Boj s pazvuky v interiéru
Boj s pazvuky v interiéru
Mam takové 2 problémy. Na mé 159-tce mi neco drnčí asi ve dveřích nebo středním sloupku. druhý problém je že když zrychlím nebo zabrzdím tak mi něco klepne ve dveřích (zadních) aspon teda myslím že ve dveřích. Měl jsem to 4 krát v alfě ale dělá to pořád, stran toho klepnutí mi řekli že mám vytlučené zápatky dveří, tak je nejdříve vyměnili pravý za levý- n epomohlo, tak jsem je nechal vyměnit za nové- taky nepomohlo. Vždy mi řeknou že auto po opravě karosář projížděl opakovaně a nic neslyšel, ja do auta sednu vyjedu ze servisu a na první křižovatce to slyším opět. Stran toho hrkání- tak to mi dělá na nerovnostech- jak by bylo něco uvolněné ve dveřích nebo středním sloupku za řidičem. Nevíte mi poradit ke komu s tím mám jít at mi to konecne opraví? Začíná mi to hodně lézt na nervy. Uz si zacínám myslet ze jsem vadný asi já.
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rady,Návody,Zkušenosti na 159
To mi povídej, nesnáším jakýkoliv pazvuk a teď mi začalo něco drnčet v palubní desce při otáčkách 1600-2300, takže skoro pořád, už jsem zkusil téměř vše a nemůžu na to přijít, vypadá to, že budu muset do servisu, ale mám strach, že až tam přijedu, tak bude klid, to už se mi stalo a já vypadal jako blbectraslak píše:Mam takové 2 problémy. Na mé 159-tce mi neco drnčí asi ve dveřích nebo středním sloupku. druhý problém je že když zrychlím nebo zabrzdím tak mi něco klepne ve dveřích (zadních) aspon teda myslím že ve dveřích. Měl jsem to 4 krát v alfě ale dělá to pořád, stran toho klepnutí mi řekli že mám vytlučené zápatky dveří, tak je nejdříve vyměnili pravý za levý- n epomohlo, tak jsem je nechal vyměnit za nové- taky nepomohlo. Vždy mi řeknou že auto po opravě karosář projížděl opakovaně a nic neslyšel, ja do auta sednu vyjedu ze servisu a na první křižovatce to slyším opět. Stran toho hrkání- tak to mi dělá na nerovnostech- jak by bylo něco uvolněné ve dveřích nebo středním sloupku za řidičem. Nevíte mi poradit ke komu s tím mám jít at mi to konecne opraví? Začíná mi to hodně lézt na nervy. Uz si zacínám myslet ze jsem vadný asi já.

Alfa Romeo Giulia Tributo Italiano 2,0T
Fiat 500 1,2 Rockstar Dualogic
EX - Alfa Romeo Giulia Veloce 2,0T
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
To znám , vzdy kdyz jim to chci ukázat tak to zrovna nedelá nebo jen mírně. Problém je v tom že nedokážu přesně určit odkud ty zvuky vychází, a v alfě asi taky ne. Oni jsou ochotní ale bohuzel zatím neúspěšný. Možná to nakonec nevychází ze dveří ale někde z podvozku (myslím to klapnutí při zrychlení nebo zabrždění), nicméně mě to štve, a rád bych to odstranil. Já nejsem žádnej mechanik a alfu mám na vození, ale nejradši bych si to rozebral sám (kdybych věděl jak) a všechno podotahoval.
Problémy s pocitem, že drnčí palubka event. dveře jsem také měl, vypadalo to jako ve starém autě když se má rozpadnout, někdy byl klid a někdy zase při akceleraci to drčelo všude
myslel jsem, že budu muset rozebrat půl auta, ale asi se budete divit, závada byla mnohem jednodužší
vše měl na svědomí ten plastový kryt , který je pod předníma stěračema u předního skla 

Alfuška 159 2,4 JTDm černá metla, červená kůže, plná nálož.
Milan+ Já se tomu teda vůbec nedivím. Různé pazvuky,drnčení tukání a pod. jsou sice někdy na mrtvici, ale mnohdy jsou to takový banality,že je to opravdu na palici. Mě třeba občas pří jízdě se ozývalo takové divné tukání. Bylo to jenom občas ,ale dost mě to nervovalo. No a co myslíte ,že to nakonec po usilovném pátrání bylo?
Dělal to pás, lépe řečeno ta železná spona pásu, která tukala o sloupek za sedačkou spolujezdce.
Než na to ale člověk příde tak si užije svoje...

Traslak vůbec bych se nedivil,kdyby ti to dělal taky ten pás...

Než na to ale člověk příde tak si užije svoje...

Traslak vůbec bych se nedivil,kdyby ti to dělal taky ten pás...

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Na ten pas jsem myslel ale dotáhl jsem , vyložil podložakami a pořád se ozývá klapání.
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
To jsem si taky myslel, protože mi měnili okno a před tím to nedělalo. Sundal jsem ho, dal všude gumová těsnění, aby držel pevně a stejně to dělá. Jednou jsem na to zaťukal a byl klid, tak možná ano, ale že by se to tak přenášelo dovnitř, to se mi nezdá, nevím, ale už mě to vytáčí, protože je to strašně nepříjemný zvukMilan+ píše:Problémy s pocitem, že drnčí palubka event. dveře jsem také měl, vypadalo to jako ve starém autě když se má rozpadnout, někdy byl klid a někdy zase při akceleraci to drčelo všudemyslel jsem, že budu muset rozebrat půl auta, ale asi se budete divit, závada byla mnohem jednodužší
vše měl na svědomí ten plastový kryt , který je pod předníma stěračema u předního skla

EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
Alesi opravdu se to přenáší do kabiny a vypadá to jakoby drnčela palubka, ale opravdu je to ten plast, prosříkni na něm všechny spoje silikonem a uvidíš 

Dnes jsem měl auto zaparkované na slunci a jak bylo vyhřáté pak již to tolik nebylo slyšet- asi se to teplem roztáhlo.
Objednal jsem se zas do alfa servisu at to konecne opraví. Ty ze mě musí mít dost. Stavím se že nakonec to bude někde v podvozku nebo úplně někde jinde. Pokud teda na to někdy přijdou.
Objednal jsem se zas do alfa servisu at to konecne opraví. Ty ze mě musí mít dost. Stavím se že nakonec to bude někde v podvozku nebo úplně někde jinde. Pokud teda na to někdy přijdou.
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Člověče, ty jsi měl pravdu, sundal jsem kryt, všude nastříkal silikon, zadělal a včera prvních 100 km a úžasný klid. Nikdy bych neřekl, že se z venku ten zvuk tak přenáší dovnitř, takže palubní desku nemusím rozebíratMilan+ píše:Alesi opravdu se to přenáší do kabiny a vypadá to jakoby drnčela palubka, ale opravdu je to ten plast, prosříkni na něm všechny spoje silikonem a uvidíš

EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
Rádo se stalo, je to rada i pro ostatní
Alfisti sobě!

Alfisti sobě!

- xjohny
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Re: Boj s pazvuky v interiéru
No mně občas jakoby něco jemně lupe v předním okně. Nejprve jsem myslel, že to dělalo kvůli zimě, jak se měnila teplota uvnitř vozu vůči okolí. Ale občas to dělá i teď v teplém počasí.
Je to ten samý symptom jako popisujete?
Chevy Tahoe, 2001, 5.3 V8
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
Chevy Avalanche, 2002, 5.3 V8
Chevy Blazer, 1999, 4.3 V6
Chevy Camaro, 1979, 5.0 V8 @ chevroletcamaro.cz
ex Alfa Romeo 159, 1.9 JTD
- Maxa
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
mám sice 147 ale taky mi v okně něco lupe.řekl bych že jsou to buď táhla zámku nebo unášeč okna který jezdi po liště.Může být vyschlá a při dovřeni okna v presu povrzává.
Ex Alfa Romeo 159 JTDm 110kw
ex AR 147 1.6TS 88KW
Ex Mazda 6 Gj kombi 2,2 141 kw
Alfaromeo Stelvio Veloce 2,2 154Kw
ex AR 147 1.6TS 88KW
Ex Mazda 6 Gj kombi 2,2 141 kw
Alfaromeo Stelvio Veloce 2,2 154Kw
Ano i tak se projevují ty pazvukyxjohny píše:No mně občas jakoby něco jemně lupe v předním okně. Nejprve jsem myslel, že to dělalo kvůli zimě, jak se měnila teplota uvnitř vozu vůči okolí. Ale občas to dělá i teď v teplém počasí.

Potřebova bych poradit jak rozebrat středový panel. Neco mi v něm drnčí, je to plechový pazvuk, jen při určitých otáčkách. Tlak do krycího plechu kdekoliv na panelu nepomáhá. Alfa na to asi neumře, ale čím větší blbost, tím víc to člověka nervuje..
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, v jakém místě Ti to dělá, ale někdy je to úplně jinde, než se zdá, řešil jsem to nedávno a byl to plast venku pod stěrači, pořád jsem tomu nechtěl věřit, protože to vypadalo jako uvnitř. Na radu zdejších jsem promazal a je klidTanguero píše:Potřebova bych poradit jak rozebrat středový panel. Neco mi v něm drnčí, je to plechový pazvuk, jen při určitých otáčkách. Tlak do krycího plechu kdekoliv na panelu nepomáhá. Alfa na to asi neumře, ale čím větší blbost, tím víc to člověka nervuje..

EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
Nevěřím, že to jde z venku. Je to totálně plechový zvuk a jde hodně z povrchu, napřed jsem si myslel, že to vibruje ten krycí plech, ale ten by toho nechal, pokud bych na něj přitlačil na správném místě.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD
Tanguero píše:Nevěřím, že to jde z venku. Je to totálně plechový zvuk a jde hodně z povrchu, napřed jsem si myslel, že to vibruje ten krycí plech, ale ten by toho nechal, pokud bych na něj přitlačil na správném místě.

