Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159 (pokec)
tuta: napsal jsi to uplne vystizne
Problem je, ze vetsina mistnich si nerada nechava na svuj konstrukcne 10 let stary Opel 159 sahnout.

pedro m píše:Az si jednou nasetris na 159ku tak za nama prid, mozna ti poradime

a o tom to přesně jelukee píše:Ja osobne bych stejne 159 uz nikomu nedoporucil kupovat. Problemy s ni nemam ale to auto neni tak zazivne jako stare Alfy, je to omlazena 166, ktera ukradla design z Brera konceptu, je po 10ti letech stravovani v McDonaldu a s batohem na zadech. Neni o co stat. A na dalnici poskytnou konkurencni auta ve stejne kategorii srovnatelne pohodli (ne-li lepsi).

- pedro m
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
lukee:
pokud maji starsi auta jen same vyhody tak to prodej a jezdi 155kou, prece nebudu jezdit opelem kdyz chci alfu ne ?
Chce to cin, ne slova.
Petr147:
8000 komentu, z toho pulka v sekci 159 a furt nemas co rict
btw.ani jeden z vas co tu delaji vlny (dallen, petr, tuta, hampice) nemate 159ku, myslite si / (=vite) o ni ze to je sranec ale furt sem lozite...proc?
pokud maji starsi auta jen same vyhody tak to prodej a jezdi 155kou, prece nebudu jezdit opelem kdyz chci alfu ne ?
Chce to cin, ne slova.

Ano pane, takhle to na trhu funguje, novejsi modely jsou vetsinou drazsi, vyjimkou jsou sberatelska unika atp., pokud prodas svoji 156 a za utrzeny peniz koupis 159 (nemyslim vrak/totalku nebo neco co ma 500tis.na hrbu), mas u me pivotuta146 píše:novější model Alfy = automaticky dražší ?

Petr147:

8000 komentu, z toho pulka v sekci 159 a furt nemas co rict

btw.ani jeden z vas co tu delaji vlny (dallen, petr, tuta, hampice) nemate 159ku, myslite si / (=vite) o ni ze to je sranec ale furt sem lozite...proc?
Subaru WRX STi 2019
EX : Hyundai i30n DCT performance sport
EX : Alfa Romeo 159 SW Q4 2.4JTDm, 1-2-4-5-3
...Není čas ztrácet čas...
otazka tech co prskaji, kdo z Vas Alfo-opla, Alfo-fiata nema a ma jeste alfu z ery kdy to byla vlastne jen Alfa? jak nekteri pisi cistokrevna Alfa?
to ze tady nekdo pise kraviny o tom, ze nekdo na to ma/nema neresim, to ze jsem se zeptal na rozdil mezi q4 co je jinak a tak a uz je to brano jako total nesmysl a proc,ja to predelavat doopravdy nebudu... podivejte se co tady lidi kydaji za hnuj
no nekdo ma Alfu-opla a strasne pise o tom,ze uz to neni cistokrevna alfa,ale to neni ani 156,147,tipo platformy apod, tak o co jde? Nejak tomu nerozumim...pomalu kazdy tu haji jen to svoje, zbytek je spatny, no inu vtipne...
to ze tady nekdo pise kraviny o tom, ze nekdo na to ma/nema neresim, to ze jsem se zeptal na rozdil mezi q4 co je jinak a tak a uz je to brano jako total nesmysl a proc,ja to predelavat doopravdy nebudu... podivejte se co tady lidi kydaji za hnuj

AR 159 SW 2.4 jtdm... babička Máňa
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
Nikdo snad nepochybuje o tom že jsou auta mnohem lepší než 159. Ale proč na ni jste takhle ošklivý? Nechápu proč potom ty 159 máte když je považujete za takové pekáče a oply. (ti co ji vůbec máte)
Jel jsem s hodně autama, třeba i novějšíma z kterých jsem se vždy rád vracel do 159, těch za které bych ji vyměnil je míň ale jasně že taky jsou. Čas nezastavíš ale ani za to 159 nemůže. By mě teda nebavilo jezdit autem o kterém si myslím to co tady někteří píšou. Ale pokud rádi takhle mučíte sami sebe tak proč ne. 

