Příspěvek
od Havoc » 14.8.2010, sob 19:13
Vo se týče otázky na rozdíl benzínu, tak v alfě jsem nikdy nepozoroval rozdíl mezi vervou, v-powerem a nebo občas mezi klasikou natural 95, alespoň ta moje jede na všechny benzíny, které jsem zatím bral, úplně stejně. Nerozeznal jsem ani rozdíl v zátahu, ani ve spotřebě a ani v tichosti motoru. Zato jak jsem psal výše, u favorita to bylo hodně znát, na podobných motorech bylo poznat, že benzíny jako verva nebo v-power jsou opravdu o něčem jiném, auto mělo lepší zátah a motor byl tišší, rozdíl ve spotřebě jsem nezaznamenal. Na benzíny 95 to z 90% nejelo vůbec, krom těch dobrých a přesně jsem na tom motoru poznal, že benzín 98 je opravdu lepší než 95 a není to žádné placebo, ale prostě v normálním motoru jako sériový v alfě tyhle rozdíly poznat nejdou a člověk si myslí, že třeba lepší benzín nemá cenu tankovat, že tam rozdíl není (sám ho nepozoruji), po zkušenostech s upraveným motorem ale vidím, že rozdíl v těch benzínech je a veliký, takže i když alfa jede úplně normálně na natural 95 od "horší" benzínky a nevidím rozdíl, tak stejně tam ten rozdíl být musí, byť v minimálním měřítku, které není tak znát. Proto ze zvyku i do alfy ty "lepší" benzíny zásadně tankuji, takže i když tam rozdíly v zátahu atd... nevidím, já osobně sám za sebe ty lepší benzíny přesto doporučuji po zkušenostech s jinými auty, můj názor :-)
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Selespeed Sportwagon (11/2003)
BA3 2107 (1987)