AR 145 1.9TD K.O???
AR 145 1.9TD K.O???
Čau chlapy, potřebuji radu, mám AR 145 1.9TD 66Kw a auto za studena není možno skoro nastartovat chytne až po hodně dlouhé době a mohutným hustým dýmem a nepravidelným chodem, za tepla je to lepší. V chladící soustavě a ve vzduchovém filtru je spousta oleje a když sundám víčko na dolévání oleje tak to hodně fouká ven. Co by mohla být příčina??? Těsnění pod hlavou? Nebo prasklá hlava???
Re: AR 145 1.9TD K.O???
Ahoj, myslim, že jediná dobrá zpráva je, že každej nastarovanej motor fouká ven olej, když sundáš víčko
To ostatní je špatně, nejspíš spatný těsnění pod hlavou, nebo prdlej blok, každopádně se ti někudy míchá olej s chladicí kapalinou. Olej v sáni, snad přes turbo, záleží kolik ho tam je, prý nejaké množství oleje v sání je "v pořádku". Snad dostaneš ještě sofistikovanější odpověď, ale dle mého názoru to navypadá moc dobře 

156 SW 2,4JTD 103kW nero
Taky si myslim že to neni moc dobré spíš mě zajímalo jestli sa dá nějak poznat jestli je to těsnění či hlava nebo blok. Ještě jestli mi někdo poradí tento motor je na chlup stejný jako motor co se dával do tipa???
- Milano75
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
dá se to poznat tím, že změříš komprese a zdiagnostikuješ únik kompresí
na 99% je problém v hlavě- těsnění nebo prasklá
na 99% je problém v hlavě- těsnění nebo prasklá
Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV America
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
Alfa Romeo 75 2,0TS