Ekonomické informace (Alfa, koncern Fiat, a tak vůbec....)
Re: Ekonomické informace (Alfa, koncern Fiat, a tak vůbec....)
156 SW 1.9 JTDm
pánové prodeje Giulietty za první asi kompletní měsíc: 07/2010 - 2.930ks. To je moc pěkné číslo - po Evropě by to snad mohlo celkem udělat 7.000ks a pak by se to rýsovalo na nějakých 80.000 ročně což by byla paráda
Jde o to, jak dlouho to Jůlince vydrží....
Aby nedopadla jako Mito, které v tomto měsící spadlo na 1400ks (minulý rok touhle dobou 3000) a kterému bohužel poměrně rychle dochází dech....
Jinak pikantní je, že třeba Lamborghini v červenci prodalo v Itálii 3 auta
(vloni 17). Zdá se, že poněmčené Lambo Italům moc nevoní.... (a krizí to není, Ferrari se prodává dobře.....)

Aby nedopadla jako Mito, které v tomto měsící spadlo na 1400ks (minulý rok touhle dobou 3000) a kterému bohužel poměrně rychle dochází dech....

Jinak pikantní je, že třeba Lamborghini v červenci prodalo v Itálii 3 auta

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Rac3r
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Však to už není Lambo ale Folksvágen co si hraje na LamboKubas píše:Zdá se, že poněmčené Lambo Italům moc nevoní.... (a krizí to není, Ferrari se prodává dobře.....)

Kdyby ty prodejní čísla Jůlii vydržela,bylo by to dobrý

__ ex __
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD
Alfa Romeo 155 1.8 Twinspark 8v
Těch 2930 je údaj z ACEA prodejů v Itálii? a 7000 je sumární odhad z prodejů v EU? (jestli jo, tak hodně dobré!) Co si vybavuju, tak po předváděcím posledním květnovém víkendu v Itálii bylo vytvořeno mnohem více objednávek, takže IMHO lze předpokládat, že fabrika nestíhá vyrábět (nad to verze QV bude až na podzim). Jinak MiTo bída (a to ještě nebyla uvedena nová Ypsilonka) a 159 úplně vypadla z TOP10 v segmentu v Itálii...Kubas píše:pánové prodeje Giulietty za první asi kompletní měsíc: 07/2010 - 2.930ks. To je moc pěkné číslo - po Evropě by to snad mohlo celkem udělat 7.000ks
33 ♥ S ♥ 16V
Citace Autotip č.16 srpen:
Šéf koncernu Volkswagen Martin Winterkorn čelí spekulacím o tom , že jeho firma pošilhává po Alfě Romeo " Jde o značku snů. A to je tak vše co k tomu mohu říci" prohlásil stroze.
Šéf koncernu Volkswagen Martin Winterkorn čelí spekulacím o tom , že jeho firma pošilhává po Alfě Romeo " Jde o značku snů. A to je tak vše co k tomu mohu říci" prohlásil stroze.
ALFA ROMEO 75 2,0 T.Spark (1989)
ALFA ROMEO 166 2,5 V6 (2001)
ex:Alfa Romeo 155 1,8 T.Spark 8V (1994)
Alfa Romeo 75 2,0 T. Spark S (1988)
Alfa Romeo Giulietta 1600 (1985)
ALFA ROMEO 166 2,5 V6 (2001)
ex:Alfa Romeo 155 1,8 T.Spark 8V (1994)
Alfa Romeo 75 2,0 T. Spark S (1988)
Alfa Romeo Giulietta 1600 (1985)
Dej to VW fórum a budeš veřejný nepřítel č. 1 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Pavli: italské čísla mám odsud http://www.unrae.it/files/lug10_top10seg.pdf
těch 7.000 je můj optimistický odhad - normálně pro prodeje platí, že půlku prodá Alfa v Itálii a půlku venku. Tady Giuliettě trochu přidávám, protože věřím, že to je auto které snad konečně může být úspěšné i jinde než doma....
Jinak 159/Brera to už je odpískáno, bohužel.... Problém je v tom,že Alfa vždycky úspěšně prodává jen jeden model.... Vloni jelo Mito, teď zas snad Jůlinka - bohužel to nikdy není tak, že by se dobře prodávalo víc modelů zaráz.....
těch 7.000 je můj optimistický odhad - normálně pro prodeje platí, že půlku prodá Alfa v Itálii a půlku venku. Tady Giuliettě trochu přidávám, protože věřím, že to je auto které snad konečně může být úspěšné i jinde než doma....

