Martin Ti - Alfa Romeo 156 Sportwagon JTDm (2004)
Martin Ti - Alfa Romeo 156 Sportwagon JTDm (2004)
// zalozeno jako diskuse ke karte
http://www.alfisti.cz/index.php?link=cu ... artin%20ti
http://www.alfisti.cz/index.php?link=cu ... artin%20ti
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
Re: Martin Ti - Alfa Romeo 156 Sportwagon JTDm (2004)
tož vitaj mezi wagónáře!
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS SW, Distinctive /2004/
ex Mazda 323f 1.5i /1994/; ex Škoda Rapid 136 /1989/
ex Mazda 323f 1.5i /1994/; ex Škoda Rapid 136 /1989/
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
tak to je opravdu pěkná 156 

Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
- dolphin7
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Nejkrásnější Sportwagon co znám! Fakt skvělý výběr Martine
Už když jsem ho viděla poprvé v tý myčce (loni na Agipu
), tak jsem se ho nemohla nabažit, je prostě nádherný! 

Alfa Romeo GTV 2.0 TS 16V
Škoda každého kroku, který se jde pěšky...
Škoda každého kroku, který se jde pěšky...
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Fakt moc hezka, ta vybava je super 

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
Díky Richimu za založení karty. Ještě doladíme ňáke nepřesnosti a bude to super.
Všem moc děkuju za super přivítání tak konečně sem mezi váma :-) Ještě trošku zápasím se smajlíkama....., ne a nejdou mi sem narvat. Sem asi natvrdlej!
Jo výbava je dobrá má to vše akorát vyhřívání sedaček to nemá, ale to mi nevadí....stejně to je na nic jen to žere proud. A problémy s nastydlejma vaječníkama sem ještě neměl :-)
Nejvíc mě baví sedačky recaro a sportovní podvozek. Už se nemůžu dočkat až zjistím jeho limity na kameni. Na normální silnici to zas tak vyzkoušet nejde na suchu to prostě neutrhnu. Jupí to jsem vždycky chtěl....... :-)
Všem moc děkuju za super přivítání tak konečně sem mezi váma :-) Ještě trošku zápasím se smajlíkama....., ne a nejdou mi sem narvat. Sem asi natvrdlej!
Jo výbava je dobrá má to vše akorát vyhřívání sedaček to nemá, ale to mi nevadí....stejně to je na nic jen to žere proud. A problémy s nastydlejma vaječníkama sem ještě neměl :-)
Nejvíc mě baví sedačky recaro a sportovní podvozek. Už se nemůžu dočkat až zjistím jeho limity na kameni. Na normální silnici to zas tak vyzkoušet nejde na suchu to prostě neutrhnu. Jupí to jsem vždycky chtěl....... :-)
Alfa romeo 156 Sportwagon TI 2,4 JTDm 129 Kw
Gratulace - je naprosto úžasná!!!
tohle je přesně ta kára, kvůli které jsem začal chtít Alfu - 156 SW po faceliftu s 5 válcem v TI verzi. Loni nějak touhle dobou už jsem málem jednu koupil - narozdíl od Tvé princezny ale byla černá a neměla hagusy - na fotkách vypadala fantasticky, ale naživo jsem ji nakonec ani neviděl - pořád jsme si s majitelem telefonovali a ladili podrobnosti - vyštval jsem ho na kontrolu podvozku do Alfy v Ostravě (nechtělo se mi tam z Prahy jezdit úplně na blint...) a nějakej strejc s žigulem mu tam údajně vlítl před tim servisem do řidičových dveří - bylo mi ho i toho fantastickýho auta tenkrát moc líto - jak píšeš, zrovna těchhle typů moc není a ve slušným stavu už vůbec ne. Tak ať to drandí ale bacha - sice to jen tak neutrhneš ale fyzika je svině! 

Dodge Durango - 3,6 Pentastar - 2017, Alfa Romeo GTV - 3,0 v6 24v - 1998
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013
krteczek: Díky já sem se rozhodoval stejně jako ty, když sme pro ní jeli tak vedle stála 159 sw, ale s menší výbavou a s 1.9 JTDm. Ale srdce mi zavelilo pro tuhle, zdá se mi sportovnější a lehčí v zatáčkách. 159 je zase pohodlnější, robustnější, větší a to jsem zrovna nehledal.
Chci ještě ňákým způsobem navýšit výkon, osadit to spojlerama, aby to zatlačilo auto při průjezdu zatáčkou více k zemi.
Chci ještě ňákým způsobem navýšit výkon, osadit to spojlerama, aby to zatlačilo auto při průjezdu zatáčkou více k zemi.
- Balanta
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
pěkná alfice, ať slouží 

Alfa Romeo Stelvio 2.9 QV
www.cyklobarbecva.cz
www.cyklobarbecva.cz
- Sgt.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkná, hlavně jí nepodělej nějakejma spojlerama a chipem.
Buď rád že pěkně jezdí.

