Ekonomické informace (Alfa, koncern Fiat, a tak vůbec....)

Odpovědět
Lubka
Nováček

Kontaktovat uživatele:

Re: Ekonomické informace (Alfa, koncern Fiat, a tak vůbec....)

Příspěvek od Lubka » 2.9.2010, čtv 19:46

Rac3r píše:Jj podle mě by Škdovka denes byla daleko např. před VW škoda ferat vypadá sice dobře ale motor-KATASTROFA :( Podvozek to stejný :( ale zajímavej je tenhle prototyp: http://www.youtube.com/watch?v=MME-XRE1jmg tohle kdyby vyráběli,tak by to patřilo mezi špičku ale jak už Lubka psal (a plně s ním souhlasím) nebylo dovoleno je pustit do výroby :smt021 protože by byli moc dobrý (lepší než ruský a to bylo nepřípustný :smt102 )... :smt089
http://www.youtube.com/watch?v=JfpzMjm5XQM&NR=1
ukázka z filmu :) jinak podvozek feratu a motor to všechno je zapříčiněný minulým řežimem, škodovka uměla i favorita na okruhy kterej měl 170 koní tak ať mi někdo nepovídá že škodovka neumí udělat výkonný motor :) další z řady krásných aut je tatra mtx v8 taky nádherný auto :)
BMW E34 525TDS Touring, Volvo FH12 420, MB Actros
ex:Alfa Romeo 155 1.8 TS 16V (2x), Alfa Romeo 33 1.4 Imola, Škoda Favorit Black Line, Fiat Uno 1.0, Fiat Uno 1.7D

Hory
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hory » 2.9.2010, čtv 19:53

Jo ta 720tka je pěkná. Je vidět Italdesing. Je těžko říct co je pro tendle národ dobré. Tady se každej jen hádá a vráží prachy na něco co druhej zase zruší.
Víte že, se metro v Praze mělo stavět už 1. světovou? Pak zase ne pak zase jo pak ne a tak to šlo dokola. A to ještě pořád přemejšleli zda metro, nebo podzemní tramvaj. Dokonce se pak začala stavět ta tramvaj ale přišel rusák že má vyrobených moc souprav pro metro a je metro :D
Hafec let se hádali zda jezdit v pravo nebo vlevo. Přišel Němec a bylo to v pravo :-) Někdy hold potřebujem diktovat co máme a nemáme :-)
Je pravda, že bez komančů by tady to vypadalo jinak. Ale otázka taky jak. Británie měla podobně hromady automobilek jako my a co maj dnes. Taky jim to krachlo a co nabízeli v 70. letech viz Top Gear. U nás by to dopadlo možná ještě hůře. Kdo ví :-)
Buďme rádi za hrdý Italy, kteří si ještě něco dokázali udržet a ještě pořád do toho dávaj (alespoň trochu) lásky a hrdosti

Rac3r
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rac3r » 2.9.2010, čtv 19:56

Plně s tebou sohlasím Horry :smt064 ale stejně a.vs.s
__ ex __
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD
Alfa Romeo 155 1.8 Twinspark 8v

Petr147
SemTuFurt

Příspěvek od Petr147 » 2.9.2010, čtv 20:04

takhle, v době. kdy koupil Škodovku VW, tak to byla jediná záchrana pro značku, v té době nebyla absolutně konkurence schopná, VW z ní udělal to, co je teď...

Ale nebýt komunistů, tak si troufám říct, že by byla někde na úrovni BMW, viz třeba krásná Felicie kabrio, MBčko... měli připraveného nástupce Š120, byl kompletně připravený na výrobu, ale nebylo možné sehnat lisy, protože byly všechny na Slovenku, kde pro ně nebylo využití... doporučuji přečíst knížku "V soukolí okřídleného šípu"... Plánované hospodářství byla pohroma pro všechna odvětví, nebýt 68, tak by nám záviděli i Němci... Táta dělal na vývoji Favoritu a co říkal, že měli připravenou elektroniku a pod. a co pak bylo představeno, tak z toho bylo lidem zle, jak to ořezali... Další pohroma byl pak Havel, co zrušil zbrojní výrobu... zbrojovky známé po celém světě, jenom jsme ostatním uvolnili trhy... někdy jsem četl rozhovor s nějakým europoslancem a ten řekl, že když jeho děda vzpomínal na válku a řeklo se, že má nepřítel zbraně ze Škodovky, tak bylo prakticky o bitvě rozhodnuto

RV147
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RV147 » 2.9.2010, čtv 20:09