Jinak 159/Brera to už je odpískáno, bohužel.... Problém je v tom,že Alfa vždycky úspěšně prodává jen jeden model.... Vloni jelo Mito, teď zas snad Jůlinka - bohužel to nikdy není tak, že by se dobře prodávalo víc modelů zaráz.....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
To znamená, že je asi něco špatně. Fiat to asi bohužel nezvládá. Nové modely se vypouští do světa neskutečně pozdě. Tím se odlévá část klientely- to tvrdé jádro, které by koupilo nový model, kdyby byl, stejný o pár let mladší si koupí málo kdo. . .
A co se týče Mita, tak asi půjde o to, že dostalo silnou kounkurenci z vlastních řad. Hlavní problém je ten, že Alfa nedokáže zaujmout širší spektrum lidí a to je škoda. Potřebovalo by to nějaký zásadní impuls, zatím je to přešlapování na místě.
A co se týče Mita, tak asi půjde o to, že dostalo silnou kounkurenci z vlastních řad. Hlavní problém je ten, že Alfa nedokáže zaujmout širší spektrum lidí a to je škoda. Potřebovalo by to nějaký zásadní impuls, zatím je to přešlapování na místě.

Alfa Romeo 156 2.0 16v 114kW
a nějaký ty veteráni
a nějaký ty veteráni
- Rac3r
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
No to snad néMajkll píše:Citace Autotip č.16 srpen:

