kontrolka motoru a auto nejede

Odpovědět
xxfavo

kontrolka motoru a auto nejede

Příspěvek od xxfavo » 13.6.2010, ned 22:22

Tak dnes sem protahl alfu a tocil k 4500 ot. udelal jsem to vickrat a vsechno OK.Dojedu na benzinku a sel jsme do kufru a sednu zpet a sviti kontrolka motoru.tak jsem to zdechl ze to treba zhasne a svitila porad.zkusil jsem se rozjet a auto jelo ale vubec netahlo.nerozjel bych se sand ani na 90 tak jsem odbocil na a ze to zas zdechnu a nez jsem to zdechl tak kontrolka prestala svitit a auto zas jelo uplne normalne.V tydnu to dam na diagnostiku,ale chtel jsem se zeptat v cem muze byt problem?:(

Milano75
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Re: kontrolka motoru a auto nejede

Příspěvek od Milano75 » 4.7.2010, ned 19:22

problém je v elektronice- poznáš až to dáš vyčíst
Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV America
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI

Radar
Pozorovatel

Příspěvek od Radar » 7.7.2010, stř 16:18

Jedině diagnostika.
Já jel včera 300km 7 hodin. V Senici na pumpě sednu zpět do auta a wow, nenaskočilo. Jelikož jsem blbec ještě nekoupil novou baterii, tak po třetím pokusu se motor ani neotočil. takže do Tesca, novou baterii a po natočení motor naskočil, ale s kontrolkou motoru a výzvou v kompu Go to dealer. A pak se děly divy. Když jsem to víc točil, auto hnalo pěkně, ale při brždění motorem z kopce chcíplo a uráčilo se nastartovat až po 15 až 30 minutách. To se mi stalo asi 5 krát. Večer jsem to hodil na diagnostiku a závady to vypsalo jak na EGR ventilu tak i na ventilu regulace natáčení lopatek turbíny. Turbo tak dávalo příliš vysoký tlak a vypnul se motor. Po vymazání závad diagnostika proklepla všechny elementy a OK. Ovšem jen do rána. Při piánko jízdě vše OK, když jsem na to dupnul, opět problém, ale jen kontrolka. Zatím. Takže mne čeká výměna regulátoru v lepším případě, v tom horším se zasekává natáčení přímo v turbíně. Už si připadám jak nějakej folkcvágnista.
VW (zkřížené motyky) Golf Plus 1,4 TSI "Adolf"
"Obrněnce nesnáším, radši bych vzal Alfu. Mám pocit jistoty."
Gonzales. La Piovra 4

Alfik
Štamgast

Příspěvek od Alfik » 7.7.2010, stř 22:10

To vypinanie budes mat snimac otacek.
Ta kontrolka moze byt to turbo.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel

Radar
Pozorovatel

Příspěvek od Radar » 7.7.2010, stř 23:21

Uvidím zítra odpoledne. Snímač už mám taky připravenej.
VW (zkřížené motyky) Golf Plus 1,4 TSI "Adolf"
"Obrněnce nesnáším, radši bych vzal Alfu. Mám pocit jistoty."
Gonzales. La Piovra 4

Alfik
Štamgast

Příspěvek od Alfik » 14.7.2010, stř 13:57

Chlapi,az nezakĺadam nove tema.
Neviete aku hodnotu odporu ma mat snimac tlaku paliva? Dik
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel

xxfavo

Příspěvek od xxfavo » 1.12.2010, stř 21:05

tak sice pozde,ale problem byl asi v tom ze byla slaba baterka...proste zniceho nic se to rozlo a auto prerstalo jet...od vymeny baterky,ktera byla totalne v pr***i se to nestalo....teda az dnes kdy se mi rozsvitila kontrolka motoru v tom mrazu a svitila do te doby nez se auto trochu nezahralo...ale i kdyz svitila tak jelo normalne...tal uvidime:)

Hampice
SemTuFurt

Příspěvek od Hampice » 2.12.2010, čtv 12:58

Tak tomu teda ani tochu nevěřím, že to bylo baterkou.... Ano, mohla být KO, ale tohle by určitě neudělala. Když motor běží, tak je přeci odběr auta vyrovnáván dobíjením a baterie funguje jen jakýsi filtr a kapacitátor. Spíš to vidim na nějakej bordel v elektrice a jak si se tam hrabal s baterkou, tak si zahýbal s nějakými kabely. V těch místech co je baterie je svazek k čerpadlu v nádrži (máš-li tedy 166ku) ... To by i na to sedělo, odpadlo čerpadlo a ta kontrolka signalizovala nízký tlak paliva a ani by to nejelo díky tomu.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)

xxfavo

Příspěvek od xxfavo » 2.12.2010, čtv 18:23

mam 156 2,4jtd 100kw....a auto jelo ale nemelo vykon..je mozny ,ze to nebylo slabou baterkou,ale pokud vim tak¨alternator moc pri nizkych otackach nedobiji a pri tom mojem popojizdeni po meste taky asi moc nedobiji...jinak taky se mi delo to ze kdyz jsem otocil klickem do prvni polohy tak vse v poradku a pak kdyz jsem chtel nastartovat tak se rozsvitila kontrolka ,,code,, a auto nenaskocilo...nevim...ale po vymene baterie zaclo auto fungovat normalne...

Liwika19
SemTuFurt

Příspěvek od Liwika19 » 3.12.2010, pát 18:47

mozno je to uz tabu ale predsa odpoviem...pretlakovalo ti turbo kedze si to tak tocil a motor ti hodilo do nudzoveho rezimu...ked sa to ustalilo tak to zase preplo naspat...stalo sa to aj mne raz...staci nechat auto oddychnut a sam vidis ze sa to napravilo..predsa nemas benzin aby si to tocil do nebies :wink:
156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...

Odpovědět

Zpět na „TD, JTD & JTDm“