Dodělání světel pro denní svícení (?)
- Hory
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Dodělání světel pro denní svícení (?)
Také se mi nechce zakládat nové téma. Koukal jsem že u blinkrů bliká jen vršek ... pořád jsem si říkal k čemu ten spodek tam je tak ... Todle asi nebude origo co? A myslíte že by to šlo nějak předělat bez složitých zásahů na světla pro denní svícení?
Re: Dodělání světel pro denní svícení (?)
a to já ti to téma klidně založím, ať je to tady bokem, protože příspěvků se určitě pár sejde....
Můžu se v první fázi zeptat, proč jako SDS nepoužíváš mhlovky, když teda nechceš svítit normálníma potkávačkama? Mě to přijde jako nejpohodlnější řešení.... (samozřejmě, "legální" to není, ale buzerovat tě kvůli tomu určitě nikdo nebude....)

Můžu se v první fázi zeptat, proč jako SDS nepoužíváš mhlovky, když teda nechceš svítit normálníma potkávačkama? Mě to přijde jako nejpohodlnější řešení.... (samozřejmě, "legální" to není, ale buzerovat tě kvůli tomu určitě nikdo nebude....)
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Já myslím, že předělat to na denní svícení doma na koleně nemůžeš, resp. můžeš, ono to určo svítit bude, ale nebudeš to mít homologovaný, takže asi tak...
Svítit mlhovkama je, s prominutím, taky pěkná blbost. Řiďte se tím, co Vám ukládá zákon a nevymejšlejte furt hovadiny
Svítit mlhovkama je, s prominutím, taky pěkná blbost. Řiďte se tím, co Vám ukládá zákon a nevymejšlejte furt hovadiny

- Tomaso94
- Kontaktovat uživatele:
já jsem to pořešil tak že jsem dal do mlhovek místo H1 žárovku H6W co se dává do deních od Helly, je kratší takže v mlhovce svítí až moc protože jí nevadí krytka, spotřebu má jen 6W, je to přes relé takže po rozsvícení potkávacích automaticky zhasnou, už několikrát mě kontrolovala Policie a vždycky si mysleli že je to origo denní. Zatím teda maximální spokojenost. Kdyby měl někdo zájem fotky pošlu mailem. Do blikačů bych to nedával nebude to skoro svítit sou moc matný... PS: dodržování zákona je pro sraby 

Alfa Romeo 147 1.6 TS r.v. 2001
do mlhovek jsem chtěl dát H1 LED, ale neprolezou otvorem v parabole a hlídá je palubák 
Hory: to světlo dole jsi tam dával ty nebo to tam už bylo? jestli ty, tak na co je to napojený?

Hory: to světlo dole jsi tam dával ty nebo to tam už bylo? jestli ty, tak na co je to napojený?
tak tam daj canbusovanu alebo postaci kablik...palubak nebude hlasit nic...a tvarovo je ziaroviek tiez viac...treba spravne vybrat 

Alfa Romeo 147 ,1,9 JTD 16v 103kW
- Milano75
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
sem zvědav, kdy to ti kokoti zruší (denní svícení)
Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV America
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
já nevim, že furt někdo řeší další přídavná světla pro denní svícení. kurna jednou tam mám normální světla, která jsou konstruována k tomu aby svítila. tak na co je budu šetřit a přidávat k nim nějaká další. to si pak můžu rovnou pořídit i celé auto pro denní ježdění
AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
AR Giulietta 1.4 T-Jet 88kw Sportiva
EX AR Giulia 2.2JTD Super 8AT 110kw
EX AR 159 SW 1.9JTDm 110kw - to je vražda, napsala
EX AR 159 SW 2.4JTDm 154kw Ti
EX AR 156 SW 2.4JTDm 129kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Hory
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
auto vypadá sice stejně jak mé ale mé není. Našel jsem to na FCB v ofiální skupině AR mezi fotkami. Jen se ptám zda se to dělalo nebo ne, protože místo na to v těch blinkrech je. Žádné dopasování něčeho někam nechci :-)
já si říkal, kde to trajdáš, že tam máš tak fajn počasí 

speedy: ano na svícení, ale v noci. Nejvíc mě žere že po rozsvícení palubák sníží intenzitu.
147 jtd 2003
- speedy
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
a můžeš mi říct, jakej je rozdíl v tom, jestli svítim ve dne nebo v noci?
Když pojedu celou noc, tak jsou podrobeny rovněž velkému namáhání. navíc auto je většinou v pohybu, takže se ta lampa i ochladí náporem větru. nezlobte se na mě, ale jedinej argument u mě neobstojí. Ta světla jsou testována v takových podmínkách, v kterých je nikdy provozovat nebudete. A že mi jednou za čas odejde žárovka? tak si prostě koupim novou. To už není takovej nápor na peněženku.
Když pojedu celou noc, tak jsou podrobeny rovněž velkému namáhání. navíc auto je většinou v pohybu, takže se ta lampa i ochladí náporem větru. nezlobte se na mě, ale jedinej argument u mě neobstojí. Ta světla jsou testována v takových podmínkách, v kterých je nikdy provozovat nebudete. A že mi jednou za čas odejde žárovka? tak si prostě koupim novou. To už není takovej nápor na peněženku.
Naposledy upravil(a) speedy dne 11.6.2010, pát 19:41, celkem upraveno 1 x.
AR Tonale Speciale 1.5 VGT 118Kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
EX AR 147 1.6 TS 88kw
- Tomaso94
- Kontaktovat uživatele:
jde hlavně o to že auto svítí jako vánoční stromeček a těch 300W žene zbytečně altík, druhá věc je že svítit ve dne něčím jiným než denním je totální kravina nehospodárnost
je to velkej rozdíl když svítí jen 12W v denních a má to stejnej efekt, elektroniku zvlášť u Alfy to poteší když bude v klidu 