AR 159 SW 1.9 JTDm
půlka v sekci 159? matika ti asi taky nešla... a že bývají nové dražší? se podívej na ceny nových 147, 166, 156 a na platy v té době... je to přesně opačně
za ceny co se teď prodávají 159 = od 100tis, tak přesně stejná situace byla u 147, když jsem ji kupoval... lukee ma ve všem pravdu a proč s tím jezdit? když chce Alfu, ve které přežiješ větší bouračku, tak je tu jedině 159... to je tak jediné plus... a jak píšou kluci, je tu spousta aut za stejné peníze, které jsou ve spoustě věcí lepší, tak proč jít do 159?

1. Nikde jsem nepsal, ze stare auta maji jen same vyhody - a kdyz uz si to cucas z prstu, nesnaz se mi vnutit, ze jsem to napsal ja.pedro m píše:lukee:
Chce to cin, ne slova.![]()
2. O 155 jsem taky nic nepsal - zase si cucas prst.
3. Nemam potrebu neco cinit, a uz vubec ne kvuli nekomu, koho neznam.
...kazdý den řídí auto svých snů, kdo tohle má?? 

tak na to ti muze kdokoliv rict nac kupovat 147cku, kdyz jsou auta,ktere jsou v urcitych vecech lepsi...
a pokud nekdo jezdil v passatech,octavach, a4kach apodobne a pak rekne,ze jsou lepsi jak 159,tak chlapi sorry,ale asi tu nemate co delat, uznavam bavo,to ano,ale porovnavat pohodli, jizdu ,myslim sviznou jizdu treba s passatem? no nevim, ve 159tce jsem najel 299tkm, 200tkm jako posadka zbytek jako ridic a nikdy bych to tak o ni nenapsal a to uz jsem s par autama cosi najezdil,ale kazdemu sedi neco jineho....
a pokud nekdo jezdil v passatech,octavach, a4kach apodobne a pak rekne,ze jsou lepsi jak 159,tak chlapi sorry,ale asi tu nemate co delat, uznavam bavo,to ano,ale porovnavat pohodli, jizdu ,myslim sviznou jizdu treba s passatem? no nevim, ve 159tce jsem najel 299tkm, 200tkm jako posadka zbytek jako ridic a nikdy bych to tak o ni nenapsal a to uz jsem s par autama cosi najezdil,ale kazdemu sedi neco jineho....
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
tak schválně, ukaž mi konkurenci pro 147 v její době 

Nechcete si jit porovnavat auta do jineho threadu? A muzete sebou vzit i toho cypa, co se tady navazi do skalnich a co si mysli, ze 159 musi byt Mekka pro kazdeho alfistu 

pro nekoho lepsi golf,civc a tak, nekoho nebavi menit ramena, jezdit kostitrasem a tak,todle soudit takto je vtipne a ktem cenam,ted taky koupis 156 od 8 a 147 od 20tkc,ale co to jsou za mrdky, 80% 159tek prodavanych v cesku okolo 150 jsou nezkutecne hujdy, zkuste si neco projet apod, pak uz staci kouknout co stoji treba passat,taky pada na cene a co?
nikdo nerika,ze 159ka je mekka alfisty,ale stejne jak se mluvi o ni se da debatovat o 156ce apod.
a ikdyz je to poloopel,tak v te dobe nebyla tak spatna jak se rika... https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
a ze by to bylo tak daleko od pomyslneho etanolu tridy cenove nevim... http://www.sauto.cz/osobni/hledani#_sor ... &model=762
nikdo nerika,ze 159ka je mekka alfisty,ale stejne jak se mluvi o ni se da debatovat o 156ce apod.
a ikdyz je to poloopel,tak v te dobe nebyla tak spatna jak se rika... https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
a ze by to bylo tak daleko od pomyslneho etanolu tridy cenove nevim... http://www.sauto.cz/osobni/hledani#_sor ... &model=762
Naposledy upravil(a) bobas dne 28.11.2013, čtv 20:16, celkem upraveno 2 x.
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
pedro, já myslim, že to moc hrotíš, nikdo tady nepíše, že po nastartování přitluče plynovej pedál k podlaze a letí do práce. To co se stalo martinovi bude fakt nějakej problém ať už ve vstřiku nebo někde jinde, známýmu se něco podobného stalo u Audi A6, kterou sešlápl (byla zahřátá, stalo se to 50km od jeho domupedro m píše: ..chran nas Buh pred volnobehem na motoru a popojizdenim v kolonach ci nizkyma otackama na dehtu. Je jasne ze jtd je vyrobeno pro otacky, je to neco jako formule nebo zubarska vrtacka, pod 4000 to ani nejede....
Myslim ze prakticky ve vsech automobilkach jsou proti vam tamni motorovi inzenyri uplne kopyta, vzdyt ti kokoti nastavuji volnobeh na nejakych 800ot.
Meli byste jim chlapi jit poradit, bo evidentne vite co delate. Doufam to tak sami mate na motoru nastavene. Bo jinak staci minuta na volnobeh a loziska na klice jsou v <->