__ ex __
Problém u Alfy je, že vždycky navnadí a pak nic. Kdo by kupoval 159-ku, když je už dva roky anoncovaná Giulia? To samé bylo se 147 a Giuliettou. No a o Mito GTA nebo 169-ce ani nemá cenu hovořit. U Giulietty budou rozhodující prodeje příští rok, až opadne vlna euforie z nového modelu. Technika je výborná a jestli se přidá titul "Car of the Year 2011" tak to může být prodejní trhák. Já to Alfě přeju.
Statistika SDA - registrace nových vozů v ČR:
http://portal.sda-cia.cz/stat/
model ... červenec 2010 / celý rok 2010 (počet kusů)
Mito .......... 2 / 34
147 .......... 0 / 4
Giulietta ... 6 / 19 (za 3 měsíce)
159 .......... 6 / 42
8 C ........... 0 / 1
Brera ....... 0 / 2
GT ............ 0 / 5
Spider ...... 0 / 3
Statistika SDA - registrace nových vozů v ČR:
http://portal.sda-cia.cz/stat/
model ... červenec 2010 / celý rok 2010 (počet kusů)
Mito .......... 2 / 34
147 .......... 0 / 4
Giulietta ... 6 / 19 (za 3 měsíce)
159 .......... 6 / 42
8 C ........... 0 / 1
Brera ....... 0 / 2
GT ............ 0 / 5
Spider ...... 0 / 3
Naposledy upravil(a) Honza R. dne 5.8.2010, čtv 09:06, celkem upraveno 2 x.
Alfa Brera 1750 TBi
No jo, Alfa je přecejen módní značka a tak ty modely sice hodně zaujmou, ale zájem o ně většinou zase rychleji opadne (takovému Golfu je to jedno, když je už 25 let furt stejný, že....). Právě proto je problém, že jim strašně dlouho trvá, než něco vždycky vypotí....
Jinak Mito se vloni hodně prodávalo díky šrotovnému, takže ten současný pokles je asi daný i tím.... Nevím, u těch prodejů je vždycky strašně moc proměnných.... Bohužel je ale pravda, že až přijde nová Lancia "Y", tak to pro Mito bude další rána.... (ono už by si pomalu zasloužilo facelift, interiér by mohli vylepšit.....)
Jinak Mito se vloni hodně prodávalo díky šrotovnému, takže ten současný pokles je asi daný i tím.... Nevím, u těch prodejů je vždycky strašně moc proměnných.... Bohužel je ale pravda, že až přijde nová Lancia "Y", tak to pro Mito bude další rána.... (ono už by si pomalu zasloužilo facelift, interiér by mohli vylepšit.....)
- enzo156
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Ano Alfa je "módní" značka, problém zásadního ražení je ten, že se zeštihluje nabídla modelů, ať to vezmu z pohledu Fiatu, s prominutím ty pitomcové v Turíně nejsou schopní udělat od spuštění Brava 2 do výroby verzi kombi, to je zásadní sek hlavně v nižší střední takřka sebevražda v prodejích, to samý platí pro verzi 3D, o variantách Cross apod. škoda mluvit. To samý platí pro Lineu, sedan dobrý, proč ne kombi nebo liftback? Modifikace modelů je základní předpoklad pro úspěch na trhu a za co nejmenší možný náklady, nejsem odborník na konstrukci, ale asi to tak bude, vzdyť i ty blbý zkřížený motyky prodávaj hromadu verzí od Pola až nevim kam. A bohatě to stačí. Stilo mělo širší záběr, o generaci starší Bravo, Brava, Marea škoda mluvit.
Já vím, Marchione se dal na cestu do USA, kde se otevírají nový možnosti, ale tahle cesta bude hodně bolet, musí se šetřit, a na druhou stranu se bude hodně sypat do Chrysleru.
Z pohledu Alfy, proč není 5ti dvéř MiTo? Vychází z GP, problém takřka minimální, kdyby bylo 5ti dvéř, nepřemýšlím ani minutu a máme ho doma, do města ideál, když srovnám Giuliettu tak je asi o 15cm kratší než naše 156SW, a to do města už není ono. A to srovnávám nižší střední se středně třídním (nejmenším z kategorie)autem.
K Giuliettě, má na to uspět, ale mohla tu bejt už před rokem, mohla přijet ve 3D verzi a ne až po faceliftu jak jsem někde četl, tohlecto plácání modelů 3dvéř pro ty co chtěj ať si koupí Mito a kdo 5ti dvéř ať jde do Giulietty, to je k ničemu a to je to proč Alfa ztrácí a opět bude, dokud se přístup nezmění.
Po tom co jsem četl na Alfisti.com komentáře po oslavách 100let od jednoho Itala co tak trochu vidí pod pokličku v Alfě a návaznosti vztahů mezi nanagementem Fiatu a Alfy, zejména Marchioneho, prodej značky do vlastnictví zkříženejch motyk je otázkou času, a Marchione bohužel podniká kroky aby se tak stalo.
Nezbývá než věřit že se tomu nakonec nestane a v Itálii konečně dostanou rozum a začnou tvořit, varianty coupé, spider ale i jednoduchý 3 a 5ti dvéře.
Ad koupě staršího modelu v novějším ročníku, než novýho, u 156 oproti 159 bych do toho po zvážení všech vlastností obou šel, ale asi jsem debil
Já vím, Marchione se dal na cestu do USA, kde se otevírají nový možnosti, ale tahle cesta bude hodně bolet, musí se šetřit, a na druhou stranu se bude hodně sypat do Chrysleru.
Z pohledu Alfy, proč není 5ti dvéř MiTo? Vychází z GP, problém takřka minimální, kdyby bylo 5ti dvéř, nepřemýšlím ani minutu a máme ho doma, do města ideál, když srovnám Giuliettu tak je asi o 15cm kratší než naše 156SW, a to do města už není ono. A to srovnávám nižší střední se středně třídním (nejmenším z kategorie)autem.
K Giuliettě, má na to uspět, ale mohla tu bejt už před rokem, mohla přijet ve 3D verzi a ne až po faceliftu jak jsem někde četl, tohlecto plácání modelů 3dvéř pro ty co chtěj ať si koupí Mito a kdo 5ti dvéř ať jde do Giulietty, to je k ničemu a to je to proč Alfa ztrácí a opět bude, dokud se přístup nezmění.
Po tom co jsem četl na Alfisti.com komentáře po oslavách 100let od jednoho Itala co tak trochu vidí pod pokličku v Alfě a návaznosti vztahů mezi nanagementem Fiatu a Alfy, zejména Marchioneho, prodej značky do vlastnictví zkříženejch motyk je otázkou času, a Marchione bohužel podniká kroky aby se tak stalo.
Nezbývá než věřit že se tomu nakonec nestane a v Itálii konečně dostanou rozum a začnou tvořit, varianty coupé, spider ale i jednoduchý 3 a 5ti dvéře.
Ad koupě staršího modelu v novějším ročníku, než novýho, u 156 oproti 159 bych do toho po zvážení všech vlastností obou šel, ale asi jsem debil