Alfa Romeo 147 1.6 TS r.v. 2001
O stejným efektu svícení denníma světlama a potkávačkama by se dalo polemizovat...
Právě proto, že si to tam každej ňouma bastlí jak ho napadne, tak v konečným efektu svítí každej jinak a viditelnost na silnici je taky rozdílná. Toť můj osobní názor. Něco jinýho je to u aut, který jsou tím vybaveny z výroby...
Právě proto, že si to tam každej ňouma bastlí jak ho napadne, tak v konečným efektu svítí každej jinak a viditelnost na silnici je taky rozdílná. Toť můj osobní názor. Něco jinýho je to u aut, který jsou tím vybaveny z výroby...
- whitedevil
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Mno pokud se budem bavit o tom zabudování do blinkrů - už sem nad tim uvažoval taky... ale usoudil jsem že nejjednodužší bude respektovat zákon, a proto jsem koupil světla (s vyraženou homologací na skle) A ty prostě předělám do mřížky... a to tim způsobem že prostě protáhnu šroubek skrz tu dirku a přišroubuju k plechu kterej bude za mřížkou... nebude nic vidět, nebu vrtat a bude to snadno demontovatelný...
Spíš mě zajímá jak to zapojit tak aby to fungovalo tak jak má... takže až auto začne dobíjet tak zapnout a když rozsvítim světla tak zhasnout...
Spíš mě zajímá jak to zapojit tak aby to fungovalo tak jak má... takže až auto začne dobíjet tak zapnout a když rozsvítim světla tak zhasnout...
Ford Mondeo turnier 2.0 TDCI 103 kw Titanium
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
ex - Alfa Romeo 147 JTD
ex - Fiat uno LOGO turbo
ex - Fiat uno MK I 903ccm
Jak jsem napsal, jediný rozdíl je v tom podsvícení palubovky který asi z nějakýho důvodu svou intenzitu po zapnutí světel sníží. Jinak souhlas že je autu jedno kdy svítím...
147 jtd 2003
On je taky problém v tom, že odrazová plocha lampy je konstrouvaná na určitý počet nasvícených hodin, po kterých už je vypálená pod přijatelnou mez . A když ty hodiny načítáš přes den, logicky si do budoucna zkracuješ životnost Celého světla na noc. A opravdu se u starších a starých aut počítá s většinovým provozem přes den, kdy se nesvítí.
Nezlobte se na mě ale používám normálně svěla na denní svícení a nenapadlo by mě to řešit ani s xenonama, výbojka do něj stolí +- litr tak o co jde. Jak psal někdo výše prdne žárovka tak se koupí nová.. A spotřeba 300W co teda asi maj všechna světla je pri výkonu motoru 100kW tak to je plivnutí do moře.. podle mě to nemá smysl řešit nějakejma bastlama... A denní svícení je podle mě užitečný auto je se světlama opravdu líp vidět 

156 SW 2,4JTD 103kW nero
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Shoddy: +1 

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Svítit ve dne, je opravdu kravina. Ono totiž 100kW výkonu motoru opravdu nemá s výkonem alternátoru nic společného. A při jízdě po městě to věčné zapínání a vypínání nedělá dobře ani žárovkám a ani baterce. A nehledě na to, že leckterej debil svítí ve dne dálkovejma protože ten rozdíl ve dne nevidí a na palubovku nečumí. Šmytec.
Alfa Romeo 147 2.0 TS Distinctive
Pánové nevím, nevím proč vůbec nějaký idiot tam nahoře vymyslel nějaké světla pro denní svícení. Je to úplná blbost. Každému druhému to svítí úplně jinak, někdo tam má nějaké diodové letky, a různé kraviny. Něco strašně oslňuje atak. Buď to měli nechat tak, jak to je, nechat rozsvíceny potkávací a obrysová světla, nebo zrušit svícení ve dne vůbec. Každý druhý navíc stejně porušuje zákon, protože v zákoně je mít za jízdy zapnutá obrysová a potkávací světla, a když má někdo zaptuná ty podomácku udělaná světla "pro denní svícení" tak mu to svítí jen "potkávačkama" a né už obrysovkama.
Přečti si ten zákon ještě jednou, možná dvakrát 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- coyote
- SemTuFurt
Ale v jednom má pravdu. Kdekdo to má zapojený blbě. Takže jim to svítí i s obrysovkama a t tlumejema. V noci je to lahůdka 

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej