Nové řízení
Re: Nové řízení
To je dost nepravděpodobné, ale možné.
Tak to si můžeš být úplně jistej, že se z místa nehneš.. o čerpadle radši ani nemluvě 

Alfa Giulietta 1.4T MA 125kW TCT rv. 2016
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
ex. Alfa 159SW 1.9 JTDm 110kW Q-Tronic rv. 2006
ex. Alfa 156SW 2.5 V6 140kW rv. 2000
V dnesni dobe asistencnich sluzeb, ktere jsou ke kazdemu lepsimu povinnemu ruceni co resite nejakou nepojizdnost? 

Tak já jsem třeba takovej škrt, že nepřiplácím vůbec za nic. Povinný mám to nejlevnější a havarijní nemám. Ale jak kdo no. Každopádně s kompletně prázdným posilovačem jsem najezdil něco přes 1000Km a až na to nepohodlí a nemožnost zaparkovat to jde. Jinak dočasný řešení je i zapojit hadici z čerpadla zpět do nádržky, ale i na sucho by to prý vydržet mělo (neriskoval bych to, mění se dost blbě).
No nevím no,abych jezdil se servem na sucho,to jako fakt ne
Jinak já mám taky základní povinný ručení,takže mám odtah tuším jen 25 km a pak platím,holt Alfici věřím

Jinak já mám taky základní povinný ručení,takže mám odtah tuším jen 25 km a pak platím,holt Alfici věřím

Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
EX: Seat Ibiza 1,5 system Porsche r.v.1990
Škoda Felicia 1,3MPI,r.v.1999
- Kolbik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys slysel ten jekot a skripo, kterej je slyset pres celou ulici...neda se s tim jezdit. Cerpadlo jede na sucho a rve to jako cirkularka. Na miste s volantem nehnes. Podotykam, ze rizeni zacne vzdycky tect v prave prachovce, protoze prac.valec je prave napravo. A zacne tect kvuli orezlemu hrebenu, ktery znici futra. Do tech prachovek se proste nejak dostane voda (kondenz..nevim). Ja mel obe prachovky ok, dobre spony vsechno...uvnitr dobrej hrnek vody. Vlevo min, vpravo vic. Hreben byl orezlej jako lesenarska trubka. Chce to kontrolovat. Ale dela to na vetsine aut.... To neni jen 159. Samozrejme opotrebeni futer je casem nejake taky, ale ta koroze ma dle me nejvetsi vliv.
You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig.
159 2.4 JTDm, 19" Cannes, Ti prahy, Öhlins TTX36, Eibach ProKit & ARB kit, Bose audio + vytlumeni, atd...
159 2.4 JTDm, 19" Cannes, Ti prahy, Öhlins TTX36, Eibach ProKit & ARB kit, Bose audio + vytlumeni, atd...
Taky myslim,ze jsem to tim mazanim a brousenim o dost oddalil a casem proste nejaky opotrebeni bude. Jinak ja mam zatim ted sucho po vycisteni,z manzety nic netece,takze to asi fakt zatim jen kape,ale do leta to vymenim na 100%
Alfa Romeo 159 Sportwagon 9/2006 88kw High (DPF off,EGR off,Chip on - Díky Autoscan.cz)
Tak ta firma se na me vybodla nic neposali ani nedali vedet, tak jsem jim volal a ze skladem najednou nemaj, ze si to spletli se 156 a ze to ani mit nebudou. Tak jsem je poslal do haje a objednal jsem z S2-group a musim teda rict ze komunikace supr sami 2x volali a rizeni prislo presne ten den co slibovali supr zabaleny vypada jak novy jen tam nebyl ten kryci plech a guma co je u pruchodky k volantu, ale to jsem si prehodi ze stareho rizeni. Je to namontovano a rizeni je ted jedna basen - proste nadhera. Vymena me trvala cca 3h i s proplachem. Cena byla 6800,- + 3500 vratna kauce. Za me spomojenost a s firmou supr jednani. Mejte se alfistickyrudas.mp píše:Dnes jsem objednal repas rizeni za myslim si slusnou cenu. Kdyby nekdo shanel tak zde http://www.pmnd.wbs.cz/HREBENOVE-RIZENI ... hledavani=
Brzo EX:Fiat Stilo jtd-->bude dalsi Audi A5 3.0Tdi italy mam rad ale...
Audi A4 B8 2.0Tdi Avant - trosku jiny level
Alfa 147 jtd 85kw 2006 mazlik manzelky
EX:Alfa 159 1.9Jtdm;
EX Fiat Stilo 1.9 JTDm 88Kw
EX Skoda Fabia 1.2HTP - hruza des
rudas: Tak snad budeš mít víc štěstí než zdejší člen. Měl od nich řízení taky a teklo skoro okamžitě a myslím že chvíli to s nimi řešil
cetl jsem to a verim ze to byl vadny kus zatim je vse v poho a snad to i tak zustane 

