máslo
asi 400g lišek
zázvor (může být i sušený mletý)
malá cibule
Rama smetana na vaření (není kalorická jako klasická smetana a zároveň omáčku zahustí, ale opravdá kuchařka tam dá 35% smetanu a zahustí světlou jíškou, nebo alespoň moukou rozkvedlané v mléce

1 bobkový list
1-2 nové koření
5-6pepř celý
podle chuti pepř čerstvě mletý barevný
1-2 lžíce octu
natrhaná petrželka
na másle lehce zpěníme najemno nakrájenou cibuli a osmažíme (stejně se hned začnou dusit) lišky pak přidáme bobkový list, 5 kuliček pepře, 1-2 kuliček nového koření, ždibec zázvoru a podlijeme vodou (ještě lépe masovým vývarem) dusíme, nebo vaříme cirka 20-30 minut. Výhoda lišek je, že se nerozvaří a zalijeme Ramou, přidáme 1-2 lžíce octa a ještě 5 minut povaříme.
Mezitím si uvaříme těstoviny, které po scezení zamícháme do omáčky a posypeme natrhanou petrželkou. Důležité je zachovat postup, kdy se pasta přidá do pánve NEPROPLÁCHNUTÁ. Pěkně se omáčkou obalí.
Mal Zeit!