A ještě se hádat, že kdo nemá 159ku tak je looser je pěkná py.ovina, i ty 159ky už dneska stojej to co ještě nedávno většina zdejších 156. Takže trochu vychladni
AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
nechápu proč řešíte člověka který má na autě Vraníky.... tím je řečeno naprosto vše....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
O 159, ale vubec nejde (ja ji ani nikde nehanim)pedro m píše:(dallen, petr, tuta, hampice) nemate 159ku, myslite si / (=vite) o ni ze to je sranec ale furt sem lozite...proc?

Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
I Mates-Auto tu psal, že je to praskání hodně časté u 16/20V motorů
a kostitřas? ...
a pro někoho Fabie... origo ramena se u 147/156 mění někde po 150tis km, kolik má za tu dobu 159 řízení?bobas píše:pro nekoho lepsi golf,civc a tak, nekoho nebavi menit ramena, jezdit kostitrasem a tak,todle soudit takto je vtipne

156 byla na svou dobu perfektní auto, to se o 159 nedá říct, prostě lepší průměr... ale to je fuk, proč to tu zas řešíme? Ono je dost otravné číst, jak je 159 nadauto pro horních 10 tisíc od lidí, co s tím jezdí jak s hnojem, na Vraníkách a Nakangách...bobas píše:nikdo nerika,ze 159ka je mekka alfisty,ale stejne jak se mluvi o ni se da debatovat o 156ce apod.
Naposledy upravil(a) Petr147 dne 28.11.2013, čtv 20:25, celkem upraveno 1 x.
- pedro m
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ok, nepochopeni. Bavim se tu o trhu ojetin, bo temer nikdo tu nema auto uplne od nova. Vetsina z nas kupuje ojetiny.
Co se tyce poctu tvych prispevku : ok, nevis co je to hyperbola/zveliceni. Chapu.
Povim to jinak. Nevim tu o jedinem cloveku co ma 159 a kazdy den napise do sekce 147 (nebo treba156) takovych marnych komentu co ty sem. Nehlede na to ze vetsina je jich zbytecnych. Protoze jestli potrebujes na 159 jen furt nadavat ze to je opel a neni to alfa atp atp (same hovna a kraviny), pis to zrovna do popelnice. Vim ze jen vy co mate starsi kary mate ty jedine prave alfy pro prave chlapy. Ja mam holt opela, no a dokazu s tim zit. A kdyz to dovedu ja, tak ty bys mel tuplem (uz jen protoze to auto nemas a nikdo ti ho nenuti).
Koncim s OT. Prosim timto adminy aby nase zvratky a emoce presunuli smer popelnice. Za posledni 2strany nic konstruktivniho, jen EGO vykriky me a nekolika chlapiku. Nic prinosneho pro tento topik.
Mimochodem: Co se tyce vraniku na mem opelu 159 haldex 4 motion elegance, nedivim se ze se smejete. Je dost realne ze muzete mit pravdu (a ja dospely clovek to priznam pokud ten cas prijde), ale take mit pravdu nemusite a muzete se dozvedet referenci, ktera nebude marna. Netvrdim ze pak musite obluvat vrany na alfu!!! Muzete to pouzit pro feldy, firemni dodavky, mala auta manzelek ci druha auta v rodine. NIKOMU NIC nevnucuju a nic netlacim. Chci to jen zkusit. Kdo ma problem byt nezaujaty i bez jakehokoliv duvodu/reference, toho nechapu. Prece si nenecham od 12leteho masturbujiciho panice kazat o tom ze sex s babou je nuda ne?
Co se tyce poctu tvych prispevku : ok, nevis co je to hyperbola/zveliceni. Chapu.
Povim to jinak. Nevim tu o jedinem cloveku co ma 159 a kazdy den napise do sekce 147 (nebo treba156) takovych marnych komentu co ty sem. Nehlede na to ze vetsina je jich zbytecnych. Protoze jestli potrebujes na 159 jen furt nadavat ze to je opel a neni to alfa atp atp (same hovna a kraviny), pis to zrovna do popelnice. Vim ze jen vy co mate starsi kary mate ty jedine prave alfy pro prave chlapy. Ja mam holt opela, no a dokazu s tim zit. A kdyz to dovedu ja, tak ty bys mel tuplem (uz jen protoze to auto nemas a nikdo ti ho nenuti).
Koncim s OT. Prosim timto adminy aby nase zvratky a emoce presunuli smer popelnice. Za posledni 2strany nic konstruktivniho, jen EGO vykriky me a nekolika chlapiku. Nic prinosneho pro tento topik.
Mimochodem: Co se tyce vraniku na mem opelu 159 haldex 4 motion elegance, nedivim se ze se smejete. Je dost realne ze muzete mit pravdu (a ja dospely clovek to priznam pokud ten cas prijde), ale take mit pravdu nemusite a muzete se dozvedet referenci, ktera nebude marna. Netvrdim ze pak musite obluvat vrany na alfu!!! Muzete to pouzit pro feldy, firemni dodavky, mala auta manzelek ci druha auta v rodine. NIKOMU NIC nevnucuju a nic netlacim. Chci to jen zkusit. Kdo ma problem byt nezaujaty i bez jakehokoliv duvodu/reference, toho nechapu. Prece si nenecham od 12leteho masturbujiciho panice kazat o tom ze sex s babou je nuda ne?

