podobný problém se někde zde na fóru asi již řešil, ale nemám sílu jej zde hledat proto omluvte případnou duplicitu

A si před měsícem jsem si pořídil Alfu Romeo GT 2.0 JTS a před krátkou dobou mi začal palubní počítač hlásit chybu MOTOR CONTROL SYSTEM FAILURE a rozvítila se oranžová kontrolka motoru. Nejprve se to objevovalo jednou za týden a po chvíli zmizelo, nyní již problém nastane téměř při každé jízdě (většinou ve vyšších otáčkách, když na to člověk trochu šlápne), zřídka hláška naskočí hned po nastartování. Společně s hláškou dojde k poklesu výkonu motoru (nijak výraznému). Tato situace mě vedla k tomu, abych nechal projít diagnostikou s následujícími závadami (hláškami):
P0300: Rozpoznání vynechávání zapalování, různé válce, četnost vynech.poškoz.katalyzátor
P0301 a P0303: stejné jako výše jen přímo uveden 1. a 3. válec.
V servise doporučili kontrolu katalyzátorů a zřejmě provedení výměny zapalovacích svíček.
Setkali jste se někdo s podobným problémem? A stačila k vyřešení např. pouze výměna svíček? Obávám se, že by mohl být poškozený katalyzátor, což by zjevně nebyla malá investice (originál údajně stojí kolem 49 tis.Kč). Ikdyž proti tomu hovoří ani nee před měsícem dělané emise, kterými vůz prošel.
Díky za Vaše názory a podněty,
S pozdravem nový Alfista