No, že bych němce miloval to ne, ale odsoudit kvůli zlodějně VW celej národ to zas ne. Zase se jim musí nechat jak se po dvou prohranejch světovejch válkách zvedli. Pořádek a dril to je jejich heslo, nám by to asi občas taky neuškodilo, ale kreativitu od nich moc nečekejte.
Alfa Romeo 147-3dv. 1.9JTD16V-powered by Sarkan
Alfa Romeo 75 2.0 TS
Chevrolet Corvette C6

Rac3r
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rac3r » 2.9.2010, čtv 20:33

RV147 píše: Zase se jim musí nechat jak se po dvou prohranejch světovejch válkách zvedli.
Jo ale na ty dvě války by se němělo zapomínat.. [-X už předvedli 2x co jsou zač a nemyslím si že by najednou to byl úplně jinej národ arvsvw :smt068
__ ex __

Rac3r
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rac3r » 2.9.2010, čtv 20:34

Petr147 píše:doporučuji přečíst knížku "V soukolí okřídleného šípu"...
Tu knížku si určitě přečtu..
__ ex __

Petr147
SemTuFurt

Příspěvek od Petr147 » 2.9.2010, čtv 20:46

to myslíš vážně nebo ironicky?

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 2.9.2010, čtv 20:57

Pánové německé národy předvedly dvě historické prasárny (1 a 2SV), které už jim nikdo nikdy neodpáře. Na druhou stranu po 2SV ten národ klesl na opravdové dno, od kterého se obdivuhodně odrazil a se svou minulostí se vyrovnal víc než definitivně (což se mimochodem nedá říct o Češích).

Jinak já když jsem minulé léto sháněl Spidera, tak jsem postupně potkal 5 němců vlastnících AR a musím říct, že všichni do jehoho to byli milí a kultivovaní lidi (co taky čekat od někoho, kdo má oldtimer AR :wink: ), byla s nima perfektní dohoda a vše, co o autě na netu uvedli se ukázalo jako pravda. Takže pro mě to byla mimořádně pozitivní zkušenost....

Ono to totiž chce umět jejich jazyk a trošku to tam poznat - to je pak o dost těší blinkat na internetu....

Ale dost už politiky a historie, ještě pořád z toho tady zkoušíme mít server o Alfách.... :wink:
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 2.9.2010, čtv 21:27

Kubasi o politice a o vnímání II. světové války se bavím s každým Rakušanem, který se mnou sedí u stolu i po dvouch pivech. Je kravina si myslet, že se s tím všichni nějak vyrovnali. Spíše přehodili. Přehodili na západnější Němce. Ale iluze si o II. světové nedělám ani o jedné straně konfliktu. Mám toho zjištěno totiž víc, než je zdrávo.
A o tom jejich "Marschalově" povstání z popela si nechte zdát. Němci si Německo sami nevystavěli. Vystavěli jim ho Turci za americký peníze. Hóódně zjednodušeně řečeno.. Pochopitelně, kdyby tam kvetla korupce v takové míře jako v Čechách a i částečně v Rakousku (holt se Rakouské mocnářství nezapře) Tak by jim ta podpora USA protekla mezi prsty.

Rac3r: Prosim tě nemel tu kraviny, které jsou už po roce 89 dávno vyvrácený, kraviny, že by Sověti (myšleno ruští komunisti) zastavili vývoj a prodej nějakýho modelu škodovky. V té době se z politických důvodů a pro uspokojení federativního uspořádání v ČSSR, nově rozjížděla linka v Bratislavě. A na vývoj a výrobu jaksi už nezbyly peníze.
A takový kecy, že se nesměly vyrábět rychlejší auta než ruský žigulíky jsou už úplný koniny, Hospodářství RVHP šlo do sraček celkově a Rusko (Sovětský svaz) to vše dotoval ze svých zásob surovin. My jsme si v tom bordelu ještě lebedili.
AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 2.9.2010, čtv 21:39

Kubas píše:Pánové německé národy předvedly dvě historické prasárny (1 a 2SV), které už jim nikdo nikdy neodpáře. Na druhou stranu po 2SV ten národ klesl na opravdové dno, od kterého se obdivuhodně odrazil a se svou minulostí se vyrovnal víc než definitivně (což se mimochodem nedá říct o Češích).
:
Kubo za
1. Přece nebudeš srovnávat nacistické běsnění s běsněním místních bolševiků v 50.-tých letech :wink:
Porovnej si denní popravy za protektorátu a za komunistů.