BMW e39 525i M-paket -Herman
BMW e36 320i@141kw cabrio - Hans
R.I.P. AR 159 SW Ti 2,4 JTD-M 154kw - skurvená srno
R.I.P AR 159 SW 2,4 JTD-M 147kw - Matyldo dobře si je ochránila! EX AR 156 SW 1,9 JTD-M 110kw
BMW e36 320i@141kw cabrio - Hans
R.I.P. AR 159 SW Ti 2,4 JTD-M 154kw - skurvená srno
R.I.P AR 159 SW 2,4 JTD-M 147kw - Matyldo dobře si je ochránila! EX AR 156 SW 1,9 JTD-M 110kw
Právě, že jsem moc rád, že dobře jezdí. Ale ňáký ty koníky navíc by se hodily. Ještě nevím, jestli chip nebo ňáká jiná úprava jako výfukové svody, vyhodit kat a jiné blbé věci, které sou tam jaksi navíc. Nebo ňákej intercoler. Nevím hlavně nechci, aby to uškodilo motoru, takže úpravy ano, ale s rozumem.
Spojlery tam chci jen kůli jízdním vlastnostem. Vzadu spojler decentní s karbonovým difuzorem, aby to nepoškodilo celkový design.
Spojlery tam chci jen kůli jízdním vlastnostem. Vzadu spojler decentní s karbonovým difuzorem, aby to nepoškodilo celkový design.
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Martin Ti píše: ...Spojlery tam chci jen kůli jízdním vlastnostem...
Ted nevim jestli to je sranda nebo ne?

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
Si myslím, že zadní spojler s difuzorem ten zadek přitlačí pěkně k zemi.........
- Lukyn
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Toto je prostě velký krasavec, tak ať slouží a jezdí ;) 20v diesel power
úpravy - začal bych KN vzduchovým filtrem, po něm je více slyšet zvuk turba, sám pořád jezdím se staženým okýnkem
, abych ten zvuk slyšel.

GAME OVER
156 JTDm 20V, nero, attrezzatura completa
Lukyn: Jo díky moc :-))) Ten vzducháč nevím, sem četl tady na fóru, že sou s tím trošku problémy.
Na zvuk je taky dobrej blow off ventil, ten bych tam asi dal :-) A ňáká nerez trubka bez tlumičů od svodů až po výfuk ragazzoni by taky udělal pěknej zvouček :-)))))
Ta tvoje je taky móóc pěkná krasavice. Manželka taky chtěla černou, ale já chtěl TI tak sem si nemohl s barvou moc vybírat.
Na zvuk je taky dobrej blow off ventil, ten bych tam asi dal :-) A ňáká nerez trubka bez tlumičů od svodů až po výfuk ragazzoni by taky udělal pěknej zvouček :-)))))
Ta tvoje je taky móóc pěkná krasavice. Manželka taky chtěla černou, ale já chtěl TI tak sem si nemohl s barvou moc vybírat.
- Lukyn
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky díky, jak píšes Ty, já ji hledal taky rok, chtěl jsem sedana 2,4jtdm nejlépe TI a hlavně v plný a povedlo se.
Blow je na naftě k ničemu (ani zvukový efekt jako u turbobenzínu ani praktický význam), na to se vykašli,
KN filtr v origo airboxu je naprosto bezpečná věc (v mým autě je již přes 50tis km), asi se psalo o sportovním vzduch. filtru tzv. hřibu.
Hlavně dávej bacha na nerovnosti na silnici, ať nechytneš vanou, u 2,4jtdm kor v TI je položena proklatě nízko.

Blow je na naftě k ničemu (ani zvukový efekt jako u turbobenzínu ani praktický význam), na to se vykašli,
KN filtr v origo airboxu je naprosto bezpečná věc (v mým autě je již přes 50tis km), asi se psalo o sportovním vzduch. filtru tzv. hřibu.
Hlavně dávej bacha na nerovnosti na silnici, ať nechytneš vanou, u 2,4jtdm kor v TI je položena proklatě nízko.
GAME OVER
Jestli jezdíš cca 400 km/h tak tam možná měřitelný rozdíl bude...Martin Ti píše:Si myslím, že zadní spojler s difuzorem ten zadek přitlačí pěkně k zemi.........