- Kocour666
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Nekteri umi potesit corudas.mp píše:cetl jsem to a verim ze to byl vadny kus zatim je vse v poho a snad to i tak zustane

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
BMW 320D E90
BMW 320D E90
dik za pozitivni podporu taky doufam ze to vydrzi 

a čo ste mali problém s riadením tak vám to nevydávalo žiaden škrípajúci zvuk, lebo mne sa dneska čo som jazdil zdalo, že pri točení volantom som počul akoby vŕzganie, ale práveže nemám pocit že by sa točilo ťažšie a ani že by to riadenie nejako inak drkotalo. skontroloval som aj servoolej a je ho dosť, nebolo vidieť žiadne vírenie. Stále mi to pripadalo ako by to išlo niekde od volantu niekde zospodu, nemôže tam len tak z ničoho začať vŕzgať
alebo že by sa servo ozývalo? nemáte niekto podobnú skúsenosť?

AR_159sw_1,9_JTDm_110KW__2006_dpfOFFegrOFFswirlOFF___powered_by_ALFATUNING.sk
(moje prvé)
(moje prvé)
Dufulus: Je to jen nejaky lehky povrzavani? Ja kdyz je vetsi teplo,tak od volantovy tyce slysim malinko povrzavani,ale musim se do toho zaposlouchat a je to jen kdyz stojim na slunku :-) Pokud to vrze hodne,tak to mi delal cep v hornim rameni ktery mesic na to odesel
Ako pise kejzi. Tiez som mal celkom silne vrzganie a z lavej strany a bol to cap na lavom spodnom ramene. Vrzga ti to aj ked sa auto zhupne na nerovnosti?
Moje prvé auto, moja prvá Alfa
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
Alfa Romeo 159, 1.9JTDm/16V/110kW, r.v.2007, Strieborná metalíza, Navi, DPF Off, EGR Off by Cendler, swirl Off (vymenené sanie z AR 156)
práveže som si nevšimol že by to robilo na nerovnostiach, iba keď točím volantom a mne to príde akoby to bolo niekde v kabíne auta, snáď to nebude rameno, pred rokom som menil a to by mohlo vydržať viac
inak auto včera stálo nejakých 8hodín na slunku na parkovisku, kým som bol na služobke a všimol som si to až potom, uvidím či to bude pokračovať aj ďalej. ďakujem za tipy 

AR_159sw_1,9_JTDm_110KW__2006_dpfOFFegrOFFswirlOFF___powered_by_ALFATUNING.sk
(moje prvé)
(moje prvé)
- 666.Centurion
Je to Alfa, ta bude vrzat, skriptat furt 

Zdravím Pánové, mám na Vás dotaz...
Napřed popíšu můj problém:
Mám vůli ve volantu. Vůle je poznat jak při vypnutém, tak i nastartovaném motoru. Volant jde při otáčení zlehka asi cca 1-2° než začne jít více ztuha a začnou se otáčet i kola.
Řízení samotné bych měl mít od předchozího majitele již měněné v nádobce na servo mám zelenou a úpně čistou náplň. Sítko pod víčkem mám cca z jedné čtvrtiny natržené. Otáčení volantem jde až na tu vůli normálně, žádné vrzání se neozívá a lehké vibrace při otáčení na místě se sice konají, ale to bude podle toho co jsem četl v tomto vlákně standart.
Čepy řízení vůli nemají, ale axiální tyčky úplně ok nejsou.
Axiální tyčky řízení i čepy mám v plánu brzo vyměnit.
Nemáte někdo tip, jak zjistím jestli je moje řízení ok a bude stačit vyměnit jen zmíněné díly?
Může být chyba ještě někde jinde?
Nerad bych po výměně zjistil, že je moje řízení KO a že se to musí zase celé rozdělat.
AR 159 2.4JTDm 2006 170tkm
Děkuji předem za každou radu
Pavel
Napřed popíšu můj problém:
Mám vůli ve volantu. Vůle je poznat jak při vypnutém, tak i nastartovaném motoru. Volant jde při otáčení zlehka asi cca 1-2° než začne jít více ztuha a začnou se otáčet i kola.
Řízení samotné bych měl mít od předchozího majitele již měněné v nádobce na servo mám zelenou a úpně čistou náplň. Sítko pod víčkem mám cca z jedné čtvrtiny natržené. Otáčení volantem jde až na tu vůli normálně, žádné vrzání se neozívá a lehké vibrace při otáčení na místě se sice konají, ale to bude podle toho co jsem četl v tomto vlákně standart.
Čepy řízení vůli nemají, ale axiální tyčky úplně ok nejsou.
Axiální tyčky řízení i čepy mám v plánu brzo vyměnit.
Nemáte někdo tip, jak zjistím jestli je moje řízení ok a bude stačit vyměnit jen zmíněné díly?
Může být chyba ještě někde jinde?
Nerad bych po výměně zjistil, že je moje řízení KO a že se to musí zase celé rozdělat.
AR 159 2.4JTDm 2006 170tkm
Děkuji předem za každou radu
Pavel
Subaru Legacy 2.0D
ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDM Sportwagon
ex Peugeot 406 2.0HDI
ex BMW E36 320i
ex Peugeot 405 1.9GRD
ex Opel Kadett 1.6i
ex Renault 19 Chamade 1.8i
ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDM Sportwagon
ex Peugeot 406 2.0HDI
ex BMW E36 320i
ex Peugeot 405 1.9GRD
ex Opel Kadett 1.6i
ex Renault 19 Chamade 1.8i
Tak už jsem řízení z abc dílů taky objednal. Sice jsem stále provozuschopnej,ale s nasazením 17" letních kol a oteplením to začíná prolínat víc
Takže příští týden asi výměna

