Palivový filtr
Palivový filtr
Kde najdu na 166ce 2.5i palivový filtr.Nikde ho totiž nevidím.
Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
-
Mojmír 366
-
AlfaRomeo166
Re: Palivový filtr
Nechcem zakladat novu temu, tak pisem sem.
Poradte ako dat dolu z palivoveho filtra tu ciernu "umelinu".
Filter dam dolu z tych dvoch srobov, zo spodu odpojim konektor, filter odtiahnem.
Ale ta cierna krytka-umelina (neviem ako to presnejsie nazvat) sa neda odsrobovat, pretaca sa na volno do kazdej strany, skusal som to vylupnut, ale moc som na to radsej netlacil, aby sa to nezlomilo.
Ocenil by som teda navod ako ju dat dolu, lebo na novom je zo spodu ta "umelina" biela a ma iny tvar, tak predpokladam, ze ta cierna sa ma na tu bielu nasadit aby to bolo kompletne.
Poradte ako dat dolu z palivoveho filtra tu ciernu "umelinu".
Filter dam dolu z tych dvoch srobov, zo spodu odpojim konektor, filter odtiahnem.
Ale ta cierna krytka-umelina (neviem ako to presnejsie nazvat) sa neda odsrobovat, pretaca sa na volno do kazdej strany, skusal som to vylupnut, ale moc som na to radsej netlacil, aby sa to nezlomilo.
Ocenil by som teda navod ako ju dat dolu, lebo na novom je zo spodu ta "umelina" biela a ma iny tvar, tak predpokladam, ze ta cierna sa ma na tu bielu nasadit aby to bolo kompletne.
Alfa Romeo 166, 2.4 JTD, 103KW
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
To je rychlospojka a z boku má proti sobě dvě čtvercová okénka. V nich jsou zobáčky, které se musí zamáčknout současně proti sobě a pak se spojka z filtru vytáhne. Jsou na to spešl kleště, ale stačí dva malé šroubováky proti sobě.
-
AlfaRomeo166
Hmm, nepises nahodu o tom ako vytiahnut ten konektor z tej ciernej umeliny? Tam bol taky tvarovany drot s tymi uchytmi, ci?
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No nevím, radši pošli fotku:)
-
AlfaRomeo166
Do auta som to fotit neisiel. Ale tato fotka vystihuje ako vyzera novy filter, ta biela umelina je na nom a na to ma ist ta cierna, no a tu ciernu neviem ako dat dolu, ta cierna ma na sebe tie konektory.
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Aha, takže máš nafťáka:)
To bílé (odkalovací šroub) vyšroubuj a místo toho našroubuj to černé, co máš na autě. Předtím odpoj konektor. To černé je indikátor vody, který rozsvěcí kontrolku na přístr. desce. Nový filtr zalij čistou naftou a pak po nastartování nech běžet auto cca 5 minut na volnoběh, aby se nezavzdušnil palivový systém.
To bílé (odkalovací šroub) vyšroubuj a místo toho našroubuj to černé, co máš na autě. Předtím odpoj konektor. To černé je indikátor vody, který rozsvěcí kontrolku na přístr. desce. Nový filtr zalij čistou naftou a pak po nastartování nech běžet auto cca 5 minut na volnoběh, aby se nezavzdušnil palivový systém.
-
AlfaRomeo166
No ale to cierne sa mi pretaca, nejde to odsrobovat do ziadnej strany, skusal som aj zatlacit alebo odlacat pri srobovany (myslel som ci tam nie je nejaka detska poistka).
Preto som pisal ako to dat dolu.
Ci to cierne nie je nejako odlomene a prepusta mi to naftu - a teda stracam tlak v palivovej sustave a nejde mi start, ako pisem v teme vyssie.
Preto som pisal ako to dat dolu.
Ci to cierne nie je nejako odlomene a prepusta mi to naftu - a teda stracam tlak v palivovej sustave a nejde mi start, ako pisem v teme vyssie.
-
AlfaRomeo166
Pridavam este jeden obrazok kde je to jednoznacne. Este ma napada, ze ta umelina je zrejme len hlavicka kovoveho sroba, ktory neviem ci sa neodtrhol od nej.
- Přílohy
-
- naread.png (4.8 KiB) Zobrazeno 1278 x
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Hm, na to snímači je tedy strhlý závit. Nouzově ho tam dávat nemusíš, na novém filtru je ten bílý obyč odkalovací šroub. Snímač budeš muset koupit nejspíš nový.