200kg těžší 159 je ale živější, než 1.8T

Nevím, ale mě to nějak nedává smysl
Jinak za největší perlu považuju hlášku, že 159 1.8T je LEHKÁ na předek

Co to jako je? Že je jako málo nedotáčivá nebo jako co?? A to je špatně??

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)