Naposledy upravil(a) pedro m dne 28.11.2013, čtv 20:51, celkem upraveno 1 x.
Subaru WRX STi 2019
o nad auto nejde, jinak rizeni mam puvodni 299tkm , auto od novoty:)Petr147 píše:I Mates-Auto tu psal, že je to praskání hodně časté u 16/20V motorů
a pro někoho Fabie... origo ramena se u 147/156 mění někde po 150tis km, kolik má za tu dobu 159 řízení?bobas píše:pro nekoho lepsi golf,civc a tak, nekoho nebavi menit ramena, jezdit kostitrasem a tak,todle soudit takto je vtipnea kostitřas? ...
156 byla na svou dobu perfektní auto, to se o 159 nedá říct, prostě lepší průměr... ale to je fuk, proč to tu zas řešíme? Ono je dost otravné číst, jak je 159 nadauto pro horních 10 tisíc od lidí, co s tím jezdí jak s hnojem, na Vraníkách a Nakangách...bobas píše:nikdo nerika,ze 159ka je mekka alfisty,ale stejne jak se mluvi o ni se da debatovat o 156ce apod.
jinak neber to zle,kazde auto ma neco,sam jsem 156ku jezdil a byl jsem spokojeny,tak muzu srovnavat a takovy hnus ta 159ka fakt neni...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...
Petr147 píše:I Mates-Auto tu psal, že je to praskání hodně časté u 16/20V motorů
a pro někoho Fabie... origo ramena se u 147/156 mění někde po 150tis km, kolik má za tu dobu 159 řízení?bobas píše:pro nekoho lepsi golf,civc a tak, nekoho nebavi menit ramena, jezdit kostitrasem a tak,todle soudit takto je vtipnea kostitřas? ...
Píšeš to jako kdyby všichni se 159 jezdili jak s hnojem na Vraníkách a Nakangách. Jaké nadauto?

