Ahoj
Mám aflu romeo 164 2,5TD
Dnes mi při jízdě přestal fungovat rychloměr vůbec se s tím teď nevím rady nikde na internetu nemohu nic najít.
Sice se s autem dá jezdit, ale nevím jak rychle jedu a policajti by to asi moc dobře nevzali kdyby mě zastavili.
Poradíte někdo co by se s tím dalo dělat?
Děkuji
Alfa romeo 164 nefunkční rychloměr
- Hampice
- SemTuFurt
Re: Alfa romeo 164 nefunkční rychloměr
Stalo si mi to kdysi na Superce taky. To bylo ještě v dobách, kdy jsem nevěděl, že existuje nějaké schéma a jak vypadá multimetr. Vyměnil jsem budíky i snímč rychlosti na převodovce a nic. Byl nakonec stržený převod pro ten snímač a vyřešil jsem to výměnou celé převodovky. Může to být ale víc věcí.
- neukazuje jen rychloměr - špatný budík.
- nenačítají se ani kilometry a nefunguje blokování otevření kufru - problém je někde ve snímání rychlosti. Takže podle vážnosti; nějaký konektor nebo přerušený drát, KO snímač, KO náhon snímače...
Ve schématu si najdi, kam nejdřív (konektor, svorka (první je hned za snímačem, ale k němu je blbý přístup, jen zkontroluj, jestli není vypadlý, nebo poškozený)) vede signální vodič od snímače a tam to při otáčení kol zkus změřit prostým voltmetrem. Pokud z toho něco poleze problém je dál, pokud ne, buď snímač nebo náhon. Mnoho zdaru
- neukazuje jen rychloměr - špatný budík.
- nenačítají se ani kilometry a nefunguje blokování otevření kufru - problém je někde ve snímání rychlosti. Takže podle vážnosti; nějaký konektor nebo přerušený drát, KO snímač, KO náhon snímače...
Ve schématu si najdi, kam nejdřív (konektor, svorka (první je hned za snímačem, ale k němu je blbý přístup, jen zkontroluj, jestli není vypadlý, nebo poškozený)) vede signální vodič od snímače a tam to při otáčení kol zkus změřit prostým voltmetrem. Pokud z toho něco poleze problém je dál, pokud ne, buď snímač nebo náhon. Mnoho zdaru
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Re: Alfa romeo 164 nefunkční rychloměr
A já se jen vlezle připomenu (protože Hampi všechno už napsal), že kdyby byl potřeba jakejkoliv díl na tohle auto, tak mám všechno