Tu záslepku EGR na ty 4 šrouby mám doma. Ještě asi 2 nebo 3 kusy. A popřípadě celý funkční EGR z JTDm 16V co má nalítáno max do 30 tis km.johny1979 píše:Kedže ma čaká brblačka s vírivými klapkami na JTDm, pôjde do prdele aj EGR rovno cestou :-) http://www.ebay.co.uk/itm/170981138423? ... 1439.l2649 tento poliak robi aj cez allegro aj ebay, samozrejme bral som variantu SET No.2
Nevím jaká pasuje na JTD 16v ale kdyby ta, tak bych měl zájem o jednu, a ještě někoho kdo mi to odstaví v ECUperry69 píše:Tu záslepku EGR na ty 4 šrouby mám doma. Ještě asi 2 nebo 3 kusy. A popřípadě celý funkční EGR z JTDm 16V co má nalítáno max do 30 tis km.johny1979 píše:Kedže ma čaká brblačka s vírivými klapkami na JTDm, pôjde do prdele aj EGR rovno cestou :-) http://www.ebay.co.uk/itm/170981138423? ... 1439.l2649 tento poliak robi aj cez allegro aj ebay, samozrejme bral som variantu SET No.2
Zdravíčko, chlubit se alfičkou nebudu, tu už jsem ukazoval ... jen bych Prostřednictvím této zprávy chtěl všechny varovat před kupováním číny a podobných hoven do auta, zvlášť na komponenty motoru.
EGR ventil nejmenované značky měl ad1 jinak řešený systém vevnitř. Originál má přinýtovaný/přivařenou podložku, která je ovládána elektromagnetem. Na tomto kousku byl chycen matkou a podložkou. Výsledek? Bývalý majitel koupil na auto tento nový EGR a po roce se mi teď záhadně matka s podložkou za jízdy povolila a vlítla do sání a následně do spalovacích komor. Jediný štěstí, že jsem měl zrovna cestu na dílnu měnit výfuk, kterej uhnil, jinak by to mělo ještě horší následky. Dopady a opravy? 2 písty na výměnu, pomlácená hlava, zlomenej ventil, kterej znemožnil dříku pohyb a obrousila se vačková hřídel na jedné vačce, zbytek podložky viz foto proletěl turbínou, ale tu to jen esteticky dodrbalo a trošku podřelo.
Berte to jako upozornění, radši dejte o litr víc a vyhněte se opravám za 30 tisíc a víc.
Na fotkách jde vidět 1. válec pomlácenej podložkou, 4 válec se zaraženou matkou a pak EGR ventil samotnej, kterej je vevnitř bez ''vnitřností'' a v tom kloubu je vidět zmíměná zaseklá podložka.
Když je to taková hračka, tak proč si to neuděláš sám, nějak nechápu.mdolejs píše:Tak kluci, Plzeň a okolí, před nedávnem jsem dal prosbu kdo mi vypne EGR v moji Alfě a bez odezvy.
Tak jsem koupil kabel, asi měsíc Google, tuning fora atd. a zjistil jsem že je to hračka.
Cena v servisu za 2500 kč mi přijde absurdní, na to že je to 15 min práce s pc. Takže Plzeň a okolí, kdo chce a má alfu 147, nebo 159, za malou pozornost odstraním EGR z jednotky.
Místo pomoci kritika, typické ....filipes píše:Však si to udělal sám, taky má určitě přemapovaný množství vzduchu podle procent na kolik má být kdy egr otevřený a kolik by tam jinak přes něj šlo.
ne ne na edc16c8 tam ich je vic a ne 3Dyan.ko píše:mas na mysli tu trirozmernou mapu?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti