Ahoj přátelé,
dnes jsem vyřídil všechny papíry a je ze mě taky Alfista. Mám 156 2.0 JTS rok 2003.
Ale co čert nechtěl, když jsem čekal na kamaráda, po asi 5ti minutách volnoběhu a zapnuté klima se rozsvítila kontrolka Poruchy diagnostického systému motoru (žlutá) a objevila se chybová hláška na displeji. Podle návodu by to mohlo být něco se vstřiky nebo zapalováním. Kontrolka svítí i po opětovném nastartování i při vychladlém motoru. Nevíte prosím někdo co by to mohlo být?
Je možné, že po tom, co auto žilo "klidným životem" a já ho teď trochu protáhl, se dostalo něco do palivového filtru nebo tak něco?
Ještě druhá věc, při nastartovaném motoru, po otevření haupny se krom zvuku motoru ozývá v horní části nepravidelný zadrhávaný pískot nebo slabé bzučení. Když jsem pustil ventilátor, tak bzučí víc, ale když ho vypnu, tak bzučí pořád dál, nevíte co by mohlo být toto?
Díky moc za rady ;-)
Svítící kontrolka diagnostického systému
Svítící kontrolka diagnostického systému
Alfa Romeo 159 SW, 2.4 JTDm, 154kW,Ti
Alfa Romeo 156 SW, 2.0 JTS, 122kW
Alfa Romeo 156 SW, 2.0 JTS, 122kW
Re: Svítící kontrolka diagnostického systému
JTS je dobrá volba
Jestli ti to na palubáku píše "motor control system failure" tak jeď na diagnostiku, nakhle tipovat, diag ti řekne... Jestli jsi nový majitel a chtěl jsi to protáhnout, navíc do toho nalil třeba 100oct benzín, tak tipuju opotřebovanou lambda sondu, ale jak říkám, je to pouze tipování.

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS