Olej + svicky
Olej + svicky
Zdravim panove.
Poridil jsem postarsi alfu romeo 146 1.6 boxer 76kW a chci se zeptat na 2 veci.
Budu menit olej at je na nem nalitane 1000 nebo 20000 km.Podarilo se mi nalezt, ze do tohoto motoru patri olej: Selenia 20K Alfa Romeo 10W/40
Kdyz ho koupim udelam dobre? Nejezdim rychle, nevytacim motor, spis takova klidnejsi jizda a nekdy to vytocim maximalne kolem 4000 ot/min kdyz prerazuju, ale zadne prasarny s nim nedelam ani delat nechci a po dalnici nejezdim prakticky vubec.
Bude stacit kdyz koupim 5 litru tohoto oleje?
Potom chci vymenit svicky. Podle chytre knizky by to mely byt NGK a podle tabulek firmy NGK maji do mojeho motoru prijit NGK BP6ES, tak se ptam zda je tam muzu teda buchnout?
Diky za rady a odpovedi
Poridil jsem postarsi alfu romeo 146 1.6 boxer 76kW a chci se zeptat na 2 veci.
Budu menit olej at je na nem nalitane 1000 nebo 20000 km.Podarilo se mi nalezt, ze do tohoto motoru patri olej: Selenia 20K Alfa Romeo 10W/40
Kdyz ho koupim udelam dobre? Nejezdim rychle, nevytacim motor, spis takova klidnejsi jizda a nekdy to vytocim maximalne kolem 4000 ot/min kdyz prerazuju, ale zadne prasarny s nim nedelam ani delat nechci a po dalnici nejezdim prakticky vubec.
Bude stacit kdyz koupim 5 litru tohoto oleje?
Potom chci vymenit svicky. Podle chytre knizky by to mely byt NGK a podle tabulek firmy NGK maji do mojeho motoru prijit NGK BP6ES, tak se ptam zda je tam muzu teda buchnout?
Diky za rady a odpovedi
- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Olej + svicky
Ahoj, je to přesně jak píšeš. Olej by stačil nějaký Agip se stejnou specifikací, Selénií ale určitě nic nepokazíš 

33
zde. píše:Ahoj, je to přesně jak píšeš. Olej by stačil nějaký Agip se stejnou specifikací, Selénií ale určitě nic nepokazíš
Ok, diky za radu, ale preci jen tam dam tu selenii at se ma motor co nejlip

Az udelam olej a svicky, tak pak jeste chci vzduchovy filtr a palivovy filtr

Jo a jeste se chci zeptat? Mam radsi vymenit prevodovy olej ( TUTELA zc 80/s ) nebo vzduchovy filtr? Myslim, ze kdyz vymenim prevodovy olej, tak budu mit jistotu...diky za rady a tipy 

zde. píše:Nic tím určitě nezkazíšA vzducháč vyměň, nestojí moc..

- zde.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Vřele doporučuji napsat Kůrkynovi, alfy má v malíčku a sežene díly, filtry a oleje za super ceny. Jen mu napiš co potřebuješ a on Ti poradí a případně zrovna pošle to, co je pro Tvůj motor nejlepší.
33