tak sudruzkovia, alfonzka opat strajkuje. Trocha pripomeniem, pred casom bol problem s tym, ze za jazdy vypadavali budiky, vsetko blikalo, tachometer skakal atd... toto sa vyriesilo dotiahnuti kostry v motorovom pristore a problem prestal. Teraz ale, sa deje nasledovne. Otvorim auto dialkovym, na palubke sa rozsvieti alfa logo, vsetko ok. Do chvile, kym nezasunem kluc do strbiny, a, nic sa nestane. Nic sa nerozsvieti, nic nenabehne. Funguje defakto len dialkove odomykanie a zamykanie. Hodil som startovacie kable z auta na auto, a alfa sa prebudila, nastartovala a chodila. Ked to spravila uz 3krat, rozhodol som sa ze vymenim baterku. Momentalne je v aute cisto nova varta silver dynamic, 74Ah, 750startovaci prud. Nahodil som novu baterku, zasunem kluc a nic, auto mrtve. Dam startovacie kable, alfa nabehne. Este aby som upresnil, aj predtym tie startovacie kable, stacilo len prilozit na sekundu ci dve a alfa sa prebrala, akoby len stacil impulz, nemusel som cakat kym ze sa dobije baterka. Ta nova baterka ked som dal kable, nabehli budiky, reku fajn, uz je ok, sundal som kable, idem do auta, zasa mrtvo. Dam zasa startovacie, a nic. Prilozil som ich o par minut(opat len na par sekund) a alfonza nastratoval. Bol som prebehnut cca pol hodinu, a ked som dosiel k domu, vypol zapol, nastartoval bez problemov. uvidim, pojdem vyskusat podvecer. Mna npadaju veci, co by mohol byt problem:
1. aj ta nova baterka mohol byt daky lezak na sklade a bola vymlatena(dnes este bracho mi donese nabijacku a dam ju nabijat, podla odberu uvidim ci je ok, alebo nie); ale stejne to nevysvetluje ze tie kable startovacie stacilo dat na par sekund a nebolo treba cakat na dobitie
2. vadny kluc(imo), zial druhy kluc co je v aute nikdy nereagoval takze je bud clear, alebo nakodeny na ine auto
3. odchadza citacka
4 iny problem v elektrike
bod 2,3 dufam ze nie, inak ma vykoti. Blbe je, ze auto funguje niekedy aj niekolko dni bez problemov, a zrazu drb(ked to najmenej clovek caka samozrejme), takze ten problem neviem navodit kedy chcem. Este si spominam, raz po nastartovani sa ukazalo na palubaku zlty volant s klucom, tusim to je nieco ohladom imobilizeru, ze sa nesparoval, nie som si isty, ale to obcas spravilo aj v minulosti, ci inu ikonku... Dufam ze to je ze stara baterka je vadna, a nova bola vymlatena, dufam v to, ale nezda sa mi to.