selespeed - problémy s čerpadlem
selespeed - problémy s čerpadlem
Zdravim vsechny nadsence do znacky alfa romeo mam takovy dotas na lidi problematiky se selespeedem znali zajimalo by me jak se chova selespeedo pokud ma spatnou spojku (myslim sjetou lamelu) je mozne ze by se chovala tak ze cerpadlo ma tendenci porad tlakovat a ze tento problem vyresi vymena sady spojky jinak oleje tam mam dost na diagnostiku pouzivam program Fiatecuscan a ten my hodil chybu P1769 coz me odkazuje na nejake rele ale to co spina cerpadlo a stale cvaka je v poradku vymenil jsem ho za jine a to cvaka stale taky a jeste jednu vec umi muj diag program provest kalibraci selespeedu nebo musim do alfi pokud by to umel tak mam zamysl si tento program koupit pokud ne tak se budu asi poohlizet po necem jinem moc dekuji za kazdou radu a nazor
jak rika znamej "jak to ma kola nebo kozy tak stim bude problem"
alfa romeo 159 1,9 jtdm110kW
alfa romeo 156 selespeed ex
alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
Re: 156 sespeed
tak jsem se ve svem badani dostal o neco dal problem s progamem vyresen umi vse co potrebuju ted jsem zjistil ze cerpadlo mi tlakuje od 40 do 80 baru coz je moc co ma na starosti to aby se pri dosazeni tlaku 50 bar cerpadlo vyplo a seplo az kdyz tlak klesne na 40 baru je to snimac tlaku nebo je nekde nejaky tlakovy spinac ktery je spatnej
alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
netusim ako by sa ti mal chovat robot, pretoze selespeed nemam, ale pokial odide na aute spojka, auto by nemalo asi vobec radit, respektive, by si mal pocut nejake zvuky, respektive ti bude robot vyhadzovat stale jednu a tu istu chybu. na robote, ktory radi, su tri cidla, ktore zabezpecuju celkovu prevadzku, tak aby vsetko fungovalo ako ma. a jedine cez co sa da zistit, ci je vsetko tak ako ma, je examiner. a cez ten sa aj nastavuje selespeed. cize treba pohladat nejakeho znameho co ho ma a co tomu rozumie, aby ti overil, v com moze byt chyba. dufam ze som ti aspon trochu pomohol, lebo znalosti mam od kamosa co ho vlastni a co mu ho opravovali, pretoze mu neradil vsetky rychlosti.
AR 156 SW 2,4 JTDm, 129kW, r.v. '04 ex
AR 156 2,5 V6, 140kW, r.v. '99 ex
AR 159 SW ti 2,4 JTDm AT, 147kW, r.v. '07
AR 147 2.0TS Selespeed, 110kW, r.v. '01
AR 166 2,5 V6 - BA/LPG, 140kW, r.v. '99
AR 156 SW 2,4 JTDm, 129kW, r.v. '04 ex
AR 156 2,5 V6, 140kW, r.v. '99 ex
Jak rychle ten tlaka klesá? Klesne i bez řazení?
Pokud jo, tak by to vypadalo na špatnej zasobník vzduchu.
Taky sem ho měnil.
V krajních situacích se to projevovalo tak, že robot "neudržel kvalt". Zařadil a hned vyřadil, pokud se člověk nerozjel.
Pokud jo, tak by to vypadalo na špatnej zasobník vzduchu.
Taky sem ho měnil.
V krajních situacích se to projevovalo tak, že robot "neudržel kvalt". Zařadil a hned vyřadil, pokud se člověk nerozjel.
Gracia Dio di è stato Niccola Romeo in Anonima Lombarda Fabbrica Automobili
Re: selespeed - problémy s čerpadlem
pánové hodil jsem vám to vlákno do sekce TS (ať to tady můžou nají majitelé jak 147 tak 156 se selespeedem).
Jinak ohledně selespeedu je tady ještě jedno vlákno:
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=5805
tak možná se něco dá vyčíst i tam....
Jinak ohledně selespeedu je tady ještě jedno vlákno:
http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=5805
tak možná se něco dá vyčíst i tam....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
no ten tlak se mi zda ze pada docela rychle hlavne pri razeni mi to cerpadlo nestiha plnit koukal jsem a tlak pri razeni se pohybuje kolem 30 bar jinak s vypnutym motorem se mi tam ryslosti drzi normalne ale jak nastartuju tak je docela problem zaradit kdyz se mi podari zaredit a chci se rozjet tak se motor hrozne dusi prevodovka zacne blaznit nejde vyradit a v robotu to jenom cvaka jak se znazi vyradit pomaha pouze odpojeni baterky auto jsem kupoval stim ze ma spatnou spojku ktera jedina mi zbyla z meho stareho selespeeda ale ted sine pochybuju jestli za tohle muze sjeta spojka jinak jsem schanel ten zasobnik vzduchu a cena je vazne trochu nad muj rozpocet co chci dat do opravy nevite jak se da zjistit jestli je vazne spatnej at nesundavam zbytecne prevodovku dik za vsechny rady a odpovedi
alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
vime...hazip píše:nevite jak se da zjistit jestli je vazne spatnej
vyhod baterku a jeji drzak a pod nim je robot.
povol na robotovi ten zasobnik (vytece trochu oleje) a mrkni na neho.