A odpřísáhnu ti, že žádnej Němec, nebo Rakušan nad 60 let se s nacistickou minulostí nevyrovnal. Samozřejmně, že nikdo neschvaluje Holocaust. U mládeže je to úplně jiný. U mladých lidí se nesetkáš s xenofobem, tak jako v Čechách. Cikány vyhladit, ale v rukách bílou holubici s českou trikolorou :smt044
Naposledy upravil(a) roberto37 dne 2.9.2010, čtv 21:42, celkem upraveno 1 x.
AR Giula 2,0 Super

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 2.9.2010, čtv 21:41

No, já jsem o Marshallově plánu za mlada taky něco četl.... A M-plán z toho vyšel jako relativně bezvýznamná záležitost.... (ono stačí se podívat, jaký podíl na HDP Německa tehdy ty investice měly a srovnat to třeba s tím, jaký podíl má deficit (čili taky cizí zdroj financí) na každoročním rozpočtu ČR.... myslím, že větší.... :wink: )

A neřekl bych, že po 2SV bylo v Německu kdovíkolik Turků..... :wink:

Ale to je jedno - aby ta debata měla smysl, museli bysme sem dát odkazy na čísla, statistiky, analýzy.... A na to tady není prostor..... (resp. já to určitě nikde hledat nebudu) Jinak je to jenom takový zajímavý potlach, kde si každý na něco vzpomene a patláme z toho dohromady nějaké hypotézy....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 2.9.2010, čtv 21:43

roubrt37 píše: A odpřísáhnu ti, že žádnej Němec, nebo Rakušan nad 60 let se s nacistickou minulostí nevyrovnal
Stejně tak se drtivá většina lidí nad 60 nevyrovnala s minulostí v Česku.... tak už to prostě chodí.... starého psa novým kouskům.....

Jinak je to ale totálně OT a já už v tom nehodlám pokračovat.....

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 2.9.2010, čtv 21:47

Jinak chlapi už vyšly italské prodeje za srpen. Trh totálně v útlumu (kdo by v takovém vedru běhal pro auto, že....)

Giulietta třetí ve své třídě, ale prodej bídných 970ks.... :roll: (oproti těm 3.000ks z minulého měsíce fakt bída....). Ale propadli se všichni, prostě srpen je mimo....

Nejhůř asi dopadlo Lamborgini, které za srpen neprodalo jediné auto :-D Tohle číslo bych do centrály VW reportovat nechtěl :wink:

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 2.9.2010, čtv 21:52

já bych v tom rád pokračoval, ALE já jsem s tím nezačal. Jen bych nevychvaloval německé vyrovnání s nacistickou minulostí. Ostatně Italové v Habeši, Španělé v Guernice a celém Špenělsku nadělali mnoho zvěrstvech.
Ale o jednom jsem a tím bych celé to němectví i uzavřel. V každém národě je 5% hajzlů a zločinců a pokuď jim vládnoucí režim umožní páchat zvěrstva, tak ovládnou celý národ.
Ale teď už jdu čumět na historii.cs ČTII.
AR Giula 2,0 Super

Rac3r
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rac3r » 3.9.2010, pát 01:16

roubrt37 píše:Rac3r: Prosim tě nemel tu kraviny, které jsou už po roce 89 dávno vyvrácený, kraviny, že by Sověti (myšleno ruští komunisti) zastavili vývoj a prodej nějakýho modelu škodovky.
Něco o tom vím(přečteno,zhlédnuto atd.) ale nemám zapotřebí ti to tady objasňovat :smt064 [-X mysli si co chceš je to tvoje věc... [-o<
Petr147 píše: to myslíš vážně nebo ironicky?
To myslím vážně -yes-
__ ex __

Harous
SemTuFurt

Příspěvek od Harous » 3.9.2010, pát 01:42

Nic není černobílý. Škodovka uměla krásný prototypy, ale nebylo to zdaleka o tom, že by byl zákaz dělat dobrý auta. Hlavní problém byl v tom, že v celým východním bloku nebyl nikdo kdo by uměl dodávat potřebný komponenty...
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´

Rac3r
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rac3r » 3.9.2010, pát 01:55