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
Aha tak to byl možná ten hříbek :-) O tom blow offku sem slyšel, že si to pěkně odfukuje i v Jtdéčku tak nevím.
No právě jak píšeš je to nízký jako blázen, když sou někde dost vyjetý koleje tak slyším jak dřu tím plastovým krytem asfalt tak hned s kolejí pryč buď na jednu stranu nebo na druhou.
Teď na srazu v Budějicích sem přejížděl na zámku Hluboká železnej patník, abych se dostal blíže k zámku kůli fotce a taky sem měl hoňky, aby mi tam nezůstal motor, ale vše dobře dopadlo :-))))
Harous: Alfa romeo 156 na okruhové závody má taky difuzor, GTA má taky difuzor a nejezdí 400 Km/h tak nevím..........
No právě jak píšeš je to nízký jako blázen, když sou někde dost vyjetý koleje tak slyším jak dřu tím plastovým krytem asfalt tak hned s kolejí pryč buď na jednu stranu nebo na druhou.
Teď na srazu v Budějicích sem přejížděl na zámku Hluboká železnej patník, abych se dostal blíže k zámku kůli fotce a taky sem měl hoňky, aby mi tam nezůstal motor, ale vše dobře dopadlo :-))))
Harous: Alfa romeo 156 na okruhové závody má taky difuzor, GTA má taky difuzor a nejezdí 400 Km/h tak nevím..........
- Lukyn
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
se na ten blow mrkni na youtube, je tam toho spousta, na benzínu to dělá teprve ten správný bordel 

GAME OVER
U GTA to spíš bude otázka vzhledu. U okruhových 156 to nebude jen o difuzotu, ale o celým systému vedení vzduchu pod autem. Takže od vstupu vpředu přes podlahu až po zadní difuzor. A pokud jim tohle přinese možnost zatáčku projet rychlostí 201 místo 200 tak se jim to vyplatí. Sériovou 156 bych kvůli tomu určitě nebastlil, zvlášť ne pěknou TI...
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
Lukyn: Tak určitě to bude větší randál u benzínu. Tak já na to mrknu....
Harous: Tak u té okruhové máš určo pravdu, že tam těch airodynamickejch věciček bude více.
U GTA sem toho názoru, že ten difuzor funguje a není tam jen na parádu nebo aby alfině přidal další kila naví.
Nechci samozřejmě ani maličko ublížit vzhledu, proto jestli to zrealizuju tak jedině díl přímo na moje autí a když se mi to tam nebude stylisticky líbit tak jde hned pryč.
Harous: Tak u té okruhové máš určo pravdu, že tam těch airodynamickejch věciček bude více.
U GTA sem toho názoru, že ten difuzor funguje a není tam jen na parádu nebo aby alfině přidal další kila naví.
Nechci samozřejmě ani maličko ublížit vzhledu, proto jestli to zrealizuju tak jedině díl přímo na moje autí a když se mi to tam nebude stylisticky líbit tak jde hned pryč.
- enzo156
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Gratuluju ke krásný Alfě, ty sedadla, to je slast na ně jenom koukat, natož sedět. Tahle Alfa opravdu není kombi, je to prostě Sportwagon se všim všudy co to slovo znamená
.

Alfa 156 GTA 3.2V6 2002 - svody CF2 - downpipe od A.M.A. exhaust systems - Torsen Q2
Škoda Octavia II 1.9TDI 77kW 4x4
/F/I/A/T/ Dobló Panorama Emotion 2.0JTD 99kW
Alfa 156 SW 1.9JTD 85kW Distinctive 2002 - EX
Cuore Sportivo - KUA Sportovní
Škoda Octavia II 1.9TDI 77kW 4x4
/F/I/A/T/ Dobló Panorama Emotion 2.0JTD 99kW
Alfa 156 SW 1.9JTD 85kW Distinctive 2002 - EX
Cuore Sportivo - KUA Sportovní
enzo 156: moc díky.....ty sedadla jsou fakt výborný! Pěkně tvrdý a to boční vedení funguje výborně. Když jedu dálku třeba 1300 Km nach chorvat tak mě záda vůbec nebolí. Jediný co tak mě bolí nohy a ruce :-) Ve favoritovi mě boleli záda po 100 km :-)))))
A ještě lepší je ten podvozek se sport tlumiči a pružinami nemůžu se ho pořád nabažit a to už mám alfinku skoro rok.....a je to pořád lepší a lepší, protože pořád ještě poznávám jak rychleji a rychleji projet zatáčku :-)
A ještě lepší je ten podvozek se sport tlumiči a pružinami nemůžu se ho pořád nabažit a to už mám alfinku skoro rok.....a je to pořád lepší a lepší, protože pořád ještě poznávám jak rychleji a rychleji projet zatáčku :-)
Jo jo spěchat se mám pomalu
Třeba na Kameni jezdili všichni pomalu