Vesmes to poznas hned, podle vahy... spatnej je prasklej a plnej oleje...
nemusi byt examiner, staci alfadiag...mfuska píše:netusim ako by sa ti mal chovat robot, pretoze selespeed nemam, ale pokial odide na aute spojka, auto by nemalo asi vobec radit, respektive, by si mal pocut nejake zvuky, respektive ti bude robot vyhadzovat stale jednu a tu istu chybu. na robote, ktory radi, su tri cidla, ktore zabezpecuju celkovu prevadzku, tak aby vsetko fungovalo ako ma. a jedine cez co sa da zistit, ci je vsetko tak ako ma, je examiner. a cez ten sa aj nastavuje selespeed. cize treba pohladat nejakeho znameho co ho ma a co tomu rozumie, aby ti overil, v com moze byt chyba. dufam ze som ti aspon trochu pomohol, lebo znalosti mam od kamosa co ho vlastni a co mu ho opravovali, pretoze mu neradil vsetky rychlosti.
supr dekuji za tip hned jak ho vyndam dam vedet jinak na diag a nastveni vcetne kalibrace pouzivam fiatecuscan mam ho zaplacenej a dela se v nem docela v pohode ani neni drahej
alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
jinak tady na tom odkazu se jde taky lecos dozvedet ale chce to nekoho zdatnyho v anglictine prijde mi to dobre udelany hlavne ta udrzba
http://homepage.mac.com/paul_denyer/sel ... index.html
http://homepage.mac.com/paul_denyer/sel ... index.html
alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
tak jsem sundal akumulator vzduchu celkove mi uteklo asi tak 8 kapek oleje z toho pet jich bylo v akumulatoru takze akumulator se zda byt v poradku ale prekvapilo me ze nevitek skoro zadny olej neni mozny ze je to nekde ucpany nebo zavzdusneny skusim zitra napojit cerpadlo a ovzdusnit system dale me prekvapuje ze je tam cervena barva oleje koupil jsem original tutelu ale ta je zluta puvodni majitel tvrdil ze tam lil taky tutelu cs speed tak nevim premyslim jestli to mam vypustit a dat komplet novej olej tak jestli to neni akumulator tlaku tak uvitam dalsi radu co stim muze byt 

alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
Cervenej by mohl byt Dexron 3, taky sem ho tam měl, bo předchozí majitel ho tam lil... 

po delsi odmlce dalsi poznatek auto na zvedaku radi naprosto v poradku rychlosti tam padaj jak nemci ujel jsem takhle asi tak kilometr podle tachometru sundal jsem auto dolu rozjedu se a zacne problem kousek to jede asi tak deset metru a v robotu zacne cvakat motor ma pri pridani motor nejde do otacek nejde radit ani neutral tam nejde auto zhasnu ale robot cvaka dal cerpadlo jede v kuse a tlak v systemu je stale nizky pomuze pouze odpojeni pojistek na selespeed pote se vse vraci vse do normalu az na to ze se stim neda rozjet kdo vi co stim tak radu sem diky vsem co se snazi mi pomoci
alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
takze mam bohuzel dalsi poznatek ktery mi zase k nicemu nepomohl problem bude nekde v hydraulickem systemu protoze po natlakovani a odpojeni cerpadla okamzite pada tlak skoro az na nulovou hodnotu v klidovem stavu bohuzel nejsem s to poznat odkud mi to utika takze budu schanet komplet robota
alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
nevite nekdo kde je na robotu pretlakovy ventil a jak vypada musim ten unik tlaku najit
alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
pokud to nekomu pomuze tak cely problem byl v jiz zminovanem akomulatoru tlaku ackoliv se zdal dobry tak opak byl pravdou
alfa romeo 155 1,8 ex
alfa romeo 155 1,8 ex
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
taky jsem vyměnil tu "baňku" a funguju už měsíc bez problémů.
Myslím, že při problémech se selespeedem, by se měl zachovat tento postup:
1. Prostříkat relátka a čidla na selespeedu a pumpě sprejem na el. kontakty/ ca 5 eur
2. vyměnit relátka/ ca 20eur
3. Vyměnit akumulátor tlaku/ ca 90eur
4. Vyměnit čerpadlo selespeedu/ ca500 eur, nebo poslat staré na opravu Bellimu do Saska/ ca 250eur
5. Vyměnit selespeed robota/ ca 2700eur
Myslím, že při problémech se selespeedem, by se měl zachovat tento postup:
1. Prostříkat relátka a čidla na selespeedu a pumpě sprejem na el. kontakty/ ca 5 eur
2. vyměnit relátka/ ca 20eur
3. Vyměnit akumulátor tlaku/ ca 90eur
4. Vyměnit čerpadlo selespeedu/ ca500 eur, nebo poslat staré na opravu Bellimu do Saska/ ca 250eur
5. Vyměnit selespeed robota/ ca 2700eur
AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou