http://e-pneu.cz/katalog_alu.php?v=WSPxjohny píše:Kde jsi je objedvnával? Na stránkách žádný shop nemají...
ale mají je všude možně, bohužel jsou taky všude dlouhý dodací lhůty

http://e-pneu.cz/katalog_alu.php?v=WSPxjohny píše:Kde jsi je objedvnával? Na stránkách žádný shop nemají...
byly do 2 týdnů, pak do měsíce a teďka by měly být koncem června. Je to trochu na dlouhý lokte.xjohny píše:Tak to jsou pěkný ceny no... A byly ty tvoje skladem, když jsi je objednával?
To se právě řekne, sežeň mi starší 16" elektrony s roztečí 5x110 a správným ET...tuta146 píše:Kup si starší 16" elektrony, nových je do té prosolené sr.čky škoda. Ale jestli chceš utrácet....
Na motorizace 1.8 a 1,9 a 2.2 benz. a 1.9 nafta 16 kola dostaneš, tyto motorizace se s nimi v nižších výbavách (Medium a Progression) i prodávaly. Jen to nesmí být specifikace Ti.sunic píše:Jste si jistí, že na 159ku napasujete 16tky kola? Já to řešil loni před zimou, koupil jsem 16tky plecháče z Opela Astry (model 2007), ET i rozteč šroubů stejná, ale nedostal jsem je na auto přes brzdiče.. i v papírech mám kola od 17tek výš.
Musíš je tam dostat. Pokud máš standardní verzi 1.9JTDm bez Ti předních brzdových třmenů, tak to musí jít. Jak už jsem psal - Tvoje verze se v nejnižší výbavě na 16´ plechách prodávala a 16´ liťáky tam dáš taky. Jde jen o předepsaný rozměr.sunic píše:Ok. Škoda, na svýho 110ti kilowattovýho ropáka je nedostanu..
Není to jednoduché rozhodnutí, ale já to vidím takhle. Pokud hodně jezdíš, navíc třeba spíš ve městě po kostkách nebo na rozbitých okreskách, tak bych zůstal ŕozhodně u 17´. Dal bych tam nějaká origo Alfa kola, třeba i repliky, protože místní vydřiduši za to chtějí neskutečný ranec. Na zimu nějaké laciné liťáky. Navíc si myslím, že na standard verzi AR159 s Tvým motorem je to optimum.xjohny píše:Hele, já se spálil úplně stejně. Koupil jsem od někoho plechy z Opela a taky jsem je tam nedostal. Ale 16" alu se správným ET tam už šly v pohodě, horší už to bylo s roztečí.
Když jsem totiž na jaře ty kola sundaval tak na mě padaly piliny z těch šroubů. Takže už je nechci a radši bych origo. A asi nakonec koupim zimní 17" gumy a na léto uvidíme
limach: Co si myslíš o 18" kolech na ne-Ti podvozku? Bude to znatelný rozdíl oproti 17"?
O tom, že bych měl verzi Ti nevím(nikde nic značenýho není), ale fakt je tam v pneuservisu nedostali.. a u 16tek neoriginál plecháčů by přece měl být průměr vniřku rákfu stejný jako u 16tek originálů, né? ET, nebo jíný údaj na to snad vliv nemá.., si teda myslím.limach píše:Musíš je tam dostat. Pokud máš standardní verzi 1.9JTDm bez Ti předních brzdových třmenů, tak to musí jít. Jak už jsem psal - Tvoje verze se v nejnižší výbavě na 16´ plechách prodávala a 16´ liťáky tam dáš taky. Jde jen o předepsaný rozměr.sunic píše:Ok. Škoda, na svýho 110ti kilowattovýho ropáka je nedostanu..
Díky za názor, jsem trošku fajnšmekr na vzhled auta, jinak bych dál jezdil Oktávkoulimach píše:Není to jednoduché rozhodnutí, ale já to vidím takhle. Pokud hodně jezdíš, navíc třeba spíš ve městě po kostkách nebo na rozbitých okreskách, tak bych zůstal ŕozhodně u 17´. Dal bych tam nějaká origo Alfa kola, třeba i repliky, protože místní vydřiduši za to chtějí neskutečný ranec. Na zimu nějaké laciné liťáky. Navíc si myslím, že na standard verzi AR159 s Tvým motorem je to optimum.
Pokud jsi ale fajnšmekr, jezdíš po lepších silnicích, míň km, příp. kombinace řečeného, zkusil bych 18´.
Ale komfort bude určitě lepší na 17´ ,zvlášť na našich polňačkách, a jízdní výkony se na nich zase až tak moc od 18´ lišit nebudou. Teda podle mě, 18´ jsem nezkoušel, ale já jezdím léto na 235/40 R19 a zimu právě na 17´ rozměru 225/50 R17. Ten rozdíl v komfortu je hodně znatelný a když se dívám na rozměr gumy, tak 18´ je 19´ dost blízko...![]()
Takže závěrem, můj názor a jak bych to řešil já? Zůstal bych trvale na 17´![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti