Alfisti si povídají o koncernu VW

Odpovědět
Radar
Pozorovatel

Re: Alfisti si povídají o koncernu VW

Příspěvek od Radar » 19.5.2011, čtv 15:42

AUDI AUDI... Vyslovte toto slovo a...
Čeští řidiči mají pořád v paměti zakódovaná data jako: rychlost, bezpečí, nedostižnost, spolehlivost, pan podnikatel, generální ředitel, manažer, politik, majetek...
Jedinci, jež potřebují příslovečný nástavec na penis, proto touží po Audi. Jak se vyjádřil jeden můj známý: "Jednou si to Audi koupím, ať zmr.. vokolo čuměj!" Něco na tom možná je. Koho z nás nepotěší, když se za jeho autem lidi otočí. V devadesátých letech, kdy na našich silnicích bylo přefávováno a přefilckováno se lidi točili i za mou naleštěnou třiatřicítkou. Nemohu říct, že by mi to zrovna vadilo :wink: Ovšem, všeho z mírou. Obrovské a silné Audi ještě z nikoho neudělá borce, milovníka, či dobrého manažera. To je jen malá česká a hloupá vidina. Zrovna včera jsem potkal několik luxusních MB a Audi. S kvílením gum a řevem vytočených motorů zaparkovaly a z aut se vysoukala horda vypasených Cikánů, kteří s velkým halasem dávali malému českému světu na odiv svůj majetek. Chtělo se mi blejt, podobně jako když vidím naše politiky.
Velmi rád se v jakémkoliv autě svezu, podívám na motor, prozkoumám ho a zhodnotím, pokud mi to majitel dovolí. Klidně ať se i pochlubí. Ale technikou, ne hloupým faktem, že to stálo móóóc peněz a že na to má.
VW (zkřížené motyky) Golf Plus 1,4 TSI "Adolf"
"Obrněnce nesnáším, radši bych vzal Alfu. Mám pocit jistoty."
Gonzales. La Piovra 4

Radar
Pozorovatel

Příspěvek od Radar » 19.5.2011, čtv 15:45

A ještě fakt:
Bratr dělá panského kočího u jedné velmi bohaté firmy. O Audi není proto v podniku nouze. Dle jeho slov se to kazí úplně stejně jako vše ostatní, jen to stojí pětkrát tolik.
A nejlepší a nejtrvanlivější dělník byla prý stará turbodechtová kombi Octavia 66kW a kombi Felda 1,3.
Gonzales. La Piovra 4

Adamsquare
SemTuFurt

Příspěvek od Adamsquare » 19.5.2011, čtv 15:54

Jo s tim bohužel souhlas. :smt023

... ale i tak by mě taková S4 nebo RS4 Avant neurazila :-D
//
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999

enzo156
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enzo156 » 19.5.2011, čtv 16:02

Na OOOO mě vadí ještě další věc, krom toho co psal Radar, šíleně se krade, proto i kdybych po ní koukal, jde mimo výběr. Radši budu za magora v Alfě, která je krásná, než za kolotočáře v OOOO
Alfa 156 GTA 3.2V6 2002 - svody CF2 - downpipe od A.M.A. exhaust systems - Torsen Q2
Škoda Octavia II 1.9TDI 77kW 4x4
/F/I/A/T/ Dobló Panorama Emotion 2.0JTD 99kW
Alfa 156 SW 1.9JTD 85kW Distinctive 2002 - EX
Cuore Sportivo - KUA Sportovní

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 19.5.2011, čtv 19:21

já souhlasím a kdybych si náhodou (nedej bože) musel někdy koupit německé auto, tak Audi bude to úplně poslední, protože to modlářství, které v ČR kolem této značky je, je šílené....