OSOBNA SKUSENOST...
zacalo mi vrndzat servocerpadlo. olej tam bol novy a bolo ho dost.. utekal som do servisu (nie original a prveho co bol cestou) co s tym. povedali ze este mozem kludne jazdit nieje to take hrozne. ja ako lajk som si teda z toho nic nerobil. lenze sa to zhorsilo a bolo to neznesitelne pocut. tak som sa mrdal radsej za svojim servisakom. odpoved v momente vymenit. zvolil som cisto nove cerpadlo original prvovyroba. preplachla sa cela sustava namontovalo a nastartovalo. pekne tichucke. zacal som tocit volantom zozaciatku vsetko oka . srazu tazko a nasledne rana. rozmrdalo mi riadenie. zistila sa chyba v tom ze jak bolo cerpadlo nacate tak uvolnovalo piliny a tie mi zasrali cele riadenie ktore zatazenim noveho cerpadla (asi silnejsi tlak v nom alebo neviem) roztrhlo. krasa.. skoro som sa rozplakal. zhanal som nove. samozrejme nove original prvovyroba . zohnali sme a vymenili. auto slape jak hodinky a ja uz konecne pocujem aj co sa deje naokolo mna. faktura za opravu .. 1500 eur
Mozno trosku odvecy ale chcel som sa podelit o tuto skusenost a tym aj varovat tych co to podcenuju ako som podcenoval ja. keby idem hned za nim mohol som platit "len" okolo 400 - 500 e. za to cerpadlo
zacalo mi vrndzat servocerpadlo. olej tam bol novy a bolo ho dost.. utekal som do servisu (nie original a prveho co bol cestou) co s tym. povedali ze este mozem kludne jazdit nieje to take hrozne. ja ako lajk som si teda z toho nic nerobil. lenze sa to zhorsilo a bolo to neznesitelne pocut. tak som sa mrdal radsej za svojim servisakom. odpoved v momente vymenit. zvolil som cisto nove cerpadlo original prvovyroba. preplachla sa cela sustava namontovalo a nastartovalo. pekne tichucke. zacal som tocit volantom zozaciatku vsetko oka . srazu tazko a nasledne rana. rozmrdalo mi riadenie. zistila sa chyba v tom ze jak bolo cerpadlo nacate tak uvolnovalo piliny a tie mi zasrali cele riadenie ktore zatazenim noveho cerpadla (asi silnejsi tlak v nom alebo neviem) roztrhlo. krasa.. skoro som sa rozplakal. zhanal som nove. samozrejme nove original prvovyroba . zohnali sme a vymenili. auto slape jak hodinky a ja uz konecne pocujem aj co sa deje naokolo mna. faktura za opravu .. 1500 eur
Mozno trosku odvecy ale chcel som sa podelit o tuto skusenost a tym aj varovat tych co to podcenuju ako som podcenoval ja. keby idem hned za nim mohol som platit "len" okolo 400 - 500 e. za to cerpadlo
Pravdepodobne ne, mozna by to rizeni jen odeslo o neco pozdeji. Pak bys resil dve opravy, ktere by vzajemne zdanlive nesouvisely. Jinak souhlas, rizeni nepodcenovat!
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI
-
Berisko1987
Mozno neskor mozno nie. Uz sa to nedozvieme