alfa 146 boxer

Odpovědět
Michal Sweet

alfa 146 boxer

Příspěvek od Michal Sweet » 14.12.2010, úte 10:30

Zdravím Vás. Mám taký problém s mojou "Alfinou" 146 Boxer. Auto som kúpil pred necelým pol rokom a zrazu sa mi začalo diať, že sa mi stráca voda z motora (teda na chladenie motora), auto strašne dymí (biely dym) a nemá taký výkon ako pred týždnom. Pýtal som sa kamoša, že čo s tím može byť kedže sa trocha vyzná v autách. Povedal mi, že to bude tesnenie pod hlavou motora.. lenže motore "boxer" sú asi dve tesnenia keďže valce sú umiestnené protiľahle. Koľko také tesnenie stojí?? A ako zistím ktoré z týchto dvoch je poškodené? Diki za odpovede ! :)

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Re: alfa 146 boxer

Příspěvek od Kůrkyn » 14.12.2010, úte 12:26

motor se musí vyndat a udělat obě hlavy najednou. Pokus omyl v tomhle případě stojí víc peněz, než dražší oprava na jistotu.

Henry

Příspěvek od Henry » 14.12.2010, úte 14:52

Z boxera jsem měl v ruce každý šroubek a skoro si myslím, že kvůli těsněním pod hlavou (hlavami) jít motor ven nemusí. Jenom je tam na to málo místa. A ono to znamená vypustit olej a chlazení, sundat rozvody...atd. A když už je to všechno venku, tak bych opravdu vyměnil obě. V tom má Kůrkyn pravdu. A zas tak moc peněz to nestojí.
Ten motor jsem ale měl venku, takže si nejsem úplně jistý jestli to není kvůli tomu těsnění nutné vyndavat. Jestli máš aspoň garáž, tak bych to na Tvém místě zkusil bez vyndavání motoru.

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 14.12.2010, úte 21:31

jde to bez vyndání motoru, ale je to x krát větší "jeb.."

Michal Sweet

Příspěvek od Michal Sweet » 15.12.2010, stř 08:06

Ľudia diki za odpovede .. niečo už vymyslím.. inak otázočka .. ešte chviľku som na tom aute aj jazdil je možné, že ma auto vačšiu spotrebu?? A keď som pričuchol k nádržke kde je ta voda na chladenie tak to smrdelo čisto po benzíne .. Asi do vody sa dostáva aj benzín čo? ... Inak sory za písmo ale som Slovák :)

Henry

Příspěvek od Henry » 15.12.2010, stř 09:18

Nedovedu si moc dobře představit, jak by se dostával do chlazení benzín. Spíš je takhle cítit nějaká složka oleje. Na hladině v té nádržce bude pravděpodobně plavat aspoň trošku oleje, tzn. hladina bude mít duhové barvy. A hlavně když vytáhneš měrku oleje nebo plnící víčko na olej, tak na něm bude nebude olej ale šedá kaše. Zkrátka se s tím schovej někam do garáže, vem sadu gola klíčů a nejlíp i jeden pořádný momentový klíč a vypusť z motoru všechno co se dá. Sundej větráky z chladiče, abyses dostal k rozvodům. Sundej rozvody a začni demontovat hlavy motoru. To už tak těžké není kromě toho, že je na to málo místa a budeš muset k tomu motoru lézt střídavě horem dolem a bude tam překážet spousta dalších věcí. Jedno těsnění stojí do 500kč (20 Euro). Pak až to dáš zase dohromady, tak to chce novou chladící nemrznoucí kapalinu. Olej bych tam asi nalil nějaký ne drahý Mogul nebo Madit a do něj nějakou odkalovací přísadu. Nech to běžet podle pokynů výrobce té přísady a vypusť to. Pak už tam dej nějakou Selénii nebo podobnou dobrotu a hotovo. Při každé výměně oleje samozřejmě nezapomeň na nový filtr.
No...je to práce spíš pro nadšence a nebude to sranda. V servisu by to měli mít za jeden den hotové.

Kůrkyn: Je to větší ojeb i ve srovnání s vyndaváním motoru? :shock:

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 15.12.2010, stř 10:18

nevim, mě je příjemnější, odpojit spojku, řazení, poloosy, pár hadic a kabelů a celý motr s převodovkou vyndat pěkně na stůl.

Michal Sweet

Příspěvek od Michal Sweet » 15.12.2010, stř 11:06

diki Henry... bude to papľanica , ale musím to spraviť lebo lezie mi to na nervy stále dolievať nemrznúcu kvapalinu, ktorá stojí 1L=5,50 €... keď to zložím tak dám vedieť ako to jede :)

Michal Sweet

Příspěvek od Michal Sweet » 15.12.2010, stř 11:22

Inak nebude pri skladaní problém z rozvodami?? Ako treba nastaviť rozvodové ozubenie??

Henry

Příspěvek od Henry » 15.12.2010, stř 14:04

No tak to pozor! [-X Pokud se Ti ztrácí kapalina z chladiče, tak to auto okamžitě zastrč někam do garáže a přestaň s tím jezdit! Víš co máš touhle dobou v motoru? Mastnou mokrou polívku! A ještě do toho dál liješ vodu! Chudák motor! Takhle dojezdíš úplně a klidně se tu může jednat o několik kilometrů, než se Ti to zadře!

Odpovědět

Zpět na „145/146“