Jinak ale pro automobilku jen dobře, že :wink:
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

cooper.mb
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cooper.mb » 19.5.2011, čtv 21:47

AUDI AUDI... Vyslovte toto slovo a...
Čeští řidiči mají pořád v paměti zakódovaná data jako: rychlost, bezpečí, nedostižnost, spolehlivost, pan podnikatel, generální ředitel, manažer, politik, majetek...
Jedinci, jež potřebují příslovečný nástavec na penis, proto touží po Audi. Jak se vyjádřil jeden můj známý: "Jednou si to Audi koupím, ať zmr.. vokolo čuměj!" Něco na tom možná je. Koho z nás nepotěší, když se za jeho autem lidi otočí. V devadesátých letech, kdy na našich silnicích bylo přefávováno a přefilckováno se lidi točili i za mou naleštěnou třiatřicítkou. Nemohu říct, že by mi to zrovna vadilo :wink: Ovšem, všeho z mírou. Obrovské a silné Audi ještě z nikoho neudělá borce, milovníka, či dobrého manažera. To je jen malá česká a hloupá vidina. Zrovna včera jsem potkal několik luxusních MB a Audi. S kvílením gum a řevem vytočených motorů zaparkovaly a z aut se vysoukala horda vypasených Cikánů, kteří s velkým halasem dávali malému českému světu na odiv svůj majetek. Chtělo se mi blejt, podobně jako když vidím naše politiky.
Velmi rád se v jakémkoliv autě svezu, podívám na motor, prozkoumám ho a zhodnotím, pokud mi to majitel dovolí. Klidně ať se i pochlubí. Ale technikou, ne hloupým faktem, že to stálo móóóc peněz a že na to má.

Naprosto dokonale a výstižně napsáno!!!!

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 20.5.2011, pát 07:36

K těm pevným pozicím na trhu:
Alfa má taky svoje pozice a dost pevné. Stačí přijet na Alfáckej sraz, tam jsou všichni "majitelé aut" - značky Alfa Romeo a navíc do svýho auta zamilovaný. To je dost dobrý základ v portfoliu zákazníků, namyslíte?

A co na to markentingové oddělení z Ingolstadtu? Ano i takhle se dá dělat reklama, aly my si radši natisknem billboard a článek do Světa motorů, na to ty ovečky stejně slyšej nejlíp :)

Radar
Pozorovatel

Příspěvek od Radar » 20.5.2011, pát 08:23

Kůrkyn, to je naivní. Drtivá většina alfistů na srazech opečovává stará auta a drtivá většina z nich si novou Alfu stejně nekoupí. Takže tohle podnik nespasí. Audi je profláklá značka ve vyšším managementu a Ingolštadští se vůbec nemusí bát nízkých prodejních čísel. Navíc je jim jedno, jestli jsou kupující fandové do krásného zvuku motoru, či designu. Hlavní je, že to má punc kvality a luxusu a to se to dobře prodává. Tvůj druhý odstavec v příspěvku to vystihuje přesně. Koupit, či podplatit si automobilová periodika je ta správná cesta. Podporovat regionální srazy starých aut je cesta nikam. Byznys je prostě byznys. S tím neuděláš nic. Když už máme ten kapitalismus...
Audi to zkrátka umí. A dost dobře využívá českého pohledu na tuto značku.
Gonzales. La Piovra 4

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 20.5.2011, pát 08:31

Nemyslím, že je to naivní, např. na Pálavě byla minimálně dvě nová auta. Na Lanciaklubu si lidi taky kupují nový Delty. Neříkám, že je to nejlepší řešení pro reklamu, je to jen druh reklamy. Pro přesně definovanou definovanou skupinu lidí, která přesně ví, co chce za produkt. Taková skupina se nikdy nebude raketově zvětšovat, ale je to jisté tržiště a to "málo" stačí k tomu, aby se auta prodávala. Nejlepší reklama, je žádná reklama...