A nedrnčí Ti hlavice řadičky?
- wenca89
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Re: přístrovojá deska - vrzání
Když tu řešíte ty zvuky, tak jeden přidám, nechtěl jsem kvůli tomu zakládat nové vlákno.
Rád jezdím z hudbou nahlas a poslední dobou mi začíná "brnět" ve dveřích řidiče "čudlík" na zamknutí stahování okýnek pro spolujezdce, když ho přidržím rukou, tak je klid. Jakým způsobem to co nejlépe vyřešit?
Rád jezdím z hudbou nahlas a poslední dobou mi začíná "brnět" ve dveřích řidiče "čudlík" na zamknutí stahování okýnek pro spolujezdce, když ho přidržím rukou, tak je klid. Jakým způsobem to co nejlépe vyřešit?
AR 159 SW 1,9JTDm
wenco hodil jsem ti to sem, jedno vlákno je na pazvuky přístrojovky, druhé na všechny ostatní 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Taky mě při určitých otáčkách něco rezonuje seshora z palubní desky,zítra taky zkusim ten plast pod stěračema a uvidíme,doufám že to bude ono.
fiat croma 1.9 jtd
ex: AR 159 SW 1.9 JTDm,AR 33 16V,3x AR 164 (TS,V6,TD),AR 147 1.6 TS...
ex: AR 159 SW 1.9 JTDm,AR 33 16V,3x AR 164 (TS,V6,TD),AR 147 1.6 TS...
Poprosím o podrobnější info o tom plastu pod stěrači, jakým způsobem tento plast demontujete? Silikonem je myšlena klasický silikon? Kde je tato rezonace způsobena? Na co si dát pozor?
Díky moc
Díky moc
AR 159 SW 2,4 jtd 147kw - 2006
Ahojte,
tak jsem včera, po upozornění dcerky, že v pravo za zadní sedačkou při vyšší rychlosti cca 100km/h a výše něco klepe, jakoby kovový zvuk, rozebral pravé zadní čalounění v kufru a nestačil se divit.....
Pod čalouněním na podlaze u zadního světla se váleli dvě 5ky matičky a hned za zadní sedačkou 6ka šroubek délky 20mm.
Po letmém prozkoumání jsem zjistil, že matičky pasují k zadnímu světlu a šroub k bočnímu vedení zadní pravé sedačky. Jelikož ale v zadním světle i v tom bočním vedení matičky i šroub jsou, dospěl jsem k tomu, že černoch, kkerý montoval auto na lince byl asi nalitej a upadnuvší matičky a šroubek řešil tím, že šáhl znovu do krabičky a dal tam jiné a ty upadnuvší se již neobtěžoval hledat, najít a SEBRAT!
Takže pokud Vám Vaši Alfu montoval stejný černoch je pravděpodobné, že se Vám různě po autě válí "malé železářství" které dělá větší či menší pazvuk a je třeba ho posbírat
pic
m.
p.s. je třeba ještě podotknout, že vše šlo celkem bez problémů rozebrat, nic se neurvalo a taktéž vrátit na své místo nebyl žádný problém.
není to apríl ;-)
tak jsem včera, po upozornění dcerky, že v pravo za zadní sedačkou při vyšší rychlosti cca 100km/h a výše něco klepe, jakoby kovový zvuk, rozebral pravé zadní čalounění v kufru a nestačil se divit.....

Pod čalouněním na podlaze u zadního světla se váleli dvě 5ky matičky a hned za zadní sedačkou 6ka šroubek délky 20mm.

Po letmém prozkoumání jsem zjistil, že matičky pasují k zadnímu světlu a šroub k bočnímu vedení zadní pravé sedačky. Jelikož ale v zadním světle i v tom bočním vedení matičky i šroub jsou, dospěl jsem k tomu, že černoch, kkerý montoval auto na lince byl asi nalitej a upadnuvší matičky a šroubek řešil tím, že šáhl znovu do krabičky a dal tam jiné a ty upadnuvší se již neobtěžoval hledat, najít a SEBRAT!

Takže pokud Vám Vaši Alfu montoval stejný černoch je pravděpodobné, že se Vám různě po autě válí "malé železářství" které dělá větší či menší pazvuk a je třeba ho posbírat

pic
m.
p.s. je třeba ještě podotknout, že vše šlo celkem bez problémů rozebrat, nic se neurvalo a taktéž vrátit na své místo nebyl žádný problém.
není to apríl ;-)
Naposledy upravil(a) michal96 dne 1.4.2011, pát 09:49, celkem upraveno 2 x.
alfa romeo 159 sw 1,9 jtdm 110kw.
Fiat Tipo HB 1,4 16V Italia Mirror Perla Sabbia 2020
Fiat Stilo MW 1,9jtd 110kw ex
Fiat Stilo 1,9jtd 85kw ( stále v rodině)
Fiat Marea weekend 1,6 ex
Fiat brava 1,6 ex
Fiat tipo 2,0 16V gran tourismo 150ps ex
Fiat Tipo HB 1,4 16V Italia Mirror Perla Sabbia 2020
Fiat Stilo MW 1,9jtd 110kw ex
Fiat Stilo 1,9jtd 85kw ( stále v rodině)
Fiat Marea weekend 1,6 ex
Fiat brava 1,6 ex
Fiat tipo 2,0 16V gran tourismo 150ps ex
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
To vyprávěl kdysi učitel ve škole, zvaný Bóža, jak řešili fungl nové Uno, které nemělo výkon. Ono ejhle mělo v karburátoru špunt od šampusu