zadní senzor regulace sklonu světlometů
zadní senzor regulace sklonu světlometů
Dobrý den, nemůžu nikde sehnat zadní senzor regulace sklonu xenonovích světlometů na 159 1.9 jtdm 110kw r.v.2006. Nevíte jestli tam náhodou nepasuje senzor z nějakého jiného auta, nebo jak to prozatím oblbnout než nejaký seženu? Světla mě totiž svítí hodně nahoru, když jsem auto napíchl tak napětí snímače předního nastavení ukazuje 2,4V a zadní jen 0,8V takže řídící jednotka si asi myslí že zadek je zvedlí a proto světla svítí moc navrch. Když odpojím táhlo od zadního senzoru a hýbu s ním tak se hodnota skoro nepohne u předního reaguje normálně. Takže si myslím že to způsobuje ten senzor.
Re: zadní senzor regulace sklonu světlometů
Zkus odpojit konektor. Nebo seridit svetla na aktualni stav a neresit jestli nejezdis nalozenej.
Ale jinak myslim u kremplmotors nebo u mates auto to nebude problem sehnat.
Ale jinak myslim u kremplmotors nebo u mates auto to nebude problem sehnat.
Alfa Romeo 159 SW TI TBI 2010 White
Alfa Romeo Brera 2.2 JTS 2008 Black
Alfa Romeo Brera 2.2 JTS 2008 Black
Tak sem odpojil ten plochej konektor u levího světla a vypadá to dobře světla vyjedou jenom o kousek nahoru ne až do nebe jak předtím, hodnoty motorku sou už jenom 147 kroků oproti 245 nevím teda kolik to má být normálně, volal jsem do mates auto a tam ho mají za 500 tak sem ho objednal a uvidím. Jo a díky za radu.
Vcera jsem si vsiml, ze mi taky sviti svetla vejs a tak jsem si vzpomel, ze jsem videl tento prispevek. Zkusil jsem diagnostiku a mam predek taky 2,4V a zadni 0,5V. Pomohla ti ta vymena za novy snimac? Chtelo by to, aby sem postnul jeste nekdo nejake referencni hodnoty, aby jsme zjistitli co je ok a co uz ne. Ja zkusil prekalibrovat svetla a nastavili se sami zpet na stred.roomsc píše: 12.12.2021, ned 16:31 ... napětí snímače předního nastavení ukazuje 2,4V a zadní jen 0,8V takže řídící jednotka si asi myslí že zadek je zvedlí a proto světla svítí moc navrch ...
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Ruzny zvuky, smrady ze me vychazi a uhlikovou stopu vytvari.
Vagonka, Nuninka, Bestie, Mastodont
Muj problem vyresen. Zadni senzor si upadl. Nyni aktualni hodnoty predek: 2.22, zadek: 1.70.
Dle kalibracnich hodnot byly puvodni hodnoty predek kolem 2.neco a zadek 1.84.
To by mohlo asi stacit pro ty, kdo v budoucnu budou hledat problem na senzorech naklapeni svetel.
Osobne si myslim, ze jako budouci nahrada senzoru by mel stacit jakykoli jiny senzor, ktery padne do drzaku a bude sedet konektor. Senzor jen posila informaci u uhlu otoceni jeho ramene. Kalibracni hodnoty a prepocet jsou pak ulozeny v ridici jednotce konkretniho auta. Tot vse co si o tom myslim.
viz treba: https://www.autodoc.cz/autodily/senzor- ... -romeo/159
Dle kalibracnich hodnot byly puvodni hodnoty predek kolem 2.neco a zadek 1.84.
To by mohlo asi stacit pro ty, kdo v budoucnu budou hledat problem na senzorech naklapeni svetel.
Osobne si myslim, ze jako budouci nahrada senzoru by mel stacit jakykoli jiny senzor, ktery padne do drzaku a bude sedet konektor. Senzor jen posila informaci u uhlu otoceni jeho ramene. Kalibracni hodnoty a prepocet jsou pak ulozeny v ridici jednotce konkretniho auta. Tot vse co si o tom myslim.
viz treba: https://www.autodoc.cz/autodily/senzor- ... -romeo/159
Fiat Tipo 1.7D - nezapomenu na jedno z nej. auticek.
Tak senzor s vrakáče sem až dnes vyměnil a je to ok.