Tanguero
SemTuFurt

Příspěvek od Tanguero » 20.5.2011, pát 11:15

no, problém nových Alfiček je hlavně cena, mám si koupit Guiliettu se základním motorem za víc než půl melounu, když mám za ty prachy Německé, nebo Francouzské auto o třídu výš?
Co mě momentálně irituje je BMW X6. Jezdí jich čím dál víc. Oblud, co vypadají jak kulturista, co to přehnal s anabolikama. Nechápu jak může být Sport Activity Coupé hebedo, co má bezmála dvě a půl tuny.
Líbila se mi Clarksonova reportáž v Top Gear - na cesty je to příliš těžké a nemotorné, v terénu bezmocné. Na co to teda je? Nástavec na ego, nic jiného.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD

Radim
SemTuFurt

Příspěvek od Radim » 20.5.2011, pát 11:24

zase musíte uznat, že za posledních 20 let šli obrovsky kupředu, vzpomeńte si co dělali v roce 1990... ta šíře portfolia a nabídka motorů je veskrze prémiová.

jinak si myslím že u Alf je opravdu problémem hlavně cena - u MITo to platí dvojnásob, Giulietta už je lepší,ale pořád AR nemá tu image, aby za ni lidi dali tolik peněz, IMHO když má tak velký pád hodnoty. čím dražší auto,tím hůř, proto se dlouhodobě neprosazují ve vyšších třídách (plus nedostatečná image a nabídka motorů).
Alfetta GTV 2.0 L
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)

Holocausto
SemTuFurt

Příspěvek od Holocausto » 20.5.2011, pát 13:02

Je to tak. Když se podíváme, jaké modely nabízely na konci 80's Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, nebo co se dělo s Porsche okolo roku 2000. Nebo druhá strana věci, kdo tady z laiků v 90's měl ponětí co je to Hyundai. Mám pocit, že Alfa je jediná značka, která zaspala, ale to neuvěřitelně. Na druhou stranu, já jsem třeba rád, že alf nejezdí až tak tolik a nikdy to nechci, jen bych chtěl aby se jí doznalo více respektu.
Alfa Romeo 164 2.0 TS (1998)
ex Ford Granada 2.3 V6 (1984)
ex Ford Sierra 2.0 DOHC (1989)
(Holocausto - Brazilian ANTI-nazi black metal)

Radar
Pozorovatel

Příspěvek od Radar » 20.5.2011, pát 14:21

Alf jezdí málo...
To je hezké, ale tohle fabriku na živu neudrží. Zase tolik výjímečné auto to není. Svět se globalizuje a při dnešní asijské konkurenci je potřeba vyrábět levná a spolehlivá auta s dobrým renomé a k tomu jako přívažek a reklamu dražší sportovní auta. A motosport je druhá stránka věci. Koukněte na Renault, Citroen, atd. A po Alfách ani vidu ani slechu. V motoristických a tuning magazínech se to jen hemží překříženýma motykam,a o kterých se dnes už neoprávněně hovoří jako o spolehlivých Němcích. Na webech se člověk dočte maximálně o tom, jak jsou Alfy, potažmo italové nespolehliví. Zkrátka zviditelňovat a zviditelňovat v dobrém slova smyslu. To je jediná cesta. Reklamní masáž.
Gonzales. La Piovra 4

ReznikCZ
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ReznikCZ » 20.5.2011, pát 17:17

já teda moc nechpal u Alfy že vždy když vyšli s novým modelem tak z toho chtěli udělat téměř masovku,...proč už tenkrát (159) nesdílelo hromady komponent a nepočítalo se s tímto modelem jako se stylovkou?! Prostě od začátku (od návrhu na papíře) bych s tím počítal jako s vyjímečnějším autem o pár desítek až stovek prodaných modelů měsíčně, přece dá se ušetřit na výrobě, když od základů něco sdílím a počítám raději s "malosériovkou" než jako konkurenci Superba či Passatu (v prodejnosti)...
...ovšem mohli to udělat líp všechno mohl každej udělat jinak, lépe,... no přejme budoucnost
p.s. Alfě se muselo určitě vyplatit když GT, 147, 156 byly na stejném základu ne? 159 nesdílí skoro nic proto se neproplatila (podvozkovou plošinu, aj.)
Mercedes-Benz S500 4Matic
.......ale srdcem stále Alfista

