pedro m píše:Petr:
Petre jak budes delat ten klima kopresor, podelis se o postup, rad bych to taky udelal ale sam se bojim :-)
?
takže... je to na 156, na 159 budou určitě rozdíly...
-vysát klimu
-klasika všechno odkrytovat
-dolů řemen
-dole dva šrouby na kompresoru (každý jiný), nahoře jeden, 2x imbus na hadice... spodní jsem povoloval trubkou... bez heveru bych to nedělal
-pootáčet si kompresor a vytáhnout spodem ven
-šroub co drží řemenici jsem povolil pneumatickou pistolí, protože to nejde nějak citlivě chytit, aby se nedeformovala řemenice a šlo to povolit
-za ním je další závit na menší šroub a vyleze řemenice z tisícihranu, když tak lehce poklepat
-nad ložiskem je segrovka
-vylisovat ložisko z řemenice
-nalisovat zpět, nasadit na kompresor, zajistit, spojku a šroub (ten jsem dal nový)... vše tak průběžně čistit
-a opačný postup zpět do auta a nasadit řemen, na hadice nové těsnění...
-patrona dehydratoru je v chladiči a jde se tam dostat sundáním levé krytky vedle masky a povolením chladiče
-naplnit
s nějakýma pauzama atd jsem se v tom hrabal skoro pět hodit, ale dělat to znovu, tak to jde mnohem rychleji... nejvíc potěší ptákoviny jako protáčející se matka v nápravnici co drží kryt motoru, šrouby co jdou ven tak blbě, že se bojíš, aby jsi je neustřihnul, opravování ptákovin, co kde kdo pos...