Však jasný možná by to sériově ani nezvládli ale možná taky jo :-k např. ten Ferat je z venku krásnej ale pod (laminátovou) kapotou motor 1.3 kterej stál za ho...o :???: o podvozku (tuším z MBéčka) se radši ani nebudu vyjadřovat a to jak se to otvíralo celá ta kabina bylo určitě hodně efektní ale k ničemu,když se mechanizmus zasekával a jezdec tak nemohl někdy ven.. a bylo toho víc ale byl to prototyp,tak je to pochopitelný.. co vím,tak Škodovka měla zákaz dělat motory o větším obsahu jak 1300 ccm což je taky škoda :oops: ale i tak ty jejich "vrcholný" motory 1.3 stáli v porovnání s konkurencí za nic,o historii Škodovky by se dalo debatovat asi dlouho ale stejně už nikdo nic nezmění :( ať to bylo jakkoliv,tak kdyby se ty prototypy vyráběli,tak si taky myslím že je dnes Škodovka na úrovni BMW a to bych pak neměl Alfu ale byl bych hrdej na českou značku a vozil se v ní ale protože žádnou českou značku aut nemáme,tak mám Alfu a jsu za to rád a.vs.s arvsvw
__ ex __

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 3.9.2010, pát 06:44

Rac3r: dej mi sem prosim te odkaz, kde by bylo srozumitelne podane, ze z Moskvy prisel rozkaz na ukonceni vyvoje nejakeho modelu Skoda. Dik

Ja ti sem na oplatku davam odkaz o nejhezci skodovce z pera Giugiara,
ktera kdy mohla vzniknout.
http://www.profit.cz/clanek/historicke- ... dovky.aspx
Přílohy
720-1.jpg
AR Giula 2,0 Super

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 3.9.2010, pát 07:57

chlapi kdyby se v autobranži hrálo na pěkný studie, tak jsou Škodovka a Alfa hodně nahoře.... bohužel se hraje na prodeje :wink:

Honza R.
Štamgast

Příspěvek od Honza R. » 3.9.2010, pát 08:47

Nepříznívé zprávy z Itálie. Propad prodeje skupiny Fiat v srpnu o -26% oproti loňsku. Jediná Alfa Romeo se drží na svých číslech (-1,79%) díky Giuliettě.

Zdroj: http://www.italiaspeed.com/ 2.9.2010
Alfa Brera 1750 TBi

Kubas
Administrátor

Příspěvek od Kubas » 3.9.2010, pát 08:53

tak on se hlavně celý italský trh meziročně propadl o 20%... Loni touhle dobou tam frčelo šrotovné, takže ten pokles se dal čekat....

Rac3r
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rac3r » 3.9.2010, pát 10:28

roubrt37 píše:Rac3r: dej mi sem prosim te odkaz, kde by bylo srozumitelne podane, ze z Moskvy prisel rozkaz na ukonceni vyvoje nejakeho modelu Skoda. Dik

Ja ti sem na oplatku davam odkaz o nejhezci skodovce z pera Giugiara,
ktera kdy mohla vzniknout.
http://www.profit.cz/clanek/historicke- ... dovky.aspx
Nemám na to jen jeden odkaz.. k tomuto názoru sem dospěl dlouhým pročítáním internetu a zajímáním se o histrorii Škodovky.. možná jsem to celý špatně pochopil ale nevím,myslím že ne :smt102 Jo a to že našels článek o 720ce je pěkný ale ten model dobře znám :wink: a kdybych dal do googlu škoda 720,tak to najdu asi taky :) ale nechci se tady hádat :smt056 ,je mě to vlastně jedno! Škodovku už bych v dnešní době fakt nechtěl alfaromeo1
__ ex __

Rac3r
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rac3r » 3.9.2010, pát 10:30

Honza R. píše:Nepříznívé zprávy z Itálie. Propad prodeje skupiny Fiat v srpnu o -26% oproti loňsku. Jediná Alfa Romeo se drží na svých číslech (-1,79%) díky Giuliettě.

Zdroj: http://www.italiaspeed.com/ 2.9.2010
Konečně někdo kdo není :ot: jako my ostatní :smt041 :D
snad to Jůlii vydrží :smt026
__ ex __

roberto37
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roberto37 » 3.9.2010, pát 11:08

Rac3r: Ja jsem vcera napsal, ze s tim zakazem z Moskvy je to kravina, a ze ten vyvoj zastavili kvuli stavbe linky na Slovensku. A v tom clanku co jsem si dnes nasel to tak i stoji. Videl jsem o modelu 720 dokument a tam na tu famu o ruskym zakazu taky upozornovali.
Tak sem dej odkaz, kde to je od fundovanych lidi vylozeno opacne...
AR Giula 2,0 Super

Odpovědět

Zpět na „Alfa a vše kolem + další italské stroje a značky koncernu Fiat...“