Adamsquare
SemTuFurt

Příspěvek od Adamsquare » 20.5.2011, pát 17:33

159 jede na stejným základu jako Croma, pokud se nepletu. Každopádně Croma je provar první třídy :wink:
//
159SW 2.4JTDM // 1755kg
159SW 3.2JTS Q4 TI // Hulvát 1785kg
156 GTA 3.2 V6 184kW 1:18
ex 159SW 2.4JTDM 147kW 2006 /// 156SW 1.9JTD 103kW 2004 /// 156SW 1.9JTD 85kW 2002 /// 156 1.9JTD 77kW 1999

ReznikCZ
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ReznikCZ » 20.5.2011, pát 17:35

tak to bych si netroufl ani typnout
Mercedes-Benz S500 4Matic
.......ale srdcem stále Alfista

hadXR
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hadXR » 22.5.2011, ned 11:22

Radar píše:Kůrkyn, to je naivní. Drtivá většina alfistů na srazech opečovává stará auta a drtivá většina z nich si novou Alfu stejně nekoupí. Takže tohle podnik nespasí. Audi je profláklá značka ve vyšším managementu a Ingolštadští se vůbec nemusí bát nízkých prodejních čísel. Navíc je jim jedno, jestli jsou kupující fandové do krásného zvuku motoru, či designu. Hlavní je, že to má punc kvality a luxusu a to se to dobře prodává. Tvůj druhý odstavec v příspěvku to vystihuje přesně. Koupit, či podplatit si automobilová periodika je ta správná cesta. Podporovat regionální srazy starých aut je cesta nikam. Byznys je prostě byznys. S tím neuděláš nic. Když už máme ten kapitalismus...
S tím musim souhlasit.
Bohužel to že udržuješ v provozu 20 let starou káru tim tý automobilce nic nevyděláš, pokud teda náhodou nekupuješ originální dily, pokud by byly eště k sehnání, ale stejně by to asi dělal málo kdo. A novou Alfu bych si stejně nekoupil, ale ani žádny jiný auto. Bohužel až na pár drobnejch vyjímek u mě auta umřely někdy v druhý polovině devadesátejch let.
Ford Sierra 3.7i CLX 4x4 1992, Ford Sierra 2.0i GL 1987, Ford Scorpio 2.9i Ghia1991, Audi 80 B4 1.9 TDi 1992, Honda CB 500 1998.
EX: Alfa Romeo 155 2.5 V6 1996, Alfa Romeo 145 2.0 QV 1996, a další.

Petulka
Nováček

Příspěvek od Petulka » 22.5.2011, ned 17:48

četli ste někdo na auto.cz tan článek kde považují fabii RS I 1,9TDI 96kw za legendu? když si to masírácky vychvalujou do halelůja tak to ještě skousnu, ale označit jí za legendu? to je rouhání!

hadXR
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hadXR » 22.5.2011, ned 18:16

No co dneska dostane nalepku "Legenda" kde co.
Nevyděl si snad bilboardy s reklamou na nový M-B CLS? Kde se píše "Legenda pokračuje...", by mě zajímalo kdy se CLS, který se začlo vyrábět asi před 8 lety stihlo stát legendou. Takovouhle reklamu by si zasloužilo třeba SL ale CLS rozhodně ne!
Takže u tý Fabie RS to neni zas tak pobuřující, aspoň ne tady v ČR, tady se z toho totíž v očích mnohejch mladejch závodníků stalo takový "nadauto", ať se nám to líbí nebo ne, tak zákazníky si tu vdycky najde a málo jich nebude. Navíc to pyčo vole táhne pěkně vocpoda.
Ford Sierra 3.7i CLX 4x4 1992, Ford Sierra 2.0i GL 1987, Ford Scorpio 2.9i Ghia1991, Audi 80 B4 1.9 TDi 1992, Honda CB 500 1998.