Naposledy upravil(a) ssvd dne 28.11.2013, čtv 20:43, celkem upraveno 1 x.
AR 159 SW 1.9 JTDm
To ji obuju až ji uvidim jak vytoci motor nad 3t.otpedro m píše:Netvrdim ze pak musite obluvat vrany na alfu!!! Muzete to pouzit pro mala auta manzelek

Limo* s bussem (166 3.0)
- pedro m
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:

Subaru WRX STi 2019
takže matika opravdu nejde... když se na to podívám, tak v sekci 159 mám nějakých 280 komentářů, což je cca 3,3% ze mých komentářů, ze sekce 159 je to 0.89%, a když se podívám na poslední dvě stránky (dál jsem nekoukal), tak to jsou rady a snaha o pomoc (když pominu výsměch za nákup zástěrek a Starline destiček)pedro m píše:Co se tyce poctu tvych prizpevku : ok, nevis co je to hyperbola/zveliceni. Chapu.
Povim to jinak. Nevim tu o jedinem cloveku co ma 159 a kazdy den napise do sekce 147 (nebo treba156) takovych marnych komentu co ty sem. Nehlede na to ze vetsina je jich zbytecnych. Protoze jestli potrebujes na 159 jen furt nadavat ze to je opel a neni to alfa atp atp (same hovna a kraviny), pis to zrovna do popelnice.
buď si mě s někým pleteš nebo jsi mimo

Naposledy upravil(a) Petr147 dne 28.11.2013, čtv 21:01, celkem upraveno 1 x.
Jooo zajímavá debata, k hlavám:pár prasklých hlav-dnes běžný jev jasně hodně nepříjemný asi bych měl z toho taky kolaps a dvakrát
jenže dnes běžná věc u všech značek).Výhody starších aut všeobecně- čím auto novější tím dle mne horší na životnost-dnes se vše vyrábí na přesně danou životnost cca 150-200 tis.km třeba gumová.průchodka i taková kravina
ano už to funguje řadu let a taky ty ekologický kraviny co zkracují autum život sajou hov.. zpět do sání apod.Další debata k čistokrevným Alfám nebo název pekáče, kdo tu psal jaký je dnes čistokrevný auto???Je to vše globálně pomíchaný např japonec se dělá v evropě dělaj na tom turci a pakoši díly jsou z činy a okolních zemí.Snad možná Lada je čistokrevná
....kazdý den řídí auto svých snů, kdo tohle má??Souhlasím pro to jsem si to koupil, prostě to není tuctovka 200 koní při 7-8 litrové spotřebě skvělí dizajn atd... atd...Blok stará šedá těžká litina OK ostatní přešli na hliník a jak to dopadlo- prasklí bloky, zkroucený bloky snad jediná Honda to přežila a to díky tomu,že to nějak při odlití ková.Takže všude je něco a navíc v čechách je hnusně přefaulvéčkováno
. Pozdrav mezi alfisti mi říká že dělám něco jinak a nejsem ovce stáda vw
ps: je mi jedno jestli zdravím 147,75 nebo 155,156,159 je to Alfa a je jedno jestli stojí 10 nebo 800 tis.

AR 159 sw 2,4 jtdm 147 kw
- A.J.Michal
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No já tu budu asi jediny co má od svých 18ti jen jedno auto a to je 75kabobas píše:otazka tech co prskaji, kdo z Vas Alfo-opla, Alfo-fiata nema a ma jeste alfu z ery kdy to byla vlastne jen Alfa? jak nekteri pisi cistokrevna Alfa?

Jinak asi nejlepší bude, když si chlapi zajdete někdy spolu na pivo, dáte si do držky a pak se vožerete a usmíříte se.

Edit: Jinak 159ka je cajk kára

Alfa Romeo Spider Graduate US 1986
Giulietta 2.0 TD
75 3.0 V6 QV RSR
75 2.4 TD
159 SW 2.4 JTDm 154kw Q4
Mercedes ML 270CDI
Transporter T5 + autopřepravník 2600 Kg
Jawa 50/23 Mustang, Piaggio Ciao, Royal Enfield bullet 500
Giulietta 2.0 TD
75 3.0 V6 QV RSR
75 2.4 TD
159 SW 2.4 JTDm 154kw Q4
Mercedes ML 270CDI
Transporter T5 + autopřepravník 2600 Kg
Jawa 50/23 Mustang, Piaggio Ciao, Royal Enfield bullet 500
já tu potřebu nemám a nebaví mě to, ale doporučuji jít zas na začátek debaty a kouknout, jak to celé zase začalo...ssvd píše:Tak nevím proč ty tu potřebu máš....