Alfa 156 GTA 3.2V6 2002 - svody CF2 - downpipe od A.M.A. exhaust systems - Torsen Q2
Škoda Octavia II 1.9TDI 77kW 4x4
/F/I/A/T/ Dobló Panorama Emotion 2.0JTD 99kW
Alfa 156 SW 1.9JTD 85kW Distinctive 2002 - EX
Cuore Sportivo - KUA Sportovní
Škoda Octavia II 1.9TDI 77kW 4x4
/F/I/A/T/ Dobló Panorama Emotion 2.0JTD 99kW
Alfa 156 SW 1.9JTD 85kW Distinctive 2002 - EX
Cuore Sportivo - KUA Sportovní
5dv Mito bude snad 2012 nebo kolik.... (má to být součást vstupu Alfy do USA....). Jinak těch špatných věcí v nabídce Fiatu je hodně, kombíky strašně chybí, ikdyž chápu, že prostě teď bylo potřeba dělat jen ta auta co vydělávají a nebyly peníze na experimenty....
Jinak prodej Alfy VW bych vůbec neřešil, o tom neví nikdo nic.... Takových různých tlachů už jsme za posledních 5 lety slyšeli....
Jinak prodej Alfy VW bych vůbec neřešil, o tom neví nikdo nic.... Takových různých tlachů už jsme za posledních 5 lety slyšeli....
jj jenomže kolik je fanoušků co bude čekat 2 roky na 5dv verzi a nekoupí si motyku?
Kombíky to samé, spousta lidí šla do SW, i když ani náhodou nemá největší a nejpřístupnější zavazadlový prostor, jenom prostě chtěli kombi. Tenhle přístup AR nechápu
Jinak o přestupu na nový model... Byl jsem rozhodnutý, že jdu do 159 2,2 JTS, projel jsem se a zjistil jsem, že kromě toho, že se mi vnitřek 156 líbí víc, tak to jede úplně stejně a doplatek (cca 200 tis) po prodeji mojí 156 mi za 6 čoček vepředu nestojí

Kombíky to samé, spousta lidí šla do SW, i když ani náhodou nemá největší a nejpřístupnější zavazadlový prostor, jenom prostě chtěli kombi. Tenhle přístup AR nechápu

Jinak o přestupu na nový model... Byl jsem rozhodnutý, že jdu do 159 2,2 JTS, projel jsem se a zjistil jsem, že kromě toho, že se mi vnitřek 156 líbí víc, tak to jede úplně stejně a doplatek (cca 200 tis) po prodeji mojí 156 mi za 6 čoček vepředu nestojí

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
- Rac3r
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Jsem hodně zvědavej na suv od Alfy

__ ex __
Aktualizace alfáckých plánů na trhu v USA.... pro letošek je to asi šestá strategie
http://news.auto.cz/aktuality/alfa-rome ... rocne.html

http://news.auto.cz/aktuality/alfa-rome ... rocne.html
Hmm. Myslím, že u Alfy ani neví jestli v nástupci 159ky se motory nebudou náhodou jmenovat TDI a TSI. . . 

a nějaký ty veteráni
a nějaký ty veteráni
- Rac3r
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Nestraš.. 

__ ex __
No, jen aby za čas nenakráčeli nějaký číňani a nevypálili všem rybník.
To by byla Alfa jak má být!

To by byla Alfa jak má být!

a nějaký ty veteráni
a nějaký ty veteráni
- Holocausto
- SemTuFurt
Jestli AR spadne pod motyky tak nevím jestli si 164 nebo jakoukoliv jinou alfu nechám. 

Alfa Romeo 164 2.0 TS (1998)
ex Ford Granada 2.3 V6 (1984)
ex Ford Sierra 2.0 DOHC (1989)
(Holocausto - Brazilian ANTI-nazi black metal)
ex Ford Granada 2.3 V6 (1984)
ex Ford Sierra 2.0 DOHC (1989)
(Holocausto - Brazilian ANTI-nazi black metal)
Jakou to má logiku? Stalo by se tím ze 164 horší auto? 

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
No...Rac3r píše:Jsem hodně zvědavej na suv od Alfy![]()
http://autolandmedia.com/alfa-romeo/alf ... otted.html
Já snad radši ani ne...
156 sw 2.4JTD (103kw)
- Rac3r
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Klid to je jen fake.. tady se to řešilo http://www.alfisti.cz/forum/viewtopic.p ... 02&start=0 dřív to byl prototyp pod označením Kamal ale i tak se mě to nelíbí 

__ ex __
No právě, že to by bylo docela dost zdrcující... Ale zas na druhou stranu.. Pokud by to pomohlo, tak by se to přežít dalo... Dyť Porsche táhne právě hnusnej Cayenne...
156 sw 2.4JTD (103kw)
- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Cayenne není zas tak hnusnej!
a v turbu i slušně jede
Design, interiér, jízdní vlastnosti atd..není nic co by se mi nelíbilo, krom servisu a cen ND, to už je jiné kafe. Ale je vidět, že jsou čím dál oblíbenější, na silnicích jich jezdí čím dál víc.

Alfa Romeo GTV 2.0 TS 16V
Škoda každého kroku, který se jde pěšky...
Škoda každého kroku, který se jde pěšky...