kontrolka motoru a auto nejede
kontrolka motoru a auto nejede
Tak dnes sem protahl alfu a tocil k 4500 ot. udelal jsem to vickrat a vsechno OK.Dojedu na benzinku a sel jsme do kufru a sednu zpet a sviti kontrolka motoru.tak jsem to zdechl ze to treba zhasne a svitila porad.zkusil jsem se rozjet a auto jelo ale vubec netahlo.nerozjel bych se sand ani na 90 tak jsem odbocil na a ze to zas zdechnu a nez jsem to zdechl tak kontrolka prestala svitit a auto zas jelo uplne normalne.V tydnu to dam na diagnostiku,ale chtel jsem se zeptat v cem muze byt problem?:(
- Milano75
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: kontrolka motoru a auto nejede
problém je v elektronice- poznáš až to dáš vyčíst
Alfa Romeo 75 3.0 V6 QV America
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa Romeo Alfetta GT 1,8 1975 + skelet 1981
Alfa Romoe 159 2,4JTDM SW TI
Jedině diagnostika.
Já jel včera 300km 7 hodin. V Senici na pumpě sednu zpět do auta a wow, nenaskočilo. Jelikož jsem blbec ještě nekoupil novou baterii, tak po třetím pokusu se motor ani neotočil. takže do Tesca, novou baterii a po natočení motor naskočil, ale s kontrolkou motoru a výzvou v kompu Go to dealer. A pak se děly divy. Když jsem to víc točil, auto hnalo pěkně, ale při brždění motorem z kopce chcíplo a uráčilo se nastartovat až po 15 až 30 minutách. To se mi stalo asi 5 krát. Večer jsem to hodil na diagnostiku a závady to vypsalo jak na EGR ventilu tak i na ventilu regulace natáčení lopatek turbíny. Turbo tak dávalo příliš vysoký tlak a vypnul se motor. Po vymazání závad diagnostika proklepla všechny elementy a OK. Ovšem jen do rána. Při piánko jízdě vše OK, když jsem na to dupnul, opět problém, ale jen kontrolka. Zatím. Takže mne čeká výměna regulátoru v lepším případě, v tom horším se zasekává natáčení přímo v turbíně. Už si připadám jak nějakej folkcvágnista.
Já jel včera 300km 7 hodin. V Senici na pumpě sednu zpět do auta a wow, nenaskočilo. Jelikož jsem blbec ještě nekoupil novou baterii, tak po třetím pokusu se motor ani neotočil. takže do Tesca, novou baterii a po natočení motor naskočil, ale s kontrolkou motoru a výzvou v kompu Go to dealer. A pak se děly divy. Když jsem to víc točil, auto hnalo pěkně, ale při brždění motorem z kopce chcíplo a uráčilo se nastartovat až po 15 až 30 minutách. To se mi stalo asi 5 krát. Večer jsem to hodil na diagnostiku a závady to vypsalo jak na EGR ventilu tak i na ventilu regulace natáčení lopatek turbíny. Turbo tak dávalo příliš vysoký tlak a vypnul se motor. Po vymazání závad diagnostika proklepla všechny elementy a OK. Ovšem jen do rána. Při piánko jízdě vše OK, když jsem na to dupnul, opět problém, ale jen kontrolka. Zatím. Takže mne čeká výměna regulátoru v lepším případě, v tom horším se zasekává natáčení přímo v turbíně. Už si připadám jak nějakej folkcvágnista.
VW (zkřížené motyky) Golf Plus 1,4 TSI "Adolf"
"Obrněnce nesnáším, radši bych vzal Alfu. Mám pocit jistoty."
Gonzales. La Piovra 4
Gonzales. La Piovra 4
To vypinanie budes mat snimac otacek.
Ta kontrolka moze byt to turbo.
Ta kontrolka moze byt to turbo.
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
Uvidím zítra odpoledne. Snímač už mám taky připravenej.
VW (zkřížené motyky) Golf Plus 1,4 TSI "Adolf"
Gonzales. La Piovra 4
Gonzales. La Piovra 4
Chlapi,az nezakĺadam nove tema.
Neviete aku hodnotu odporu ma mat snimac tlaku paliva? Dik
Neviete aku hodnotu odporu ma mat snimac tlaku paliva? Dik
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
tak sice pozde,ale problem byl asi v tom ze byla slaba baterka...proste zniceho nic se to rozlo a auto prerstalo jet...od vymeny baterky,ktera byla totalne v pr***i se to nestalo....teda az dnes kdy se mi rozsvitila kontrolka motoru v tom mrazu a svitila do te doby nez se auto trochu nezahralo...ale i kdyz svitila tak jelo normalne...tal uvidime:)
- Hampice
- SemTuFurt
Tak tomu teda ani tochu nevěřím, že to bylo baterkou.... Ano, mohla být KO, ale tohle by určitě neudělala. Když motor běží, tak je přeci odběr auta vyrovnáván dobíjením a baterie funguje jen jakýsi filtr a kapacitátor. Spíš to vidim na nějakej bordel v elektrice a jak si se tam hrabal s baterkou, tak si zahýbal s nějakými kabely. V těch místech co je baterie je svazek k čerpadlu v nádrži (máš-li tedy 166ku) ... To by i na to sedělo, odpadlo čerpadlo a ta kontrolka signalizovala nízký tlak paliva a ani by to nejelo díky tomu.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)
mam 156 2,4jtd 100kw....a auto jelo ale nemelo vykon..je mozny ,ze to nebylo slabou baterkou,ale pokud vim tak¨alternator moc pri nizkych otackach nedobiji a pri tom mojem popojizdeni po meste taky asi moc nedobiji...jinak taky se mi delo to ze kdyz jsem otocil klickem do prvni polohy tak vse v poradku a pak kdyz jsem chtel nastartovat tak se rozsvitila kontrolka ,,code,, a auto nenaskocilo...nevim...ale po vymene baterie zaclo auto fungovat normalne...
mozno je to uz tabu ale predsa odpoviem...pretlakovalo ti turbo kedze si to tak tocil a motor ti hodilo do nudzoveho rezimu...ked sa to ustalilo tak to zase preplo naspat...stalo sa to aj mne raz...staci nechat auto oddychnut a sam vidis ze sa to napravilo..predsa nemas benzin aby si to tocil do nebies 

156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...