Příspěvek
od cendler » 10.3.2014, pon 08:13
Jak píše Kubas u 1,9 a 2,4 je DPF průser, to u tvého 2,0 je to věc jiná a většinou tam funguje dobře, je je problém že to auto díky tomu celkem papá. Ale k těm tvým otázkám,
-ano, kouřivost se nezvýší, v potažmo to nekouří vůbec,
-já jsem odstraňoval zatím na 3autech a jidi jsou spokojený a jezdí jen na klasický servis, jinak nic, teď jsem měl minulý týden jednu na servis a padla tam zmínka o spotřebě a bylo to přesně, pokud se to honí, tak je na 8L, pokud jede normálně, tak kolem 6L.
-nikdo ti do koncovky šahat nebude, na blba můžeš bohužel potkat všude, pokud je vyndaný DPF, to poznají u tohoto 2,0JTDm pouze na STK, a všude na světě, pokud by jsi neprošel ti řeknou hele je tam zvýšená kouřivost o proti tabulkovým hodnotám, zajeť si do servisu, ať ti to opraví a pak přijeď znova, takže že by se zabavovalo auto nebo tak něco se konat nebude, to se neboj
- protože 2,0JTDm mají DPF součástí katalizátoru, tzn je to ta bandaska hned za turbem, tak jako u každého auta kde se to vyndá to znát je, mnohem dříve se roztáčí turbo, tzn svýší se točivý moment a výkon jako takový
- Ano dá se vše vrátit, já to dělám tak, že mám vyrobené přesné mezikusy ( momentálně 2ks - jeho tvar a příruby jsou dost atypické, tak nečekej, že si to vyrobíš za jeden den, jen pro informaci ) a dá se to celkem udělat i doma na zahradě, je to jen pár šroubků, ale bohužel je problém RJ, která se musí opět přehrát, aby auto dělalo opět regeneraci, jinak by jsi to ucpal a někde zůstal vyset, já to dělám tak, že zpětné nahrání, je zdarma, třeba kvuly emisím, pokud tam nikoho neznáš, by jsi to měl vrátít, podotýkám jedná se pouze u 2.0JTDm ( 1,9 a 2,4 projde i bez toho )
Alfa Romeo 159sw 1,9JTDm 16v automat
víkendovka : Alfa Romeo Spider916 3,2 V6 24v
ženy : Fiat Bravo 1,4 16V-babycar
ex - Alfa Romeo 159sw 2,4JTDm DPF OFF, EGR OFF
Odstraňování DPF, EGR - KILLER of DPF, pořadatel akce Morava
Tel:777@904@438