přední světla a vše kolem (výměna atd.)
Re: přední světla a vše kolem (výměna atd.)
Zdravím,
jsem tady nový, tak kdybych něco popletl tak mě hned neukamenujte:D Kamarád mi dal do opravy závadu se kterou jsem se ještě nesetkal. Po montáži tažného u AR 156 1.9 JTD mu pořád praská zadní pravá potkávačka, a v klidovém režimu (i když je zamknuto) lehce svítí levá přední obrysovka (nejde tam ani 12V) takže se musí vytahovat baterka aby auto ráno nastartovalo. A na palubovce svítí kontrolka špatné žárovky. Má někdo k dispozici schémata, nebo rady kde začít? Díky
jsem tady nový, tak kdybych něco popletl tak mě hned neukamenujte:D Kamarád mi dal do opravy závadu se kterou jsem se ještě nesetkal. Po montáži tažného u AR 156 1.9 JTD mu pořád praská zadní pravá potkávačka, a v klidovém režimu (i když je zamknuto) lehce svítí levá přední obrysovka (nejde tam ani 12V) takže se musí vytahovat baterka aby auto ráno nastartovalo. A na palubovce svítí kontrolka špatné žárovky. Má někdo k dispozici schémata, nebo rady kde začít? Díky
vyškubat elektriku k tažnému a udělat ji pořádně....
156sw,1,9 JTDm,180 kobylek od sharkana,plně funkční...
Lancia Thesis 2,4 JTD 110KW
Lancia Thesis 2,4 JTD 110KW
1. Změř napětí na svorkách té praskající/slabě svítící žárovky s vytaženým klíčkem
2. Zjistíš, že tam je něco okolo 2V (teď si z hlavy nepamatuju přesnou hodnotu) => propálená řídící jednotka světel, která je vzadu v otáčkoměru
(VND810, který bude nejspíš KO případně mám, kdyby jsi to chtěl opravovat. Jinak přehodit plošňák z funkčního otáčkoměru)
No, a elektrika u tažného bude nejspíš blbě zapojená.
2. Zjistíš, že tam je něco okolo 2V (teď si z hlavy nepamatuju přesnou hodnotu) => propálená řídící jednotka světel, která je vzadu v otáčkoměru
(VND810, který bude nejspíš KO případně mám, kdyby jsi to chtěl opravovat. Jinak přehodit plošňák z funkčního otáčkoměru)
No, a elektrika u tažného bude nejspíš blbě zapojená.
colcino píše:Zdravím,
159 2.2 JTS
ex. 147 1.6TS 88 kW
ex. 156 2.4JTD 103 kW
ex. 147 1.6TS 88 kW
ex. 156 2.4JTD 103 kW
Problém nakonec vyřešen. Kuna prohryzala svazek kabelů u motoru, a šlo napětí z baterie přímo na tu větev. Pomohlo kabely v místě udělat nové a tuším že majitel měnil nějakou jednotku světel či co. Vyjádření servisu kde to bylo. Ale zapotili se prý taky pěkně
Ahoj kluci, již mám v horším stavu přední světla (poškrábané sklo a matné) tak uvažuju o výměně celých světel za neoriginální s nadějí, že budou lépe svítit.
Nejlevnější s čočkou jsem našel tyhle:
http://www.jb-tuning.cz/www-jb-tuning-c ... enim-Cerne
Sice se mi dvakrát nelíbí, ale říkám si, že by to mohlo lépe svítit. Zkušenost s podobnýma jsem tu našel jen s použitím HID Xenonů a to v plánu ale nemám. Nevíte jak svítí v porovnání s originálem s klasikýma H7 žárovkama? Případně má někdo zkušenost s něčím jiným?
Silnější žárovky OSRAM jsem už používal, ale když už uvažuju ty světlomety vyměnit, tak bych to rád vylepšil od základu.
Díky
Sice se mi dvakrát nelíbí, ale říkám si, že by to mohlo lépe svítit. Zkušenost s podobnýma jsem tu našel jen s použitím HID Xenonů a to v plánu ale nemám. Nevíte jak svítí v porovnání s originálem s klasikýma H7 žárovkama? Případně má někdo zkušenost s něčím jiným?
Silnější žárovky OSRAM jsem už používal, ale když už uvažuju ty světlomety vyměnit, tak bych to rád vylepšil od základu.
Díky
Alfa Romeo 156 '01, 1.9JTD 85kW SW
Nebude lepší je rozleštit?pokuď jsou teda dobré paraboly.Nedávno jsem to dělal a parádní výsledek.Totálně zažloutlé jsem je měl a stačila na to jedna zubní pasta a tak 2 hodky práce.
Alfa romeo 156 1.9jtd 85kw r.v03
ex Alfa romeo 33 1.4boxer r.v92.
ex Alfa romeo 33 1.4boxer r.v92.
Vzhledově to pomůže, ale svítit to líp nebude
Alfa Romeo 156 '01, 1.9JTD 85kW SW
kluci ostřik světel u AR 156 před vnějšim fl se montoval i na auta bez xenonů? viz odkaz
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1#
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1#
AR 156 2.4Jtdm, 2004
všechno co má trvat dlouho, vzniká pomalu...
všechno co má trvat dlouho, vzniká pomalu...
- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ano měl jsem je též na své 2,5 z roku 98 a neměla xenony.
Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
- Marek_3L
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
taky to tam mám ale spíš to nechci, vyčachtáš kapalinu jedna dvě
2001 AR 156 Sportwagon 2,5 SP3 verze 141kW
2002 Fiat Doblo JTD pojízdná dílna
1996 Fiat Boxer DoKa odtahový speciál 2.5 TDi 79kW (DJ5TED) naviják 5.5t, měchy, klima, bufík, nádrže, spaní, 225Ah (stále ještě v rekonstrukci)
776.490.174
MM-TECH.cz
2002 Fiat Doblo JTD pojízdná dílna
1996 Fiat Boxer DoKa odtahový speciál 2.5 TDi 79kW (DJ5TED) naviják 5.5t, měchy, klima, bufík, nádrže, spaní, 225Ah (stále ještě v rekonstrukci)
776.490.174
MM-TECH.cz
Na byvale alfe jsem je koupil a dal do nich drahe zarovky od philipsu a svitilo to paradne ale vypadalo to hroznehuskye píše:Ahoj kluci, již mám v horším stavu přední světla (poškrábané sklo a matné) tak uvažuju o výměně celých světel za neoriginální s nadějí, že budou lépe svítit.
Díky
Alfa Romeo Giulietta Qv 280hp
exAlfa Romeo 147 1.9 88kw 5dv 2009 pracovní
exAlfa Romeo 159 1,9jtdm 16v DPF & EGR off by Cendler swirl off
ex Alfa Romeo 156 1,9jtd 85Kw
exAlfa Romeo 147 1.9 88kw 5dv 2009 pracovní
exAlfa Romeo 159 1,9jtdm 16v DPF & EGR off by Cendler swirl off
ex Alfa Romeo 156 1,9jtd 85Kw
To bych radši jezdil poslepu, sorry. Zkus objet vrakoviště, jakýkoliv originál lepší než tohle.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Zkus tady:kachnator píše:Ahoj,
bohuzel mi odesel starter na xenony, da se ta krabice opravit nebo bude zalezet jak moc je ta krabice vevnitr zoxidovana? Snad to budou jen zoxidovane kontery. Pokud vite o nekom kdo ten starter prodava tak mi dejte prosim vedeti jinak mi potom zbyva uz jenom allegro.pl .
Diky
http://www.jb-tuning.cz/www-jb-tuning-c ... -Romeo-156
AR 156, 1,9JTD (77kW) - R.I.P. (10.1.2016)
AR 156 SW, 1,9 JTD (103kW, první FL)
Tak s tím nejde než souhlasit. =D>tuta146 píše:To bych radši jezdil poslepu, sorry. Zkus objet vrakoviště, jakýkoliv originál lepší než tohle.
AR 156, 1,9JTD (77kW) - R.I.P. (10.1.2016)
Zdravím alfisti, chci se zeptat ohledně světel. Budu teď davat rozlestit auto, a pak i přední světla. Daji se rozumně rozdelat (rozsroubovat) nebo to je celé slepené?
Chci to vycistit i zevnitř,po bývalém majitel tam zustaly pěkně suche kousky hmyzu, tak a at vypadaji pěkně.
A možná bych si s nimi vyhrál a dal tam tzv. "Angel eyes" někdo s touhle led upravou ma zkušenosti?
Chci to vycistit i zevnitř,po bývalém majitel tam zustaly pěkně suche kousky hmyzu, tak a at vypadaji pěkně.
A možná bych si s nimi vyhrál a dal tam tzv. "Angel eyes" někdo s touhle led upravou ma zkušenosti?
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 16V
Alfa Romeo 159 SW 2,4 JTDm 20V Q4 Ti.
Alfa Romeo 159 SW 2,4 JTDm 20V Q4 Ti.
chlapi ako mam vybrat tuto zarazku, potrebujem vymenit spinacku
ex alfa 145 TS
ex alfa 156 cross
alfa romeo 159 sw 2,0jtdm
alfa romeo 156 2,5 V6
ex alfa 156 cross
alfa romeo 159 sw 2,0jtdm
alfa romeo 156 2,5 V6
zdravím, chci se zeptat dá se někde sehnat ten motorek na nastavování xenonů (taková krabička) co je pod autem u nápravy? mám je v prde.. a xenony mi svítí moc nahoru. Díky
ALFA ROMEO 156 2.4JTD 20V 129kW
Čau kluci. mají 156-ky svetla z plastu a nebo ze skla? dikes
A.R. 166 2.4 JTD 110 KW po faceliftu manual , bejvala ale vídám ji denně.
- rapid
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
plast, váha je dolezitá
AR Stelvio lusso RWD 2019
AR Stelvio Q4 2019
AR 159SW TI 2,2JTS Selespeed
ducato X250 2017
ex.alfa romeo 156 crosswagon Q4, A5000
Lancia Delta HF Integrale 16v: model 831AB*026. Motor 831D5*000
AR Stelvio Q4 2019
AR 159SW TI 2,2JTS Selespeed
ducato X250 2017
ex.alfa romeo 156 crosswagon Q4, A5000
Lancia Delta HF Integrale 16v: model 831AB*026. Motor 831D5*000
rapid:) diky
A.R. 166 2.4 JTD 110 KW po faceliftu manual , bejvala ale vídám ji denně.