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 22.5.2011, ned 18:44

že si výrobce svůj produkt nazve legendou je trapné, ale celkem pochopitelné. Že se takto idiotsky vyjadřují novináři, je jiná kategorie.... Co už.... :D
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 22.5.2011, ned 23:03

hadXR píše:
Radar píše:Kůrkyn, to je naivní. Drtivá většina alfistů na srazech opečovává stará auta a drtivá většina z nich si novou Alfu stejně nekoupí. Takže tohle podnik nespasí. Audi je profláklá značka ve vyšším managementu a Ingolštadští se vůbec nemusí bát nízkých prodejních čísel. Navíc je jim jedno, jestli jsou kupující fandové do krásného zvuku motoru, či designu. Hlavní je, že to má punc kvality a luxusu a to se to dobře prodává. Tvůj druhý odstavec v příspěvku to vystihuje přesně. Koupit, či podplatit si automobilová periodika je ta správná cesta. Podporovat regionální srazy starých aut je cesta nikam. Byznys je prostě byznys. S tím neuděláš nic. Když už máme ten kapitalismus...
S tím musim souhlasit.
Bohužel to že udržuješ v provozu 20 let starou káru tim tý automobilce nic nevyděláš, pokud teda náhodou nekupuješ originální dily, pokud by byly eště k sehnání, ale stejně by to asi dělal málo kdo. A novou Alfu bych si stejně nekoupil, ale ani žádny jiný auto. Bohužel až na pár drobnejch vyjímek u mě auta umřely někdy v druhý polovině devadesátejch let.

Beru to tak, že děláme Alfě reklamu tím, že v ní jezdíme, to je lepší naž článek v časopise.

Ladin 164V6
SemTuFurt

Příspěvek od Ladin 164V6 » 23.5.2011, pon 07:17

Kůrkyn píše:Beru to tak, že děláme Alfě reklamu tím, že v ní jezdíme, to je lepší naž článek v časopise.
:smt023
AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D

Vždycky všechno OFF...

Petulka
Nováček

Příspěvek od Petulka » 23.5.2011, pon 12:02

pro mě byla nejlepší reklama na italský auta to že sem si je mohla vyzkoušet... přítula v ních jezdil dlouho, ale přesvědčil mě až tím že mě nechal vyzkoušet pár italů=) a tátu sem nechala jednou projet se alfou a byl z ní naprosto unešenej, ale jako nový auta přesahovaly jeho rozpočet, tak chtěl alespoň punto (no nakonec když se mu posralo auto definitivně tak ho úžasně zmanipulovali obchodníci v servisu a koupil zase hnusnou plečku). Takže jestli chceme dělat reklamu tak je podle mě nejlepší nějakýho nevěřícího Tomáše prostě vzít do auta a projet se s ním, ideálně pokud víme že je dobrý řidič a důveřujeme mu, tak ho necháme pod dohledem se projet=) zatím neznám nikoho kdo by nezměnil názor, nebo minimálně neřekl že je to lepší než čekal, že to není tak špatný jak si myslel, že to docela jede a tak=)

prte
SemTuFurt

Příspěvek od prte » 23.5.2011, pon 13:40

presne tak, fotr zarytej skodovkar, jednou sem ho nechal ridit bravo kdyz sme jeli ze spitalu, porad drzkoval kde sou ty udajny konici, kdyz sem mu rekl ze musi preradit 2 rychlosti dolu ze na 2tis to moc netahne tak zmenil nazor :-D pak se mnou jel parkrat alfou od tej doby se mi vnucuje k opravam kdyz se na ni nejaky naskytnou :smt033
ex Alfa Romeo 155 2.0 TS 16V Super

hadXR
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hadXR » 23.5.2011, pon 18:52

Ladin 164V6 píše:
Kůrkyn píše:Beru to tak, že děláme Alfě reklamu tím, že v ní jezdíme, to je lepší naž článek v časopise.
:smt023

Tak největší reklamu sem asi udělal když sem za Alfou táhnul mrtvýho SAABa :D škoda že to bylo v noci a malokdo to viděl.

Odpovědět

Zpět na „Tlachání o všem možném co se netýká Alfy Romeo...“