1,6TS Startuje podle nálady

Odpovědět
chipoun

1,6TS Startuje podle nálady

Příspěvek od chipoun » 26.11.2010, pát 16:09

Zdravím,
nenapadá vás někoho v čem by mohl být problém, když motor občas nejde nastartovat.
Popíšu přesně situaci:
1) Před měsícem poprvé motor nechtěl nastartovat. Předtím auto asi 3 dny stálo. Startér se točil motor taky ale ani blaf. Zkoušeli jsme to asi 5 minut a ani jednou ani náznak. Potom jsem vytáhl všechny pojistky, znovu zasadil a auto najednou chytlo okamžitě jakoby problém nikdy neexistoval.

2) Minulou neděli jsme odjeli k obchodu, nakupovali cca hodinu a když jsme naložili nákup do auta a chtěli odjet, tak úplně stejná situace. Startér se zase točil, benzínové čerpadlo bzučelo ale jakoby to nezapalovalo. Pojistky jsem povytahoval (možná ne všechny), zase zasadil ale stále nic. Auto jsme odtáhli na laně, přijel známý automechanik. Řekl že vyzkouší vytáhnout svíčku aby se podíval jestli lítá jiskra. Začal startovat se svíčkou venku a motor startoval normálně tak ho rychle vypl, svíčku dal zpátky a motor běžel zase jakoby nic.
V pondělí jsme auto zavezli do servisu (proběhly i jiné opravy viz: http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f ... 04&start=0 ) závadu jsme popsali, ale říkali že když auto jede tak se na nic přijít nedá. Provedli diagnostiku, ale počítač jim nic neukázal, takže řekli že máme zavolat až auto nepojede a že se dojedou podívat na místo a tak jsme si auto ve čtvrtek odvezli.

3) Včera jsme si auto odvezli ze servisu a dneska ráno jsem zaparkoval u hornbachu, za 15 minut jsem byl zpět a auto nestartovalo. Tentokrát ale jinak. Vždycky jakoby naskočilo a necelou vteřinu potom jakoby motoru někdo řekl stop hajzle a on se zastavil. To se opakovalo asi 10x s odstupem 10 minut. Tak jsme volali do toho servisu kde nám řekli, že nemůžou dojet. Nicméně jsme to zkusil ještě jednou a najednou už motoru nikdo neřekl stop hajzle. Prostě to fungovalo všecko úplně normálně. Dnes jsem ještě startoval asi 4x a bez problému.

Nemáte někdo nápad čím by to mohlo být? Je to strašně deprimující mít auto s kterým nevíte kdy a kde zůstanete trčet. Naštěstí to dělá jen při startu a zatím auto nikdy nechcíplo během jízdy.
Nevím jestli pomůže ale subjektivně se mi zdá, že auto někdy akceleruje trhaně. A při volnoběhu trochu občas kolísají otáčky, ale zase jen někdy.

Budem vděční za každou radu.

Petr147
SemTuFurt

Re: 1,6TS Startuje podle nálady

Příspěvek od Petr147 » 26.11.2010, pát 16:12

Imobilizer?

chipoun

Příspěvek od chipoun » 26.11.2010, pát 16:21

Na palubce nesvítí ikonka imobilizéru, tak nevím?

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 26.11.2010, pát 18:34

Zkusil bych vyměnit snímač otáček, aby byla jistota, že ten je dobrý. Bez něj to neběží.

chipoun

Příspěvek od chipoun » 29.11.2010, pon 19:02

A ten jde vyměnit nějak jednoduše? Servisák říkal cosi o snímači klikové hřídele. Že jsou tam dva a mohl by to být jeden z nich, ale neví kterej. Tak nevím jak postupovat dál. Poraďte prosím.

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 29.11.2010, pon 19:26

na klice je jen jeden, je zezadu motoru, poblíž setrvačníku zapíchnutá přímo do bloku. Jakoby pod škrtící klapkou a je přístupný zespod auta. Ten druhý je na výfukové vačce, to je snímač fáze.

Odpovědět

Zpět na „TS a JTS (AR)“